{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.246 visninger | Oprettet:

Så kommer valget {{forumTopicSubject}}

18. juni .... er allerede ved at brække mig, men kunne jo også lade være at starte med at høre på LLR.

Noget jeg bed mærke i var at " vi skal have flere ind i fællesskabet" med fokus på flere i arbejde ... målet er der ikke noget galt i bestemt ikke, men det gør ondt i mine mave at det underliggende signalerer at står du af en eller anden grund uden arbejde, så er du ikke med i fællesskabet Danmark ... hvad er det for et samfundsmæssigt helhedssyn....

Tillykke til Johanne, hvor er jeg glad for at hun når endnu en omgang, selvom jeg ikke stemmer der synes jeg hun er en dygtig politikker for de synspunkter hun når står for, og så synes jeg hun er et tiltalende menneske ...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Så kommer valget
  • #1   27. maj 2015 Jeg fik dårlig smag i munden over Lars Løkkes ord...så og så mange er på offentlige ydelser og bør tilbage på arbejdsmarkedet.
    Problemet er, at der faktisk er en del, der er på kontanthjælp - men som reelt bør være på førtidspension. Dette er dog næsten kun muligt, hvis du står halvt eller helt i din grav. Jeg selv er vred over at få at vide, at jeg er doven pga jeg intet arbejde har - jeg søger med lys og lygte, men får afslag på afslag!

    Hverken Venstre, DF eller de Radikale får min stemme...da de overhovedet ikke dækker mine holdninger. Jeg er overbevist om, at dette - også - bliver en møgubehagelig valgkamp smiley


  • #6   27. maj 2015 Jeg glæder mig til at få noget ro bagefter. Nu har vi efterhånden hørt om "NU bliver der valg" de sidste tre år. Er virkelig træt af det allerede. Og jeg interesserer mig ellers ok for politik..

  • #7   27. maj 2015 Jeg aner ikke hvem jeg skal stemme på For mig er det vigtigste, at der bliver gjort noget ang dyrene Så jeg ved da jeg ikke skal stemme V

  • #8   27. maj 2015 Nææ, har hun udskrevet valg i dag den kære Helle. Jubiiiii, så er der da en chance for vi slipper for at glo og høre på hende, men altså LLR er ikke et meget bedre alternativ, så jeg ved squ ikke.

    Jeg er meget ubesluttet om hvor jeg skal sætte mit kryds, har det som minion og synes det er pest eller kolera, de fører jo alle blå politik, hvor vi hakker på dem som allerede ligger ned i samfundet, men Enhedslisten bliver alligevel for socialt og fællesskabagtigt for mig. Jeg har absolut ikke lyst til åbne grænser eller det der minder om. Vi har rigeligt der mangler hjælp i vores lang IMO.

    Guuud det er svært egentlig smiley Måske det nye parti? Hvad var det de hed? hmm. nå det må blive efter min opgave.


  • #9   27. maj 2015 Jeg er slet ikke i tvivl om hvor min stemme skal være, men...

    TV kommer ikke til at handle om andet den næste mange uger, og hunden kan iukke træne, så bliver kedeligt.

    Synes begge statsminister kandidater har noegenlunde den samme karisma, som et råddent æble. Så lidt som at vælge imellem pest eller kolera.


  • #12   27. maj 2015 Jeg er sådan lidt... meh... jeg ved godt, hvor min stemme kommer til at være. Men jeg kommer til at stemme på kanditatnavn og ikke et helt parti. Det hele ville være så meget lettere, hvis der bare var ét parti, man var 100% enig med smiley

  • #13   27. maj 2015 Børge - Jeg er ikke sikker, jeg mindes at nogle i man klasse snakkede om at ham yahaba digteren, eller hvad han hed stiller op i et nyt parti xD men mere husker jeg ikke lige pt.

  • #15   27. maj 2015 Eller det med Yahya Hassan - Nationalpartiet? smiley

    - hov, i kom først smiley


  • #19   27. maj 2015 @ Mike ... fordi jeg synes der er så lidt medmenneskelighed i samfundet generelt, og fordi jeg efterhånden synes de er karriere politikere og ikke politikere grundet ideologi ... fordi jeg ikke kan holde den der, vækst vækst vækst ude mere, hvad med at finde et niveau hvor der er plads til mennesker og ikke en evig higen efter noget der er større og som efterlader nogle på bagperronen hele tiden ... fordi jeg har hørt på valgtaler i mange år, og ikke giver en meter for det ... faktum er at der kan være langt fra det man gerne vil have og til det man får, selvom ens parti kommer i regering skal der jo altid tælles til et flertal....

    Fordi jeg, selvom jeg klart er mere til HT end til LLR, ikke kan lade være at tænke hvad fanden er det for noget svineri at uddele nu til højre og venstre med flere penge, når en masse mennesker har betalt prisen i 3½ år for nedskæringer ... godt nok er det nogen af disse der får noget nu, men skal vi så bare glemme at det for en stor del var samfundets dårligst stillede der betalte den store pris for at få landet på bedre fode igen .... som jeg læste et sted, og har IKKE kilde kontrolleret .. dagpenge koster noget med 25 mia om året, folk i skattely skønnes at unddrage for 132 mia .... hvor er retfærdigheden i at jage dem der er udfordrede på deres dagligdag, og så frede dem der sidder på dem grønne gren ... ja de laveste må ikke få uden at yde, fair nok for dem der kan, men de rigeste må gerne vælge at undlade at betale til fællesskabet ... deres børn går også i skole, på uddannelser, deres forældre passes også, de bruger også sundhedssystemet osv ...

    Jeg brækker mig fordi jeg er social frustreret tror jeg ...


  • #20   27. maj 2015 og så har jeg slet ikke taget hul på mine meninger om banker, store selskaber der unddrager, politikkere der vedtager regler for befolkningen, men som ikke gælder for dem selv (pension, eftervederlag, børnepenge osv).

    Og en udlændingepolitik jeg ser som problematisk ... vil gerne vi hjælper, men ser samtidig efterhånden en fare i at passer vi ikke på os selv og de ressourcer vi har, så kan vi ende med ikke at kunne hjælpe nogen osv ...


  • #22   27. maj 2015 Hanne - Du er bare SPOT ON!!

    Jeg kan nemlig heller ikke snuppe alle de ting.
    - Faktisk så synes jeg at de alle sammen burde smides på porten og prøve at leve det virkelige liv UDEN politikerløn & goder, også ser vi hvordan de har det om bare 1-3 måneder.


  • #24   27. maj 2015 Jeg stemmer denne gang for første gang i mange herrens år smiley

  • #25   27. maj 2015 Er kernevælger for S og har været det siden jeg kunne stemme.

    Nej, jeg har langt fra været tilfreds med alt der er blevet foretaget fra mit kære parti har foretaget sig, men på den anden side, så er det nu engang sådan, at man ikke kan få alt.

    For mig er S, V og R de eneste seriøse partier - resten er en flok skrigehoveder, der alligevel ikke vil tage ansvar, når det kommer til stykket.


  • #26   27. maj 2015 Det siger mig INTET og jeg kunne ikke være mere ligeglad med et skide valg.

  • #27   27. maj 2015 Jeg glæder mig til det er overstået, tænk man skal gå og glo på de grimme plakatter i næsten 1 måned smiley

    De er dælme skræmmende for gadebilledet smiley


  • #28   27. maj 2015 Jeg ved, at jeg ikke ønsker et ultraliberalt Danmark.

    Jeg ved også, at jeg allerede nu finder det FOR liberalt... Asocialt, ansvarsfraskrivende, menneskefjendsk, egennyttigt og egoistisk.

    Hele Danmark har rykket sig rent ideologisk og befinder sig nu på et sted, der er længere fra den sociale grundtanke, som vores land er bygget op på de sidste 100 år.
    Det vil sige, at selv de socialistiske partier har rykket sig.

    Men det har de liberale også! Alle har skruet op for liberalismen.

    Så det man kan regne med, hvis man støtter en ny regering med LLR som spydspids er, at det vi har set de sidste år her i landet får 20 mere skrue...

    Så kan man jo hade Thorning ligeså meget man vil - hvis man ønsker et socialt indstillet Danmark, så skal man da godt nok ikke stemme på at parti, der peger på LLR...

    Men faktum er nok desværre, at der ikke er et flertal i befolkningen, der ønsker et socialt indstillet Danmark...


  • #30   27. maj 2015 Jeg HADER politik, for det er varm luft og lutter falske løfter det hele - og så er der bare ingen hvor jeg er enig over hele linien og synes sgu de alle lyder så ens og så alligevel ikke.

    Jeg vil gerne ha' nogle med en realistisk føling for hvordan alle vi ude i samfundet har, både de unge i børnehaverne med alt for få og alt for pressede pædagoger, samme i skolerne, med mærkelige og pressede reformer og eksamensformer og konstante ændringer, de ældre med mangelfuld pleje, alle dem på overførselsindkomst som skal bruge en hel masse energi de ikke har, på at slåsse med et system der konstant ændrer reglerne så selv dem som arbejder med det ikke aner hvad f... de foretager sig og dem som må bøde, er borgerne.

    Jeg er godt klar over at alle vil ha' en del af pengepuljen, men måske man så skulle kigge lidt på hvor der spares og hvor der bruges og så se om det er helt logisk - også at vi giver så meget hjælp til udlandet, hvordan skal vi redde r*ven på andre når vi ikke selv kan få det til at fungere?!

    Politikerne har mistet følingen med hvordan hverdagen fungerer, send dem alle ud et par måneder i den virkelige hverdag og prøv det af - pas de ældre, undervis ungerne i skolen, pas en masse børn, prøv at få et budget til at holde på kontanthjælp eller forsøg at finde et arbejde hvor der intet er - bo i udkantsdanmark og se om det er rart med ingen off. transport, alt for dyrt at ha' bil osv. - ud og arbejd i landbruget, ud og arbejd med misrøgtede dyr osv. - få fingrene beskidte og PRØV hvordan samfundet er, det samfund der skal tages tunge beslutninger for og få til at køre som en velsmurt maskine.

    Misunder dem ingenlunde for deres arbejde, for de skal forsøge at stille et hel land tilfredse - men lige nu synes jeg godt nok ikke DK er et velfungerende land, på særlig mange punkter.

    Jeg aner ikke hvor jeg skal sætte mit kryds, så alternativt må det jo blive blankt - så kan de tolke dét som at ingen af dem er gode nok til min stemme.


  • #31   27. maj 2015 CH
    - Ja, dét er pisseskræmmende o.O

    Et familiemedlem sagde til mig, at kontanthjælpsmodtagere ikke burde have lov til at eje noget, burde bo på et 'kollektiv'/fælles sovesalsagtigt noget, bare ta' hvad der bød sig og det med at være syg, var noget forbandet fis. Det var blevet et folkesyndrom og det handler om ren og skær dovenskab o.O

    Personen er sjovt nok liberal af politisk orientering.

    Hvis dét er den vej den danske befolkning vil gå, puh...


  • #32   27. maj 2015 @ CH enig ... men det må skyldes at de yngste vælgere er vokset op med mig mig mig, og ikke er socialt indstillede når det kommer til at tage fælles ansvar, også for naboen, men at de mener man kun skal tage ansvar for sig selv .... de glemmer så at de en dag selv kan få brug for det fælles ansvar...
    Hvorfor der er så mange ældre der stemmer liberalt/ultraliberalt, kan jeg næsten ikke finde nogen undskyldning for, jeg mener at er man som mig 50+, så ved man ved gud godt at goderne ikke er kommet af sig selv, men ved at stå last og brast og stå sammen, ved at løfte i flok ... og ja de der har, har da aldrig været glad for at dele, men de har dog haft en større forståelse for at kun ved at tage fælles ansvar og ved at dele byrderne så de bredeste skuldre bærer det meste, så kan samfundet være stabilt ....
    Et stabilt samfund, men lav ulighed tjener nu de fleste bedst, også de rigeste ... ingen har grund til at se frem til øge ulighed, uro og ustabilitet, det har aldrig gavnet noget samfund på sigt, og kun øget de rigestes grund til at forskanse sig og tage yderligere afstand fra "folket" .... men det vil så blive af angst og usikkerhed ... det er en total misforståelse at gå den vej, og den vej gik vi med LLR, den vej fortsatte så desværre da jeg troede vi skulle have en social menneskelig regering , men det fik vi så ikke takket være den imo egoistiske (indsæt meget grimt ord) M.Vestager der nu sidder på sin EU gren og har hyttet sit eget skind noget så eftertrykkeligt .... om det imo er hende eller LLR der har skadet DK mest de seneste år ved jeg snart ikke .... men føj hvor kan jeg ikke klare dem...
    Jeg kan SLET ikke forstå man kan stemme Venstre ... ikke pga. politikken for om den må man mene hvad man vil ... men at man kan gøre det med ham ved roret, forstår jeg simpelthen ikke ... han er imo noget af det mest utiltalende politiske menneske ... jamen har ikke ord for hvordan han virker på mig .... savlende, slimet, glat, slesk, lille magtbegærlig osv .... og pinlig på den internationale scene ... der vil jeg give HT en kompliment, sjældent har vi haft en statsminister der kan begå sig så godt, og hvor man ikke krummer tæer når hun taler på andet sprog ....

    Nu gik tørretumbleren i stykker, så tror det er godt for blodtrykket at køre ud og se efter en anden ....


  • #34   27. maj 2015 Problemet er, at det ikke at stemme og det at stemme blankt uvægerligt bliver en stemme på blå blok som tingene står lige nu.

    Hvis rød blok skal have en chance, så tæller hver en stemme.

    For mig er der ingen partier, jeg i bund og grund tror på. Men jeg ved, at jeg bliver nødt til at sætte mit kryds det mindst slemme sted og det bliver på venstrefløjen... For jeg skal ikke støtte at mit land rykker endnu en tand til højre.


  • #35   27. maj 2015 Jeg bryder mig hverken om HTS eller LLR, begge partier trænger kraftigt til ny leder imo. Jeg aner ikke, hvad jeg skal stemme. Det er skidt det hele, som det er lige nu.

  • #36   27. maj 2015 Jeg tror man bliver nødt til at glemme enkeltpersoner og så i stedet finde værdierne, man gerne vil kæmpe for, frem.

  • #37   27. maj 2015 Løb ind i denne på FB i dag.. Says it all...

    profilbillede
  • #38   27. maj 2015 Problemet er, at Socialdemokraterne IKKE står for deres kerneværdier mere, som de gjorde førhen. Derfor er det så hulans svært at finde ud af, hvem man SÅ skal stemme på. Jeg har kraftigt overvejet SF og den test jeg tog ved TV2 viser da også, at deres mærkesager også er noget jeg går op i smiley Men så er der en BUNKE ting, som jeg overhovedet ikke er enig i. Ender nok med at stemme blankt.

  • #39   27. maj 2015 Isabelle - på vej hjem fra arbejde i dag, ved 16 tiden sagde de lige, at Nationalpartiet godt kunne nå at få nok stemmer for at stille op!

  • #40   27. maj 2015 Går bestemt også efter parti og ikke enkeltpersoner, men som jeg ser det lige nu, så er der ikke rigtig et godt sted - for mig - at sætte kryds. Jeg er meget i tvivl.

  • #43   27. maj 2015 Jeg har også prøvet denne test DKK Der helder jeg mest til DF .Meeeeen jeg ved ikke rigtig ,det ærger mig at de støtter V Men vi har heldigvis noget tid at rende på Så jeg vælger nok enten DF eller S Kan ikke få øje på andre muligheder

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #44   27. maj 2015 Vi er så heldig at have retten til at stemme,så syntes at være ligeglad eller stemme blank er en falliterklæring. Der er folk der ofre livet for at opnå den mulighed vi har.

    Hvis man mener at det vi har set de sidste 4år er blå politik,bliver man klogere,såfremt de rigtige blå kommer til magten. Så skal vi rigtig få at se hvordan der bliver større forskel på rig og fattig.


  • #46   27. maj 2015 Men hvorfor stille det op, som om det KUN er et socialt samfund = medmenneskelighed, kærlighed og så et liberalt samfund = egoisme, menneskefjendsk?
    Jeg vil ikke have et ultraliberalt samfund. Jeg vil bestemt (!) ikke have et mini-USA. Men jeg vil godt nok heller ikke have et ultra socialistisk samfund. Hvorfor skal det stilles så sort/hvidt op? Når jeg hører argumenter fra venstrefløjen så er det ofte med en bemærkning om "de blå kapitalister der bare vil nedskyde alle arbejderne" (sat lidt på spidsen)

    Men det er sgu da klart, at de politiske debatter ikke bliver særligt konstruktive, hvis det er sådan en holdning, man møder op med smiley
    Der er så meget fokus på, at man skal udrydde uligheden i samfundet - men for mig at se er der altså en del af de venstreorienterede partier, der har til hensigt at skabe ulighed blandt os unge (eller ældre, for den sags skyld), så vi rent faktisk ikke har de samme muligheder.

    Jeg synes bare ofte at der kun bliver fokuseret på, at samfundets svageste skal støttes endnu mere. Og det er ikke noget, jeg er imod - men typisk bliver der så snakket om at hæve kontanthjælpen og det bliver slet ikke skænket en tanke, at hvis man står inde for det, så skulle SU'en for udeboende måske også hæves med 5.000 kr.
    Min pointe er, at jeg synes man kommer til at mangle nuancer, hvis man stempler blå vælgere som svin der ikke kan være fortalere for et socialt samfund. Hvorfor kan der ikke findes lidt imellem? smiley (og ja, jeg stemmer blå blok, hehe, måske med lidt lilla iblandt)


  • #47   27. maj 2015 Jeg havde nok stemt DF hvis de ikke støttede venstre. men jeg er simpelthen bange for at stemme blåt, fordi jeg er en af dem som synes de sidste 4 år har været blå politik, så tanken om at blå blok får magten skræmmer mig o.O

    I øvrigt forstår jeg slet ikke hvordan nogle kan stemme på LA, de er da SÅ uintelligente og modbydelige at høre på at det er til at brække sig over.


  • #48   27. maj 2015 Hvorfor skulle LA være så meget slemmere end DF i deres udtalelser? smiley

  • #49   27. maj 2015 Stemme skal man. smiley

  • #50   27. maj 2015 Fünke - Mig bekendt så har JB Olsen aldrig gjort andet end at svine de nederste i samfundet til, og ej heller hans ven SE Amnitsbøl. Jeg kan ikke tåle synet af de 2 klaphatte.

    Mig bekendt så går DF ind for at de ældre og syge skal have det bedre, og dyrevelfærd og lignende smiley Og strammere indvandringspolitik self (:


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #51   27. maj 2015 Anya. I forhold til La tror jeg mange unge kommer galt afsted. De tror de skal ud at erobre verden og har kun dem selv for øje.

    De mange af dem det ikke lykkes for, får en brat opvågning når virkeligheden rammer dem med 100 km i/t


  • #54   27. maj 2015 Jeg må melde mig på 'pest eller koleraholdet' og jeg synes det er ærgeligt at det for mig nok bliver et fravalg snarere end et tilvalg. Altså forstået på den måde at jeg må vælge at stemme på det parti/den person jeg synes mindst dårligt om. Jeg er sådan lidt midsøgende liberal (og republikaner), men synes at liberal alliance er lidt nogle 'knaldskaller' og de radikale er ofte lidt for røde til mig. For mig er det ideelle samfund et samfund, hvor man har spændt et sikkerhedsnet ud under dem der ikke selv kan klare sig og hvor man ikke lader nogen i stikken og et samfund hvor man kikker meget kritisk på hvad man bruger de fælles resourcer til (så de ikke går til overadministration). Jeg ønsker mig også et samfund hvor man ikke forsøger at detailstyre det enkelte menneskes liv. Jeg synes at det er vigtigste at sørge for at ALLE får en god uddannelse og betyder det at der skal spares andre steder så synes jeg at delvis brugerbetaling for os der kan er helt OK i sundhedsvæsenet. Jeg vil gerne have topskatten afskaffet; jeg mærker på egen krop hvor trælst det er at yde en ekstra indsats og så napper skattefar op med 65% af det. Så mister man godt nok lysten. Både min mand og jeg er lønmodtagere med gode lønninger og lange uddannelser bag os; vi har ikke alt muligt mærkeligt vi kan trække fra så de skattelettelser, som Helle T fabler om at der er blevet givet til de 'rige' (den kategori falder vi så i i flg deres definitioner smiley ) har vi ikke set noget til. Istedet er vores trækprocenter er røget op (uden at lønningerne er steget tilsvarende) og vi får netto ikke ret meget mere ud af vores løn end vores venner med korte uddannelser og lave lønninger. Det er skutte særligt motiverende for at yde den ekstra indsats som de alle mener at vi skal......

  • #56   27. maj 2015 Jeg synes bare ikke at DF med deres mærkesager som "Ingen kan være tjent med, at ledige indvandrere får lov til at gå ubeskæftigede rundt", så socialpolitikken pludselig har en helt anden lyd når det gælder indvandrere, lyder meget bedre. Men altså, vi stemmer jo på de partier der bedst kan imødekomme vores ønsker, jeg har bestemt langtfra et parti jeg er 100% enig med smiley

  • #57   27. maj 2015 Jeg tog en test, der kom op på min FB startside - tror det var noget fra Berlingske? Jeg var mest enig med Kristendemokraterne.... meeeh... måske ikke helt... jeg ved egentlig ikke rigtig, hvad de overhovedet står for smiley

  • #58   27. maj 2015 Jeg tog også lige den test og til mig siger den SF, S eller Ø og allerminst Konservative og LA :b

  • #60   27. maj 2015 Nu spammer jeg lige med indlæg, hehe
    Jeg mener også, at der bestemt er socialt sindede blandt de blå politikere - problemet er, at man som blå vælger ofte bliver stemplet som en, der ikke er socialt sindet. Og det synes jeg er en sindssygt ærgerlig misforståelse og skaber et had, der kunne have været undgået smiley


  • #61   27. maj 2015 Øøøø -hvad skal man stemme, hvis man er imod fremmedhad og EU? smiley

  • #62   27. maj 2015 Ida: haha, ja det kan jeg da - jeg havde bare aldrig regnet med, at det var sådan nogle, jeg var enig med smiley

  • #65   27. maj 2015 Jeg ved, hvad jeg stemmer smiley

    Men hold da fast, hvor jeg bare ikke gider alt det person fnidder fnadder og mudderkastning i 3 uger smiley

    Det er efterhånden det eneste en valgkamp handler om smiley


  • #69   27. maj 2015 S har mistet de værdier de stod for, de er næsten mere blå end den blå blok.

    Jeg stemmer ikke rødt, og slet ikke på enhedslisten, de har godt nok smukke drømme, men det kan aldrig blive mere end det, da de ikke har nogen ide om hvor pengene skal komme fra til at realisere deres drømme.

    DF er en tand for rabiatte til mig ( har ellers været medlem af fremskidtspartiet, men den gode Bent blev ekskluderet, fordi han kaldte formanden fra fakse og omegen, for racist og nazist smiley )

    Jeg stemmer på Anders Samuelsen smiley


  • #71   27. maj 2015 @ Søren, også et af mine dilemmaer ... er imod EU som DF, men kan ikke med deres indvandreholdninger, der er for meget !

    Til de der overvejer at stemme blankt, eller ikke at stemme, så skal I vide at det med al sandsynlighed bliver til et + til den blå side, så ønsker I ikke en blå regering, så er det ikke vejen frem, så må man hellere finde det mindst onde at de "røde"

    Jeg kunne overveje den del partier alt efter hvor jeg sætter mit fokus, for at finde et hvor der jeg er meget enig og tror på det holder, det kan jeg ikke ...

    Men kan med 100% sikkerhed sige at følgende partier aldrig får min stemme, Radikale, Venstre, Konservative, Natilnalpartier og LA .... meget usandsynligt vil være DF og Enhedslisten...

    Så tilbage for mig står SF, Socialdem, og Alternativet (som jeg vil være bange for er en spildt stemme), men deres tanker om at vi skal tænke et helt andet mål for vores samfund tiltaler mig enormt,


  • #72   27. maj 2015 Hanne -jeg er ikke i tvivl. Mit indlæg var bare et forsøg på en joke. Øøøø smiley

  • #73   27. maj 2015 @ Søren ... ok jeg har så virkelig det dilemma .... hvad gør man når det er det 2 mest yderliggående partier der er de eneste EU modstandere der er ??

    Jeg håber så meget at England tager en EU afstemning snart og at de melder sig ud (utopi eller ej), men håber det sker og at det skaber en domino effekt....


  • #75   27. maj 2015 Heidi Samle Skandinavien Vi kan klare os selv

  • #76   27. maj 2015 Haha - jeg har lige taget kandidattests på TV2 og på BT's hjemmeside...

    Jeg er egentlig ikke så overrasket over resultatet, men kan godt lide det fuldstændig entydige resultat.

    I den første test var jeg mest enig med tre fra SF og mindst enig med tre fra LA.
    Og den sidste test var jeg mest enig med en fra SF og mindst enig med en fra LA....

    Jeg er medlem af SF... men ikke et glad medlem smiley Og om min stemme lander der denne gang, det ved jeg ikke endnu.
    Men ræverød, det bliver den... selvom de har svigtet.


  • #77   27. maj 2015 @ Heidi, nej det skal man bestemt ikke, et godt og dybdegående samarbejde, men et hvor INGEN stat kan få beslutninger "over-ruled" af lovgivning fra EU ... jeg har intet imod samarbejde, men jeg kan ikke acceptere at man ikke kan vægte nogle ting i de enkelte lande som er mest fornuftigt hvis det er imod EU lovgivning ... det kan gælde meget fra dyrevelfærd, over tilladelse til tilsætningsstoffer og så til at udlændinge der kommer her for at arbejde, men som ikke har bidraget i generationer kan sende børnepenge til deres børn som end ikke bor i DK ....

  • #79   27. maj 2015 @ CH .. har endnu ikke stemt SF, men jeg synes faktisk Pia Ohlsen Dyhr har gjort det godt ... at de opgav deres EU modstand er jeg dog meget ked af, ellers tror jeg faktisk det var der min stemme ville stå denne gang ... det bliver det måske nok alligevel ...

  • #81   27. maj 2015 hmm ... tog lige TV2 testen 3 x enig alle fra Enhedslisten ....

  • #83   27. maj 2015 Enig med 3 fra Ø - uenig med 2 fra LA og een fra V

  • #84   27. maj 2015 Jeg er også allerede træt af valg.. Fik allerede for en uges tid siden de første valgrekvalmer... Selvom man har nejtak til reklamer og gratis aviser skal man åbenbart stadig belæmmers med det, og endda "indbundet" i unødvendigt postDK papir med min adresse på..

    Jeg gider det ikke og har fravalgt reklamer fordi jeg ikke gider alt det spild det er


  • #85   27. maj 2015 oh i BT testen kom der en blandet enighed mellem Ø, DF, A og KD .... hmm måske jeg skulle prøve for en gangs skyld at være helt konsekvent og følge mine værdier trods det at jeg synes Ø er liiidt for meget ...hmmm.....

  • #86   27. maj 2015 På TV2 siger den jeg er mest enig med

    A - Socialdemokraterne
    K - Kristendemokraterne
    Å - Alternativet

    Kan godt røbe det hellere bliver blankt end en af dem smiley


  • #87   27. maj 2015 Denne gang tror jeg det er vejen fren, Hanne smiley

  • #88   27. maj 2015 Er det ikke en der kan linke til den på BT? Den jeg finder virker ikke smiley

  • #89   27. maj 2015 @ Beltane ... så skal du finde fred i at din manglende stemme med al sandsynlighed bliver blå, kan du forlige dig med det ...



  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.041
    #90   27. maj 2015 Hvor er jeg dog glad for at læse, at jeg ikke er den eneste, der savner den tid, hvor det handlede om "vi og os" og ikke "mig og mig".

    Ligesom en del andre jeg enormt splittet med hensyn til det forstående valg, men jeg er dog helt sikker på, hvor min stemme ikke lander...

    Jeg var tæt på at kyle tv'et ud i går, da jeg hørte LLR's plan for bedre velfærd trods nul-vækst: vi effektiviserer da bare den offentlige sektor!?! Der er da nok enkelte offentligt ansatte, som ikke overanstrenger sig i arbejdstiden, men det er dæleme et fåtal! De fleste er gennem de seneste 10-15 år blevet presset til at løbe hurtigere og hurtigere og hurtigere, og smertegrænsen er for længst nået de fleste steder. At jeg desuden ser rødt ved tanken om hans indstilling til samfundets svageste, gør ikke hans chancer for at kapre min stemme større!

    Det Radikale Venstre får heller ikke min stemme denne gang. På dagens eftermiddagstur har Ingle nemlig forklaret mig, at samtlige af deres lokale kandidater er en flok utroværdige bæster! Han knurrede og pustede sig op over for hver eneste valgplakat, vi mødte på vores vej smiley


  • #91   27. maj 2015 Hanna M - Blank er ikke en manglende stemme smiley Og jeg skrev ikke jeg slet ikek ville stemme på andre, bare ikke de 3.. smiley

  • #93   27. maj 2015 Isabelle - Jeg vil foretrække at der var valg reklamer når valget var udskrevet og ikke i flere måneder før smiley

    Det er som når butikkerne pynter op til jul samtidigt med halloween.. Det er alt for lang tid i forvejen..

    Og når jeg har valgt reklamer fra så tænker jeg bestemt ikke "Ej DEM vil jeg da stemme på, du de sender mig en reklame" snare tvært imod.. Reklamer er spild af papir..

    Valg reklamer fra valget er udskrevet og til det har været.. Ikke før, ikke efter og slet ikke i min postkasse smiley


  • #95   27. maj 2015 Isabelle, jeg ville foretrække, at man ikke konstant fra mediernes side talte om, at "nu kommer valget." Det har de jo sagt virkelig længe! Dét, synes jeg, bliver trættende. Ikke politiken, men medierne jeg er træt af. Og jeg synes som sagt ellers, at politik er spændende.

  • #96   27. maj 2015 @ CH ... jeg er IKKE racist, laaangt fra, men problemet for mig med liste Ø, er at de er nok alt for lempelige efter mine overbevisninger ....

    Mht til LA ... jamen for søren hvad skal det til for ...alt det vi så ikke skal betale i skatter og afgifter, det kommer vi jo bare til at betale på andre måde, hvilket vil sige at der er mange der ikke vil have råd til de mest basale ting ...

    Havde en diskussion om bilafgifterne forleden, har et par stykker i familien der gerne ville have billigere biler ... men min konklusion er, at på de biler vi har haft har vi nok betalt henved 1 million i afgifter ....MEN har en datter der er uddannet læge, en der læser Statskundskab, har haft mange familiemedlemmer i dyre hospitalt behandlinger, er selv løbende afhængig af sundhedsvæsenet ... Jeg kunne da ikke have betalt alt det selv, selvom jeg havde sparet på min bilafgift ...
    Det vil ende med at fx uddannelse af unge ikke længere vil være for dem der er de klogeste til det, men for dem hvis forældre har bedste råd , det kan da ikke være en fordel for nogen af os, at det ikke er de dygtigste der kommer til at sidde på de stillinger der kræver lange og svære uddannelser, jeg vil da helst behandles af en dygtig fremfor en hvis forældre kunne betale ...


  • #97   27. maj 2015 Isabelle - Det har jeg.. Sendt ud via post DK fra socialdemokraterne (Min kæreste har også fået det)

  • #99   27. maj 2015 @ Isabelle ... nej selvfølgelig ikke, men os der er så gamle at vi har hørt på det mange gange ved jo at intet står til troende før den dag regeringen er sat med det flertal der nu en gang kan skaffes ... og så ved vi vel efter hånden hvad de hver i sær står for, så man bliver bare lidt stram i det ved at skulle have det hele smidt i hovedet igen ...

  • #101   27. maj 2015 @ Isabelle, jeg er heller ikke vild med Uffe som person, men jeg synes vi trænger til at der kommer nogen ind med nogle nyere og mere visionære tanker .. ikke at de nødvendigvis er til at indføre som de fremlægges nu, men bare starte en tanke række hen mod, ja noget andet ....

  • #105   27. maj 2015 ja hun er .. hun er uundværlig i det politiske landskab efter min mening

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.041
    #106   27. maj 2015 Jeg er bestemt ikke ked af valget - tværtimod. Til gengæld kunne jeg nu godt undvære mediernes massive dækning af valgkampen - både før, under og efter.

  • #107   27. maj 2015 Problemet er, Hanne, at der allerede ér for meget (ifølge mig, i hvert fald), der er reguleret af, om "forældrene kan betale" - i teorien. For i praksis forholder det sig bare ikke på den måde. Selvom jeg stemmer blåt er jeg ikke enig i, at vi skal have brugerbetaling på alverdens ting. Men jeg vil vædde med, at kommer der brugerbetaling hvor det går efter "hvis forældre der har bedst råd", som du siger, så bliver det sådan noget, hvor nogle unge får det gratis og andre skal betale hele prisen. Og det er simpelthen bare ikke fair behandling.

  • #108   27. maj 2015 @ Heidi, ja sådan er det ... og man skal altså huske at det er valgløfter, ting man gerne vil, men som man ikke nødvendigvis kan gøre efter et valg hvis ikke stemmefordelingen er dertil ....

    Er da også ENORMT skuffet over HT, men jeg gider ikke det løftebruds fnidder for hun kunne nu en gang ikke gøre hvad hun ville når stemmerne sidste gang lå som de gjorde ... Jo hun kunne have skidt mere højt og flot på Margrethe, satset mere på SF og enhedslisten, og det synes jeg så hun skulle have gjort ....


  • #110   27. maj 2015 LLR vil jo så i det samme ... de der stemmer på ham nu for at få 0 vækst i det offentlige, og når han så ikke pga DF kan få det igennem, så er det jo også løftebrud ... men der synes jeg de danske vælgere uanset partifarve skal være mere realistiske og forstå systemet..

  • #112   27. maj 2015 Jeg læste også lidt om Kristendemokraterne, godt nok på wikipedia. Men jeg må sige, at det er nok en af dem, der ikke får min stemme

  • #113   27. maj 2015 Det er mit første valg (jeg blev 20 år i feb). Jeg prøvede at følge med i valget sidst, og ville have stemt rød, men har bestemt ikke været tilfreds med det der er blevet lavet. Må indrømme at jeg overvejede bare at stemme blank, fordi jeg ærlig talt ikke kan finde rundt i det, og de siger alligevel bare en masse som ikke sker. (Jeg ved godt at ting tager tid, og at det kræver et flertal)

    Men efter at have læst denne tråd, taget test på tv2, og set nogle af de der plakater og reklamer for de forskellige partier, tror jeg godt jeg ved hvor jeg sætter min stemme, og det er IKKE hos blå blok.
    Præcis hvilket rødt parti jeg stemmer på, ved jeg dog ikke, men tv2 testen sagde enstemmigt enhedslisten, så det kunne nemt blive der mit kryds ender smiley


  • #114   27. maj 2015 @ Fünke .. nej for mig skal der være helt lige adgang til uddannelse, sundhed osv. baseret på hhv. den bedst egnede og ikke på nogen måde afhængig af indkomst ....

    jeg er derfor også i den grad modstander af privatisering indenfor de kerneområder ... jeg er i mod privatskoler og private hospitaler ... det skal simpelthen ikke være muligt at stemme på partier der giver voldsom skattelettelse til de rige, og så disse bagefter kan melde sig ud af fællesskabet og betale for sig selv .... vi skal alle betale til og være brugere i det samme system, for så kæmper de stærke i samfundet nemlig for at det skal være godt og dækkende, de vil da kun have det bedste og dermed løfter de for og med os alle ....
    Det vi ser nu, specielt med alle de priviligerede børn der vælger folkeskoeln fra, et er i den grad med til at skabe et dem og os samfund ... et usmageligt sted at være


  • #115   27. maj 2015 Liige præcis mht. privatskoler er det noget jeg støtter. Men måske er det også fordi at jeg blev mobbet groft på min elendige folkeskole og skiftede til en fantastisk dejlig privatskole. Det var ikke noget, jeg bare valgte fra for sjov fordi jeg var priviligeret.
    Som samfundet ser ud lige nu, så er jeg MEGET modstander af at nedlægge privatskoler, for så er det da først at vi får flere unge, der kæmper med psykiske sygdomme.

    Der skal ske en MASSIV (!!!) ændring af folkeskolerne før det overhovedet er noget jeg ville begynde at overveje at støtte. Som langt de fleste folkeskoler fungerer lige nu, ja, så er flere folkeskoler i sig selv usmagelige.
    Jeg ville aldrig sætte mit barns psykiske trivsel og fremtid overbord fordi man mente at skoleskift skabte et "os og dem"-samfund - altså, som folkeskolerne ser ud lige nu.


  • #116   27. maj 2015 @ Fünke ... kan sagtens forstå hvad du skriver ... men det er jo ikke sikkert duikke havde fået en lige så god oplevelse i en anden folkeskole ... det behøves jo ikke være en i privat regi ... og hvis alle ressourcerne blev samlet i en fællesskole, med meget større mulighed for at gøre det godt for alle, så kunne de rumme, og skulle rumme og give en gos skolegang til alle ... at de ressourcestærke trækker deres børn væk (sådan geneerlt , ikke lige dit tilfælde) det gavner altså ikke samfundet som helhed ... igen skulle alle bruge de samme systemer (skoler, hospitaler osv), så ville vi alt andet være flere der kæmpede den samme sag for at det skulle være gode systemer vi var brugere i ... som det er nu er det jo blevet til at en stor del af dem med god kapital vælger fællesskabet fra, og så vil de heller ikke betale det samme = de stemmer på partier der giver skattelettelser i toppen = færre penge til generel velfærd som så forringes og trækker de næste væk der kan få råd til at vælge privat og så kører møllen jo rundt ... og tilsidst på bunden af det hele står de svageste som ikke kan får råd til hverken kvalitet i deres børns undervisning eller til en ordentlig behandling på et hospital ... og hvem siger at det ikke er der, i muligheden for at bryde fx social arv at vi finder nogle kloge hoveder som er en videregående uddannelse værd på fællesskabets regning ....

  • #117   27. maj 2015 Fünke - Det er da netop holdninger som den der gør at der kommer et os og dem samfund, fordi dem som har råd propper deres unger i privatskole også kan dem på folkeskolerne sejle i egen sø.

    Jeg er også i den grad blevet voldsomt mobbet i folkeskolen, og de gjorde ikke noget ved det, men mine forældre, værende lavtlønnede, havde bare ikke råd til at proppe mig på privatskole. Min bror har gudskelov ikke haft det problem i det meste af hans skolegang, men han kom også julemærkehjem, inden det gik helt galt.

    Jeg synes slet ikke samfundet som det er nu fungerer for de svageste. Både voksne og børn. Efter skolereformen, så taber vi nu de svageste børn fordi der ikke er plads til dem efter reformen, og de svageste i samfundet er der kommet en stærk tendens til at det er ok at sparke til dem.

    Alene det at nogle kan overveje at stemme på et parti som indeholder en mand der siger at det skal være pinligt og flovt at være på offentlige ydelser, som om at dem der er det alle har en fest og synes det sjovt. Føj man skal være umenneskelig i mine øjne så.


  • #118   27. maj 2015 @ Anya ... der er jeg gået glip af noget ...hvem har sagt det ??

  • #119   27. maj 2015 Hanne . Joachim B Olsen, som er medlem af LA har udtalt det flere gange.

  • #120   27. maj 2015 Min datter er startet på friskole, da folkeskole ikke har været en positiv oplevelse for hverken mig eller min kæreste..

    I hendes klasse er de lige nu 13 og bliver MAX 14, der er ingen parralelklasser, så skolen er lille, og det kan både ses, føles og høres når man henter og bringer...

    Der er høj fokus på sammenholdet og nul-mobning betyder NUL-mobning, lærene tager en snak både med eleverne og forældrene enten når de henter eller via intranet, samt hvis der er flere involdveret bliver der sendt en "snak lige med jeres barn om det" fælles besked ud..

    Der lægges vægt på den enkelte og der er plads til det.. Der sidder ikke en elev og føler sig til side sat fordi de enten er for langt bagud eller foran..

    Ude i skolegården kigger de store efter de små (Der er stadiggårdvagt) og hjælper dem hvis de behøver.

    Læreværelset er ikke forbudt for børn, der blev fortalt mange gange at ungerne må være alle de steder hvor døren ikke er låst ind til.. Så hvis der var en der lige trængte til at sidde lidt hos læren måtte de gerne det..

    Hun er startet i førskole d. 1. april i år, og vi er allerede ovenud tilfredse.. Der er overskud til både elever, lære og forældre..


  • #121   27. maj 2015 Jamen min pointe er netop, at man skal have en folkeskole "med meget større mulighed for at gøre det godt for alle, så kunne de rumme, og skulle rumme og give en gos skolegang til alle" - der skal bare en massiv ændring til, for det er på langt de fleste folkeskoler ikke sådan, det foregår i dag.

    Ja, hvis man kunne have folkeskoler, der alle var lige så gode, som mange af de privatskoler vi har (ift. ressourcer), så ville jeg da klart foretrække det. Hvem ønsker ikke, at alle børn skal have mulighed for en god og problemfri skolegang? smiley
    Min holdning kommer af, at det ikke forholder sig sådan på langt de fleste folkeskoler lige i øjeblikket.


  • #122   27. maj 2015 Både mig og kæresten har gået i flere forskellige folkeskoler..

  • #123   27. maj 2015 @ Beltane ... det lyder rigtig lækkert og kan godt forstå som tingene er nu at det vælges og prioriteres .... min pointe er at sådan burde det være for ALLE, og det bliver det ikke når ikke alle trækker, så at sige på samme hammel (hedder det vist) men de der har råd kan trække sig ud af fællesskabet og dermed ikke er med til at stille kravene til at sådan burde det være , når de selvsamme så råber mindre skat konstant så bliver der færre penge til fx folkeskolen som vi jo skal have og så løftes kvaliteten hverken på fagligt eller socialt plan jo aldrig og det straffes så de der ikke har muligheden for at vælge ... det er ikke den rigtige vej i min sociale optik .... men igen som tingene er nu kan jeg sagtens forstå valget ... det er bare skruen uden ende, den fører kun til øget polarisering mellem samfundets klasser ....

  • #124   27. maj 2015 @ Fünke, vi er slet ikke uenige ... men det kommer jo aldrig dertil hvis ikke der sker et brud med privatiseringen

  • #125   27. maj 2015 Hanne M - Vi havde overvejet folkeskolen, indtil mange af dem blev lagt sammen her i byen... Nu går der pænt mange på hver afdeling (Nogle af skolerne har afdelinger 3 forskellige steder i byen :/)

    Ikke fordi vores datter ikke vil kunne klare sig, både mig og kæresten fik okay karaktere i skolen.. Men for os handler skole bare meget mere om det..

    Plus vi gerne undgår heldags skole.. Så hun kan forsætte med fodbold osv..


  • #126   27. maj 2015 Jeg er i øvrigt på bistand og kæresten er delvis selvstændig og delvist ansat hos sin far, og tjener ikke mange penge..

  • #127   27. maj 2015 Det er udelukkende min kæreste der betaler til skolen (Hun bor hos ham) men mener kommunen har givet ham friplads: http://fredericia-friskole.skoleporten.dk/sp/38488/file/Inpage/effc4eef-7a5c-4c5e-82fa-089b04ebe559

    Men er ikke helt sikkert.. Han havde friplads til børnehaven


  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.041
    #128   27. maj 2015 Enig, Hanne! Alle bør have del i velfærden - ikke kun de, som har råd til at betale selv.

    Selvfølgelig skal vi alle lære at sætte tæring efter næring, og jeg har uendeligt stor respekt for de, som kan få enderne til at nå sammen på endog meget små indkomster, men jeg synes efterhånden, at samfundets svageste er blevet "udsultet" i en grad, så jeg er direkte flov over at høre til kategorien "højtlønnede akademikere".


  • #129   27. maj 2015 @ beltane ... som skrevet kan jeg sagtens forstå det, jeg synes så bare det skulle være sådan for alle og ikke kun for nogen ... og det bliver det kun hvis ingen kunne vælge anderledes og alle skulle kæmpe for at det blev et godt system for alle i folkeskolen .... igen ikke lige med dit eksempel, men i det generelle er det jo ikke kun det at de velhavendes børn trækkes ud, men en del af disse forældre er også de ressourcestærke, dvs at deres kamp for den gode folkeskole forsvinder når barnet trækkes ud ...

  • #130   27. maj 2015 Hanne - Lige for at understøtte det, så er der her et par artikler med ham:

    http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/29529460

    http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article4691651.ece

    http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/30234768

    Puuuh jeg kan ikke snuppe ham.


  • #132   27. maj 2015 @ Anya ...nej det kan jeg heller ikke, men er sgu lige ved at have ondt af ham, han hører jo hjemme på tosseanstalten .... hmmm hvad skrev jeg lige der, det er jo der han er smiley smiley smiley

    ej manden har jo ikke lavet en dags ærligt arbejde, men fundet de mest lukrative veje til indtægt , så på den måde er han jo ikke så dum, bare træls det skal gå ud over os andre ... ville faktisk gerne betale til hans passive forsørgelse bare han forsvandt fra det offentlige rum ....


  • #133   27. maj 2015 #131
    Jeg synes også, at Henrik Dahl er slem. En gammel folkesocialist, der er bitter over ikke at have kunnet gøre karriere i SF. Der anså man ham nok for at være for træls (på godt jysk).


  • #134   27. maj 2015 Isabelle - Jeg er enig.

    Hanne - Haha ja du har ret, og jeg undrer mig også meget over hvordan han føler han er i sin gode ret til at udtale sig sådan når han selv har været en af de dyreste som alle vi andre har betalt for xD

    Men han regner jo nok at kaste med en kugle i ny og næ, samt lidt træning som ærligt arbejde. Også går han ind for social dumping o.O Puuuh!


  • #135   27. maj 2015 Nå så endte jeg i endnu en politisk duel på tv2 ...

    Ham der Uffe, hvor er der synd han ikke er en bedre retoriker, kan godt lide meget af det han siger ...


  • #137   27. maj 2015 Ejj jeg kan slet ikke holde til at se de der "politiske dueller", jeg krymper mig simpelthen af at se dem snakke i munden på hinanden og mundhugges på den måde. Sjovt nok kan jeg godt lide at deltage i debatter herinde på nettet... men det er jo en heelt anden ting smiley

  • #138   27. maj 2015 @ Fünke ... her har man jo også bedre tid til lige at få tankerne sorterede og få de rigtige ord på ....

  • #142   27. maj 2015 Isabelle, det kan meget vel være.
    Må sige at Johanne godt nok har ordet i sin magt og så er hun troværdig - eller virker til at være det på mig.
    HT er ved at drive mig til vanvid, jeg stoler ikke på ét ord af det hun siger, da hun lefler for meget for folk, der normalt stemmer blåt.


  • #144   27. maj 2015 Enig omkring Uffe ... men uanset hvor gerne vi gerne vil lytte til det han siger, så giver det, desværre ikke mange stemmer uden stor gennemslagskraft, og den har han ikke hverken på personlig fremtoning ( der er lidt for meget hyggeonkel imo), og heller ikke på det retoriske plan... han er for tøvende/utrænet når det går så stærkt ... og det er synd ... men for hulen vi trænger til den slags derinde på borgen ...

    Jeg synes ikke man kan sige HT lefler ... er jo forstår godt hvad du mener, men når man ser på de traditionelle vælgere af hhv Soc og Venstre så er der jo en kamp mellem de 2 partier for at blive store nok til at blive ledende regeringsparti, og for det er de jo nødt til at gå på hugst i hinandens kernevælgere og det er det hun gør, ganske som når LLR er begyndt at tale skattelettelse i bunden og ikke i toppen, der er ikke noget han ideologisk ønsker, men noget han er nødt til for at lokke ikke kernevælgere i hans retning ....


  • #145   27. maj 2015 Synes Uffe er meget mere visionær en Anders S , som jeg egentlig bare synes er materialistisk egoist.

    og hold så kæft med det vækst .... undskyld var til fjernsynet .....


  • #146   27. maj 2015 Indica - Nej de rakker kun ned på alle de svage i samfundet og sådan. o.O I øvrigt passer det ikke for jeg har læst mange artikler hvor de går til angreb på rød politik frem for kun at fortælle om deres eget shit. Så de er ikke et hak bedre.

    Personligt ville jeg juble hvis LA endte under spærregrænsen, men desværre er der vist stadig for mange som æder det lort de lukker ud. Ikke at det er forståeligt, at nogle kan være enige i det de siger xD


  • #149   27. maj 2015 @ Indica, er helt enig spørgsmålet er om samfund, både her og ude i verden er klar til at bevæge sig i andre retninger end de der har været gældende faktisk siden efter 2. verdenskrig, men der er strømninger derude også blandt yngre økonomer der taler for at vi skal re-tænke samfundsmodeller, så det kommer forhåbentligt stille og roligt og det skal starte et sted, det skal starte med at nogen tager debatten op via medier og gerne i ledende organer i samfundene ...

    Det er så nyt og visionært og mange vil tænke uha, vi ved hvad vi har men ikke hvad vi får hvis vi vender det hele på hovedet, men det er forfriskende og nødvendigt


  • #150   27. maj 2015 Ah Indica .... ikke enig, det er de røde og blå nu lige gode om ....

  • #151   27. maj 2015 indica - vi bliver aldrig enige. alene det at du godt kan lide LA er for mig en gåde og får mig til at stejle lidt, fordi de er så meget af alt det jeg hader/synes er modbydeligt at det helt forfærdeligt.

  • #153   27. maj 2015 @ Anya ... sådan er demokratiet, og det vil vi vel næppe undvære ....om vi kan forstå hinanden, nej men vi skal acceptere hinanden ikke på grund af, men på trods af ....

  • #154   27. maj 2015 Indica - Har du læst de artikler med JB Olsen som jeg har linket det? For det er da så langt fra sober som noget kan komme?

    Hanne - Ja, jeg kan også sagtens accepterer det til en hvis grænse men jeg kommer aldrig til at respekterer det. Det parti har trådt alt for meget på den lille del af befolkningen som jeg, min familie og de fleste jeg kender er en del af til at jeg kan have respekt for at nogle synes det er okay.

    Faktisk synes jeg at LA viser at mobning er okay på en måde, for de mobber jo i den grad de svage i samfundet.


  • #156   27. maj 2015 jeg har faktisk ikke fulgt om LA har holdt god tone til de politiske kolleger, men til befolkningen har de i hvert fald ikke ... hverken Joakim, eller hende der der har været plejehjemsleder ... som hun var ude med riven overfor sygeplejerske faget for nyligt

  • #158   27. maj 2015 indica - Har jeg skreven jeg var det? smiley Selvom vi ikke bliver enige og at jeg ikke er enig med dig valg indenfor politik så kan jeg da godt have en samtale/debat med dig? smiley Håber jeg da xD

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #161   27. maj 2015 Jeg syntes at alt for mange har travlt med at skyde på andre i stedet for at fortælle om egen politik og mener det er et selvmål. Jeg har det sådan at det måske er for at skjule hvad man egentlig vil,for det syntes jeg at der er flere der mangler at give svar på.

    Kan godt forstå holdningen LA har. Jeg mener,når nu de både har fået familie og venner med i partiet er det jo ikke dem der kommer til at lide nogen nød.


  • #162   27. maj 2015 @ Indica .. nej med det ville klæde partiet at tage afstand fra ham når han dummer sig ... og jeg synes Thyra har været stille, men hun arbejder ikke godt for forbedringer ved at skyde på de der bare gør deres arbejde under de kriterier de nu en gang har ...

    og så kan jeg slet ikke klare Charlotte Birkow ... så deres personprofiler tiltaler mig på ingen måde ... alene derfor lukker jeg nok meget af ..


  • #163   27. maj 2015 Jeg tror ikke, at Uffes projekt er mere utopisk end LA's. Vis mig et succesfyldt land, der har rendyrket liberalisme.

  • #164   27. maj 2015 Ha ha .... I blir' alle sammen forbavset ... når valget er slut ...
    Så danner HT ... og LLR ... regering sammen .... Fniiis ... smiley


  • #165   27. maj 2015 @ Ida ... jeg har efterhånden læst og høre mange sige at de godt kunne overveje Alternativet, men at de nok ikke gør det fordi de er bange for at det er en spildt stemme hvis ikke partiet kommer ind ... og så min største hindring, men tænk nu hvis vi så bare gjorde det, og de kom ind ... det kunne være så forfriskende ...

  • #166   27. maj 2015 Indica - Undskyld jeg tog fejl så.

    Max H - Heh, det er squ lidt usmageligt.

    Det er så ærgeligt at politikerne i dag ikke har nogle form for realitetssans. Det er så nemt at sidde og dømme udfra manipulerede tal, men de tjener jo også kassen og har ikke samme regler som "pøblen".

    Jeg gad faktisk godt se et TV program med politikere der blev afskåret fra deres luksusliv i 3 måneder og skulle leve som almene danskere i dag helst i de forskellige lag som der nu er, også se hvad deres reaktion er efter 3 måneder, på de steder hvor der kun har været forringelse på forringelse.


  • #167   27. maj 2015 @ Søren ... tror du har ret, men problemet er at Uffe skal kæmpe for at få stemmer i et samfund hvor egoismen pt har magten fremfor fælleskabsansvaret ... at en del unge er så forblændet af liberalismen fordi de er vokset op i en tid hvor flertallet ikke har manglet noget .... og den ældre generation kan nok slet ikke følge ham ...

    på en måde er han udenfor sin tid ... desværre det kunne være så rart hvis mange nok turde .....


  • #168   27. maj 2015 Jeg synes ikke man når nogen vegne ved at starte mudderkastning og fokusere på at nedgøre alle andre med en anden holdning ("Føj man skal være umenneskelig i mine øjne så")
    Jeg har da stemt på LA men synes da også de udtalelser, J.B er kommet med, ikke er pissefede. Nogle af dem er direkte nedladende og det er bestemt ikke et syn jeg støtter.
    Men LA er ikke kun udgjort af ham, som Indica siger. Man har vel lov til at være enig i noget af det, et parti står for, uden at støtte det 120% og alle medlemmerne?

    Modsat kunne jeg så sige, at jeg synes den dér indsamlingsplakat fra Johanne Schmidt-Nielsen er virkelig nedladende og ufølsom ("højrefløjen har banker i ryggen, men vi har hinanden, for fællesskab fungerer" - underforstået: højrefløjen vil ikke have fællesskab og er egoistiske).
    Men jeg går da ikke rundt og siger, at dem, der stemmer på Enhedslisten er umenneskelige og modbydelige.
    Det når man da i hvert fald ikke særligt langt med og så er det da først man bliver menneskefjendsk.... Jeg går da i hvert fald ind for at vise det enkelte menneske respekt selvom jeg er uenig med dem. Dét er, hvad medmenneskelighed går ud på smiley


  • #169   27. maj 2015 @ anya ... det vil ikke hjælpe en meter når de ved det er en begrænset tid de skal leve i det ... det er jo netop det der er problemet for mange, de fleste af os kan klare en problematisk tid når vi kan se en ende på den .... men magtesløsheden ved ikke at kunne se sig ud af dårlige vilkår er jo det der dræner og ødeægger mennesker og familier ...

    Jeg har såmænd ikke problemer med deres forhold og løn mens de er udøvende på Borgen, men tiden efter når de enten er ude eller pensionerede den er for lukrativ ...


  • #170   27. maj 2015 @ Fünke ... enig man skal kunne stå ved hvad man tror på, og have lov til dette ...

    for at blive lidt politisk, så synes jeg stort set at "blå" er om ikke umenneskelige, for det mener jeg ikke ... men jeg synes de er egoistiske i mange af deres holdninger ... men det er vel ikke sært når jeg er en eller anden nuance af rød ...


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #171   27. maj 2015 Jeg syntes det eneste gode ved LA er at de melder så klart ud,at de ikke har noget tilovers for andre en folk der har penge nok til at klare sig selv. Det kan man forholde sig til.

    Ja,der er andre i partiet. Venner,familie,blandet med et par kendte.


  • #172   27. maj 2015 Har for øvrigt en LA søn, en en eller anden nuance af rød datter, mor her en endnu rødere, en datter der er frustreret og en LA svigersøn og en anden svigersøn der er mest til Enhedslisten ....så her er politiske diskussioner skam også spændende ... smiley

  • #173   27. maj 2015 Jeg ved hvad jeg stemmer i år.. smiley


    Men nogle gange, så kunne jeg sgu godt tænke mig at være "fritaget" for at stemme, ligesom min far er..


  • #175   27. maj 2015 Jeg tror lige nu efter i dag er status at jeg VIL stemme på et parti der med 100% sikkerhed kommer i folketinget ... skulle meningsmålinger være overbevisende om at Alternativet med sikkerhed kommer ind, så kunne det meget vel være der ... men ellers tør jeg ikke for med mit ståsted så skal stemmen bruges til at vi beholder en rød regering ... en spildt stemme vil jo ikke være fornuftig .... jeg tror det bliver meget tæt denne gang ...

    Så derfor er min opfordring faktisk, uanset hvad man er til, at kan man ikke finde ud af hvem man vil have, så find ud af hvem man for guds skyld ikke vil have, og find så den bedst mulige at stemme på ud fra den betragtning...


  • #176   27. maj 2015 Det er jo klart at man ikke bryder sig om "modstanderen" - ellers havde man jo ikke stemt det, man gjorde. Hvis jeg synes at en del af den røde blok opfordrer til forskelsbehandling (og føler mig unfair behandlet), så er andre jo også i deres ret til at mene, at det er den opfattelse de har af blå blok smiley

    Min utopiske drøm er, at politikerne bare kan sætte sig ned og have en almindelig samtale uden al den mudderkastning vi i hvert fald ser på TV fra BEGGE ender.
    Jeg har faktisk en overgang holdt mig fuldkommen fra politiske emner fordi det gjorde mig så ked af det og frustreret af at se al den mudderkastning og ekstreme had til andre mennesker, især på de sociale medier.
    Det er jo en utopi, for man kan ikke løbe fra at man ER uenige, men man kan da godt drømme om at det kunne være muligt, at politikerne kunne forholde sig til hinanden uden al den mudderkastning og beskyldning og had, bare respektere hinanden for de mennesker man er smiley


  • #177   27. maj 2015 Ser lige TV2 ... der kommer Alternativet ind, lige til spærregrænsen ... så måske det ikke er helt utopisk ... måske hvis mange nok lytter og bliver nysgerrige nok til at se hvad de kan medføre ... det er nu lidt spændende ...

  • #178   27. maj 2015 Men Fünke ... det kan de jo faktisk godt når ikke lige de står og promoverer deres politik ... synes faktisk den slutning der var på TV2 debatten var lidt "sjov" at de skulle sige noget pænt om deres politiske modstandere ... og så tror jeg faktisk de er i stand til at skille politik og personlige forhold hinanden imellem .... det skal vi måske bare som vælgere lære at være bedre til at se ...

  • #179   27. maj 2015 Jeg tror helt klart også at der er forskel på, når de er på TV og i debatter, og så når det er på et mere personligt plan. Problemet er bare, at når det eneste vi stort set ser i TV'et er mudderkastning og nedgørelse, så vil det også være det, der på en måde bliver opfordret til - når den almene borger måske ikke SER de her mere personlige sider, så fører de måske bare mudderkastningen videre..

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #180   27. maj 2015 Jeg husker ikke at man på den måde blev personlig i gamle dage som man ser det i dag. Er som om at det mere handler om at finde personsager på de andre i forhold til at få sin politik igennem. Er barnligt og viser kun den grimme side hos folk,der tydeligt er klar til hvad som helst for at komme til magten.

    For langt de fleste er det ikke et ? om at få ændret noget i samfundet men om at beholde sit godt betalte job. En undtagelse er EL,ud fra deres regel om at ikke må tjene mere i forhold til en metalarbejder. Her er jeg sikker på at der vil falde folk fra,såfremt den regel blev indført hos andre partier.


  • #181   27. maj 2015 ja det er en fare ... kunne egentlig være spændende med et "forretnings-folketing" de skulle skrive under på at de ville arbejde seriøst for DK at de kunne indgå kompromisser og så skulle vi vælge de personer der skulle derind ... og så havde de sørme bare at få det til at fungere på kryds og tværs smiley

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.041
    #182   27. maj 2015 Og dér har I måske netop fat i valgkampens allerstørste problem; en meget stor del af befolkningen ser primært politik gennem mediernes filter, og efterhånden som nyhedsfladen i højere og højere grad er baseret på "hurtige" nyheder og meget "styrede" interviews og debatter, er det ualmindeligt svært at fokusere på det politiske indhold, medmindre man virkelig interesserer sig for politik.

    Er der nogen her, der husker Mogens Lykketofts tale fra Vega på valgaftenen i 2005? Jeg må tilstå, at jeg sjældent har hørt en så personlig og menneskelig tale fra et Folketingsmedlem, endsige en partiformand. Pudsigt nok var samtlige politiske kommentatorer forud for valget enige om, at Mogens Lykketoft omtrent var det mest kolde og upersonlige, der kunne gå på to ben...


  • #183   27. maj 2015 Hanne - Jeg synes generelt at det er for lukrativt at være politiker. Jeg kunne godt leve med at de får den løn de får, hvis det så bare var mens de var aktive derinde, og kun dem. Men selv deres børn får goder og penge smidt på kontoen af at være børn af politiker forældre, og de har en lavere pensionsalder og løn/eftervederlag i flere årtier efter alt efter hvor længe de har siddet og jeg kunne blive ved.

    Fünke - Ehm, jeg talte ikke til nogle speciel da jeg skrev det som sådan, og jeg har vel lov til at have min mening, og jeg synes det er en kende umenneskeligt mod de svageste i samfundet hvis man kan stemme på LA med god samvittig.

    Præcis ligesom at mange stempler mig som fremmedhadsk og racist, bare fordi jeg godt kan forstå hvor DF kommer fra med deres politik på invandrer og jeg langt hen af vejen støtter det.
    - Og nej jeg er hverken fremmedhadsk eller racist, jeg forstår bare ikke hvorfor det efterhånden bedre kan betale sig at være flygtning eller indvandrer i DK end at være dansker.


  • #184   28. maj 2015 Nu skriver jeg lige et lidt længere indlæg..
    Nej, du talte ikke til nogen speciel, men du skrev at man var "føj, umenneskelig" hvis man stemte på LA. Hvorfor lader du udtalelser fra J.B udgøre hele LA og dets vælgere?
    Altså, så kan man jo tage aalle de helt gamle udtalelser fra Morten Messerschmidt og lade dem udgøre DF's moralske holdninger:

    "Alle muslimer, der bekender sig til den islamiske ideologi, er tabere eller bliver tabere",
    "Islam er en fascistisk ideologi",
    "At ville opføre en moske i Danmark, er et knæfald for en totalitær mentalitet",
    "Grov vold, Utryghed, Tvangsægteskaber, Kvindeundertrykkelse, Bandekriminalitet: Det er, hvad et multietnisk samfund tilbyder os"
    - og på baggrund af disse meget gamle udtalelser drage den konklusion, at DF er racistisk og at det er menneskefjendsk hvis man med god samvittighed stemmer på DF (Men nej, det synes jeg faktisk IKKE)

    Men det ville jo ikke være fair. Du siger selv, at mange stempler dig som racistisk, men at du ikke er det. Men hvor er forskellen på det du siger, og det jeg siger?
    Jeg siger også, at bare fordi jeg har stemt LA, så er det ikke ensbetydende med, at jeg er nedladende over for de svage i samfundet.

    Hvorfor er det så kun DIN påstand der er rigtig? Hvorfor har DU lov til at have din mening, men andre har ikke??

    Hvis vi gerne vil have et fællesskab, hvor der er plads til alle og respekt for alle, ja, så gælder det altså alle - og ikke kun dem, man selv har udvalgt smiley


  • #187   28. maj 2015 LA går også ind for mere privatisering end jeg støtter. Det lyder virkelig uhyggeligt med din mor, Isabelle. Hvem ønsker ikke at forbedre danske hospitaler? Det er da enormt skræmmende

  • #190   28. maj 2015 Fünke - Hvor er det lige jeg har sagt at det kun er min påstand der er rigtig? Jeg er faktisk fløjtende ligeglad med om folk mener jeg er racist, for det ved jeg selv at jeg ikke er.
    - Problemet med det er bare at i dag bliver man stemplet racist ligeså snart man synes at Enhedslisten er alt for gavmilde på det punkt. Ligeså snart man synes at de skal have samme vilkår som almene danskere på offentlige ydelser. Og fred være med det, så skal jeg nok tage det stempel på min kappe.

    Faktisk så finder jeg det lidt morsomt for rigtig mange af de hundemennesker som kalder mig fremmedhadsk og racist er folk som synes det burde ulovliggøres at redde hunde i andre lande, og nu ved jeg godt at man selvfølgelig ikke kan sammenligne mennesker og hunde på den måde, men jeg finder det alligevel små morsomt at mennesker som har det samme syn på indvandringsdebatten som enhedslisten, mener at hunde fra andre lande kan sejle deres egen sø

    I øvrigt så ved jeg godt at JBO ikke udgør hele LA, men et parti som er stolte af at have ham og Amnitsbøl ved roret, så er de jo enige i det de siger, og jeg har aldrig hørt nogle af dem udtale sig som om der var plads til os andre i samfundet, og det er dét jeg er imod. Meget sat på spidsen, men hvis det stod til LA, så skulle alle de svageste i samfundet jo bare sejle deres egen sø, om det så var at ligge sig til at dø i vejkanten.

    Jeg mener, de vil også have brugerbetaling på sundhedsvæsenet, samtidig med der er mange folk der ikke engang har råd til at gå til tandlæge.

    Jeg kan skam godt accepterer og respekterer at folk ikke er enige med mig, men stemmer man på LA så giver man jo også sin billigelse til at nedgøre de svage i samfundet og udsætte dem endnu mere, og det er umenneskeligt i mit hoved, at man kan "gå på kompromis" med noget som rammer så mange mennesker, hvis man ikke er enige i den politik de kører der.

    Men det nok fordi det er et af de emner som jeg har meget fokus på selv, og er et af de steder jeg aldrig vil gå på kompromis. Nu har de svageste i samfundet betalt prisen i 4 år, jeg kan slet ikke forestille mig hvor galt det kommer til at ende hvis LA kommer på banen og får lov til at forværre mellemrummet mellem rig og fattig.

    Isabelle - Jeg er meget enig. Jeg kan huske jeg læste en artikel om salget af DONG, hvor det også var kommet frem at Thornings mands familie har del i et af de der datterselskaber til Goldman Sacks. Jesus dog -.-'


  • #195   28. maj 2015 Jeg er ked af at jeg ikke lige kan svare ordenligt for jeg er på fra mobil. Jeg mener bare ikke at man som LA-vælger går ind for at de svageste i samfundet skal sejle i deres egen sø (ja, sat lidt på spidsen). Men det er måske også fordi jeg ikke er helt enig med LA men at det er dem, der har flest ting, jeg er enig i.
    Jeg kan ikke forestille mig hvor skræmmende det må være, hvis alle de ting, Enhedslisten har af visioner, bliver til virkelighed. For SÅ er det da netop at vi får et samfund, der forskelsbehandler folk. Det er bare som om at folk glemmer at se det fra den anden side, også - man frygter at de svageste i samfundet bliver stigmatiseret og trampet på med blå politik, men vender man skuden er der altså også en del ting i rød politik, der opfodrer til forskelsbehandling og stigmatisering. Jeg ville bare gerne finde en middelvej.


  • #196   28. maj 2015 Line jeg som stemmer rødt, kan så ikke forstå at nogle ønsker et Danmark som det LA og de blå generelt ønsker, nemlig at vi alle skal klare os selv og være os selv nærmest, uden medtanke på de svageste.

    Jeg synes ikke det skal være samme løn til alle, men at det skal være lige I den forstand at man får sin løn efter hvad man laver og at alle skal kunne lece et ordentligt liv også når man er på kontanthjælp osv. Jeg mener ikke man skal have hvad der svare til 80 timers løn på kh overhovedet ikke, men jeg mener at alle har fortjent at blive taget ordentligt hånd om når de ikke kan selc. Om det er pga sygdom eller for få arbejdspladser er ligegyldigt, vi skal alle løfte I flok så de svageste har råd til at leve ordentligt smiley


  • #198   28. maj 2015 Enten DF eller LA. Det er alligevel vildt. Værdimæssigt er de to partier voldsomt langt fra hinanden. ..



  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #200   28. maj 2015 Der i min optik burde være ulovligt. Den har jeg hørt flere gange men at skulle høre det fra en der stemmer LA?. Er slet ingen tvivl om at såfremt LA ville få deres politik igennem ville det være det mest skadelige for Dk af alle partier. Det vil skabe en ulighed som kun de aller bedst stillede vil få gavn af. Det vil være så samfundsskadelig at partiet burde være ulovlig.

    Heldigvis gælder det i politik at et enkelt parti ikke får alt sin politik igennem,så måske hverken EL eller LA er så farlige igen. Ud over det kan man vil ikke gøre et lovlig opstillet parti,valgt af folket,ulovlig. Det vil ikke have noget med demokrati at gøre.


  • #203   28. maj 2015 Spørgsmål til LA-tilhængere.
    Vis mig et succesfyldt land, der har rendyrket liberalisme.


  • #205   28. maj 2015 Jamen Line, hvilket lands system er i dine øjne det bedste?

  • #208   28. maj 2015 @ #64: Øøøøhhhh vi har altså ikke set noget til nogen skattelettelser. Og at få mere ud af at yde en ekstra indsats. Nej, det er ikke lig med at arbejde gratis. Forestil dig at du knokler popo'en ud af bukserne og i et par måneder lægger noget der ligner 12 timer om dagen på din arbejdsplads. Du får en klækkelig bonus for det. Men pga topskatten så får du nogte, der ligner 35% udbetalt. Det er sgu sur røv og så er man faktisk ikke særlig motiveret til at gøre det igen.
    Mht overenskomster så er der mange af os der arbejder i private virksomheder, der arbejder uden overenskomster men med individuelle ansættelsesaftaler. Og er ganske godt tilfredse....
    Anya; hold da op som du kan! Du er et skoleeksempel på det Fünke siger med at man som borgerlig bliver stemplet som usympatisk, uempatisk, umenneskelig og ja, nærmest et svin. Jeg tror ikke du behøves at være bange for at dit mareridt med et DK styret af LA nogensinde bliver virkelighed. Det fine i dansk politik er jo at alle er nødt til at indgår kompromisser for at kunne danne regering. Dvs. kanterne bliver slebet af. Jeg tror heller at mit mareridt om et DK styret af EL nogensinde bliver virkelighed smiley
    Husk: Vi har alle forskellige baggrunde og erfaringer. Vi er forskellige steder i livet og har forskellige perspektiver på livet.


  • #209   28. maj 2015 Cadeau til Anders Samuelsen for at have fremstillet sit parti som et parti, der ikke er så ekstremt som det i virkeligheden er.
    Det er mere højreorienteret end DF er - når vi lige ser bort fra udlændingepolitikken.

    Nå, det jeg egentlig godt kunne tænke mig at vide er, hvorvidt nogen her tjekker hvad det valgte parti i virkeligheden står for og arbejder for?
    Hører hvilke argumenter de har når de arbejder, ved hvor de går på kompromis og hvor de ikke gør?

    For mig er det paradokssalt at stemme på LA hvis man ønsker et land, hvor der er plads til offentlig forsørgelse af mennesker, der ikke kan klare sig selv.

    Lad mig anbefale at lytte mindre til de ord, der kommer ud af munden på politikerene i pressen - ikke bare nu, men året rundt - og kigge lidt mere på folketingets hjemmeside. Se hvad for nogle argumenter, der bruges, hvordan folk formulerer sig i folketinget, hvilke forslag der stilles, hvilke der bakkes op, hvilke, der underkastes af hvem...

    Så bliver virkeligheden pludselig langt mindre poleret.


  • #212   28. maj 2015 Jamen fysisk og psykisk syge BLIVER tvunget i arbejde pt.

    Og det ønsker man mere af på højrefløjen...


  • #215   28. maj 2015 Det er bestemt ikke sådan en effektivisering der er LA's våde drøm smiley


  • #217   28. maj 2015 Line, men er det ikke ved at være lidt rigeligt med topskattelettelser, som LA jo gerne vil have (igen) ?
    Topskatte yderne, kan vel yde ligeså meget til fællesskabet, som resten af os? for de må vel have råd til det.
    Og Løkke siger jo selv, at han vil have skattelettelser i bunden, altså ikke i topskatten. Jeg kan jo så ikke helt finde ud af, hvem i blå blok der får sin vilje, eftersom de ikke er enige, men det kommer vel an på mandater og kompromisser.

    Jeg vil så lige sige inden jeg kommentere ydeligere, at jeg IKKE har nået at sætte mig voldsomt ind i det, så jeg beklager hvis jeg siger noget som ikke passer, dette er blot min opfattelse af deres valgrunder, udtalelser og hvad jeg har læst, taget test osv indtil nu.

    Der er bestemt også ting som LA er fornuftige med, f.eks. som Isabelle nævner længere oppe, med at have mere tillid til de offentlige ansatte, men dette var enhedslisten jo helt enig i, så man kan jo håbe at der kommer et samarbejde på det område, uanset hvem der vinder, så de kan få noget igennem der.

    Jeg har lige taget mig den frihed at kopirer noget fra LA's hjemmeside:
    "Effektivisering af den offentlige sektor. Vi følger anbefalingerne fra regeringens produktivitetskommission (læs mere her). Den viser, at vi kan effektivisere den offentlige sektor med mindst 10 pct. uden at forringe servicen. Vi foreslår, at vi bruger syv år på at gennemføre en forsigtig og gennemtænkt omstilling. Kort fortalt handler det om at luge ud i bureaukratiet og skrue lidt ned for registrering, rapportering og kontrol. Der skal arbejdes smartere i den offentlige sektor, der skal bedrives bedre ledelse, og sygefraværet skal ned. Bruger vi færre ressourcer på bureaukrati, har vi flere ressourcer til varme hænder. På den måde får vi både bedre og billigere velfærd."

    Som jeg læser det, er det jo en rigtig god ide, men noget som regeringen jo allerede har været ved at kigge på, og som sagt noget enhedslisten er helt enig i. Så alene på det grundlag ville jeg ikke vælge LA til, selvom jeg er enig i den lille del.

    Her er om deres skat, det meste af det lyder da også så fint så fint, men hvor skal vi så få pengene fra ? For for at få råd til alle de skattelettelser, og fjerning af topskatten, samt de andre ting, og lette på nogle omkostninger, må man jo skulle finde pengene et andet sted?
    "Lavere skatter og afgifter. LA vil gennemføre reformer af skattesystemet på flere forskellige områder. For det første skal ingen danskere i arbejde betale skat af de første 7000 kroner, de tjener hver måned. Vi vil fjerne topskatten og registreringsafgiften på biler. Vi vil fastfryse grundskylden. Vi vil lette afgifter på benzin, diesel, varme og strøm. Vi vil sænke momsen på hotel- og restaurationsbranchen, så den kommer på niveau med landene omkring os, og vi vil sænke selskabsskatten til 12,5 pct. Det vil forbedre vilkårene for virksomheder, så det bliver mere attraktivt at investere og skabe arbejdspladser i Danmark. Samtidig giver det danskerne flere penge på lommen og holder gang i hjulene."


  • #220   28. maj 2015 Generelt bliver folk med fysiske eller psykiske sygdomme (mig heriblandt) TVUNGET til at arbejde eller TVUNGET til at tage en uddannelse..

    Der bliver på ingen måde taget det hensyn der burde tages..


  • #221   28. maj 2015 My Only - i det hele taget er det svært ikke at være enige med de fleste partier om en masse, for det de skriver er jo lavet til netop det. At man skal fatte sympati for budskabet.

    Hvis man vil vide, hvad et parti står for, så skal man ikke gå på deres hjemmeside og kigge, men på Folketingets hjemmeside, hvor man kan se hvad de i virkeligheden bruger deres mandater til.....


  • #222   28. maj 2015 Mht. partierne..

    Så tror jeg at hvis man tog lidt fra alle partierne, så ville man have det perfekte parti og den perfekte regering..


  • #223   28. maj 2015 Jeg synes altså liige man skal huske at skille noget ad: jeg mener ikke, at det skal kunne betale sig at få KH frem for at arbejde. Det er jo en midlertidig løsning indtil man får et arbejde igen. MEN! der sidder flere psykisk/fysisk syge mennesker fast på KH, der måske hellere skulle have haft førtidspension - dette er IKKE lig med, at jeg ønsker, at psykisk/fysisk mennesker der ikke KAN, skal tvinges i arbejde. Det er jo altså et helt andet problem, at der sidder nogen fast på KH som skulle være et andet sted.

  • #224   28. maj 2015 "Så tror jeg at hvis man tog lidt fra alle partierne, så ville man have det perfekte parti og den perfekte regering.. "

    Du mener velfærden fra rød blok og skattepolitikken fra blå blok?! smiley


  • #225   28. maj 2015 Søren, hehe Skattepolitiken er en af de ting som jeg er ret uenig med blå blok i.. smiley

  • #226   28. maj 2015 Det har du helt ret i CH, men nu havde jeg ikke lige så meget tid (skal til kiropraktor med Lucky lige om 2 minutter) så jeg måtte lige hurtigt smutte på deres hjemmeside.

    Jeg har bestemt ikke været tilfreds med hvordan det har været de sidste 4 år, men jeg tror desværre bare at det ville blive endnu værre ( i forhold til hvordan jeg ønsker Danmark) hvis det blev blå blok der tog sejren.
    Så selvom jeg da som alle andre ikke er 100% enige med nogen, så er det rød blok jeg er mest enig med, på de punkter der betyder noget.
    jeg ønsker f.eks. også at vi skal ud af EU, og der er meget få (er det ikke kun DF og Enhedslisten?) der melder klart ud, at det er noget af det de vil kæmpe for. Kan ikke huske om der var et parti mere der gjorde i går, eller om det var DF??

    Jeg har jo heldigvis 3 uger til at finde ud af præcis hvor mit kryds kommer til at stå, og hvem jeg tror mest for at kæmpe.
    Pt hælder jeg meget til Enhedslisten, men jeg har ikke fået kigget nok på hvad de præcis ønsker, hvordan de vil gøre og hvordan de har kæmpet for deres sager de sidste 4 år (selvom jeg har indtryk af at Johanne og partiet gør hvad de kan) Hun er i hvert fald ikke bange for at sige de andre partier, uanset om det er rød eller blå blok imod, når hun ikke er enig, og det kan jeg godt lide smiley
    Men om det er det samme inde i folketinget, eller om det kun er i pressen/valgrunderne ved jeg jo så ikke (endnu)


  • #227   28. maj 2015 Johanne er en vanvittig dygtig politiker..

    Men partiprogrammet.. Det er jo helt hen i vejret..


  • #228   28. maj 2015 Spring de partiprogrammer over og se, hvad de laver i praksis...



  • #229   28. maj 2015 Jeg ved heldigvis godt hvad jeg skal stemme. Det har jeg vidst længe. Men jeg ville egentlig bare kommentere på diskussionen omkring nationalpartiet der var i starten af tråden. (jeg ved ikke om det allerede er skrevet eller ej - tråden er temmelig lang allerede smiley ) Så vidt jeg ved skal de være opstillingsberettigede senest 15 dage før valgdagen, så de har nogle dage endnu til at samle de sidste 6000 underskrifter. Jeg tvivler dog på at de kan nå over spærregrænsen.

  • #230   28. maj 2015 Altså jeg kunne godt tænke mig at vide hvor de der mennesker som synes det er sjovt at være på KH sidder henne, for jeg hører tit fra blå vælgere at dem er der MANGE af.

    Også kan jeg ellers sidde her og tænke, jeg kender enormt mange som er på KH eller lignende og jeg er da alligevel kun bekendt med at 2 af dem synes det er fint nok, men de bor også ude hvor kragerne aldrig kommer, så tænker at KH nok er tilstrækkeligt derude.

    Og ellers så har jeg kun set virkelig manipulerede budgetter fra blå blok, hvor simple ydelser som boligstøtte er taget med, på trods af det er noget ALLE kan søge, hvis deres bolig opfylder betingelserne smiley


  • #231   28. maj 2015 Anya: tag en tur til Århus, så lover jeg dig at du kan finde dem. smiley

  • #232   28. maj 2015 Jeg er så en af dem der rent faktisk har læst i de forskellig partiers partiprogrammer/politikker/og hvad de ellers kalder det. Jeg undre mig så over at man stemmer EL, hvis man feks. arbejder på en privat virksomhed - og er glad for det arbejde og vil virksomhedens bedste, så man bliver ved med at have sit job smiley

  • #233   28. maj 2015 Anya: Manipulerede budgetter kan du også finde hos rød blok smiley

  • #234   28. maj 2015 Alle manipulerer med alle informationer. Derfor hjælper det ikke noget at læne sig op af, hvad de siger.
    Man bliver nødt til at se hvad de GØR.
    Og tallene - dem må man jo kigge på i samfundet. Tallene er abstrakte og manipulerede. Men vi kan se, hvilken konsekvens de har.


  • #235   28. maj 2015 Mette Marie A - Jo selvfølgelig kan jeg det, men jeg har ikke et indtryk af at de prøver at få offentlige ydelser til at lyde værre end de er.

    Nu er jeg godt nok på SU, men KH i nogle tilfælde svarer jo til.
    - Jeg er nød til at få SU + SU lån, fordi ellers ville jeg ikke have råd til at bo ude. Jeg har ikke mulighed for at bo hjemme, Og jeg har desværre ikke hverken overskud eller mentale kompetencer til at passe mit studie og have et deltidsjob/studiejob/fritidsjob.

    Da jeg var på KH fik jeg kun mellem 5-6 tusind fordi jeg var under 25 på det tidspunkt og ikke forsørger. Hvordan folk betaler alle regninger og lever en hel måned for det er mig en gåde.

    Endnu mere er det mig en gåde hvorfor ungdomsboliger, hvor man SKAL være studenderende for at bo i, kan koste op mod 6 tusinde om måneden for en 1 værelses. hvilken studerende har de penge? Måske det sidste år man er elev et sted eller?


  • #237   28. maj 2015 At nogle snyder med systemet, skal vel ikke "betales" af de ærlige. Man må naturligvis slå ned på svindlerne - uden at ramme ærlige ikke-arbejdsduelige (eller hvad det nu kaldes)

  • #239   28. maj 2015 Line - Altså på det punkt er vi rørende enige for jeg kan heller ikke snuppe folk der bevidst snyder samfundet. Phyy dem er der et specielt sted i helvede til nogle gange, mest af alt fordi det på mig gør ondt at se at de får noget som andre har langt mere brug for.

    Også kan jeg i øvrigt heller ikke snuppe dem der aktivt bruger skattely, og jeg forstår ikke hvorfor det er sådan en ulovlighed som man i DK ser stiltiende på.


  • #240   28. maj 2015 Nu er det jo sådan at stort set alle ydelser i sygedagpengesystemet er på kontanthjælpsniveau efter beskæftigelsesreformen blev gennemført.

    Jo, det har har betydning for formue og forsørgerpligt... Men det forandrer ikke på, at man på mindre end et halvt år kan gå fra at være rask, rørig og vellønnet til at være syg og ikke kunne betale sin husleje.


  • #242   28. maj 2015 Der snakkes forresten også så meget om, at man skal indføre skattelettelser til lavestlønnede og økonomisk tage mere fra de "rige". Sådan nogle forslag går mig bare så meget på (uanset hvem de var kommet fra), fordi det pludselig er helt i orden at give skattelettelser til én gruppe mens andre står tilbage uden noget - noget, der bliver set stærkt ned på når det kommer fra blå blok, men pludselig er helt i orden, når det kommer fra rød blok.

    Jeg synes bare det er så hyklerisk at mene, at det er usmageligt når de højestlønnede får fordel af skattelettelser, men når man så tilrettelægger skattelettelser kun til de lavestlønnede, så er det bare noget HELT andet. Hvorfor kan man ikke tilrettelægge det, så alle får del i det?

    Der snakkes så meget om, at man vil undgå et opdelt samfund, hvor grupper bliver stemplet. Men hvilket samfund er det ikke vi går i møde, hvis vi kun vil give skattelettelser til lavestlønnede og økonomisk vil tage mere fra de "rige" (som jo i langt de fleste tilfælde bare er helt almindelige mellemklasses-danskere) fordi de alligevel har så meget - er det så ikke netop et opdelt samfund, hvor gruppen "højestlønnede" bliver stemplet?
    Eller er det i orden med sådan et samfund, hvor én gruppe bliver forfordelt, bare fordi det er et ønske fra rød blok og ikke blå? smiley


  • #245   28. maj 2015 Isabelle - nej, men jeg synes at tanken kan kamme over

  • #246   28. maj 2015 Fünke - Jeg kan godt forstå hvad du mener.

    Jeg tror også at forskellen på rig og fattig altid vil være til stede, men for mig handler det om at forskellen på rig og fattig, bliver mindre, betydeligt.

    Jeg er ikke fan af at man kun giver den ene side men ikke den anden, men omvendt så vil du aldrig gøre forskellen mindre hvis begge grupper får hele tiden?

    Derudover så ville jeg ØNSKE at der var et parti der gik lidt mere efter at hvilken løn man fik også kom an på hvor meget du gavner samfundet. Jeg synes simpelthen at pædagoger og lærere er håbløst undervurdererede i forhold til løn. Det er i høj grad dem som tager varer på den næste generation og gavner samfundet, så hvorfor er det lige at advokaten får 5 gange så god løn?

    Det er ikke fordi at jeg forventer/håber at forskellen forsvinder helt, men ideelt så så jeg gerne at det at være fattig i danmark blev erstattet med at være mindre velhavende, dermed forstået at man havde råd til at bo anstændigt og få mad på bordet hver dag og give sine unger nyt tøj når der er behov for det som minimum.


  • #248   28. maj 2015 Isabelle: nu kommer jeg lige med et eksempel fra Enhedslisten, som siger, at:
    "Lavere skat for de laveste indkomster. Højere skat på formuer, høje indkomster og kapitalindkomst." - ergo er det jo Robin-Hood princippet om at "tage fra de rigeste og give til de lavtlønnede", som du siger smiley

    Men jeg synes generelt der kommer forslag fra flere i rød blok om at give til den éne gruppe ("de fattige") og ikke den anden ("de rige"), hvilket er noget der er FY når det kommer fra blå blok men pludselig i orden når det kommer fra dem selv smiley (ikke fordi jeg mener at det er i orden, at man kun giver til én gruppe. Jeg vil som sagt gerne finde en middelvej)


  • #249   28. maj 2015 Og så forstår jeg forresten ikke hvorfor de siger "Hæv de særligt lave kontanthjælpssatser for unge" og ikke også vil hæve SU'en, som er endnu lavere? Men det bunder måske i uvidenhed fordi jeg ikke har undersøgt det ordentligt nok smiley
    (hov, PS: jeg mener ikke at SU'en skal hæves. Jeg mener bare, at det er dobbeltmoralsk, hvis man ikke hæver SU'en proportionelt med KH)


  • #256   28. maj 2015 Hvis man giver skattelettelser af samme procent, vil det da være fair. Er det ikke lige præcis det argument, man bruger mod at bøder skal være procentregulerede? Så det bliver det samme for folk. Ligeså med skattelettelser.

    Jeg synes forresten det er super ærgerligt, når man så vælger at sige "Uligheden vokser. Rigdommen klumper sig sammen i toppen." (Finn Sørensen), for en stor del af danskerne der betaler topskat er jo bare helt almindelige mellemklasses-danskere og IKKE et par få rige snobber der klumper sig sammen i toppen (jeg erindrer at du også har sagt, at du i en årrække har betalt topskat, Isabelle). Det glemmer mange folk bare at tænke på.
    Helt almindelige mellemklasses-danskere bliver ramt, fordi der er nogle der klumper sig sammen i toppen. Præcis som uskyldige KH-modtagere bliver ramt, fordi der er nogle, der snyder smiley


  • #264   28. maj 2015 Selvfølgelig ville jeg gerne have flere penge til mig selv, men hvis en skattestigning på 1% ville betyde, at der kunne blive råd til ordentlige hospitaler, børn og unge områder, ældrepleje osv., så bidrog jeg gerne med den procent. Selvom jeg synes skatten er høj nok.

  • #267   28. maj 2015 #243:
    "Et nyt og reelt demokratisk samfundssystem forudsætter grundlæggende ændringer i ejendomsretten over produktionsmidlerne, som virksomheder, jordog naturressourcer. Her vil kollektiveejendomsformer blive dominerende. Derfor arbejder vi for, at offentlige myndigheder, medarbejdere, lokalsamfund og andre sammenslutninger af mennesker skal eje og drive virksomheder. Den kapitalistiske udbytning, hvor de få lever af de manges arbejde, skal afskaffes."
    Jeg kan komme i tanke om mange virksomheder der ville skynde sig at rykke teltpælene op og finde et andet sted end Danmark i det beskrevne scenarie.
    Jeg ville nok også rykke med den medicinalvirksomhed jeg arbejder for til udlandet i det samfund smiley Jeg ønsker mig ikke et samfund, hvor resourcerne ejes af et alle. Jeg synes EL stiller tingene meget naivt op i deres principprogram. Jeg ser anderledes på verden og jeg synes ikke at kapitalisme er så ond som EL fremstiller den.


  • #269   28. maj 2015 #260: Jo, det har faktisk en hel del med det at gøre. Jeg kender til virksomheder der er flyttet ud af DK fordi man ikke kan få eksperter fra udlandet til at komme her og arbejde. De vil være her så længe de kan være på forskerordning og nøjes med at betale 25% i skat. Når virkeligheden rammer dem og de skal betale 59% så flytter de ud igen. Det er folk med specialiseret viden som man ikke bare lige kan erstatte og nogen gange ender det så med at virksomheden rykker med.

  • #270   28. maj 2015 Jeg har på intet tidspunkt sagt at de dee betaler topskat har mange penge eller er rige. Jeg kender flere der betaler topskat og de ejer ikke mere end så mange andre. Bl.a. min far.
    Jeg kan ikke udtale mig om andre folks økonomi, men jeg har nu ikke indtryk af at dem der betaler topskat mangler penge. Uden at kende dig, er dit liv så ikke fibt nok ? Har du råd til at betale dine regninger og have de ting du har brug for ? smiley
    Selvfølgelig er det da træls at overarbejde ikke kan betale sig, I forhold til skatten, men så er det måske lidt nemmere at dele arbejdet så flere kommer I arbejde ? Det er nok bare ønsketænkning fra min side, men jeg synes altså at dem dee har mest skal trække det største læs.
    Hvis jeg en dag kommer til at betale topskat , skal jeg med glæde betale det, så andre kan få glæde af det. For I sidste ende er det jo også godt for mig. Bare jeg har råd til et godt liv, så deler jeg gerne hvor jeg kan til fællesskabet.


  • #277   28. maj 2015 Isabelle - Jeg er syg (psykisk) og jeg ser altså ikke mig selv som værende svag..

    Synes det er ret træls at blive kaldt for svag..


  • #282   28. maj 2015 Bevares jeg har vanvittigt svært ved at skulle være nye steder, møde nye mennesker, jeg har lettere til angst anfald og depression..

    Men det gør mig jo ikke svag.. Jo på nogle punkter.. Men så er der jo masser af andre punkter hvor jeg er vanvittig stærk..


  • #285   28. maj 2015 Det er jo netop det jeg siger at man ikke skal, altså arbejde 70 timer, på den måde kunne to have et arbejde frem for en.
    Jeg lever pt på su (uden lån) er det meget lidt ja det er det of jeg går på kompromis for at få råd til vigtige ting, som mine hunde, men er mit liv fint og har jeg hvad jeg har brug for ? Jep. Der var ting jeg gerne ville have bedre råd til, men fik jeg det dobbelte af hvad jeg får nu (ikke I su men I løn for mit arbejde) så ville jeg kunne leve mit liv som jeg ønsker det uden at mangle noget.
    Jeg ved godt andre har nogle andre udgifter osv. Men de fleste kan vidst leve helt fint uden at få 30.000 (dette er bare et tilfældigt tal) udbetalt I måneden. Der skal selvfølgelig tages hensyn til børn osv. Men jeg har altså endnu haft til gode at møde nogen med et almindeligt job eller derover der ikke kunne få det til at hænge sammen, topskat eller ej, hvis de ellers ikke har hvad der foregår mig er luksus ting.

    Jeg forstår godt at vi alle har forskellige prioteringer og nødvendigheder osv osv. Og jeg kan da også godt forstå at man synes det kan være træls at skulle betale mere af sine hårdt tjene penge. Men I stedet for at se det som ekstremt træls, kunne man jo se det som en investering I et bedre Danmark som er til gavn for Danmark.

    Jeg bor forresten swlc I Århus og har været på kontanthjælp. Det er altså ikke en dans på roser og de forventer altså at man laver noget for sine penge. Derudover er kontanthjælpen utrolig lille I forhold til huslejer osv I Århus g jeg personligt måtte flytte ud af en ungdomsbolig (min kæreste var under uddannelse) fordi vi ikke havde råd til at bo der. Vi er heldige at have fået en billig bolig, hvor vi kan bo uden su lån og hvis en af os røg på kh, hvilket jeg ikke håber for det er bestemt ikke sjovt. Ellers måtte vi da som mange andre også tage lån for at have et sted at bo.


  • #287   28. maj 2015 Caroline, det kunne jeg, men der hvor jeg f.eks. kommer fra (en lille by imellem esbjerg og kolding) ville det for mit personlige vedkommende betyde at jeg enten ikke var kommet under uddannelse (det er noget psykisk) eller skulle have en bil, og så står vi jo det samme sted igen alligevel. Derudover er det oftest i det område (Det er der jeg har kigget) hele huse osv. der er til leje, og så ryger lejen ligeså højt op, man får bare mere plads. Der er selvfølgelig også billigere huslejer, men vi kan faktisk ikke sidde meget billigere end vi gør pt. Vi bor så også lidt ude (ca. 5-6 km fra midtbyen, så 30 min i bus til banegården, det er fint for mig)
    Så selvfølgelig er det et valg vi har taget, at her har jeg mulighed for at studere, fordi der her er den nødvendige hjælp, f.eks. busser der køre hele tiden smiley

    Det var mere en kommentar til at der længere oppe bliver skrevet, at Anja skal tage til Århus, så finder hun en masse der er på KH fordi de ikke gider andet. Dem er der da helt sikkert også, for kommunen er stor osv. Men det gør ikke huslejen mindre, og man skal derfor lige huske at når man er på KH kan det altså være svært at have råd til at bo i Århus smiley


  • #288   28. maj 2015 de "svage" er ekstra udsatte i et samfund med de stigende krav og det høje tempo der forventes .... sådan opfatter jeg ordet svag ...ikke som noget nedgørende ...

    Kig dog rundt i verden, hvor er der mange konflikter, mange krige osv, det er der i lande med stor social ulighed ... og det er den vej blå blok vil trække os, specielt LA .... der sker da ikke noget her og nu, men bliver det en on-going udvikling så kommer der en uro i DK ingen kan være tjent med ...

    Og jo der er meget god mening i at lette skat i bunden og ikke i toppen, for i bunden er der latente behov der i dag ikke tilfredsstilles, behov for råd til bedre mad, råd til ungerne kan købe en gave og gå til en fødselsdag, bedre råd til almindelige dagligdags ting som produceres i DK, hvorimod skattelettelser i toppen ofte vil gå til fx luksus goder (biler, både, osv), eller ferier, ting der sender både penge og arbejdspladser ud af dk ....


  • #291   28. maj 2015 My only: Det var mig der skrev at der var mange i Århus der ikke gad arbejde når de er op kh. Og det mener jeg nu altså stadig. Der hvor jeg boede var ser absolut normen at stimle så mange som muligt sammen i en "fiktiv" lejlighed, så de kunne hæve flest mulige skattekroner af forskellig art. Hjemmegående mødre der er dagplejer for hinandens børn. Det sker rigtig mange steder i Århus, det ved jeg, og der bliver nu altså ikke lagt skjul på det når nye ideer til at snøre systemet diskuteres over køledisken i fakta. De havde i hvert fald ikke tænkt sig at tage et arbejde. Hvorfor skulle de dog det?

  • #294   28. maj 2015 Jeg vil hellere kaldes svag end syg..

    Svage er nogen der kan(/skal) have brug for hjælp.. Syge er nogen der burde vente på at blive raske..

    Jeg har ADD (ADHD uden hyperaktivitet) hvortil jeg har 3 diagnoser som "bivirkning" nemlig angst, mild depression og et snert af borderline

    Så har jeg også skitzotypal personlighedsforstyrrelse (Er ikke skitzofren)

    Jeg er ikke syg, for jeg vil aldrig kunne blive "rask" ADD er et medfødt handicap (Dysfunktion på hjernen) Det andet er kommet af en barndom hvor jeg ikke anede jeg ikke var helt "normal"

    Jeg er på uddannelseshjælp (Kontanthjælp under 30 år uden uddannelse) og jeg er så "heldig" at have det psykiske så jeg får flere penge (Ikke engang det at jeg skal betale børnepenge til min datter vil de se som værende forsørger)

    Lige nu går jeg hjemme, fordi kommunen(/jobcenteret) ikke lige ved hvad de skal gøre ved mig.. De har sendt mig i både aktivering og arbejdsprøvning, hvor jeg fint kan arbejde i 2-3 timer, men når jeg så kommer hjem så er jeg så stresset at jeg kaster op og er syg flere dage efter..

    Det er der ingen steder der gider tage hensyn til i længden..

    Jeg VIL gerne arbejde/have en uddannelse, men jeg KAN ikke.. Og nej, jeg kan ikke få førtidspension, der skal jeg vente til jeg er 40-45 år (sikkert længere) før de overhovedet gider at overveje at sende mig på et udredningsforløb til om jeg kan få det..

    Jeg er en af de svage i samfundet, jeg er ikke syg. Jeg får det ikke bedere af at få færre penge.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #295   28. maj 2015 Jeg forstår det ikke helt Line P. Du tror at det er helt fantastisk at være på dagpenge eller kontanthjælp,for så kan man kører rundt i en ny bil og vise sin nye telefon. Tjener man en god årsløn og kommer til at betale topskat er det altså ikke fordi man sidder særligt godt i det?. Din måde at se tingene er helt galt og langt fra virkeligheden.

    LA vil have at det skal svare sig at arbejde,men kun for dem der har nok. Dem i bunden må slås med løndumping fra folk med udlandet. Når så lønnen er så langt nede at det ikke kan betale sig at arbejde,må vi så skære yderlig ned for dem,der står uden for arbejdsmarked.

    At ville behandle mennesker på den måde,alene for at man selv kan få lavere skat. Jeg mangler ord.


  • #296   28. maj 2015 Husk nu på at det at man er topskatteyder ikke er lig med at man bor på Strandvejen i Hellerup og 3 mercere i garagen og spiller 'golf i Gl. Holte'. Jeg bor der hvor udkanten starter - i postnr 4600 Køge. Vi har ikke alle mulige mærkelig lån og handler økonomisk MEGET konservativt (spare op istedet for at låne penge). Slap vi for topskatten ville vi straks hyrer en rengøringskone (står meget højt på min ønskeliste) og måske en havemand til at komme og slå græsset. Det ville også betyde at vi i højere grad ville bruge håndværkere til at lave reperationer på vores hus istedet for som det er nu at knokle popo'en ud af bukserne på arbejdet i hverdagene og med istandsættelse og reperationer i week-enderne. Som det er nu er det ikke noget vi føler vi har råd til. Trods billigt hus og ingen billån eller andre lån.
    Jeg kender til en del topskattebetalende fx børnefamilier, der har det på præcis samme måde og som ikke har en båd eller en ny bil øverst på ønskelisten.


  • #300   28. maj 2015 Hvis vi gad bruge lidt tid på at finde de, eftersigende 132 mia der er i skattely så havde vi knapt så mange problemer med at få tingene til at løbe rundt ... men næh nej det er så meget lettere at tage nogle få tusinde fra de der alligevel ikke har for meget, for de har sjældent mentalt overskud til at tage kampen op, penge til fine advokater der kan forhale tingene i årevis har e heller ikke ...må medgive Max H, jeg forstår heller ikke man kan tænke sådan ...

    Men det er faktisk en gammel tese (mener fra Romerrigets tid) at kan man få de "almindelige" borgere til at skyde på hinanden og kæmpe indbyrdes, så har toppen af poppen mere fred og ro, og der stilles færre spørgsmål om hvad det er der forgår, der hvor pengene virkelig er ...


  • #301   28. maj 2015 Beltane - Jeg ser hverken mig selv som værende svag eller syg..

    Men faktum er at med en Evasiv Personlighedsforstyrrelse, så ER jeg psykisk syg..

    Jeg har ekstremt let ved at få angst anfald og depression..
    Jeg får angst anfald bare ved at være i en by som jeg ikke kender særlig godt og ved at være sammen med mennesker jeg ikke kender hvis jeg ikke har en person som jeg er tryg ved, ved min side..
    Jeg er i en alder af 25 år, overhovedet ikke social og har det bedst med at være alene..

    Men hvis jeg kommer på KH, så er jeg pludselig ikke psykisk syg mere.. For min diagnose hører ikke ind under de "godkendte" diagnoser hos kommunerne..
    Og jeg vil derfor blive tvunget til at tage en uddannelse, på trods af at jeg har skoledelen på en HGV (mangler kun de 2 års elevtid, men det er ikke nemt at få en elevplads når man er fyldt 25)..

    Synes at det er møg unfair at der skal gøres så meget forskel..
    For jeg (og andre) har det lige så svært som folk med de "godkendte" diagnoser..


    Jeg vil hellere end gerne tage min HF (som jeg er sygemeldt fra) færdig og jeg vil hellere end gerne arbejde fuldtid (eller 2 * deltid)..

    Men jeg er ofte ret hæmmet af min forstyrrelse.. Dog ikke i følge kommunen HVIS jeg kom på KH..


  • #302   28. maj 2015 Carina - Jeg havde min psykiater til at skrive til dem for at give mig det ekstra tilskud.. Ellers havde jeg ikke fået det..

  • #305   28. maj 2015 Beltane - Min psykiater vil ikke skrive noget hvis jeg ikke fejler det..

    Han bad mig kontakte kommunen for at få noget social støtte, så jeg kan lærer at være social..
    (Skal til samtale med Handicap & Psykiatri på onsdag)

    Så sendte han en notits til min læge om at jeg har en forstyrrelse..
    (Min læge har skrevet det ind i min journal)

    Og bum, så blev jeg afsluttet..


  • #306   28. maj 2015 Isabelle - Ja det skal ikke undre mig, hvis der er nogle politikere der mener det.. smiley

  • #307   28. maj 2015 Line - Det er ekstremt frustrerende..

    For jeg vil virkelig gerne.. Men ret ofte kan jeg ikke, fordi at der sidder en eller anden åndsvag ting inde i min hjerne, som fortæller hele min krop at det er møg farligt..


  • #309   28. maj 2015 Carina - Hvad mener du med hvis du ikek fejler det? Tror din psykiater ikek du fejler det?

    Min psykiater har heller ikke skrevet noget jeg ikke fejler smiley

    Jeg er heller ikke særlig social, netop pga min angst.. der reagere jeg også med stress og senere opkast..


  • #310   28. maj 2015 Beltane - Hehe, tror at jeg misforstod det første du skrev (har lige læst det igennem igen).. smiley smiley

    Men jo, min psykiater har selv stillet diagnosen Evasiv (Ængstelig) Personlighedsforstyrrelse, skrevet det til min læge, som har skrevet det ind i min journal.. smiley

    Når min angst er værst, så kan jeg bogstaveligtalt ikke andet end, at ligge mig ned og tude..

    Får jeg et anfald, så bliver jeg fysisk dårlig.. Lig bleg, kvalme, opkast og hele baduljen..


  • #311   28. maj 2015 Okay smiley Jeg fik min psykiater til at nedskrive det på et papir for sig, som jeg så tog ned til den økonomiske sagsbehandler med, før gad de ikke give mig pengene.. Heller ikke selvom jeg er på medicin osv..

    Og de oplyste mig heller ikke om det selv :S Så jeg kunne ha være endt med 5000 før skat, som jeg så også lige skulle betale børnepenge af smiley


  • #313   28. maj 2015 Skattepolitik smiley

    Her er historien om ti personer, der hver dag går ud på restaurant og spiser middag sammen. Den fælles regning på restauranten ender hver dag på 1.000 kroner, og de ti deler den op på nogenlunde samme måde, som vi betaler skatter her i landet.

    De første fire - de fattigste - skal derfor ikke betale noget. Den femte skal betale 10 kroner, den sjette 30 kroner, den syvende 70 kroner, den ottende 120 kroner og den niende 180 kroner. Den tiende, den rigeste af dem, skal betale 590 kroner.


    Rod med rabatten:

    Sådan spiser de sammen hver dag, og alle er de glade for den måde, de deler regningen på. Lige ind til restauratøren pludselig giver dem rabat.

    »Eftersom I er så gode kunder,« siger han, »giver jeg jer 200 kroner i rabat på jeres middage.« En middag for ti personer koster derefter 800 kroner.

    Gruppen vil stadig betale regningen på samme måde, som vi betaler skatter her i landet. Så de første fire bliver ikke påvirket: De skal stadig ikke betale.

    Men hvad med de seks andre - dem som betaler - hvad skal de gøre? Hvordan skal de fordele rabatten på 200 kroner, så alle får en lige del? Og nu skal man holde ørene stive:

    De finder ud af, at 200 kroner divideret med seks bliver til 33,33 kroner. Hvis de trækker det beløb fra hver persons andel, skal den femte og sjette person have penge for at spise.

    Restauratøren foreslår, at det mest rimelige vil være at reducere hver person regning omtrent jævnt, og han sætter sig til at regne på, hvad hver person skal betale.

    Resultatet bliver, at også den femte person kan spise gratis, den sjette skal betale 20 kroner, den syvende 50 kroner, den ottende 90 kroner, den niende 120 kroner. Den tiende skal betale 520 kroner i stedet for de 590.

    Alle seks personer får en lavere pris end tidligere, og de fire første kan fortsat spise gratis.

    Men så er det, at én i selskabet begynder at sammenligne, hvad de hver især har sparet. De står uden for restauranten.

    »Jeg fik kun 10 kroner af de 200 kroner,« begynder den sjette person og peger på den tiende. »Men du tjente 70.«

    »Præcis,« siger den femte person. »Jeg sparede også bare en 10´er. Det er uretfærdigt, at han fik syv gange mere end mig!«

    »Det er sandt,« råber den syvende person. »Hvorfor skal han have 70 kroner, når jeg kun fik 20? De rige skal altid have det bedre!!!«

    »Hør et øjeblik,« forsøger de fire første. »Vi fik jo overhovedet ingenting. Det her system udnytter de fattige.«

    De ni personer omringer den tiende og giver ham tæsk.

    Næste aften sætter de ni sig til bordet og spiser uden at vente på den tiende. Da regningen skal betales mangler der 520 kroner


  • #314   28. maj 2015 Line P - Hvis den er til mig, så er jeg ikek sygemeldt, jeg er på uddannelseshjælp..

    Min psykiater mener førtidspension er det bedste for mig.. Jeg har bare alderen imod mig til at kommunen vil overveje det..


  • #315   28. maj 2015 Line - Dejligt at du har kæresten til at støtte dig.. smiley

    Jeg har familien, men i hverdagene derhjemme har jeg "kun" hundene..


    Jep, min psykiater ved at jeg er sygemeldt fra min HF..
    Derfor har han bedt mig om at få social støtte igennem kommunen, så jeg kan lærer at være social, da det netop går udover min skole..
    Det går også udover mit arbejde..
    Skal rigtigt arbejde hver anden weekend om natten i byens bager.. Men det bliver kun til 1 vagt om måneden (4 timer) for mere magter jeg ikke..


  • #316   28. maj 2015 Beltane - Vildt at de ikke ville det.. Og vildt at du skulle have det på et papir for sig selv, selvom at det står i din journal.. smiley

  • #317   28. maj 2015 Carina - Jeps.. De snakker ikke sammen.. Jeg har skiftet sagsbehandler i jobcenteret nogle gange (Selvom jeg fik at vide at jeg ikke ville skifte) og næsten hver gang har jeg skulle fortælle hele mit forløb igen smiley

    Jeg har taget min kæreste med, og her ved den nyeste der fik vi ham da til at læse det hele igennem (Altså den nye) og han siger jeg er en interesant sag *g* Jeg ser jo ikke syg ud og kan slet ikke holde til at arbejde.. Jeg overstresser af det..

    Næste år når jeg fylder 30 skal jeg skifte gruppe igen, da jeg så kommer over på alm. kontanthjælp *suk*


  • #318   28. maj 2015 Beltane - Efter den skide reform, er systemet overhovedet ikke til at finde ud af eller rundt i..

  • #319   28. maj 2015 Carina - Nej.. Det eneste positive er dog at jeg ikke kan ryge ned på 5000 før skat når jeg fylder 30, så skal jeg da ikke være nervøs for om jeg har råd til at leve smiley

    Jeg tror heller ikke de er så "opmærksom" på at få dem over 30 ud i job/uddannelse som de er på os under..


  • #320   28. maj 2015 Beltane - Det tror jeg at du har ret i..

    Jeg vil for alt i verden undgå at komme ind i KH systemet igen..

    Men jeg ved også, at får jeg ikke noget ordentlig hjælp meget snart.. Så kan KH nok ikke undgås før jeg fylder 30 (bliver 26 i år)..


  • #321   28. maj 2015 Carina - Jeg har desværre ikek selv andre muligheder.. Har forsøgt uddannelse maaaaange gange, men pga for meget fravær er jeg enten blevet smidt ud, eller blevet bedt om at melde mig ud..

  • #322   28. maj 2015 @ Kennelmor, den der kørte også under sidste valg ....
    og den fik mig faktisk gjort ret vred synes den er så socialt fordømmende og nedsættende om mennesker med færrest penge..

    a) den indikerer de er uintelligente og misundelige
    b) den indikerer at de reagerer voldeligt når/hvis der er noget de ikke forstår ...

    men sådan får man jo øje på forskelligt i en tekst ...


  • #324   28. maj 2015 CF: har du også husket at vælge din storkreds eller hvad det nu er, man skal vælge til sidst? smiley

  • #326   28. maj 2015 Heheh ja så var det nok derfor smiley

  • #327   28. maj 2015 Og det var da vildt, dem jeg var mest enige med, om det så var kandidat eller parti, lå på højst 61% eller sådan noget smiley

  • #329   28. maj 2015 @ Isabelle ... nej da hvorfor komme nuancer på, forklare at udgangspunkter kan være skabt forskelligt for folk i livet .... det gør jo det hele så besværligt, det er sgu nemmere bare at sidde på toppen af hierakiet og skide ned af ...

  • #331   28. maj 2015 Line, du ER klar over, at dem, der er jobparate eller uddannelsesparate kun er i kontanthjælpssystemet meget kort, ikke?
    Vi taler dage, uger - nogle få måneder.

    Det er faktisk ikke dem, der er problemet i vores samfund. Og det er heller ikke dem, man rammer med dette "det skal kunne betale sig at arbejde"- mantra.
    For de kommer nemlig meget hurtigt videre - så er det heller ikke sjovere at være på kontanthjælp.

    Dem, der sidder fast er dem, der ikke er job- eller uddannelsesparate. Bevares, kommunerne kan finde mange ressourcer hos ressourcesvage mennesker (og ja, det kalder jeg dem/os), når de skal undgå at betale ydelser. Men det betyder ikke at de i praksis kan tage et job eller begynde på en uddannelse.

    Det er syge mennesker, der er mennesker med sociale problemstillinger ud over arbejdsløshed. I den sidste gruppe falder meget ofte dem, som andre mener har valgt et passivt liv på overførselsindkomster fordi de ikke gider.
    Det er mennesker, der ikke har ressourcer til at opnå og fastholde arbejde. Og det af rigtig mange forskellige årsager.
    For ellers ville de nemlig have været i arbejde.

    Når man er på kontanthjælpe sidder man ikke i sofaen og glor. Man bliver jaget rundt. Man mister kontrollen over sit liv og sit frie valg. Man veksler sine egne drømme med samfundets dømmende falkeblik, som er umuligt at undslippe fra.
    Du er en paria, når du er på overførselsindkomst.
    Så halleluja - DET vælger man da helt bestemt helt frivilligt.
    "Han siger selv, han ikke gider"... jooo... han fortæller næppe, at han ikke tør eller ikke kan. Ikke til dig, ihvertfald.

    Ram den ene procent, der rent faktisk laver socialt bedrageri. Men lad alle de andre være.

    Og lad nu være med at hoppe på de der sindssyge tal...800.000 på offentlige ydelser.. Kontanthjælp, der overstiger hundredetusindvis af kr om året...

    Prøv nu lige at kigge bagom alt det spin der og se hvordan virkeligheden er.


  • #332   28. maj 2015 CH - Det er så ikke korrekt.. Jeg er i "uddannelsesparat" gruppen, og jeg har været der i flere år nu..

  • #333   28. maj 2015 Hvad er det, der ikke er korrekt, Beltane?

  • #334   28. maj 2015 At dem der er i Uddannelsesparat gruppen kun er der i kort tid.. Jeg har været det i lang tid nu, og kender flere der har, da jeg spurgte om jeg kunne blive rykket ned på ikke-parat sagde de nej..

    De sagde det havde noget at gøre med at kommunen får flere penge for dem der er uddannelsesparate end dem der ikke er


  • #335   28. maj 2015 Øøh, hvorfor ville du have været god i borgerlige øjne, hvis du sparer på ansatte og elever og hæver dig over dine medarbejdere, Isabelle? smiley Snakker vi ikke bare om en fordom, der kommer i spil?
    Du følte da at det var unfair, og hævede din løn med et par tusinde. Hvorfor så spare på elever og ansatte og tro, at det er borgerligt at hæve sig over andre? smiley


  • #336   28. maj 2015 Det er faktisk præcis det, jeg skriver...

    "Dem, der sidder fast er dem, der ikke er job- eller uddannelsesparate. Bevares, kommunerne kan finde mange ressourcer hos ressourcesvage mennesker (og ja, det kalder jeg dem/os), når de skal undgå at betale ydelser. Men det betyder ikke at de i praksis kan tage et job eller begynde på en uddannelse."


  • #337   28. maj 2015 Nej, det du skriver der er gruppen der ikke er parate.. Jeg snakker om gruppen for de parate..

    Du skrev " du ER klar over, at dem, der er jobparate eller uddannelsesparate kun er i kontanthjælpssystemet meget kort, ikke?
    Vi taler dage, uger - nogle få måneder. "

    Og det er ikke korrekt.. Flere af os der ikke er parate er smidt i parat-gruppen


  • #338   28. maj 2015 Beltane - jeg skriver det faktisk ret tydeligt.

    At der er ikke-parate i parat-gruppen fordi kommunerne vil spare.

    Men at dem, der ER parate meget hurtigt er væk igen. Prøv at læs en gang til.


  • #340   28. maj 2015 Jamen bare fordi du ikke udnyttede dine elever og ansatte er det da ikke lig med, at man som borgerlig synes at det du gjorde, var forkert smiley Jeg kan da heller ikke se logikken i at være tilfreds med løn og arbejde, og så spare på elever og ansatte (dvs. forringe skolen og arbejdet) udelukkende så du kunne have fået ENDNU mere i løn. Det var der jo ikke behov for.

  • #342   28. maj 2015 Samtalekøkken - det vil jeg gerne advare imod. Få parforhold kommer til at køre bedre af mere snik-snak. smiley

  • #343   28. maj 2015 Min far snakkede faktisk om at dee hvor han arbejder, skal være mere dansk I forhold til produktionen end den har været (eller også droppede de at lave det om, det ved jeg ikke lige)
    Så helt slemt for virksomhederne må det jo ikke være.

    P.s. de bruger heller ikke udenlandsk arbejdskraft smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #344   28. maj 2015 Hvor er det let at selv få en fed løn og så vil skære i kh,så folk tvinges til at komme i arbejde. Altså dem der kan og dem der ikke kan må leve i fattigdom. Man vil skære så kraftig at folk skal føle sig lykkelig for at få et job,til en løn på 40-45 kr i/t som de udlændinge man udnytter.

    Dem der har den tankegang burde selv tvinges til et sådan job under de vilkår i et par år. Man skal ikke forlange noget af andre man ikke selv er parat til.


  • #346   29. maj 2015 Altså hende der Pernille Skipper er altså ikke ret god til at være grim smiley
    Men til gengæld har hun gode og i min optik rigtige holdninger. smiley


  • #348   29. maj 2015 ny prognose viser Alternativet inde, med en fordobling i vælgertilslutning de sidste dage ...godt nok er vi i småtingsafdelingen, men lidt har også ret ... spændende

  • #349   30. maj 2015 Jeg må ærligt indrømme, selvom jeg er meget åben for at vi alle har forskellige prioriteringer og meninger, og derfor synes at folk skal stemme på hvad de mener er bedst for Danmark, og helst også tænker på deres meddanskere. Men jeg håber virkelig ikke der er nogen der stemmer på Yahya Hassan, sorry men han lyder da slet ikke til at have styr på noget som helst, og "angriber" værten, når han ikke helt ved hvad han skal svare, og køre rundt i det samme svar hele tiden.
    Alligevel skulle det ikke undre mig at han kom ind, men man kan da så i det mindste sige at han ikke står særlig stærkt uanset, og derfor nok må indordne sig lidt.


  • #350   30. maj 2015 Nationalpartiet er ikke blevet opstillingsberettiget så medmindre andre partier ønsker at opstille ham, så bliver det ikke til noget...

  • #351   30. maj 2015 Dem fra Nationalpartiet stiller op som løsgængere..

    Sagde den ene af stifterne og Yaya igår i Go'Morgen Danmark..


  • #352   30. maj 2015 CH, Yahya Hassan er stilt op som løsgænger smiley

  • #353   4. jun 2015 sidder lige og ser aftensshowet hvor Uffe er inde .... det trækker bestemt endnu mere min stemme den vej....
    Hans grundlag for da han traf beslutningen om at vi trængte til noget andet i dansk politik synes jeg i den grad om..... Da man besluttede offentlighedsloven hvor det blev sværere for os at se magthaverne efter i sømmene, mens Edvard Snowden sagen kort efter viste hvor store muligheder magthaverne har og skaber for at overvåge befolkninger ...var den ene af dem ...


  • #354   4. jun 2015 Jeg må altså også indrømme at Uffe har trukket mig lidt i den retning. Jeg ved endnu ikke helt hvor jeg står, men pt er det enhedslisten og Alternativet der kæmper om min stemme smiley

  • #356   4. jun 2015 Jaaa... lad Uffe blive Statsminister ... det klarer han ... bare vi alle sammen hygger os .. ... så løser det alle problemer .... smiley

  • #357   4. jun 2015 der er næppe én person der bliver den eneste med magten i Dk ....

Kommentér på:
Så kommer valget

Annonce