{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.646 visninger | Oprettet:

al den snak om dyremishandling {{forumTopicSubject}}

ja som overskriften siger. nu hvor vi er i gang med en snak om dyremishandling og hvor hovedsageligt kina er i kikkerten pga. pelsindustri, vil jeg egentlig meget gerne vide hvor mange af jer der uden tøven snupper en pakke buræg fra danske leverandører i supermarkedet??

hvis jeg skal bruge æg, og der kun er buræg kan jeg sagtens undvære ihvertfald. for det er da dansk dyremishandling som i den grad bliver sponsoreret gladeligt af grådige/ligeglade forbrugere...

ved godt at burægs-købere skynder sig ud af tråden når de læser mit spørgsmål, men stå nu lige ved jeres hensynslyse forbrug af denne vare og skriv hvorfor i gør det......tak


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  al den snak om dyremishandling
  • #1   2. nov 2009 Jeg køber ALDIG buræg, så heller undvære, kan simpelthen ikke få mig selv til det.

    Men jeg gå også meget op i dyrevelfærd og er med i bestyrlesen for en fornening hvor vi kæmper for bedre dyrevelfærd og dyrepoliti i DK mm.


  • #2   2. nov 2009 ALDRIG BURÆG! Min kæreste har jeg også fået opdraget - han ved godt han ik skal komme hjem med dem hehe

    Altid fra fritgående / økologiske. Jeg betaler gerne lidt mere smiley


  • #3   2. nov 2009 skal jeg være helt ærlig....

    jeg aner ikke om det er fritgående eller bur jeg køber.... og det er for og være helt ærlig og ikke bare klikke ud af tråden igen... mener det er fritgående, men er sq ikke sikker.... tager den samme pakke altid.... så det er ren vane.... og ja det er sq ikke en skid bedre end det de laver i kina... men jeg er nok den sidste der skal pege finger af nogen da jeg ikke selv har styr på hva æg jeg køber.... smiley



  • #4   2. nov 2009 Køber kun Øko når det gælder æg. Der er kravene til plads og foder de strengeste

  • #5   2. nov 2009 Hmmm... med hensyn til æg så er det faktisk det eneste jeg plejer at købe økologisk eller i en gårdbutik....

    Men vil også godt indrømme at jeg kun har gjort det i et par år - før plejede jeg bare at købe det billigste... Men jeg synes man kan smage forskel på dem - jeg spiser ikke så mange æg, men når jeg gør vil jeg da gerne de smager godt :o)

    Tror mange køber buræg fordi de er billige - der er jo kæmpe prisforskel.


  • #6   2. nov 2009 nitina. det står på den label hvor stregkode og pris osv. er på.

    selv plejer jeg at købe æg af en lokal bondemand som sælger dem ved vejen. 12 æg koster 12kr og de er nærmest dobbelt str. af butiksæg.
    hvis han er løbet tør køber jeg af en lokal bondekone men der koster de den svimlende pris af 1,5kr pr. styk;-)
    skal jeg derimod i butik er det øko eller skrabeæg


  • #7   2. nov 2009 haha... jow jow det er jeg godt klar over.... men jeg er bare ærlig at jeg køber den pakke jeg har gjort i mange år og egentlig ikke har skænket det tanke.... det er der så en grund til.... jeg spiser ikke selv æg... kan ikke tåle dem.... så det er minimalt hva der blir købt af æg... og når jeg endelig gør... ja så blir der taget den samme pakke hver gang... men jeg må da kigge næste gang... smiley

  • #8   2. nov 2009 maria. så skulle det meget gerne være "reelle" æg;-)

  • #9   2. nov 2009 Jeg tager de æg med den bedste dato på.... Sorry

  • #10   2. nov 2009 Jeg køber oftest æg fra en af mine kolleger. Jeg leverer skam også selv foderet i kraft af grøntsager, som jeg har i overskud.......*GGG*

    Hans høns er så gået i strejke lige nu, så jeg har været nødt til at købe i forretninger og INGEN kan få mig til at købe buræg!!!! Økologisk, fritgående eller ingen æg!!


  • #11   2. nov 2009 rasmus A
    Så må man vel også gå ud fra at du heller ikke køber svine-kalve-oksekød? Disse dyr lever jo også i meget små bur?


  • #14   2. nov 2009 Og andesteg juleaften? Har du set forholdene på andefarme?

  • #15   2. nov 2009 Jeg syntes ikke man skal undskylde sit valg eller på anden måde komme med forklaringer på hvorfor og hvorfor ikke, man gør jo det man vil eller har råd til, jeg er heller ikke fanatiker, men lige æg, der køber jeg ikke buræg, men køber da andet, hvor dyrene ikke har haft det bedste vilkår, f.eks. kød mm, vi har ikke råd til at købe dyrt ind:)

  • #16   2. nov 2009 Fint med holdninger og fordomme over hvad ANDRE køber...
    Dem som så vælger at have det, skal så også selv gå HELE sin indkøbskurv efter, og ikke kun pille noget så nemt som æg ud, og så side og spille smart ....


  • #17   2. nov 2009 Jeg køber skrabeæg, men forleden stødte jeg på en pakke æg der var økologiske, men der stod intet om hvorvidt det var fra fritgående eller burhøns.....
    Kan man gå ud fra at det er fritgående høns, for økologi har jo blot noget at gøre med det foder de får.......og hvis det altid er fritgående høns der producerer økologiske æg.....hvorfor dælen gør de så ikke et stort nummer ud af at skrive det uden på pakken.....der stod ikke et ord! ! !
    Nogen der sidder med en viden om dette?


  • #18   2. nov 2009 Jeg indrømmer da gerne at der er andre ting man også kunne gå op i.. såsom kødvare. Det er ikke blot høns der har en sur tilværelse...
    Ofte får vi oksekød fra et familie medlems gård med kødkvæg - så kan fryseren fyldes.. der har køerne det i hvert fald godt. Er på græs og alt det der.

    Svinekød må jeg jo nok indrømme at jeg ikke er nær så god med.. men når det er på tilbud så køber jeg gerne øko og fra fritgående grise - men tit synes jeg det er dyrt og vi skal gerne spare lidt..
    Dobbelt moralsk - ja måske

    Jeg går ikke med pels - og hvis jeg skal gøre det, bliver det fra dyr hvor det hele bruges... ikke blot skindet og pelsen...


  • #19   2. nov 2009 Hvis man køber fx svinekød, så støtter man bla at smågrise bliver kastreret uden bedøvelse og at de står i så små bure at de bider hinanden(derfor de får kuperet halen) søer der ikke kan vende sig om og bure uden strøelse.... I mine øjne er det lige så slemt som burhøns.... Eller hvad?

  • #20   2. nov 2009 Syntes trådstarter skulle komme på banen...

  • #21   2. nov 2009 Henriette: Der findes også kød fra grise der har det godt..
    Så fordi man køber svinekød så støtter man ikke nødvendigvis en dårlig tilværelse...


  • #22   2. nov 2009 henrietta og michelle.
    det er ikke så skide nemt at sammenligne.
    så skulle en gris have en bås på 1.2x0.5x0.m og det er jo ikke tilfældet
    kalv spiser jeg ikke
    oksekød køber jeg som regel af den lokale bondemand men er ikke bleg for at købe det i butik med egen slagter.
    har selv arbejdet med kødkvæg i 3 år og disse kvæg stod hverken bundet eller i bås men havde fortræffelige forhold og det kan overhovedet ikke sammenlignes med de produktionslignende forhold burhøns lever under.
    andefarme har jo også betydeligt bedre forhold end burhøns har. de render jo frit rundt under net udendørs. man har jo ingen vinding af at bure dyr inde når de opdrættes med henblik på kødet.
    der vil selvfølgelig altid være afvigere men dem sponsorere vi jo ikke direkte som nu med burægs-farmere


  • #23   2. nov 2009 Jeg har HØRT at de høns, som giver "fritgående" æg, skulle have de bedste forhold.
    Jeg købte økologisk i mange år, fordi jeg troede at DE høns havde de bedste forhold, men har så hørt andet siden. Så jeg går helst efter "fritgående", hvis jeg absolut skal købe i forretninger.


  • #24   2. nov 2009 Tremmekalve! Heste der bliver transporteret til slagtning i andre lande, de står med brækkede ben og ligger oven i hinanden og dør af tørst...

  • #26   2. nov 2009 Økologiske høns er de eneste der undgår næb trimning..
    Har jeg læst


  • #27   2. nov 2009 Henriette: Det er blevet ulovligt at kastrere uden bedøvelse. Grise skal have rode/beskæftigelses materiale. Og søerne er "kun" fikseret 4 uger omkring faring, og mens man løber dem - i drægtigheden er langt de fleste løse (fra 2013 skal alle være det). I mine øjne langt fra det samme som små bure

  • #28   2. nov 2009 Henriette & Michelle J........i min verden er det ikke sådan at hvis ikke man kan købe ALT fra forsvarlig produktion, så har man en undskyldning for ikke at gøre noget ved problemet.
    Min økonomi er ikke til at købe ALT fornuftigt og "rigtigt", men jeg kan da i hvert tilfælde gøre en forskel hvor jeg har råd til det og i øvrigt være bevidst om at vælge hvor det kan lade sig gøre....


  • #29   2. nov 2009 rasmus A
    Nu er det jo ikke alle der bor lige ved siden af en bondemand!
    Og jo, men kan sagtens samligne... I alle de tilfælde der er nævnt er det ekstrem dyremishandling der er tale om, det eneste det drejer sig om er PENGE!


  • #30   2. nov 2009 Lise Ø: Nemlig - man gør en forskel hvor det er muligt

  • #31   2. nov 2009 sidde og spille smart??? jeg spørger af den simple grund at jeg er nysgerring.
    skal da nok komme på banen, men må jeg lige skrive færdig først.
    hva er det lige du er så ivrig efter henriette og michelle?


  • #33   2. nov 2009 Lise Ø
    Syntes jeg bestemt heller ikke...
    Men som trådstarter lagde ud med, var det som om der ikke var nogen der turde sige at de spiste buræg... Det syntes jeg er latterligt at sige, når der foregår så mange andre forfærdelige ting


  • #34   2. nov 2009 nej det er det ikke. men du spurgte hvad jeg gjorde ikke sandt?

  • #35   2. nov 2009 Det er et spørgsmål om at se mulighederne i stedet for forhindringerne....ellers drukner vi i fortvivlelse ....

  • #36   2. nov 2009 Jeg syntes også det er fint man køber det man har råd/lyst til
    Hvorfor lige blive harm over æg? Når der er så mange andre dyr i slagteindustrien der lider ligeså meget?


  • #37   2. nov 2009 dina. jeg giver 700 for en halv gris der er skåret ud. det eneste jeg skal gøre er at hakke fars og pakke det i fryseposer så der er ikke så skide meget arbejde i det. og så er der jo en masse guf til den lille hund;-)

  • #38   2. nov 2009 fordi der står på pakken om det er fra høns som har lidt under kummerlige forhold. derfor;-)

  • #39   2. nov 2009 Det burde da også stå på flæskestegen så..

  • #40   2. nov 2009 helt enig. men det gør der desværre ikke

  • #41   2. nov 2009 Køber i vid udstrækning kun økologisk og fra fritgående dyr - æg og kød samt grønt.

    Som Henriette & Michelle J - kik indkøbskurven efter


  • #42   2. nov 2009 På den anden side er der også mange ting ved økologi der ikke helt stemmer overens med hvad jeg forbinder med dyrevelfærd. For ekempel når det handler om sygdomme - det er skrevet inden for økologi at en gris kun må være syg en gang om året, det er i hvertfald kun en gang om året den må behandles - Det synes jeg fanme er svinsk - undskyld mit sprog. Hvis vores børn er syge skal de da have en behandling så de kan komme sig over sygdommen igen, men når det er vores dyr -neeej så må de jo ikke få penicillin - synes det er total hyklerisk!!!!!!!!!!!

  • #43   2. nov 2009 Uh vi får æg fra min mor:-) anden juleaften kommer fra min onkel:-) de er kæmpe store og går og hygger sig udenfor sammen med hans høns og køer.

    Oksekød, svinekød osv. køber jeg det billigste af. Ville rigtig gerne købe økologisk men det er pengene ikke til.

    Min mor snakker om at få nogle køer der skal gå sammen med vores heste og så skal vi have kød derfra... Men nu må vi se om det bliver til noget.

    Kan ikke så godt lide svindekød så det er ikke meget jeg køber af det:-)


  • #44   2. nov 2009 rasmus A
    jeg syntes ikke du skal snakke om dyremishandling og samlinge det med bur høns i dk... du er tydelig vis en af dem der ved alt alt alt for lidt om det til at kunne udtale dig sådan.

    høns der går ude for bliver ikke kontruleret af en dyrelæge, derfor kan de være syge men det er der ingen der ved noget om. de går ude i de andres lort, så det vil sige at det første hold høns kan være syge, når der så kommer nye høns bliver de smitt. du kan derfro købe æg med sygdomme i, helt uden at vide det. samtidig så ved du heller ikke om det æg du spiser er fra i dag eller i går.
    Har du været inde i en stald og se hvordan det hænger sammen, eller har du kun set det på tv???
    jeg kan fortæller dig lidt om hvordan det i virkelig heden er!

    høns er flok dyr, og går de ude i naturen eller i bur, så går de tæt sammen. det kan man tydeligt se i kyllingehuse hvor kyllingerne er helt små bruger de faktisk kun havldelen af pladsen.

    hvis en høne i et bur ikke har det godt ligger den ikke så mange æg, og derfor sørger de selvfølgelig for at den har det godt, da den ellers vil give underskud. sådan er det generelt for landbrug i danmark.
    et hønsehus bliver gjort rent for hver hold høns der er inde, så når de gamle kommer ud rykker staldvaskere ind. efter stalden er vasket kommer der en dyrelæge eller laborant ud for at tjække om der er blevet vasket godt nok. han tager en masse prøver for at finde ud af om bakterietaltet ligger hvor det skal.

    køber du dansk kylling og spiser eller udelandsk??? tænker du på hvor den kommer fra?? for i holland går der 11 høns pr km2 hvor der i dk går 6.

    jeg kan slet ikke klare den snar, for det er altid nogle øko freks der sidder og siger at de vil have dyreveldfærd, og slet ikke sætter sig ind i hvordan det i virkeligheden er!!! hvorfor ikke prøve at undersøge hvordan det er?

    sagt fra en i brancen!


  • #45   2. nov 2009 Dette er hvilke forhold Danæg lover deres økologiske høns går under....:

    Æggene er fra økologiske høner, det betyder, at hønerne skal have mulighed for om dagen, at gå ud i en hønsegård, hvor jorden overvejende er dækket af græs. I selve hønsehuset skal mindst 1/3 af indendørsarealet være dækket med strå, høvlspåner, sand eller tørv.

    Æggene kan både være brune og hvide. Der er krav om reder og siddepinde. Hønerne får økologisk foder. Foderet er salmonellafrit.

    Alle besætninger er underkastet en intensiv salmonellakontrol fra Fødevaredirektoratet. Plantedirektoratet er kontrolmyndighed m.h.t regler omkring økologisk produktion.


  • #46   2. nov 2009 hvordan gør de jorden ren hvor hønsende går? træk fugle kan nemt komme med en sygdom, den kan også nemt komme ind i en hønsegård. så er det jo vigtigt at jorden er rent for hvert hold der kommer ind?

  • #47   2. nov 2009 De lader den ligge brak et år så vegetationen kan vokse sig stærk igen...

  • #48   2. nov 2009 Jeg køber aldrig buræg og har faktisk aldrig gjodt det. Jeg køber gerne ØKO-æg hvis de har dem i nede i vores lokale biks, eller køber jeg æg fra fritgående høns har har mulighed for at komme uden for.

    Jeg køber faktisk meget meget sjældent gris, med mindre det er ØKO. Jeg synes simpelhen ikke vores produktionsgrise bliver behandlet godt nok.


  • #49   2. nov 2009 jorden er ikke dækket af græs da hønen hakker i jorden, og defor spiser den græsset, så er den jo væk.

    i 1988 stoppede dyrenes beskyttelse med den hets der er mod burhøns, fodi deres egne dyrlæger sagde at de havde det bedre end de andre høner... en økologisk høne bliver tjækket af dyrlæge 1 gang hver år!!! det vil sige den sagtens kan blive smittet uden at det bliver opdaget!

    da det startet at det var moderne at spise økologisk fandt man ud af at i70% af tilfældene var der salmonella i deres høns, hvor der var 0,5% af tilfældene var det i stalden..
    økologi er nostaldgi, det er hamrende godt ud og er pisse synd for dyrene...


  • #50   2. nov 2009 Anne Julie F
    de danske små grise som går ude på marken, bliver hakket ihjel af fugle. fuglene gør det at de hakker øjnene ud på dem, er det ikke synd?? samtidig så går grisen heller ikke i et rent miljø, så den kan også meget nemt blive smittet af sygdomme, og den må ikke tjækkes af en dyrlæge for den er jo øko... selv dyrlæger mener at en gris/ høne / ko har det bedst i stalden


  • #51   2. nov 2009 Janni: Men det retfærdiggør ikke at dyr holdes i små bure.
    Selvfølgelig skal dyrene være raske, men derfor kan de godt have gode forhold og god plads - også indendøre
    det mener jeg ik de har


  • #52   2. nov 2009 dyrene holdes ikke i for små bure.. selv dylæger siger jo at de har det bedre end de andre.. hvorfor lytter i ikke til det og accepter at de har det godt nok???
    de krav der er til dyrene bliver jo overholdt, ellers ville den give underskud.
    desuden har burhøns ikke stress, og de hakker ikke på hinanden, det gør de når du går uden for.

    så det kan godt være i ikke syntes de har det godt nok, men det siger dyrlægerne at de har... jeg ved det ikke, men jeg tror på de ved hvad de snakker om??


  • #53   2. nov 2009 Janni jeg kunne godt tænke mig at se dokumentation for al den "viden" du tilsyneladende er i besiddelse af........hvem har undersøgt de forhold du beskriver og vil du være sød at lave en henvisning til undersøgelserne?

  • #54   2. nov 2009 Jeg gad nok se den høne der selv ville vælge at få brændt halvdelen af sit næb af og derefter sidde resten af sit usle liv på den plads der er på et A4 ark.......

  • #55   2. nov 2009 jah vi har et staldvasker firma som rent faktisk SER staldene på andet end tv, vi snakker med de forskællige landmænd, laboranter, dyrlæger igennem vores arbejde. min far har i mange år arbejdet på hønseri i starup. vi følger med angående sygdomme og statistikker som dyrlægerne har. min far var bestyre i stam avls afdeling på asachik som på det tidspunkt stod for 98% af den kylling produktion som fårgik i danmark, derfra har vi også en del teortisk viden

  • #56   2. nov 2009 Hej. Jeg er Jannis far, jeg bliver nøt til at rette lidt i diskutionen. De høner der sidder i burene får netop ikke næbet brænd. Grunden til at man brænder næbet er, at høner har en medfødt egenskab med ikke kan tåle at se blod. Hvis en høne bløder, går der andre straks til angreb, og hakker i såret til den blødende høne dør.

    Når en høne ligger sit æg, sker der det, at enden af æggelederen kommer til syne, den er rød som blod. Andre høner i en flok, kan finde på, at angribe og hakke hønen til døde. Det forhindres ved at man brænder spidsen næbet, mens hønen er daggammel kylling. Det foregår og virker som når vi klipper en negl.

    Høner der sidder i bur, får ikke strespåvirkning, og vil ikke hakke de andre høner når de lægger sit æg, derfor er der ikke nogen grund til at brænde næbet.

    Konklution. Man brænder næbet hvis hønen går i flok. Man brændr IKKE næbet hvis hønen sidder bur.

    Med hensyn til diskutionen om grisene. Gå ind på www.pigvet.dk her er forklaringen fra svinefagdyrlæge Peter Høgedal.


  • #57   2. nov 2009 Det jeg spurgte om var dokumentation for dine påstande....det skal selvfølgelig være fra en af de dyrlæger der har undersøgt og udtalt at Citat "selv dylæger siger jo at de har det bedre end de andre"...og jeg vil gerne se en ordenlig dokumentation for den udtalelse....det vil sige en videnskabelig undersøgelser der underbygger udsagnet....
    Det andet du skriver kan jeg desværre ikke bruge til noget som helst...


  • #58   2. nov 2009 Her er hvad der står i dette link fra en ægproducent...:

    Buræg

    * Hønsehus: Buræg er lagt af høns der lever i bure lavet af trådnet. I et traditionelt bur er der fire høns på en kvart kvadratmeter. Det svarer til et areal som et ark A4 papir til hver høne.
    I nye såkaldt berigede bure får hønsene 25 procent mere plads. I de berigede bure skal der være en rede samt en siddepind, og hønsene får mulighed for at sandbade i en del af buret. Fra 2012 vil kun berigede burde være lovlige.
    Staldene med bure må godt være helt uden vinduer.
    * Hønsegård: Burhøns har ingen mulighed for at komme ud i fri luft.
    * Næbtrimning: Alle burhøns får som kyllinger brændt eller skåret op til en tredjedel af deres overnæb af. Det kaldes næbtrimning og skal forhindre at hønsene hakker hinanden.
    * Foder: Foderet til burhøns kommer fra konventionelle afgrøder, dyrket ved hjælp af syntetiske sprøjtemidler og kunstgødning. Ofte er der også anvendt gensplejsede afgrøder til foderet.
    * Opdræt: Inden de bliver sat ind i burene, er dyrene vokset op indendørs uden adgang til udearealer og uden mulighed for at følge deres natur ved at sandbade og sove på siddepinde.
    * Udbredelse: Cirka 60 procent af de æg der produceres i Danmark, kommer fra burhøns. De allerfleste af dem lever i traditionelle bure.

    (link fjernet)


  • #59   2. nov 2009 jeg vil gerne se den videnskablige undersøgelse der viser at du har ret.
    jeg vil gerne se en test fra en laborent der har taget prøver der viser at hønen går under rene forhold der selvfølgelig er sygdomsfri.
    når du går lige så stærkt ind for din sag som jeg gør for min så må du jo også kunne bevise du har ret. du kan jo eventuelt prøve at snakke med en dyrlæge selv?


  • #60   2. nov 2009 Janni....nu er det jo ikke mig der har påstået noget som helst....det er faktisk dig....jeg betvivler blot at høns selv ville foretrække at være indespærret i et bur hele livet.....den tese kan man afprøve ved at åbne buret og se hvad der sker...

  • #61   2. nov 2009 man brænde næbe en gang, men man gør det ikke mere. prøv lige selv at ligge 4 a4 sider ud på dit gulv, for det er stadig mindre end en kvadratmeter. samtidgi er de stadig flok dyr... de vil putte sig ind til hinanden??? tag ind og se et hønsehus

    hvis hønen ikke har det godt vil den ikke ligge æg, husk det!

    der er ventilation som suger gammelt luft ud og der bliver blæst frisk luft ind i burene til dem, men rigtig de kan ikke se solen


  • #62   2. nov 2009 Dette fører ingen steder hen...du aner simpelthen intet om høns....hav en god dag....

  • #63   2. nov 2009 slap agomenterne op stopper vi bare her... i lige måde

  • #64   2. nov 2009 "dyrene holdes ikke i for små bure.. selv dyrlæger siger jo at de har det bedre end de andre.. hvorfor lytter i ikke til det og accepter at de har det godt nok???
    de krav der er til dyrene bliver jo overholdt, ellers ville den give underskud."

    Hvem siger jeg ikke lytter? At de har det bedre end de andre, er ikke ensbetydende med at det er godt nok.
    Og selvom kravene overholdes - kan de krav godt være for dårlige. Jeg synes - uanset hvad dyrlæger og du siger - at de forhold er for ringe.
    Dyrene vi holder for vores skyld - fordi vi skal have mad og diverse, kan dælme godt have bedre forhold end dem de har nu.


  • #65   28. feb 2011 Ikke for at ødelægge det med, at man ikke kan se om grisene osv. har været under kummelige forhold, men det kan man faktisk. På allle vare hvor der er det lille søde mærke Øko på, har dyrene været under ordenlige forhold, med græsmarker osv. xD Så vil man være sikker på at det er noget ordenligt noget man spiser, og ikke har noget imod at betale lidt mere, skal man gå efter sådanne vare :3

    Men køber også selv æg fra en går, hvor hønsene er ude 24/7 og kan gå ind i deres hus som de vil smiley


Kommentér på:
al den snak om dyremishandling

Annonce