{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
779 visninger | Oprettet:

Anne S
Anne S
Tilmeldt:
11. dec 2005
Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 19 Svar: 148

For din hund lov at være hund? {{forumTopicSubject}}

Godformiddag HG

Jeg har tit tænkt over alle de hundeejere der menneskeliggør deres hunde faktisk er dem der har flest adfærdsproblemer med deres hunde.

Og hvad bygger jeg det på, mange års erfaring med opdræt, og efterfølgende mange års erfaring med at hjælpe og vejlede folk med "problemhunde" som de så smukt kalder dem.
Jeg er ikke ekspert på området, slet ikke, faktisk er jeg jo selvlært.

Men jeg vil mene at ca. 80% af dem der henvender sig til mig pga. alene hjemme problmer eller dominante problemer eller lign. er unge mennesker der forventer de "forkerte" ting af deres hund.
De glemmer hunden skal bruges, at den skal ud og have lov at være hund sammen med andre hunde, den skal stimuleres og aktiveres for at få ro inde i dens hoved, det er ikke nok den ligger derhjemme på sofaen, og så lige engang imellem smutter en tur til købmanden eller løber efter en bold ude i haven.
Selvfølgelig kan den lide at ligge sammen med jer i sofaen, det er jo et flokdyr, og den er sammen med jer når den gør det, og det betyder alt.
Men på et tidspunkt så får den bare så mange fustrationer inden i fordi den ikke får lov at være nok hund.
Og det sjove af det hele er, det gælder ikke kun de hunde der bliver kaldt muskel/kamp/bullerhunde, det gælder også små hunde, selvom de jo er avlet i bund på en sådan måde at der ikke er meget tilbage af dens forfader, så har den alligevel behovet for at være hund, og for at være sammen med andre hunde.
Når små hunde skaber sig og vrisser efter andre hunde, så er det direkte ejerens skyld, for de har med garanti ikke socialiseret hunden ordentligt.
Jeg hører rigtig tit at de ikke tør lade deres lille hund lege med andre hunde af frygt for den tager skade, er det et problem, så find hunde på dens egen størrelse eller aktiver den på anden måde istedet for at have den på armen eller i cykelkurven.

Heldigvis er flere og flere klar over at små hunde også har behov for træning og stimulering, men jeg syntes stadig problemet er der, og det bliver sikkert ved med at være der, men måske annoncerne i aviserne ville være færrer hvis folk vist hvad de havde mellem hænderne, hvis de vidste hvad behov hunden, og sidst men ikke mindst, hvis de lod deres hund være hund.

Det var ikke en opsang til nogle herinde, syntes bare jeg har haft så mange henvendelser den sidste tid at jeg lige skulle have luft.

Mvh. Anne


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  For din hund lov at være hund?
  • #1   14. sep 2006 Jeg er førstegangs hundejer, og jeg for ikke at skulle komme til at træde i spinaten, lytter jeg utrolig meget efter hvad der bl.a. bliver skrevet herinde..
    Derudover går jeg til træning hver søndag, og er ude 3-4 gange om ugen og socialiceres vuf.. Derudover lufter jeg altid på et fritløbsområde om eftermiddagen, hvor der er andre løse hunde. Og småtræner lidt i hverdagen på alminde lydighed etc.

    Dette håber jeg er fyldestgørende, men lad mig meget gerne høre hvis du syntes jeg kan gøre mere for ham.. :o)

    Lonni


  • #2   14. sep 2006 Godt skrevet!!!!

    Kunne ikke være mere enig.

    Min lille bella på 5 kilo må lege med alle. Hun skal nok selv styre det, hvis det blir for vildt.


  • #3   14. sep 2006 Begge mine hunde får hver dag lov at være hunde, på deres præmisser hvor jeg træder tilbage og "bare" er der *S*

    Mht til små hunde så bliver jeg altid så ekstra glad når jeg møder dem nede i mosen/skoven og ser, at de får lov at være hunde sammen med alle mulige andre hunde - eller bare dem selv smiley

    - At de er vantil større hunde i alle former og farver og har det super med alt omkring dem, fordi de har ejere der ved de har hund og ikke pocelæns eller glas dukker med *SS*

    Jeg møder dem nemlig lige så ofte heroppe og rundt i bebyggelsen, hvor de kun lige kommer rundt og hvor alle store (og især sorte) hunde er meget farlige uden undtagelse smiley


  • #4   14. sep 2006 Freyja får også lov til at være hund! Ikke alt det der baby noget.. :S

  • #5   14. sep 2006 Hej Lonni

    Billedet af Columbo med bener viser bestemt en tilfreds hund, ingen tvivl om det.
    Han oser af tilfredshed, og efter hvad du skriver så syntes jeg da bestemt du lyder til at være alle hundes drøm.

