Indlæring af slalom {{forumTopicSubject}}
Jer hvis hunde er super seje til slalom (agility), hvordan indlærte I øvelsen?
Jeg har sat pindene op i to rækker (uden hjælpesnor). Men jeg synes hurtigt det betyder mange fejl. Hundene (især Viggo) tilbyder så meget adfærd og har så meget drive at han nærmest vælter rundt i pindene både fordi han er ivrig, men også fordi han ikke lige kan regne ud, hvad det er, han skal. Jeg har overvejet at sænke antallet af pinde for på den måde at gøre øvelsen kortere og risikoen for fejl mindre for de mange gange, hvor Viggo bliver overivrig og laver fejl gør at jeg holder forstærkningen tilbage for at gentage øvelsen og lave den rigtigt og jeg kan se på Viggo at han bliver forvirret (han har jo lige tilbudt en masse god energi og adfærd). Hjælpesnorer overvejer jeg også som en mulighed. Det er jo en øvelse hvor jeg meget gerne vil have Viggo til at køre høj men gerne uden indlæringen bliver frustrerende for ham.
Så ja jeres bedste erfaringer med at indlære slalom (ville i bruge hjælpesnor, bryde øvelsen op eller andet?)
aug 2007
Følger: 41 Følgere: 82 Hunde: 8 Emner: 516 Svar: 12.501
Næstbedst for mine hunde, har været at sætte "buer" på. (som dem her https://tutti-pet.dk/side10.html)
Så pindene står korrekt på linje, men buerne viser dem vejen. Så kan de meget hurtigt tage den selvstændigt, og så træner jeg indgange separat ved siden af
feb 2007
Følger: 36 Følgere: 51 Hunde: 4 Emner: 77 Svar: 2.741
apr 2018
Følger: 19 Følgere: 660 Emner: 121 Svar: 7.024
synes altid den metode virker for mig så har aldrig skiftet siden jeg lærte den
dec 2018
Følger: 22 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 36 Svar: 1.783
Vippeslalom
Allé metoden
Buer/hegn
Det er de mest almindelige metoder, så er det bare at vælge hvad der passer jer bedst.
feb 2013
Følger: 8 Følgere: 25 Hunde: 3 Emner: 82 Svar: 7.439
Alle tre fik meget sikre og hurtige slalommer både på højre og venstre, Og kunne også tage indgangen sikkert og korrekt fra begge sider og fra alle vinkler.
Med alle tre har jeg haft en fuld slalom stående i haven og det er blevet trænet dagligt og helst flere gange om dagen i en længere periode.
Den ene lærte det ved at blive fulgt igennem med hjælp fra mit kropssprog (dengang var det en ret almindelig metode ). De to sidste lærte det med allemetoden. Ved dem alle tre har jeg haft brugt at sætte en snor fra 2 anden slalompind og til en pløk i jorden (en lidt modificeret bue- hvis det giver mening) i en vinkel der ledte dem direkte korrekt ind. Men først da de var nogenlunde sikre i at løbe igennem slalommen.
Perle lærte jeg slalom for sjovs skyld. Hende lærte jeg det på samme måde som min første AG hund. Hun fangede det lynhurtigt og fik en rimelig OK slalom. Dog blev hun aldrig sikker på indgangen og hun blev heller aldrig helt så hurtigt som de to der lærte det med allemetoden (men det kan måske også skyldes at en stor Doberman skal krølle sig ret meget sammen for at komme igennem en slalom ).
Skulle jeg prøve det med en af mine nuværende så ville jeg prøve 2x2 metoden fordi de begge har er trænet delvist med shaping og derfor ville det nok falde forholdsvist naturligt for dem selv at skulle regne den ud (og det lyder også lidt somom din hund ville kunne få gavn af den metode ).
Jeg tror at hemmeligheden ved slalom er ihærdighed
apr 2008
Følger: 29 Følgere: 268 Hunde: 2 Emner: 262 Svar: 7.676
Jeg har selv brugt buer - og det er også det vi underviser i på holdene i klubben - og det fungerer glimrende. Jeg brugte en smule 2x2 i starten for at indlære indgangen også. Men jeg synes buerne giver en god selvsikkerhed/selvstændighed og støtte.
PS. hvis du bruger allé-metoden har du så belønning liggende for enden? Her burde hunden jo ikke være i tvivl om hvad det er den skal og tilbyde adfærd - for den skal bare løbe mod belønning.
Men igen, den bedste erfaring med at indlære slalom er jo afhængig af hunden og det udstyr du har til rådighed. Hvis ikke du gør det i forvejen, så ville jeg opsøge noget undervisning, hvor du kan få konkret feedback på det I laver
Indlæring af slalom