{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.166 visninger | Oprettet:

vegetar - ny opstart {{forumTopicSubject}}

Halløjsa

Nu er jeg ved at være klar smiley
MEN jeg er kræsen, og kan ikke døje tilbredte grønsager, tofu eller ris/soja mælk.

Nogen der har nogle fif til en kræsen gammel kone som gerne vil spise mere grønt? smiley

Der er ingen hellig grund til foder skiftet andet end at jeg ikke fungerer med min krop pt ( hjerte, tarme og vægt ) og har vist længe at jeg skal søge mod vegetar hjørnet.

Links med nemme opskrifter modtages også gerne.
Jo nemmere jo bedre, hader at stå i køkkenet smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  vegetar - ny opstart
  • #2   24. apr 2014 Det lyder til at du måske skal kigge lidt på Rawfood konceptet?

  • #5   24. apr 2014 Hmm raw food har jeg også cirklet lidt rundt. Kan være det er mere aktuelt smiley
    For rå grønsager/rødder og frugter er intet problem.

    Kathrine, er ikke testet for nogen form for allergi. Jeg mærker bare efter smiley
    Men nej jeg har slet ingen former for allergi. Vil bare gerne fodre mig selv godt og sundt smiley


  • #7   24. apr 2014 Er det tilberedte grøntsager for sig du ikke kan lide, eller er de også no-go blandet i retter?

    Altså, jeg har endnu ikke set en ret, der ikke kan laves vegansk... Udover lige helstegt pattegris. Den mangler jeg stadig at finde vegansk :b
    Så det er vel bare at tage yndlingsretterne og så lave om smiley

    Eventuelt finde inspiration her:
    http://filer.anima.dk/pdf/gr%C3%B8ngl%C3%A6de_web.pdf
    og her: http://thomaserex.wordpress.com/
    Og denne er også god til inspiration: http://maanebarnet.org/

    Mht. mælk, er der jo også mandelmælk... smiley

    Generelt er kræsenhed bare en vanesag... Så hvis man vil igang med at kunne lide ting, skal man bare blive ved en periode med at spise det... smiley

    http://www.netdoktor.dk/brevkasser/arkiv/201355.htm Her står lidt generelt om sundheden ved at være vegetar - Nogen herinde kunne vist have meget sundt af at læse lidt op på det smiley

    Og også lige fødevarestyrelsen, der lancerede en ny vegetarside under sloganet "Bliv vegetar". Den er dog ikke skide detaljeret, men pointen er der: http://www.altomkost.dk/Fakta/Vegetarer/forside.htm


  • #8   24. apr 2014 Er det ren vegetar? Eller skal mælkeprodukter, æg og fisk være en del af kosten smiley ?

  • #11   24. apr 2014 Så vidt jeg kan huske fra min uddannelse er der flere forskellige slags vegetarer. Lacto-vegetar, lacto-ovo-vegetar, pesco vegetar og så vegetar. Veganer er så vidt jeg ved også en, der undgår læderprodukter og ligende i hverdagen smiley



  • #12   24. apr 2014 Nåå...så lige at en vegetar betegnes som en veganer smiley Den havde jeg lige kludret lidt i smiley

  • #15   24. apr 2014 Googlede lige forskellige slags vegetarer og fandt denne hjemmeside www.vegetarforening.dk hvor de tre forskellige vegetarer er forklaret smiley


  • #16   24. apr 2014 Kan se at pesco-vegetaren ikke er en vegetar smiley My bad...derimod var der så en ovo-vegetar også smiley

  • #17   24. apr 2014 Ekstreme veganere spiser ikke noget der har med dyr at gøre og lever efter devisen at honning f.eks er udnyttelse af bierne.

  • #19   24. apr 2014 Der er en del bøger med opskrifter på raw food i Arnold Busck smiley

  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #20   24. apr 2014
    Jeg troede heller ikke jeg kunne være vegetar, fordi jeg ikke var særlig stor fan af grøntsager, og slet ikke tilberedte grøntsager! smiley Men mine smagsløg ændrede sig efter jeg blev vegetar, og nu kan jeg lide mange flere grøntsager end før.

    Jeg bruger dem meget i smoothies! smiley Og så med en slat solbær - fordi de er sunde og overdøver smagen af grøntsager. Kan klart anbefales.
    Ellers spiser jeg dem bare i diverse salater. Bulgur salat er altid lækkert!

