1.864 visninger
|
Oprettet:
Deres Majestæt- Nina
Tilmeldt:
21. jun 2005 Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
Tilmeldt:
21. jun 2005 Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
Brunsviger - en god opskrift? {{forumTopicSubject}}
Jeg vil gerne lige bage brunsviger... Men hvilken opskrift er go? =)
aug 2005
Følger: 19 Følgere: 20 Hunde: 3 Emner: 97 Svar: 475
(link fjernet)
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Og husker at tilsætte en vanillecreme fra en halv pakke knorr i sukkermassen, så ender det ud med en brunsviger som kan accepteres af en Fynbo *GGG*
Jeg har dog fået at vide at det er HELT FORBUDT at smelte sukkermassen - så der skal røres ;o)
nov 2007
Følger: 14 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 82 Svar: 1.955
Ingredienser
Dej
750 g mel
150 g smør
75 g sukker
75 g gær
3 g æg
3 dl mælk
1,5 tsk. Salt
Fyld
600 g smør
600 g farin
1,5 dl. Vand
1,5 brev Maizena kagecreme (eller anden kagecreme der er bagefast)
Fremgangsmåde:
Dej:
Smelt smør i mikroovnen. Lad det køle af til det er lunkent.
Lun mælken og rør gæren ud i. Bland det smeltede smør med mælken, æg, salt og sukker. Sørg for at blande det hele godt med en elpisker. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen godt.
Smør en dyb bradepande med smør. Fordel dejen ud i bradepanden. Tildæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den stå lunt og hæve mens du laver fyldet.
Fyld:
Smelt smør. Tilsæt farin og vand. Rør godt rundt og varm det evt. så farinen smelter.
Lad det afkøle til det er finger lunt. Tilsæt kagecreme pulveret og rør godt rundt.
Prik med en strikkepind eller finder fordybninger i dejen for ca. hver 10 cm. Så fyldet bedre har steder at løbe hen.
Hæld fyldet over dejen og lad det stå og hvile i 10 – 15 min.
Bages i en forvarmet ovn i 10 – 15 minutter ved 240 grader.
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
4 dl sødmælk
100 g smør
2 æg
2 sp.ske sukker
1 ts. salt
1 pk gær
mel nok til en god smidig dej
Jeg har lige redigeret lidt og sammensat den jeg tror vil være bedst her i hytten..
Og hvad ælen er det for noget Knorr halløj du ævler om CH? Jeg kender kun til sovsene *GG*
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
Så giver det jo meget mening haha
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.102
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
*dukker sig hurtigt som en ninja*
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
et stk eksperiment skal bages
nov 2007
Følger: 14 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 82 Svar: 1.955
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Lige til det her tror jeg det er bedre uden noget end med yoghurt, men eksperimenter er jo altid sjove.
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.102
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
spiser lun kage nu =D
1 pk brun farin
250g smør
3 dl sødmælk
1 dl vanilie yoghurt
100 g smør
2 æg
2 sp.ske sukker
1 ts. salt
1 pk gær
mel nok til en god smidig dej
Hæver flot op i ovenen.. jeg gav den 15 min og det var ikke for meget.
Pæn og luftig og superskøn =D
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
Og jeg spiser altså ikke kagecreme på toppen af min brunsviger, det kan vi slet ikke få heromkring *GG*
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Kagecremen skal netop blandes i sukkermassen og smøres på kagen...
Det er den top-hemmelige ingrediens til den fynske himmerigesbid *GGGG*
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
Har hørt de gør det på sjælland, men ikke på Fyn ; )
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Men det er lidt ligesom med frikadeller - hver familie sin hemmelighed.
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.102
Brunsviger - en god opskrift?