Tilmeldt:
17. aug 2013 Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
Kender du dine madvarer? {{forumTopicSubject}}
Ja vidste altså ikke lige helt hvad jeg skulle kalde overskriften, men tænker den egentlig er sigende nok.
Jeg har lige været oppe og handle, og møder så en af mine naboer ved kassen. Hun peger på en af mine varer på båndet, og spørger : " hvad er det?" , og derefter tager den op i hånden, læser på etiketten, og kigger på den som var den faldet ned fra mars.
Jeg svare at det er en squash, tænkte at navnet courgette måske forvirrede hende. Men hendes svar var at hun ikke anede hvad det var , og hvad pokker man brugte den til.
Nu er jeg lidt en madnørd, så ved godt at jeg måske kender ting, mange andre ikke kender. Men netop fordi jeg er lidt en madnørd, gjorde det altså " ondt i mit hjerte" , at noget så simpelt som en squash er ukendt for folk.
Det bevidner for mig om, at vi i dagens danmark går alt for lidt op i hvad vi propper i munden ( nej jeg er ikke hellig, jeg spiser skam også noget skrammel ind imellem ) , og at mange måske ofte vælger den nemme løsning, og bare køber en færdig blanding grønt, hvis de skal have noget grønt.
Hvad er dine tanker omkring folks viden om fødevarer, og er det noget du selv tænker over i din hverdag ? Eller er mad bare noget der skal overståes og være nemt?
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 144 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.615
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
jun 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 2 Emner: 6 Svar: 524
Udlandske menukort med udlandske retter kan jeg slet ikke hitte ud af, medmindre de er så venlige at skrive hvad retterne indholder.
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Mad er kærlighed - og man kan altid mærke, om et måltid er lavet med eller uden hjerte.
Jeg er i tvivl om, om jeg bekymrer mig om, om andre lige ved, hvad en squash er. Men det kan da være, at det er fordi jeg synes det er en lidt intetsigende grøntsag, som aldrig indgår i min madlavning medmindre den er i tern i en blandet pose grønt
Ihvertfald ville jeg skulle bruge flere informationer om mennesket for at vide, om der er tale om ignorance og dårlig informationer - og dermed også en lidt kedelig vinkel på kost.
Og når jeg så lige skriver kedelig vinkel på kost, så handler det ikke om sundhed, men mere om kultur.
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
Uh ja, sådan en gang god gammeldaws mad er altså også skønt, det får vi nu altså også med jævne mellemrum, og ja take-out får vi også ind imellem. Men jeg elsker at lave mad, og elsker at eksperimentere og prøve nye opskrifter, eller bare finde på et eller andet udfra fri fantasi.
aug 2011
Følger: 16 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 49 Svar: 4.509
Og ja...kender så udmærket mine madvarer...heldigvis Vi laver næsten alt selv...men er bestemt ikke hellige Der ryger da en pizza eller andet ned fra grillen en gang imellem
jan 2013
Følger: 23 Følgere: 110 Hunde: 3 Emner: 7 Svar: 1.151
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Jeg er nok lidt ekstrem, når det kommer til det der med at lave ting fra bunden.
Jeg foretrækker det - men det er naturligvis ikke altid det kan lade sig gøre...
Men her sidder konen så, som laver rasp selv. Af hjemmebagt brød, naturligvis *GGGG*
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
Som sagt vælger jeg altså også ind imellem en nem løsning, men det kan også være af helbredsårsager fordi mine håndled f.eks ikke kan klare at piske en bearnaise , da den kræver meget mere intens piskning, end en opbagt sovs, en tomatsovs osv.
aug 2011
Følger: 16 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 49 Svar: 4.509
Så meget laver jeg dog ikke selv
aug 2011
Følger: 16 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 49 Svar: 4.509
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Eller et eller andet ukendt - og det undgår jeg ved at bruge det hjemmelavede
Det meste handler nok for mig om, hvad jeg bedst kan lide. Eksempelvis laver vi mest pasta som er købt tørt - men jeg elsker hjemmelavet pasta og gør det gerne.
Jeg har for nyligt fået mig en køkkenmaskine, der kan lave dejen for mig og så er det værste overstået.
Smager guddommeligt.
Tomatsovsen - det er sååå dyrt at købe færdigt. Gror mit eget basillikum og så lidt dåsetomater og hvidløg. Billigt, billigt...
Det er sådan nogle steder motivationen kommer fra
Og så at der skal kærlighed i mad.
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
aug 2011
Følger: 16 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 49 Svar: 4.509
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 144 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.615
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1463 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 29 Svar: 30.118
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
Da jeg har diabetes, er jeg så også nødt til at vide, hvad jeg putter i munden.
jun 2014
Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 22 Svar: 923
Mærkeligt at dømme en person og hendes madvaner ud fra hendes viden. Der er SÅ mange madvarer de skal holde styr på i en fødevarebutik og det KAN altså slippe engang imellem...
dec 2007
Følger: 15 Følgere: 13 Hunde: 1 Emner: 34 Svar: 1.015
Jeg kan dog godt undre mig over at jeg møder flere børn i min hverdag som ikke aner de forskellige grøntsager og frugt .. For det er ikke noget de spiser
Herhjemme har vi ikke tiden til lave alt mad fra bunden.. Pga arbejde, seminariet og arbejde..
Så hellere bruge tiden på hundene end at stå og lave en bearnaise sovs fra bunden i en travl hverdag... Ville da ønske vi havde tiden til det men det har vi desværre ikke
vi spiser meget varieret
maj 2004
Følger: 14 Følgere: 28 Hunde: 6 Emner: 126 Svar: 5.065
Vi laver alt mad fra bunden, jeg lever for tiden RawTil4... Vi spiser ufattelig varieret og sundt.
Jeg køber aldrig færdigretter.
Men jeg kender ikke alle grøntsager i verden Og da min mand i går kom hjem med en eller anden sær bønnetype, spurgte jeg også hvad det var og hvad pokker man bruger dem til..
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
jul 2012
Følger: 22 Følgere: 89 Hunde: 2 Emner: 159 Svar: 2.252
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
Jeg har flere gange tænkt over det, med at mange ikke kender sådan almindelige grøntsager og ja også andre almindelige madvare, i dag satte det så bare lige ekstra skub i tankerne, fordi det netop "bare" var en squash.
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
Jeg havde f.eks ALDRIG tænkt på at vikle nudler om laks, før jeg selv deltog i et madprogram, og skulle lave netop det. Og på samme måde bliver jeg også inspireret , når jeg ser madprogrammerne i tv
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
Nu bliver jeg sikkert halshugget af nogle forældre, men jeg syntes bare man skylder sine børn at lære dem om mad, at lære dem at kødet ikke bare vokser i køledisken, indrage dem i madlavningen, så de kan lave bare lidt mad , når de flytter hjemmefra osv. Og ja bare give dem en basisviden , som måske så gør at de får lysten til at udvide deres viden, og gå bare lidt op i hvad de spiser. Igen jeg er på ingen måder hellig og fanatisk, så er ikke fordi jeg mener at man skal lære sine børn INGEN sovs, takeout osv
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
feb 2013
Følger: 9 Følgere: 23 Hunde: 3 Emner: 79 Svar: 7.314
Hjemme hos os er vi begge opvokset med alm dansk mad dog med flere grøntsager end gennemsnitsdanskeren i vores generation. Det er også den måde vi lever på. Vi er ikke fedtforskrækkede men undgår i vidt omfang kartofler, ris og pasta. Ingen af os bryder os særlig meget om det. Vi spiser istedet temmelig meget fx kål. Sukkerindtaget forsøger vi at holde forholdsvist lavt og erstatter sukker med honning der hvor der passer sig (vi er biavlere). Vi er begge opvokset på landet med store køkkenhaver og det er noget vi selv er fortsat med som voksne, så vi dyrker en del af vores råvare selv. Vi er i starten af fyrrene men spiser altså ofte ting som oksekødssuppe, stuvet hvidkål, gule ærter, gammeldags kyllingesteg, æbleflæsk og den slags. Og jeg holder ofte på at når folk ikke kan lide de gammeldags retter så er det fordi de aldrig har smagt dem lavet ORDENTLIGT fra bunden med massere af krydderurter.
dec 2013
Følger: 83 Følgere: 69 Hunde: 2 Emner: 199 Svar: 8.919
jan 2014
Følger: 6 Følgere: 7 Hunde: 3 Emner: 36 Svar: 248
Dog var der en dag, jeg havde sendt min kæreste i netto med en indkøbsseddel: kort efter ringer han til mig og siger "Du bliver altså lige nød til, at se på det billede jeg sender dig om lidt. Jeg aner altså ikke hvordan en squash ser ud!" Hahahaha jeg var flad af grin!! Dog var det en squash på billedet
Ved ikke hvilken planet han kommer fra!
mar 2008
Følger: 16 Følgere: 19 Hunde: 5 Emner: 38 Svar: 1.472
Engang forsøgte han sig med madlavning, men det stoppede hurtigt, da der skulle noget der hed krydderurt i og det havde de ikke i Irma.
Men kunne du ikke bare have købt persille eller basilikum? spurgte jeg ham. Nej, der stod jo krydderurt i opskriften. Det viste sig at han troede krydderurt var en bestemt plant art
jun 2014
Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 22 Svar: 923
Sikke en barndom jeg har haft hva'
feb 2006
Følger: 4 Følgere: 33 Hunde: 1 Emner: 562 Svar: 13.224
Kassepigen i min Eurospar spørger konsekvent, hvad det er. Hun kan ikke kende forskel på porrer og forårsløg, alle kålhoveder eller meloner.
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
Julie: Haha sådan et kålhoved og en melon ligner jo også hinanden herre meget
sep 2008
Følger: 12 Følgere: 9 Hunde: 2 Emner: 309 Svar: 1.765
Jeg gik lidt i chok.... Et kort øjeblik overvejede jeg at sige "agurk", men jeg holdt mig til at svare "grønne asparges...som der står på". En mand bag mig i køen så lige så undrende ud som jeg
jun 2013
Følger: 35 Følgere: 434 Hunde: 7 Emner: 102 Svar: 8.200
Jeg laver dog ordentlig sund mad til familen, eller manden gør, og sørger for, at ungerne har en god og fornuftig og spændende madpakke med i skole, der er altid rigt udvalg af frugt og grønt i huset, jeg laver selv min tomatsovs af RIGTIGE tomater og kun i nød bruger dåsetomater, sætter en ære i at lave en lækker råkost, med både spidskål, gulerod, frisk ananas og æble i og kunne aldrig drømme om at købe noget færdighalløj og smide i microen.
Jeg køber ind i mellem ting jeg aldrig har forsøgt mig med før, sidst sådan en buttersquash (gør jeg så aldrig igen)
Jo jeg køber gerne en pizza fra pizzabixen en sjælden gang i mellem..
men var det kun mig, så ville jeg nok sjældent gide lave mad, ostemadder og havregryn med æbletern ville nok stå på menuen rimeligt ofte
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
Pssst, det hedder en butterNUTsquash
jun 2013
Følger: 35 Følgere: 434 Hunde: 7 Emner: 102 Svar: 8.200
sorry butterNUT squash det smager den nu ikke bedre af
okt 2007
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 2 Emner: 241 Svar: 15.390
Jeg ved ikke ret meget om mad. Jeg spiser frostmad fordi det er nemt, jeg er alene og så interesserer det mig slet slet ikke at lave mad.
Jeg er ikke vildt kræsen ... synes jeg, udover indmad og de fleste oste + salat der ikke smager af noget og tomat, så spiser jeg det meste.
Jeg elsker grønsager ... Men jeg er den der type der ikke begiver mig ud hvor jeg ikke kan bunde. Squash, aubergine etc. er ikke noget nogen i min familie spiser og derfor er det ikke noget jeg er vokset op med eller kender til ... Jeg har ingen interesse haft for selv at sætte mig ind i det så det har jeg ikke gjort.
Så ved jeg så meget om så meget andet :o)
Jeg har INGEN anelse om hvordan det smager eller hvad man overhovedet kan bruge det til.
Såå .. ja ... eller nej. Jeg kender ikke mine madvarer ...
MEN
Er der nogen der tilbyder at lave en masse lækre retter med disse ting til mig så vil jeg meget gerne smage :o) Så kan jeg jo lære det der er såå vigtigt at vide om disse grønsager/frugter?
Man kan ikke vide alt her i verden. Men man kan være åben for læring ...
jun 2014
Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 22 Svar: 923
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
Jeg syntes bare det er trist, hvor lidt mange mennesker går op i hvad de putter i munden, og at mange generelt bare ikke ved særlig meget om råvarer, kender navne på almindelige ting osv. Det har jo også været oppe i medierne flere gange, at folk er alt for ligeglade med hvad de putter i munden ( og her tænker jeg ikke på special diæter, kun købe økologi osv, men sådan helt generelt hvad er det lige det her indeholder) .
okt 2007
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 2 Emner: 241 Svar: 15.390
Min mormor laver fantastisk mad. Hun bruger dog kun de godt gammeldags kendte ingredienser og intet har ændret sig i hendes madlavning i de sidste mindst 50 år.
Jeg giver op på forhånd. Jeg kan ikke komme i nærheden af at ende med noget i samme kvalitet som hun laver. Ingen af hendes børn eller børnebørn kan. Jeg tror det er kærligheden hun ligger i at lave mad til dem hun elsker som er den ingrediens vi andre ikke kan efterleve ...
Jeg spiser gerne mad. Meget og ofte :o) Så jeg mener det, jeg er helt klart med på at være mundskænk hvis nogen står og mangler :o)
jun 2014
Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 22 Svar: 923
Jeg kende ikke til squash etc. fordi jeg IKKE proppede det i munden
Så kender jeg vel stadig til hvad jeg propper i munden, ikke?
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
Jeg syntes ikke at jeres forældre er dårlige forældre, og syntes heller ikke som sådan at de har fejlet. Men JEG syntes at man som forældre skylder sine børn, at inddrage dem i madlavning, viden om hvor råvarene kommer fra, lære dem om helt basis madvarer, og lære dem at lave mad.
Jeg har netop min interesse for mad, fordi jeg fra jeg var helt lille har været indraget i madlavningen, fra 6-7 år alderen selv har smurt min madpakke, havde faste maddage osv. Det var der mig og min mor havde kvalitetestid sammen, efter en lang dag hver for sig ( min mor var alene med mig til jeg blev 12).
Jeg siger ikke at alle skal elske at lave mad, eller at alle skal være topchefs , men JEG syntes det er trist at mange er så ligeglade med hvad de spiser, og ikke rigtig ved noget om råvarer.
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
okt 2007
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 2 Emner: 241 Svar: 15.390
Dette fordrer bestemt ikke et ønske for os dumbasses om at lære nyt, hvis det kun er de "hellige" der tør udtale sig :o)
Jeg synes det er supersejt at have talent for og kærlighed til alt der omhandler mad.
Jeg ELSKER også mad ... at spise det - delen :o)
Jeg tror det kunne være såå ligegyldigt hvad fx jeg ved om det her, hvis dem der laver maden jeg spiser, gør det.
Velsmagende sunde retter vil altid være at foretrække frem for velsmagende usunde retter.
Det er bare begrænset hvad man kan få, hvis ikke man selv gider at lave det :o)
Længe leve delikatessen og salatbaren i SuperBrugsen :o) Det er nok det sundeste jeg begiver mig ud i ... udover frugt ... og der holder jeg mig også til det jeg kender ...
Jeg kigger længselsfuldt på alt det der eksotiske, men jeg har ingen anelse om hvad jeg skulle gøre med det hvis jeg købte det ... så der stopper mit overskud og jeg går hen og køber en velkendt melon i stedet :o)
okt 2007
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 2 Emner: 241 Svar: 15.390
jun 2014
Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 22 Svar: 923
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 75 Hunde: 3 Annoncer: 3 Emner: 262 Svar: 7.994
Jeg ELSKER at lave mad til andre, jeg kobler af når jeg er i køkkenet, det er ligesom mit fristed og min "legeplads" . Men altså som sagt, så er jeg altså ikke hellig, jeg vælger altså også nemme løsninger ind imellem, og spiser skam også god gammeldaws mad, putter fløde min mad osv
jun 2014
Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 22 Svar: 923
Jeg synes bare det står lidt sort på hvidt og en hel del dømmende
okt 2007
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 2 Emner: 241 Svar: 15.390
Jeg er af en eller anden grund meget glad for spinat i alt. Også hvis jeg bager boller eller lign. Spinat bliver brugt til alt hvis jeg en sjælden gang endelig laver mad :o)
Mums
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
Min søn har altid været vild med at lave mad, og han kunne lige akkurat holde balancen, hvor han insisterede på at komme med i køkkenet og hjælpe til. Han var kun lige blevet teenager, da han kunne lave en helt ret selvstændigt og time det hele i forhold til hinanden. Han laver næsten altid mad hjemme hos ham og kæresten, og han er supergod til det.
Så selv om børn er havnet i samme skorsten og har fået samme prægning, så kan der sagtens være en verden til forskel. Men jo, de kendte begge til alle mulige råvarer, men det er jo fordi moderen er sådan en hysterisk én med mad.
maj 2013
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 38
Jeg har aldrig interesseret mig for at lave med what so ever, men efter jeg blev ældre, har jeg fået interessen for mad og jeg er blevet nysgerrig på, det gør for kroppen.
Jeg er ikke fanatisk og servere hvad der bliver spist, hvis vi er i byen. Men hverdagen hjemme hos os, består primær af sund nærende mad, som er lavet fra bunden.
Jeg har ikke alverdens tid heller, men jeg prioriterer, at maden er sund. Så ja, jeg synes jeg har fuldt styr på, hvad jeg putter i munden og ikke mindst serverer i vores hjem.
jun 2010
Følger: 45 Følgere: 61 Hunde: 2 Emner: 126 Svar: 3.859
Og så har jeg altid været frygtelig nysgerrig! Min familie ved det, så de undrer sig ikke hvis jeg liiige skal smage et eller andet sært - bare for at prøve det. Sætter dog grænsen ved mad der bevæger sig på min tallerken!
okt 2010
Følger: 18 Følgere: 47 Hunde: 11 Emner: 78 Svar: 7.910
Synes jeg kender mine råvarer også squash, som jeg foretrækker i hjemmedyrket udgave, når den ikke er mere end et par cm. tyk, så er den lækker, fast og nøddeagtig i smagen
Vi spiser meget varieret, retter med kød, fisk og vegetarisk 2-4 gange om ugen. Jeg vil helst have frilandskød og det er dyrt, så er det godt med nogle billigere retter med linser og bønner indimellem.
Er ikke fanatisk, kan godt hente mad fra kinesergrillen en gang eller to om måneden, men i det daglige er det hovedreglen at maden er sund, med mange grøntsager og lavet fra bunden, jeg elsker også at lave mad og gider ikke færdigretter fra supermarkedet, så hellere en rugbrød med ost, hvis det skal være nemt.
Kender du dine madvarer?