    Det er også klart, at folk ikke kan lide grøntsager, hvis man er vant til, at få slat kogte blomkål/gulerødder fra fryseren smiley
    Sørg for at grøntsagerne er hovedingrediensen smiley Diverse tærter og lasagner kan jo varieres i det uendelige. Stegt aubergine er en af mine favoritter og det bruger jeg ofte til diverse retter! Ellers kan man lave grøntsagsfrikadeller i uendeligt mange varianter. Putter man kartoffel ved, kan man alligevel ikke rigtig smage de andre grøntsager smiley Dahl og Chili sin carne er et hit herhjemme, og er fyldt med proteiner.

    Jeg kan forresten heller ikke fordrage soya eller rismælk, men har du smagt havredrik? smiley Det elsker jeg!

    Jeg linker lige til nogle lette steder at finde fantastiske opskrifter smiley

    http://thomaserex.wordpress.com/guide-til-veganske-produkter/

    http://samvirke.dk/mad/opskrifter/vegetar-opskrifter-paa-vegetarmad.html






  • #21   25. apr 2014 Tusind tak for mange og informative svar smiley

    Jeg er bestemt ikke veganer smiley kan slet ikke undvære mine dyr, heller ikke mine høns og deres æg smiley

    Tror jeg må se om jeg kan strikke noget sammen.
    Tak for hjælpen folkens smiley


  • #22   4. maj 2014 Hej - jeg faldt lige over tråden her, da jeg også er ved at undersøge vegetar/rawfood verdenen, som jeg bliver mere og mere fascineret for hver dag smiley

    Jeg har efterhånden læst en del bøger om de forskellige emner, og synes jeg ville lægge nogle af de (for mig) bedste bøger op om emnerne smiley

    Økologiske fodspor på køkkenbordet - lise faurschou hastrup
    RAW FOOD - jens casupei og vibeke kaupert
    om at spise dyr - jonathan safran foer
    safter - aarstiderne
    glød og glæde med raw food - vibeke amdisen
    I love nem vegetarisk - kathrine klinken
    vegetar light - karina schramm (og "mere vegetar light")

    the china study (har jeg til gode)
    bøger om "Gerson terapi" af Max Gerson (og Charlotte Gerson) (har jeg stadig til gode, men har set flere dokumentarer som omhandler det, bl.a. the beautiful truth)

    af dokumentarer er der også "forks over knives", "farmageddon", "food inc", "food matters", "vegucated" " og flere andre smiley mange af dem skal tages med et gran salt, da de virkelig kan være meget amerikansk stillet op smiley

    Håber det kan give lidt inspiration til dig og din opstart som vegetar, det er virkelig skønt ikke kun at gøre noget godt for sig selv, men også for miljøet smiley


  • #23   4. maj 2014 er det ikke svært at være vegetar. altså jeg kan jo godt li kød og synes slet ikke min fantasi rækker til at være vegetar. Det er virkelig et andet mindset man skal ind i..er det ikke svært?

    og hvor står i med kulhydrat som f.eks brød og sukker?


  • #24   4. maj 2014 jeg synes at den omlægning jeg er igang med lige nu er virkelig spændende, interessant og fantastisk, jeg elsker at blive klogere og opdage potentialer i juice, smoothies og hvordan man kan krydre grøntsager og mixe dem til ukendelighed smiley det er virkelig en spændende verden at lære om, og jeg føler mig glad over at vælge grønt i stedet for kød smiley

    men jeg er kun igang med omlægning, i går fik jeg fx lækre tartelletter og grøntsagssuppe smiley
    synes ikke så meget det handler om hvad man vælger fra, men hvad man vælger til - og for mig er det miljø og dyrevenlig kost, lækre nye sanselige oplevelser, bedre helbred og god samvittighed smiley

    mht sukker får man det jo via frugt, kulhydrater kan man få via sin kost, vegetarer spiser masser af kornsorter, bønner, linser mv. smiley raw food der har meget med spirer at gøre smiley men for mig er det vigtigst med masser af vitaminer, mineraler, antioxidanter og væske i form af rent vand fra hanen og juice smiley




  • #25   4. maj 2014 Sarah - For mig har det ikke været svært - og man kan for eksempel lave mange traditionelle retter. Lavede vegansk "kød"sauce til ris i forgårs, det smager skønt. Du kan eventuelt kigge på soy4you produkter, de har noget soya granulat der fungerer super som køderstatning, og man kan bruge det til helt vildt meget

Kommentér på:
vegetar - ny opstart

Annonce