    Det var som sagt heller ikke en opsang til noget herinde, da jeg faktisk sjældent kigger med herinde, men bare resultatet af efterhånden mange henvendelser fra misforståede hunde med deres ejere.

    Mvh. Anne


  • #6   14. sep 2006 Hej Anne..

    Det følte jeg nu heller ikke :o).. Men tager altid gerne imod et godt råd.. Det er noget mere svært at rette op når skaden først er sket, i stedet for at være opmærksom hele tiden :o)


  • #7   14. sep 2006 Hej Karina og Abe-Mor

    Det er nemlig tit problemet med små hundeejere, de er sikkere på deres vaps går i stykker når de leger, men det gør de altså bare ikke, og faktisk kan en lille hund tit meget bedre få ro på de store hunde end en stor hund kan.
    Selvfølgelig skal man da holde øje når de leger, men det gælder jo alle størrelser hunde.

    Mvh. Anne


  • #8   14. sep 2006 Hej Mette

    Får Freyja også lov til at lave det hun oprindeligt er avlet til?
    Eller har hun ikke helt det drive i sig?
    Hun er afsindig smuk.

    Mvh. Anne


  • #9   14. sep 2006 Hej Lene

    Det er nemlig rigtigt, det som er naturlig for hunde skal de have lov til, ihvertfald engang imellem, siger ikke de skal have lov at rulle sig i kolort og døde dyr hver dag, men engang imellem er det altså forfriskende for dem at lige få lov til at stinke som de har lyst til.

    Mvh. Anne


  • #10   14. sep 2006 Du har fuldstændigt ret !
    Jeg kan se på Sakki han ikke har været til træning i et halvt år - det har desværre ikke kunne lade sig gøre....
    Samtidigt har jeg holdt ham lidt væk fra løse hanner, da han er blevet overfaldet gang på gang....
    Resultatet er, at jeg nu ser, han er på vagt og udviser dominans, hvilket han ikke tidligere har gjort...
    Hvad mon jeg kunne ha gjot anderledes...hm...


  • #11   14. sep 2006 PS. vi er dog lige begyndt til træning, da vi fandt et supersted - hos Kisser !

  • #12   14. sep 2006 Anne S
    Tak for det..
    Hun kan finde på at drive på os her hjemme, ved at nappe os i hælen når vi leger.. smiley

    Men hun ville desværre også drive på en hest engang, som hesten ikke lige havde lyst til, så der brækkede hun benen.. smiley Men det er heldigvis gået over nu, uden særlig mange smerter.. smiley
    Og nu driver hun igen på os på bedste vilkår.. smiley


  • #13   14. sep 2006 Hej Tine

    Naturligvis skal man finde en balance, men nu snakker jeg ikke mest om lange ture, men om stimulering.
    for lange ture er ikke altid godt, det kommer helt an på hunden.
    Min primære race i mange år er Mopsen, og det er jo ikke en hund man bare slæber med i flere timer i 28 graders varme, for det kan den altså dø af.
    Erfaringsmæssig så hælder jeg helt og holdent til den mentale stimulering.
    Vi drager i skoven med Thor hvor der er mulighed for finde noget ulækkert han kan rulle sig i så han kan føle sig godt tilfreds. med sin egen lugt bare et lille stykker tid.
    Og han bruger rigtig meget tid sammen med min datters Amstaffs også, det er noget han elsker at tumle med dem, derudover går han spor flere gange om ugen og agility for små hunde.
    Spor har jeg altid brugt til min Mops, gerne med flere af gangen, hvor jeg skar en helt pakke pølser ud og gemte over hele haven, det er ikke rigtig spor det ved jeg godt, men vi har altid kaldt det spor, for det virker på samme måde, de får brugt deres hoved til noget fornuftigt.
    Overstimulering er et vidt begreb, det kommer helt an på hvad hunden er vant til jo.

    Mvh. Anne


  • #14   14. sep 2006 FÅR MIN HUND LOV AT VÆRE HUND?
    Jeg kigger på de to sovende bamser i sengen, og må klukke lidt for mig selv.
    Jeg gør hvad jeg kan for at stimulere mine hunde, dog går vi ikke til træning, men vandre skoven tyndt og mødes med andre hunde på plænen. Jeg prøver at give dem nye og sjove udfordringer og at lege konstruktive og sunde lege med dem, som passer til deres temp. og dere forskellighed (det er man jo næsten nød til med så forskellige hunde som jeg **GgG**), vi træner almindelig lydighed et par timer hverdag med hver hund, gerne kombineret med vores mange gå ture, men om det er nok til at min hund er hund ved jeg ikke. Jeg gør mit bedste og prøver at give dem en tryk og god flok og jeg synes at de er kloge, sunde og velfungerende hunde -for det meste **GgG**. Men jeg må vel også indrømme at mine hunde både er i seng og i sofaen, at jeg trisser rundt her hjemme og uden for og stor snakker med dem, og bilder mig selv ind at de forstår mere end jeg tror, om dette er at menneskelig gøre sin hund?? tja det er det vel nok, men jeg nyder disse små hygge ting vi har sammen, som vi nyder vores tidelige morgen ture i skoven med fugle sang for oven og dug på træerne. Om jeg er en god hunde ejer, det vil jeg mene selv, men det skal jeg ikke kunne sige, i stedet kan jeg sige at jeg elsker dem og elsker at være hunde ejer med stort E smiley


  • #15   14. sep 2006 Hej Mette

    Var det ikke en idé at finde en der har nogle får som hun kunne få lov at drive på engang imellem?
    Jeg er sikker på hun vil nyde det, og måske ikke drive helt så meget på jer derhjemme når hun for lov at bruge sine naturlige drifter.

    Mvh. Anne


  • #16   14. sep 2006 Anne S
    Rigtig god idé..
    smiley

    Vil prøve at snakke med mine forældre om det..
    Men nu har hun jo både haft brækket benet, og haft hvalpe her i sommerferien.. smiley

    Men det kunne nu være rigtig godt for hende.. smiley


  • #17   14. sep 2006 Jeg synes også folk mere og mere selv tager hundens sprog fra dem!

    Når jeg har haft 2 hunde har jeg fået mange bemærkninger om, jeg gjorde en STOR fejl ved f.eks at lade det være lovligt at vise hinanden grænsen var nået.

    Det kunne være en situation hvor de havde fået ben. Den ene ville hellere have den andens, men den anden knurrer......Hold op hvor har jeg fået mange bemærkning om det. Sådan noget skal forbydes (synes andre)

    Hvis alt hundens sprog bliver taget fra den fordi VI synes det er ubehageligt, ja hvordan kan vi så forvente de kan klare sig ude i verden?

    Knurrer de udenfor ja så skal det stoppes promte! Det er dominans!!!! Jeg kan gå i koks over sådanne ting. Det er hundesprog........og lærer vi at læse vores hunde behøver det absolut ikke være dominans eller et problem.

    Jeg har ALDRIG haft en slåskamp, og jeg er sikker på, det er fodi de altid har fået lov til selv at sætte grænser overfor hinanden......


  • #18   14. sep 2006 Ingen tvivl :Janie, det er et stort plus, du har to af slagsen... :o)

  • #19   14. sep 2006 Jeg har altid haft den opfattelse, at hunden skal have love til at være hund og have love til at udvikle sig.

    Er vi ude at gå, så er hunden under kommando og konsenkvens, det vil sige, at så er der ikke noget med at man skal snuse eller trække - her skal hunden følge sin HF.

    Jeg giver hunden "fri" hvis vi kommer til et område, hvor den kan få lov til at løbe frit omkring, men stadig under opsyn, så man er klar til at kalde hunden til sig, hvis der skulle opstå en situation, (hele tiden på forkant og et skridt foran hunden),

    Under træning, lader jeg også hund være hund, imellem øvelserne, bliver der leget med bold el. lign. så hunden har opmærksomhenden på HF.

