{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
627 visninger | Oprettet:

Idéer til mad til selskab & diabetike? {{forumTopicSubject}}

Hej HG

I start næste uge skal jeg afholde noget møde med mad.. *Fin* mad..
Men har brug for hjælp.. Vil gerne gøre et godt indtryk, selvom jeg er en habil kokke-mutter, så kniber det med kreativiten til noget nyt.

Jeg har overvejet hvidløgssnegle, tigerejer, brucetta som forret.. men hvordan tilberedes sådanne snegle egentlig ?? (spiser det ikke selv)

Hovedret, har jeg en stor oksemørbrad.. men hvad skal den marineres med og hvad med tilbehør ??


Sidst har vi desserten, der kommer en der har diabetes.. og ville jo gerne sørge for en lækker dessert til ham også ?
Nogen forslag ideer ?


Tak smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Idéer til mad til selskab & diabetike?
  • #1   9. sep 2009 Til den der oksemørbrad smagte vi sidste nytårsaften en RIGTIG lægger version - nemlig saltindbagt..

    Er det noget, du kender?


  • #2   9. sep 2009 Hej CH

    Nææ.. Havde overvejet citron, timian marinering.. men synes bare det blir så trvielt det hele..
    Saltindbagt hmm smiley


  • #4   9. sep 2009 Så langt havde jeg ikke tænkt med de links, mange tak for dem smiley

  • #5   9. sep 2009 Uhh...dene reje suppe til forret ser nu slet ikk dårlig ud

    (link fjernet)



  • #6   9. sep 2009 www.alletiderskogebog.dk der er også mange diabetes opskrifter på desserter smiley

  • #7   9. sep 2009 Denne opskrift brugte jeg til nytårs aften og den smager så englene synger *S*


    Helstegt oksemørbrad

    Oksemørbrad kan som så meget andet tilberedes på mange forskellige måder. Denne opskrift på oksemørbrad er den klassiske, som tilsat andre krydderier mv. kan blive til mere specielle former for tilberedning, hvis dette er dit ønske. Oksemørbrad er en fremragende spise, og det er meget svært ikke at få noget lækkert ud af en oksemørbrad, selv hvis du ikke er garvet i et køkken. Dette gør den til et fremragende valg til en fest med rigtig god mad. En god kvalitet er selvsagt bedst, men fordelen ved oksemørbrad er, at selv den billigste altid er mør og lækker.

    Oksemørbrad – sådan gør du:
    1 hel oksemørbrad
    Olie
    Groft salt
    Peber

    Start med at pudse kødet fri for evt. hinder mv. Evt. fedt må gerne blive på, da det giver god smag. Oksemørbraden pensles i olie, indgnides i salt og peber i et jævnt lag og lægges i et fad eller dyb bradepande. Fadet stilles i en forvarmet ovn ved 250 grader, hvor stegen skal være 15 min. for at ”svitse” stegen. Efterfølgende skrues ned til 160 grader og lågen åbnes kortvarigt for at få den varme luft ud, samt for at tilsætte vand til stegen – brug en bradepande og lig mørbraden på risten over bradepanden, denne flækker ikke, når der tilsættes vand. Oksemørbraden skal nu have yderligere 15 min., hvorefter den tages ud og pakkes ind i rigeligt sølvpapir. Oksemørbraden skal nu hvile i 15 min, hvorefter den er klar til at blive skåret og serveret.

    Tip: Oksemørbrad smager godt med hvidløg som presses/hakkes, Provence krydderier og estragon, der lægges i olien, hvor den får lov at trække min. nogle timer gerne et døgn, før den pensles på stegen.

    Oksemørbrad smager fantastisk til flødekartofler sammen med f.eks. en grøn salat og/eller en tomatsalat. Endvidere er flutes godt sammen med – både med hvidløg og persille. En oksemørbrad er dog god til det meste mad, også til kold kartoffelsalat, salatborde mv., så kun fantasien sætter grænser her.

    Oksemørbrad varierer i størrelse, og jeg anbefaler derfor brug af stegetermometer for præcis stegetid. Stegetermometeret skal måle i midten af kødet på det tykkeste sted. En oksemørbrad skal have følgende temperatur: 60 grader – rød, 62 grader – rosa og 68 grader let rosa til gennemstegt. En oksemørbrad skal ud af ovnen og hvile ca. 4 grader før den ønskede temperatur, da oksemørbrad og kød generelt ”steger” videre, mens det hviler.


  • #8   9. sep 2009 Spørg ham med sukkersyge hvor meget han normalt går op i det!
    Jeg har sukkersyge men spiser dessert som alle andre - det kan klares med lidt ekstra insulin og motion og er derfor ikke noget problem!


  • #9   9. sep 2009 M T - min tanke var faktisk den samme.

    Med den insulin, man får nu spiser diabetikere jo stort set som alle andre, men regulerer med insulinen efter behov.


  • #10   9. sep 2009 CH...jeg var indlagt på et privat diabeteshospital med de dygtigste læger i landet og stor var overraskelsen da vi skulle bowle og fik af vide at vi kunne bestille hvad vi ville - incl. sukkersodavand.. Dagen efter havde vi hyggeaften og lægerne smed godt i kurven af chips, dip, chokolade osv og der var ingen løftede øjnbryn hvis vi selv fulgte trop!
    Bare vi huskede at tage blodsukker og regulere imens smiley


  • #11   9. sep 2009 Lige præcis.

    Man må sige, at den nye generation af insulin har gjort livet MEGET sjovere for en masse diabetikere ;o)


  • #12   9. sep 2009 Ja for pokker! Hurra for rapid! Actrapid var altså bare ikke lige så smart..

  • #13   9. sep 2009 Han siger at det kun er i forhold til desserten at der kan blive et problem.. smiley

  • #14   9. sep 2009 Hvis nu du lader vær med at lave noget med alt for meget fedt og sukker i - marcipan eller sugarpaste er ikke en god ide, så burde det altså gå. Så må han lade vær med at tage en kæmpe portion og tænke sig om smiley
    Sukkerfri dessert smager altså bare ikke lige så godt..


  • #16   9. sep 2009 Kan jo være personen har gammelmands sukkersyge og derfor ikke kan regulere den via insulin ?

  • #17   9. sep 2009 du skal da lave bagte blommer til dessert det er jo blomme tid nu og de smager jo skønt...

    så jeg ville lave 2 blommer til hver og så komme marcipan i dem og man kan få sådan noget marcipan uden sukker og det smager ganske fint... så bare en klat marcipan i der hvor stenen har været og smi dem i ovnen i 5-10 min. alt efter hvor bagte de skal være og så lav noget vanilie crem til ... bare noget creme fraice med noget vanilie i og ja sukker eller sødemiddel.... det er nemt og smager godt.....

    og det med snegle .. ja det er såmen nemt. de skal jo bare i ovnen.... jeg går ud fra de er i hus med smør????

    din mørbrad kan du jo oz skære ud til nogen bøffer.. det synes jeg er sjover end helstegt


Kommentér på:
Idéer til mad til selskab & diabetike?

Annonce