{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.522 visninger | Oprettet:

Hund-mange-garanti {{forumTopicSubject}}

Man kan have glæpde af at fordybe sig i forbrugerombudsmandens hjemmeside hvis man ønsker et indblik i hvad "praksis" betegner som en "mangelfuld" hund:
(link fjernet)

Vær opmærksom på at kun erhvervsdrivende jvf Hundelovens §7 er omfattet af ombudsmandens virke.
Almindeligvis er købet et civilkøb (forbruger-forbruger) og de særlige hensyn som gælder forbruigere træder ud af kraft. MEN har man garanteret at hunden er bedre på et specifikt område er det at betragte som en garanti og sælger skal tilbagebetale og evt betale erstatning.

note til §7 fra Karnov 33) Retningslinjer er fastsat i cirk 1975 211. Tilladelse til virksomheden og udvidelse heraf meddeles på vilkår fastsat af Fødevareregionen (tidligere kredsdyrlægen) vedr. hundenes opholdsrum og forsvarlige pasning. Der skal til virksomheden for dennes regning være knyttet en autoriseret, tilsynsførende dyrlæge, ligesom Fødevareregionen fører tilsyn. Overtrædelse af vilkår kan medføre tilbagekaldelse af tilladelsen. Se tillige Justitsministeriets cirkskr 1976-02-13 til politiet om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde (optrykt som bilag 33 i Jørgen Paulsen: Dyrebeskyttelse), samt Justitsministeriets cirkskr 1982-11-26 til politiet om dyrlægetilsyn med virksomheder, der driver handel med og opdræt af hunde (optrykt som bilag 34 i Jørgen Paulsen: Dyrebeskyttelse).
Om der foreligger en erhvervsmæssig virksomhed, må formentlig bero på en samlet vurdering af den pågældende virksomhed, således at omsætningens størrelse ikke nødvendigvis vil være afgørende. Der bør ikke alene lægges vægt på antallet af avlsdyr, men tillige på opdrættets karakter, herunder om avlsdyrene mht. opholdsrum og pleje har status som almindelige familiehunde, samt om der i almindelighed finder anden omsætning sted end salg af hvalpe, der er født i opdrættet. Se tillige Justitsministeriets cirkskr 1969-09-19 til politiet om erhvervsmæssig hundehandel og hundeopdræt (optrykt som bilag 29 i Jørgen Paulsen: Dyrebeskyttelse).
If. bkg 2004 817 er enhver overdragelse af hundehvalpe, der er under 8 uger gamle, forbudt. Forbuddet gælder ikke, når der er tale om en samlet overdragelse af moderdyr og hvalpe.
Opdræt af hunde til anvendelse som forsøgsdyr kræver særlig tilladelse fra Dyreforsøgstilsynet, se nærmere bkg 1990 332 som ændret ved bkg 1996 27 om fremskaffelse af dyr til forsøg.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hund-mange-garanti
  • #1   19. mar 2007 der skulle have stået mangel i overskriften, beklager

  • #2   19. mar 2007 DKK har dog udtalt at der ikke skal ret meget til før en opdrætter er at betragte som en erhvervsdrivende - derfor hedder det forbruger køb og det ekstra kapitel i købeloven træder i kraft...

    2 kuld om året i et par år - det er nok!


  • #3   19. mar 2007 DKK er ikke landets højeste myndighed på området, det tror de bare af og til. Karnov er den fra statens side kommenterede lovsamling og det der fremgår af Karnov er gældende ret. ..................... som der står ovenfor bliver der anlagt en helhedsbedømmelse og måske er det vanskeligt at forestille sig at man ikke kommer til at fremstå som erhvervsdrivende hvis man har to kuld pr år jvf "oppdrættets karakter" men på den anden side kan en opdrætter også betragtes som erhvervsdrivende med et kuld hvert 5. år jvf "opdrættets karakter" ovenfor

  • #4   19. mar 2007 Den er lidt svær med, hvornår man kan betragtes for erhvervsdrivende, men tager man reglerne mht kennel indretning osv i forbindelse med at være erhvervsdrivende, så man skal have godkendelse både hos politi og en miljø godkendelse. Så er grænsen for at være hobby, max 4 hunde og max 2 kuld hvalpe om året.

    Så burde det vel også være det samme med reglerne for reklamation osv. Selvom det ikke er tilfældet.


  • #5   19. mar 2007 Karnov er altså ikke nogen retskilde...

    DKK er ikke nogen myndighed, men de fungerer som klageinstans på området - og det er der jo en grund til...



  • #6   19. mar 2007 Men du kan jo kigge i den nye bekendtgørelse på området- hvor man netop skærper kravet til hvornår man betragtes som værende erhvervsdrivende - og jeg mener at hvis man bare har 5 hunde, så ryger man ind i den kategori!

  • #7   19. mar 2007 har du en henvisning den sidste praksis jeg har set har været fra 2004 .......................... er det 5 hjemmeboende hunde??

  • #8   19. mar 2007 Det står i forrige nr. af Hunden....

    Jeg har ikke læst det grundigt - det var bare det fik ud af at læse det hurtigt...

    Men der var snak om at udstationerede hunde også talte med hvilket jo kan tolkes som en kraftig udvidelse

    Men nej der er nok ikke noget praksis - loven er vist ikke engang vedtaget endnu...

    tror kun det er et udkast til en bekendtgørelse - men som sagt - se Hunden...

    Du kan evt. kontakte DKKs jurist - vedkommende må vide det...


  • #9   19. mar 2007 Problemet er, at nr det kommer til erhvervs loven, så er det max 4 hunde(det gælder både hunde, der er udstationeret , hanner og tæver, samt hvalpe over 18 uger, hvordan de så kan opfattes som voksne). Og max 2 kuld pr år. Men når de gør op med hvornår man skal følge reglerne med købeloven, så er det fatisk bæste allerede bare man tænker(overdriver lidt) at få et kuld en gang i mellem, altså ikke nogen fast kuld hvert år, så skal man følge købeloven. Jeg synes at det tangerer til at være dobbeltmoralsk.

Kommentér på:
Hund-mange-garanti

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce