Mad til 30 børn + forældre... {{forumTopicSubject}}
Det ser ud til at jeg er kommet på mad tjansen i "vores" børnehave...
Problemet er bare menuen .....
Indtil videre er vi kun 2 til at lave maden, så det skal være lidt simpelt, til gengæld har vi et helt skolekøkken og en hel dag til rådighed .....
Jeg tænkte lidt på fløde kartofler, da de jo passer sig selv i ovnen, og så evt noget pasta salat ....
Men hvad med kød ??
Det må gerne være billigt, så tænkte på kylling, man kan få overlår på tilbud til ca 10 kr pr pose og der er 4-5 stk i ...
Men der skal også være noget andet, da der jo kan komme mange mennesker...
Frikadeller og kartoffel salat er udelukket, det blev lavet sidst...
håber i har nogle forslag..
Hilsen Betina
apr 2009
Følger: 1 Følgere: 8 Emner: 56 Svar: 811
jun 2006
Følger: 4 Følgere: 67 Hunde: 5 Emner: 906 Svar: 17.432
jan 2006
Følger: 47 Følgere: 44 Emner: 137 Svar: 5.810
Men kylling, grøntsagsstave, nylavet grovbrød og evt en lun risret (ris kogt i buillon, fintsnittet skalotteløg svitset bløde, ærter og majs)
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
Canapeer med rejer: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift_boern.php?id=7123
Langtidsbagte grøntsager:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift_boern.php?id=9046
Vegetarfrikadeller:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift_boern.php?id=10023
jan 2006
Følger: 47 Følgere: 44 Emner: 137 Svar: 5.810
aug 2008
Følger: 18 Følgere: 15 Hunde: 3 Emner: 127 Svar: 3.628
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
2 æg
2 spsk mel
Groft salt
Peber
Persille (hakket - må gerne være frossen)
100-150 gram feta (smuldres)
Evt. hvidløg efter smag og behag
Det hele æltes godt sammen - gerne med en mixer eller i en foodprocessor (der kan tilsættes lidt mælk hvis den er for "fast" - skal have samme konsistens som frikdallefars)
Laves til små kødboller og steges på en pande - kommes over i et ildfast fad efterhånden.. Kan laves dagen før og stilles på køl..
2 finthakket løg
200gram champignoner - hakkede i tern
2 dåser flåede og hakkede tomater
1 bundt frisk basilikum
Salt
Peber
(Evt. hakket hvidløg og timian efter smag og behag)
Løg og svampe svitses i lidt magarine (også hvidløget hvis det skal i), tomaterne tilsættes - og det krydres.. Basilikummen stødes og hakkes groft og tilsættes - og det hele står og simrer i ligeså lang tid som man nu gider have det til at stå.. Kan også laves på forhånd..
Inden servering hældes tomatsovsen over kødbollerne og det hele kommes i ovnen i 20 min ved 200 grader..
Imens koger man en grydefuld pasta og serverer det hele med revet ost og masser af flute..
Opskriften er til 3-4 personer (alt efter hvor meget man spiser´:D )
Mad til 30 børn + forældre...