3.888 visninger
|
Oprettet:
Bage boller uden vægt {{forumTopicSubject}}
Hjæææælp mig, vil bage boller sammen med min yngste søn, men min vægt er gået i stykker og der skal bruges 500 g mel osv og har kun et dl. mål, hvad gør jeg og er ikke god til det på slum:(
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
Fuldkornsmel 1 dl. = 60 - 65 g.
Grahamsmel 1 dl. = 60 g.
Hvedemel 1 dl. = 65 g. 1 spsk. = 9 g.
Kartoffelmel 1 dl. = 70 g. 1 spsk. = 12 g.
Majsstivelse 1 dl. = 50 g. 1 spsk. = 8 g.
Majsmel 1 dl. = 50 g. 1 spsk. = 8 g.
Kokosmel 1 dl. = 35 g. 1 spsk. = 6 g.
Pastamel/durummel til pasta 1 dl. = 75 g.
Rismel 1 dl. = 65 g. 1 spsk. = 10 g.
Rugmel 1 dl. = 50 – 55 g. 1 spsk. = 8 g.
Sigtemel 1 dl. = 50 – 55 g. 1 spsk. = 8,5 g.
Byggryn, fine 1 dl. = 55 g. 1 spsk. = 8 g.
Byggryn, mellemfine 1 dl. = 60 g. 1 spsk. = 9 g.
Bulgur 1 dl. = 70 g 1 spsk. = 11 g.
Cornflakes 1 dl. = 55 g. 1 spsk. = 9,5 g.
Havregryn, grov 1 dl. = 40 g. 1 spsk. = 6 g.
Havregryn, hvedekim 1 dl. = 30 g. 1 spsk. = 5 g.
Havreklid 1 dl. = 58 g. 1 spsk. = 11 g.
Hvedeklid 1 dl. = 15 – 50 g.
Hirseflager 1 spsk. = 7,5 g.
Hirse/boghvede, hel 1 dl. = 80 g.
Hvedekerner, knækkede 1 dl. = 65 g.
Hørfrø 1 dl. = 65 g. 1 spsk. = 11 g.
Mannagryn/semuljegryn 1 dl. = 70 g. 1 spsk. = 11 g.
Rasp 1 dl. = 48 g. 1 spsk. = 8 g.
Ris til grød/løse ris 1 dl. = 75 g.
Ris, langkornede 1 dl. = 80 g. 1 spsk. = 16 g.
Ris, runde 1 dl. = 90 g. 1 spsk. = 18 g.
Vilde ris 1 dl. = 65 g.
Rugkerner, knækkede 1 dl. = 59 g.
Sagogryn 1 dl. = 67 g. 1 spsk. = 10,5 g.
Sesamfrø 1 dl. = 60 g 1 spsk. = 10 g
Solsikkekerner 1 dl. = 50 g. 1 spsk. = 10 g.
Tre-kornsblanding 1 dl. = 80 g
SUKKER, SIRUP OG HONNING:
Stødt melis 1 dl. = 85 g. 1 spsk. = 12 g.
Brun farin 1 dl. = 60 g. 1 spsk. = 9 g.
Flormelis 1 dl. = 52 g. 1 spsk. = 7,5 g.
Perlesukker 1 dl. = 85 g.
Sirup 1 dl. = 150 g.
Honning, fast 1 spsk. = 20 g.
Honning, akacia, flydende 1 spsk. = 20 g.
Vanillesukker 1 spsk. = 10,5 g.
Marmelade, hindbær 1 spsk. = 20 g.
Mangochutney 1 spsk. = 20 gr.
KOLONIAL:
Mayonnaise 1 spsk. = 15 g.
Eddike 1 dl. = 90 g. 1 spsk. = 14 g.
Citronsaft 1 dl. = 90 g. 1 spsk. = 14 g.
Chilisauce 1 dl. = 100 g. 1 spsk. = 16 g.
Tomatpure/ketchup 1 dl. = 95 g. 1 spsk. = 16 g.
Sød fransk sennep 1 spsk. = 16 g.
Helkornet sennep, (grov) 1 spsk. = 16 g.
Sennep, hel 1 spsk. = 11 g.
Sennepspulver 1 spsk. = 5,5 g.
Kaviar 1 spsk. = 11 g.
Citronsyre, pulveriseret 1 spsk. = 6 g.
Flødepulver, vegetabilsk 1 spsk. = 6,6 g.
Mælkepulver 1 dl. = 35 g 1 spsk. = 6 g.
Husblaspulver 1 spsk. = 9,6 g.
Rosiner 1 dl. = 60 g. 1 spsk. = 10,5 g.
Tørmælk, (skummetmælk) 1 dl. = 55 g. 1 spsk. = 8,5 g.
Pitabrød, 1 stk. = 66 g.
Butterdej, 1 plade = 90 g.
Husblas, 1 blad = 2 g.
Revet gulerod 1 dl. = 45 g.
Kaffe 1 dl. = 36 g. 1 spsk. = 6 g
Kakao 1 dl. = 45 g. 1 spsk. = 7 g.
Pulverkaffe, almindeligt 1 spsk. = 3,3 g.
Pulverkaffe, frysetørret 1 spsk. = 2,8 g.
Te 1 dl. = 35 g. 1 spsk. = 6 g.
KRYDDERIER:
Salt, groft 1 spsk. = 18 g.
Salt, fint 1 spsk. = 21 g.
Allehånde, stødt 1 spsk. = 7 g.
Basilikum, tørret 1 spsk. = 2,3 g.
Estragon, tørret 1 spsk. = 1,5 g.
Ingefær, stødt 1 spsk. = 6 g.
Kanel, stødt 1 spsk. = 7 g.
Kardemomme, stødt 1 spsk. = 6 g.
Karry, stødt 1 spsk. = 7 g.
Kommenfrø 1 spsk. = 7 g.
Nellike, stødt 1 spsk. = 8 g.
Oregano, tørret 1 spsk. = 3 g.
Paprika, stødt 1 spsk. = 6 g.
Peber, stødt 1 spsk. = 8 g.
Peber, hel 1 spsk. = 8,5 g.
Rosmarin, tørret 1 spsk. = 4,5 g.
Timian, tørret 1 spsk. = 3 g.
HÆVEMIDLER:
Bagepulver 1 spsk. = 11 g.
Hjortetaksalt 1 spsk. = 11 g.
Natron 1 spsk. = 15 g.
Potaske 1 spsk. = 12 g.
Tørgær 1 spsk. = 11,4 g.
NØDDER:
Hasselnøddekerner 1 dl. = 65 g.
Hasselnøddekerner, finthakkede 1 dl. = 46 g. 1 spsk. = 7 g.
Mandler, hele 1 dl. = 65 g.
Mandler, finthakkede 1 spsk. = 7 g.
Mandler, smuttede, finthakkede 1 dl. = 100 g.
Valnøddekerner 1 dl. = 40 g.
Valnøddekerner, finthakkede 1 spsk. = 7 g.
FEDTSTOFFER:
Smør, smeltet 1 dl. = 90 g. 1 spsk. = 14 g.
Smør, koldt 1 spsk. = 20 g.
Olie 1 dl. = 90 g. 1 spsk. = 14 g.
ÆG:
Æggeblomme 1 dl. = 5 stk.
Æggehvide 1 dl. = 3 stk.
jul 2008
Følger: 78 Følgere: 70 Hunde: 3 Emner: 99 Svar: 1.287
jul 2008
Følger: 78 Følgere: 70 Hunde: 3 Emner: 99 Svar: 1.287
Tak for hjælpen, super dejligt :))
aug 2007
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 3 Emner: 103 Svar: 3.987
Tilsæt i stedet mel indtil dejen klistrer en smule til en finger, men ikke så meget at den hænger fast. Og endelig ikke mere. Så får du aldrig kanonkugler.... ;o)
jul 2008
Følger: 78 Følgere: 70 Hunde: 3 Emner: 99 Svar: 1.287
aug 2007
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 3 Emner: 103 Svar: 3.987
jul 2008
Følger: 78 Følgere: 70 Hunde: 3 Emner: 99 Svar: 1.287
jan 2010
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 1 Emner: 9 Svar: 349
jul 2008
Følger: 78 Følgere: 70 Hunde: 3 Emner: 99 Svar: 1.287
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.264
Bage boller uden vægt