    Hunden bliver vant til at blive belønnet, i for af bold, bidpølse eller guffer.

    Selv om hunden bevæger sig langt væk, måske 100 - 150 m. fra HF. så har man hele tiden styr på hunden, og kan kalde den ind til sig, før der sker noget. For hunden ved at når der bliver kaldt, så er det fordi den skal have en belønning.







  • #20   14. sep 2006 Hej Janie

    Godt skrevet, og jeg er helt enig med dig.
    Hunde der går i en "flok" skal nok selv finde ud af det hvis bare de for lov at bruge deres sprog, bruge det som er naturligt for dem for at komunikere ordentligt.
    Og du har så ret i at mange simpelthen forbyder hunden sit hundesprog.

    Mvh. Anne


  • #21   14. sep 2006 Hej Babett

    Det du beskriver der er en hund med fuld tillid til sin ejer.
    En hund der ved hvad den skal og hvornår den skal det, og det er lige sådan en Schæfer kan lide det, men det ved du jo sikkert allerede.

    Mvh. Anne


  • #22   14. sep 2006 Anne S

    Her er der ikke tale om nogen general race..

    Du kan få alle hunde til at gøre det du ber den om..

    Det er jo dig der skal gøre dig intersant overfor hunden, så ved hunden også hvor den har dig...

    Hvis man ikke er intersant, så er hunden totalt ligeglad med hvor du er henne, for så vil hunden gå sine egne veje..


  • #23   14. sep 2006 Til Jannie F....
    Vi har 3 hunde og de får også lov til selv at klare deres småproblemer gennem deres hundesprog, og jeg kan sidde længe og iagttage dem.. faktisk meget facinerende.
    Det eneste tidspunkt jeg blander mig er netop når de har ben. Duchessè på 1 år er meget styrende og hun vil helst have alle 3 ben en i munden og de andre 2 under hendes forpoter... da tager jeg dem fra hende og deler ud til de andre 2 og siger nej til hende.
    Er det forkert jeg blander mig ???
    Chanti og Carla tør ikke prøve på at tage dem fra hende igen.



  • #24   14. sep 2006 ~ Anne-Louise ~

    Det beklager jeg...


  • #25   14. sep 2006 Else : stor forvirring ! Hvem filan er Carla - troede på et tidspunkt, det var Rikkes Carla, der var med på frontfoto - hva er jeg gået glip af...hm...

  • #26   14. sep 2006 An-Lo - LOOOOOOOOOL

    Ja ikke alle racere eller hunde er så....hmmm..... skal vi sige forhandlings venlige *SS*

    Men det betyder selvfølgelig ikke at man ikke tager ansvar og laver den samme træning og øvelser som alle andre hunde ejere smiley

    - det betyder vel bare at man fx ikke slipper sin hund løs, i erkendelse af at den ALTID vil gå dens egne egenrådige og stædige veje, med mindre det er i et aflukke hvor man let kan få fat på den igen smiley

    ..........iler også ud, tøsen skal lære at cykle! .........ggg...


  • #27   14. sep 2006 Ja Anne-Louise eller en Eurasier for den sags skyld..men der er jo også Chow Chow i.
    Vi har haft 3 Schæfer før, ingen problemer med opdragelse.....
    Men slipper vi vores Eurasier løs på marken hvor vi bor kommer de først når de er færdige med at snuse så er det fuldstændig lige meget om man står på hovedet eller hvad man gør. Hvis vi tager i en indhegnet hundeskov og øver indkald kommer de hver gang.

    Til Sus.. Ja det er Rikkes Carla der er på mit frontbillede Rikke er min datter og bor hjemme endnu...dejligt


  • #28   14. sep 2006 Else.......Her ville jeg også blande mig ;0)

    Men ligger en med et ben og med stirrende øjne eller knurren fortæller en anden den skal holde afstand, ja så er det helt ok med mig. Bliver det ikke respekteret af den anden, ja så kan jeg godt finde på at gå over og få den tilbage til sit eget. Her støtter jeg faktisk den første i det er ok at sige fra!

    Jeg oplever bare mange mennesker overføre dette sprog til mennesker. Får hundene lov indbyrdes, ja så varer det nok ikke længe før de sidder i lille Viggo's ben når han daffer forbi.

    Det rene ævl efter min erfarring. De ved udemærket godt, der er forskel på os og dem. Mine har aldrig opført sig overfor os som de gør indbyrdes. Ikke engang prøvet på det. De ved da godt, vi er for dumme til at forstå dem ;0)


  • #29   14. sep 2006 rigtig godt skrevet.
    Min vovse bliver nok "menneskeliggjort" en lille smule ved at have lov til at komme i sofa, sover i sengen når han er på ferie hos "mormor", får "nat-nyssere" , kommer med ned i byen og snakker med nye mennesker ( men dette stimulerer ham jo også )
    Men til gengæld får han også sin daglige motion og træning, jeg synes det er vigtigt at man engang imellem haler op i sig selv og minder sig selv om at det er et dyr selvom dyret virker noget så nuttet og menneskeagtig.
    Jeg har fra dag 1 lagt meget vægt på at socialisere ham og tager ham med hver gang vi skal besøge nogen som har hund ( som han selvfølgelig kan med )
    Han får også lov til at lege med store "muskelhunde" som tit glemmer deres egen kraft, men der er shorty god til at sige fra og lykkes det ikke kommmer han hen til "mor" da han ved at det er hans pause sted og at jeg nok skal bede den anden hund om at bakke væk/slappe af.
    Desuden mener jeg også det er vigtigt at have bestemte regler for hunden da en hund bare bliver mere forvirret over at må noget den ene dag men blive skældt ud den anden dag... det er enten/eller ... endnu en ting som kan være svært for os mennesker da hvalpe jo er sååå sjove når de laver ulykker.


  • #30   14. sep 2006 Vil give Tine ret i hendes udsagn om at man selvfølgelig skal tilpasse træningen/motionen til det individuelle væsen...
    f.ek.s. kunne jeg aldrig finde på at tage min mors hund med ned i byen når jeg passer hende da hun let stresser op og mere har brug for lange gåture i det fri kombineret med søge/spor træning og lydighedstræning.

    Hvorimod Shorty ikke kræver meget motion ( da han ligesom mopser ikke kan holde til det ) men til gengæld har svært ved at stresse op i bymiljø og elsker en god gåtur igennem byen hvor han måske møder andre hunde eller gamle damer som vil snakke med ham.
    Ud over dette kan shorty ikke finde ud af spor (ingen næse *ggg* ) men elsker andre hjernetriks som almindelig lydighed, at lære nye tricks, at komme med i engene eller ud i doktorparken og kigge på fuglene...
    Desuden går vi meget uden snor ( hvor det er passeligt og sikkert ) da han på den måde bruger sin hjerne mere da han skal opfange vores signaler og hele tiden holde øje med os.


  • #31   14. sep 2006 Tak for svaret Jannie... man kan jo godt nogengange tænke om det nu er det rigtige man gør....... for jeg er også imod man blander sig så de mister deres sprog indenbyrdes... men Duchessè skulle jo nødig blive en lille strigle som tror hun skal styrre de andre helt bare med hendes blik. Det er trods alt Chanti der er den ældste og jeg havde da håbet på han fik lov at bestemme, men nej


  • #32   14. sep 2006 Else...jeg aner ikke om det er det rigtige, jeg kan kun fortælle hvad der fungerer og ikke fungerer hos mig og mine teorier om hvorfor det er sådan ;0)



  • Mette S
    Mette S Tilmeldt:
    apr 2006

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 120
    #33   14. sep 2006 Babett: Må nok også sige at en beagle heller ik altid er lige samarbejdsvillig og har Magnus bestemt sig for at gå på opdagelse så er det er lige meget om jeg har pølser eller andet lækkert til at lokke med.

    Anne s: Jeg har været ude for mange som nærmest går i selvsving hvis man siger, at det jo "bare" er en hund og at man betragter hunden som et dyr. . . nej, gud forbyde den som ser hunden som "bare" at være en hund og ik en lille baby eller som at være på lige fod med os mennesker.

    . . . Ka godt være det bare er mig. . .


Kommentér på:
For din hund lov at være hund?

Annonce