hjælp! en rigtig god Chokoladekage!! {{forumTopicSubject}}
hej, er der ikke nogen der har en opskrift på en rigtig god mørk og svampet chokoladekage?
det forholder sig nemlig sådan at jeg skal holde nytårsaften og menyen er næsten sat
til forret skal vi have løgsuppe med ostebrød
hovedret er indbagt kalvefilet i champignon cream
og til desert skulle vi så ha haft en blomme is-souffle. MEN, jeg prøvesmagte den lige og den er desværre blevet fuld af iskrystaller og er derfor ikke så god, så tænkte jeg at et stykke lunt chokoladekage med en god vanilieis og friske bær, nok kunne gøre lige så godt, men jeg mangler en opskrift på chokoladekage, som egner sig til is,.... så med andre ord, HJÆLP!!
mar 2007
Følger: 5 Følgere: 30 Hunde: 1 Emner: 245 Svar: 6.758
Nu ved jeg ikke om linket virker, ellers skal du bare skrive chokoladekage oppe i søgefeltet, så kommer der flere du kan vælge imellem
okt 2007
Følger: 38 Følgere: 35 Hunde: 2 Emner: 161 Svar: 3.260
dec 2005
Følger: 38 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 82 Svar: 6.144
maj 2006
Følger: 25 Følgere: 26 Hunde: 3 Emner: 275 Svar: 3.196
aug 2007
Følger: 24 Følgere: 23 Hunde: 1 Emner: 161 Svar: 2.609
200 g smør
200 g chokolade
4 æg
2 dl sukker
1 tsk vanilliesukker
1 tsk bagepulver
1½ dl hvedemel
smør og mel til formen
Pynt:Flormelis
Fremgangsmåde:
smelt smøret. Bryd chokoladen i mindre stykker og kom den i det smeltet smør.rør rundt, til chokoladen er smeltet. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. tilsæt sukker og vanniliesukker og rør tilsidst bagepulver og mel i til en glat dej. Hæld dejen i en smurt og mel drysset springform,24 cm i diameter.Sæt ovnen i en 200 grader varm ovn i 30 min. tag kagen ud og lad den afkøle lidt i formen. tag den så ud og lad den afkøle helt.drys med flomelis.
aug 2007
Følger: 24 Følgere: 23 Hunde: 1 Emner: 161 Svar: 2.609
jul 2006
Følger: 17 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 173 Svar: 1.374
Ina, jeg er altid interesseret, hvis du finder den, så send den endelig til mig, evt i en pers. besked
Mette P, vil meget gerne ha den, så har jeg jo nogle stykker jeg kan vækge i mellem
dec 2005
Følger: 38 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 82 Svar: 6.144
50 g. af fineste lyse chokolade
175 g. usaltet smør
8 store æg delt i blommer og hvider
100 g. lyst muscovado-sukker(eller farin)
100 g. sukker
1 spsk. vanille-ekstrakt
et nip salt
1 springform, 23 cm i dia.
ekstra stræk stanniol
varm ovn 180, sæt kedel vand over.
beklæd indersiden af springformen med stanniol og pres godt i formens bund til en glat overflade, da det skal forhindre vand fra vandbad.
smelt chokolade og smørret i mikroovn og køl af. pisk æggene i de to slags sukker, til du har en luftig masse. rør vanille-ekstrakten og salt i og til sidst den afkølede chokolade. pisk æggehvider stive og rør i chokolademassen.
hæld det i formen som står i en bradepande og hæld kogende vand i bradepanden.
bag kagen 50 min. til en time. Inden i vil kagen være fugtig og ligne mousse......
den er herregod ;O))
jul 2006
Følger: 17 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 173 Svar: 1.374
jul 2006
Følger: 17 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 173 Svar: 1.374
aug 2007
Følger: 24 Følgere: 23 Hunde: 1 Emner: 161 Svar: 2.609
Var så lidt
dec 2005
Følger: 38 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 82 Svar: 6.144
maj 2006
Følger: 25 Følgere: 26 Hunde: 3 Emner: 275 Svar: 3.196
200 g god mørk chokolade
175 g smør
175 g sukker
3 æg
2 tsk pulverkaffe (lavet i kaffemaskine)
125 g mel
1/2 tsk bagepulver
Tosca
100 g hasselnødder
100 g mandler
100 g smør
125 g sukker
2 spsk sirup
2 spsk mel
2 spsk mælk
1 1/2 spsk kakao
fremgangsmåde.
knæk chokoladen i mindre stykker. smelt dem i en gryde sammen med smør. tag grydenn af varmen og køl det lidt af. pisk æg og sukker hvidt og vend ckokoladen i. bland kaffe, mel og bagepulver og rør det i dejen. hæld dejen i en smurt form. bag kagen i ca 25 min ved 175 g på nederse rille.
tosca; hak nødder og mandler godt. kom resten af ingredienserne i en gryde og kog det op under omrøring. tag gryden af varmen og tilsæt nødder og mandler. bred toscaen ud over kagen og sæt den tilbage i ovnen 8-10 min. lad kagen køle i formen inden den løsnes.. kagen behøver ikke at være helt gennembagt, den må gerne være lidt svampet indeni...
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 1 Emner: 16 Svar: 111
300 gr. Margerine
350 gr. Sukker
2 tsk. Vanillie
4 Æg
350 gr. Mel
2 tsk. Bagepulver
8 spsk. Kakaopulver (helst med høj kakao procent)
1½ dl. Fløde
1½ dl. kogende vand
Rør smør, sukker, vanillie sammen. Tilsæt æggene et af gangen og rør godt mellem hvert æg.
Bland bagepulver og kakaopulver i melet og rør det i dejen sammen med mælk og vand.
Bages ved 175 grader
I 30-35 minutter... men ellers stik en strikkenpind i kagen og når der ikke sidder noget dej på pinden så er den færdig!
Skal selv bage den idag og den er bare super lækker
jul 2006
Følger: 17 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 173 Svar: 1.374
dec 2005
Følger: 38 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 82 Svar: 6.144
jul 2006
Følger: 17 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 173 Svar: 1.374
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 1 Emner: 16 Svar: 111
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 1 Emner: 16 Svar: 111
jul 2006
Følger: 17 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 173 Svar: 1.374
mange tak for hjælpen alle sammen, man kan altid regne med HG´s søde brugere!!
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 1 Emner: 16 Svar: 111
syntes jeg helt sikker du skulle prøve! Den er guld værd og perfekt til is og frugt!
dec 2007
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 4 Svar: 53
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 1 Emner: 16 Svar: 111
dec 2007
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 4 Svar: 53
Hehe er helt enig mere fedt=bedre smag
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 1 Emner: 16 Svar: 111
Men ja prøv den for den er guld værd:D
dec 2007
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 4 Svar: 53
jun 2005
Følger: 24 Følgere: 21 Hunde: 2 Emner: 106 Svar: 3.577
Mums !
hjælp! en rigtig god Chokoladekage!!