{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.558 visninger | Oprettet:

Rejse til Sverige - spørgsmål til de nye regler {{forumTopicSubject}}

Hej. Jeg er bekendt med de nye regler for rejse til Sverige med hund. Nedenstående regler er sakset fra Fødevarestyrelsens hjemmeside. Jeg undrer mig dog over følgende regel:

"Indførslen skal anmeldes til de svenske toldmyndigheder umiddelbart efter indførslen".

Er det ved almindelig rejse, eller hvis man skal eksportere en hvalp/voksen hund til Sverige. Det er jeg godt nok i tvivl om. Nogen der ved det?

De nye regler:
Fra 1. januar 2012 ændres indførselsreglerne til Sverige
Kravet om rabiesantistoftitertest og ormekur falder bort fra 1. januar 2012.

Det vil sige, at danske hunde og katte, som skal til Sverige fra 1. januar 2012, skal leve op til følgende:

•Gyldig id-mærkning
•Gyldig rabiesvaccination - Obs, vær opmærksom på, at svenskerne kun accepterer dyr, som tidligst er vaccineret mod rabies, når de er 3 måneder gamle, og de kan først indføres, når der er gået 21 dage efter den første vaccination.
•EU Kæledyrspas
•Indførslen skal anmeldes til de svenske toldmyndigheder umiddelbart efter indførslen.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Rejse til Sverige - spørgsmål til de nye regler
  • #1   2. jan 2012 Dvs. at det skal vi gøre hver gang vi skal til Sverige?

  • #3   2. jan 2012 Skønt at det bliver normalt som i andre EU-lande. Rabies vaccination skal være i orden og uden blodprøve efter 120 dage og ikke ormekur via Dr.Dyr -

    Tænk engang:

    Hurra for EU's harmoniserings regler.....


  • #4   2. jan 2012 Det gælder dog bare ikke for Norge, suk. Så min lille Cissie er i gang med de 120 dage der skal gå inden blodprøve.

  • #5   2. jan 2012 Norge er heller ikke EU

  • #6   2. jan 2012 Nej, men der har verseret rygter om at de følger efter Sverige og påtænker at slække på kravene. Men det har sikkert været en "and".

  • #7   2. jan 2012 Til Norge skal man også stadig have ormekur.....dog kan man selv give pillerne og skal så skrive en attest under på hvornår de er givet og de må ikke gives tidligere end 48 timer før indrejsen i Norge....


  • #8   2. jan 2012 Gitte jo det samme gælder for norge som jeg læser her

    (link fjernet)


  • #9   3. jan 2012 Som jeg læser reglerne til Norge må man ikke selv give ormekur??

    *•Hunden og katten skal være behandlet mod bændelorm - Echinococcus multilocularis - med et godkendt præparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel) i løbet af de sidste 10 dage før indførsel. Denne behandlingen skal gentages i løbet af de første 7 dage efter indførsel til Norge. Kravet om ormebehandling gælder ikke for fritter.
    ?Vær opmærksom på, at Norge senere i løbet af 2012, vil følge de nye EU krav til ormekursbehandling, men ikke fra 1. januar 2012. Derfor skal både hunde og katte være behandlet.
    •Dokumentation for udført ormekur, skal dokumenteres af en dyrlæge*


  • #10   3. jan 2012 Vi er blevet stoppet EN gang på vej til Sverige. Vi skulle over og kigge på Malmø udstillingen og for en gang skyld havde vi ikke engang hundene med.......*GGG*

  • #11   4. jan 2012 Sorry...bor i Sverige....Her er de regler til norge som gælder fra DK...

    Reise med hund fra EU/EØS-land og listeførte land til Norge
    Publisert: 15.12.2011 Sist oppdatert: 02.01.2012

    Hvis du skal ta med deg en hund fra et EU/EØS-land (unntatt Sverige) eller et listeført land, husk å ta kontakt med veterinær og sørg for at hunden din oppfyller følgende krav:


    Hunden skal være identitetsmerket. Kun mikrochip er gyldig for dyr som er merket etter den 3. juli 2011. Tatovering godtas nå bare dersom den er lett lesbar og påført dyret før 3. juli 2011. Hunden skal være ID-merket før den får rabiesvaksinering. Identitetsnummeret skal være oppgitt i veterinærattesten/passet og alle originale dokumenter.


    Hunden skal være vaksinert mot rabies etter vaksineprodusentens anbefaling (vanligvis tidligst når den er tre måneder gammel). Den kan ikke innføres før 21 dager etter at den er vaksinert. Kravet om rabiesvaksinering gjelder også ved innreise fra rabiesfrie stater, men ikke fra Sverige.


    Hunden skal være behandlet mot revens dvergbendelorm (Echinococcus multilocularis) med godkjent preparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel). Behandlingen skal være gjennomført i løpet av de siste 10 dagene før innreise til Norge, og behandlingen skal skje i landet hunden reiser fra. Behandlingen skal så gjentas i løpet av de første 7 dager etter innreise til Norge. Begge behandlingene skal attesteres i pass/veterinærattest av veterinær. Kravet gjelder ikke for hunder som kommer direkte fra Finland


    Informasjon om navnet til dyrets eier, dyrets ID-merking, rabiesvaksinasjon og behandling mot bendelorm skal være dokumentert i et veterinærsertifikat som skal undertegnes av offentlig veterinær i avsenderlandet (gjelder listeførte land) eller et EU-godkjent pass (gjelder EU/EØS-land).

    Ved grensepassering skal dyr og de nødvendige dokumenter fremvises for kontroll i tollvesenets åpningstid. Dersom du kommer fra EU, eller fra Kroatia, Island, Sveits eller Liechtenstein skal dyret undersøkes av Tollvesenet. Ved innførsel av kjæledyr fra andre land skal dyret ved grensepassering undersøkes av Mattilsynet. Hvis dette gjelder deg, husk at du skal varsle det lokale Mattilsynet minimum 48 timer i forveien om tid og sted for ankomst.
    Disse reglene gjelder for privat innførsel av mindre enn fem dyr per innreise. Hvis du skal ha med deg flere enn fem dyr må du følge reglene for kommersiell innførsel, se lenke til høyre.




Kommentér på:
Rejse til Sverige - spørgsmål til de nye regler

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce