{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.332 visninger | Oprettet:

dyrlæge besøg {{forumTopicSubject}}

var på hygge besøg hos dyrlægen idag med min lille GD hvalp på 9½ uge gammel
og da vi havde været der i en 10-15 min sagde hende bag desken at hun var lidt bekymred for Charlies forbens stilling så hun hentede en dyrlæge og han kom og tilså ham og han sagde også at det var noget som skulle undersøges og kunne ende ud i en opration hvor der skulle fjernes lidt af knoglen i det ene forben.
jeg gik helt kold og havde bare lyst til at indorre dem og gå. men de sagde at jeg skulle tænke over det og kontakte dem
jeg kom hjem og fik lidt ro på mig selv og tænkt lidt på det og self skal det undersøges så har fået tid til rønken af hans ben.
meeen han er jo købt med et sundheds tjek og der var ingen anmærkninger så var jo ik lige planen at det var noget galt hvad gør man, er lidt lost og tænker at det ikke bare er noget som kommer fra den ene dag til den anden.
er der evt. nogle som har været dette igennem, som kan fortælle om deres oplevelse mm?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  dyrlæge besøg
  • #1   16. aug 2011 Har du snakket med GD'opdrættere? Der er noget med at de godt kan vokse forkert, og det kan man rette op med foderet..

    Prøv evt at kontakte Reese fra Grand Krøyer.. Hun er opdrætter af GD'ere.. (Hun er vist ikke herinde på hg, men hun har da en hjemmeside)


  • #2   16. aug 2011 Nu var jeg lige inde og se på ham.. Jeg tror altså din dyrlæge har ret.. Så det er nok en meget god ide, at du har fået tid til røngten

  • #3   16. aug 2011 Der er også Mie..

    http://www.hundegalleri.dk/gal_visbruger.aspx?userID=10221


  • #4   16. aug 2011 Har også lige været inde og kigge på ham, og det man kan se ud fra billederne ser ikke helt rigtig ud. Tror det er rigtig godt at du får det undersøgt nærmere og evt får rettet op på det mens den er så ung. En god ide er også at kontakte din opdrætter og sætte dem ind i sagen, så de evt kan kontakte de andre hvalpe købere. Når hvalpen ikke er ældre kunne det tyde på at det er medfødt.

  • #5   16. aug 2011 Nogle dyrlæger ser desværre ikke grundigt nok efter fejl når det 'bare' er et alm. dyrlægetjek - det kommer MEGET an på hvilken dyrlæge hvalpen er tjekket af. Kender flere tilfælde hvor en syg hvalp er købt 'uden anmærkninger' i sundhedsbogen hvor tingen er blevet opdaget ved egen dyrlæge ved første dyrlægebesøg til vacc. f.eks. HD, forkert benstilling/skæve ben og andre MEDFØDTE ting så som det du beskriver der. Så det betyder bestemt ikke at din hund ikke kan have haft fejlen altid, men blot at det langt fra er sikkert at det har været en grundig/god dyrlæge der har tjekket den først! Sådan en stor fejl burde være opdaget allerede der.

    Og jeg ville klart også tage imod den tid og få et billede af det, fordi i såfald er det faktisk din opdrætter der skal give dig nogle penge tilbage for købet af din hund da det er en medfødt fejl som kan få store konsekvenser for den jo ældre den bliver hvis ikke den har mulighed for at vokse sig fra det. Men skal du ha nogle penge tilbage, skal du få på skrift at det er en medfødt fejl og at den skal opereres da det ellers kan få meget alvorlige og store konsekvenser for din hunds fremtidige sundhed!

    Nogle gange er det sådan at man først kan se om det vil blive et problem når den er fuldt udvoket (dvs ved 2års alderen), men hvis det er meget ekstremt og ikke hjar mulighed for at vokse sig på plads, så er det en fordel at opereres mens de er hvalpe/unghunde mens de stadigvæk vokser da chancen for en succesfuld operation er større smiley

    MEN spørg dem for en sikkerhedsskyld om ikke bare din hund kan være en af dem der vokser ujævnt - mange hunde f.eks. franske bulldogs kan godt vokse sig høje bagtil og lavere fortil i en periode da de vokser ujævnt somme tider, hvilket måske kan være det samme med din hund - men det kan ses på røngten smiley

    Og når din hund har dette problem, så er det ENORMT vigtigt at du fodre med et godt foder da din hund ellers ikke vokser ordenligt - og da store hunderacer vokser hurtigt så kan de give alvorlige bivirkninger hvis ikke man fodre dem ordenligt! Specielt fordi mange store racer er disponerede for at få HD,AD, patealla osv (Løse led der på sigt giver slidgigt som kan være Meget smertefuldt) og det kan f.eks. også udspringe hvis man fodre med et dårligt foder.

    Personligt kan jeg anbefale olivers large breed. Det er også til en rimelig pris.

    Www.olivers.dk

    Men ellers så snak med din dyrlæge om de her ting, det bør de vide meget til og de virker meget dygtige når de tager det så alvorligt, hvilket de også bør tage meget alvorligt da det ellers kan ende med slidgigt og forkert gang der ødelægger ryggen, hofter osv og dermed at den skal aflives (Sorry, ikke for at gøre dig bange...)

    Håber du kan bruge mit svar til noget smiley


  • #6   16. aug 2011 MEN, ligemeget hvad så tag tiden og få det røngten, better safe then sorry! Specielt med sådan noget vigtigt noget som benstilling smiley

  • #7   16. aug 2011 Men ja av så lige billederne, hans ene ben buer helt forkert ved albuen, det skal klart undersøges! Det vil kunne give ham seriøse albue problemer og måske albue dysplasi smiley - Løse led/slidgigt og rygproblemer med tiden.

    Opdrætter og dyrlægen kan næsten ikke have undgået at se det der, meget underligt. Det ville jeg klart snakke med opdrætter om på en pæn måde selvfølgelig, men du burde få penge tilbage fra opdrætter!


  • #8   16. aug 2011 tak for svarene.
    man skal dog huske at en GD har en lidt mærkelig benstilling som hval.
    har bestemt oss tænkt mig at tage afsted og få taget noget rønken.

    her er lige lidt billeder af benene
    http://www.hundegalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=64321

    det skal lige siges at det er ved knogle samlingen på selve benet ikke albuen smiley


  • #10   16. aug 2011 Pernille F: Lige en ændring til det du skriver det er ikke almindeligt at store hunde får patella, det er det derimod ved mindre racer.

    Sofie N: Uden at gøre mig klog på det kunne der ligne starten på det nogle kalder griseben(ud ad vendte forben/poter)


  • #12   16. aug 2011 vi fodre med noget der hedder Profine og syntes personligt selv det er et rigtig godt fodre med en god sammensætning

  • #14   16. aug 2011 Protein 27%, fedt 14%, fiber 2,5%,
    vand 10%, aske 6,5%, kalcium 1,4%, fosfor 1,1%.


  • #16   16. aug 2011 jo jo self har jeg kontaktet hende, og hun var da meget ked af at høre det og kunne ikke forstå det da der jo ingen anmærkninger var hos sundheds tjekket og hun ville meget gerne have at vi kontaktet hende igen efter rynken.


  • #17   17. aug 2011 Så vidt jeg har forstået, så er det helt almindeligt at GDd'er fransker på forbenene, hvis ikke de bliver fodret korrekt. Jeg ville klart snakke med en GD opdrætter og finde et andet foder. Det kan ofte rettes med korrekt fodring.

  • #18   17. aug 2011 Så har vi været hos dyrlægen, og få taget rynken...
    ooooog
    dyrlægen ville ikke tro sine billeder og valgte at tage af skulderen også så ialt 4 billeder af hvert ben og det var sjællendt han så knogler vokse så fint som Charlie's gør de har de helt rigtig former og passer sammen, ikke sagt at vi ikke skulle være opmærksom frem over men lige nu er der over hoved ikke noget som helst at sætte en finger på ang. hans knogler.
    han mente dog at jeg skulle skifte foder til RC maxi poppy, men personligt tager jeg ikke dyrlægers anbefaling mht. foder da de enten anbefaler RC eller hills og fraråder ALT andet.


  • #19   17. aug 2011 sofie. godt at høre men vend da lige den med fodret med en af de erfarne GC opdrætter. Forkert foder kan hurtigt for en hvalp til at vokse i smader smiley


  • #20   17. aug 2011 Linda: ja skriver også lige pt med en GD opdratter og en GD ejer om hvad de har af affaring og hvad de vil anbefale fordi nu har alle GD ejere efterhånden skrevet til mig at jeg apselut ikke må give ham hvalpe foder.
    så er ved at finde et nyt foder. smiley


  • #22   18. aug 2011 Efter min erfaring har jeg desværre set mange større hunde med patella, men men jeg er jo heller ikke dyrlæge smiley


    I royal canin er der masser af fyldstoffer hunden ikke kan optage blandt andet majs og korn. Royal canin er desværre ikke et så godt foder som mange tror. Der er heller ikke ret meget olie i til deres led/pels som i f.eks. andre fodertyper. Kopiere lige fra et andet indlæg hvor vi snakkede om foder hvor jeg forklarer lidt om hvorfor olivers f.eks. er bedre end royal canin og hills som begge inderholder majs og hvede som ofte allergihunde reagere på og som hunde ikke kan optage og derfor betaler du for fyld der bare kommer ud igen, og hunden vil derfor også spise større mængder for at blive ordenligt mæt og få nok energi osv ned. Derfor anbefaler jeg olivers, her kommer indlæget:


    Men ja, olivers er også rigtigt godt - selv i de 'korn fri' fodermærker er der ofte havre og risklid i til fordøjelsen ligesom der er i olivers (Når man snakker kornfri så er det ofte hvedefrit, risfrit,majsfrit og soyafrit da de ikke kan optage de ting og de bare kommer ud igen) Olivers indeholder kun ting du selv kan spise, friske æg og frisk kød, IKKE affaldskød osv. der er masser af frisk kød i og ellers masser af olie til pelsen og led, glucosamin i til deres led (I form af hajbrusk blandt andet og deres body boost) der er forskellige urter i som styrker kredsløbet, fordøjelsen og deres mentale og fysiske sundhed smiley Plus der er urter i som gør de får bedre ånde og sundere mundhygieine smiley Plus det er kun konserveret med naturlige vitaminer og ingen farvestoffer i. Men kan rigtigt godt li at man selv kan spise det hvis man ville - hvorfor gi din hund noget du ikke selv vil æde!

    Plus det er til meget rimelige penge og super service (leveres til din hoveddør på 2hverdage, eller til dit job hvis man hellere vil det). De vejleder super godt og foderet taler for sig selv - hundene ELSKER det og som sagt har jeg mødt mange der ser mine hunde og vil ha at vide hvilket foder jeg bruger smiley Det er nok det bedste tegn på at det er et godt foder - at hunden trives, ikke lider af eksem osv, har fast afføring og kun har afføring 2-3gange om dagen da de optager meget mere af foderet end f.eks royal canin som er fyldt med fyldstoffer de ikke har brug for og ikke kan optage, og derfor spiser de også mindre smiley Plus det er billigere, intet slæberi også ja bare at man kan se på dem generelt at de er sunde og raske og har en lækker lækker pels mange misunder smiley

    Har lige her fornyligt hjulpet min hjemmehjælp som har en overvægtig hund med at komme på olivers til hunde der skal tabe sig, og hun siger i forhold til deres gamle foder hvor de ga 800kr. for 13kg (Olivers 13,5kg for ca 450kr incl levering og endnu mindre hvis man køber 4poser pr gang, så får man 15% rabat), så har hundet fået et langt pænere figur, trives bedre og tigger ikke og snupper ikke ting der kan spises i naturen og på bordene fordi den rent faktisk er MÆT til en forandring smiley Har også hjulpet flere allergihunde til at skifte, og må sige jeg er virkelig glad for at ha ku hjælpe, for alt det positive der kommer tilbage er bare skønt smiley

    Har hjulpet en del til at skifte, og har kun hørt at når de starter på det, så forsætter de også fordi de kan se at det virker smiley

    Desuden har olivers også sådan at hvis man utilfreds eller hunden ikk ka li maden mere, så kan du få dine penge retur (alle sammen, også selvom posen er halvt tom), og de henter endda foderet ved din hoveddør igen uden brok! Fordi de netop godt ved at foderet taler for sig selv smiley - Har også prøvet flere kredsne hunde der har skiftet, men det har heldigvis ikke været et problem fordi de bruger frisk kød, friske æg og kødfedt i stedet for plantefedt de alligevel ikk ka bruge da de jo ikk er planteædere smiley Og det gør at hundene sys det dufter bedre end andre mærker smiley Specielt deres hvalpefoder, adult (begge med kylling) men også deres fisk verison er super til kredsne hunde smiley

    Min veninde havde en hund der ikke ku ta på og som havde 'skæl' den kom på olivers og efter 2 uger var hendes skæl væk, blankere pels, fællede knapt så meget og hun havde fået en flottere facon og taget 200gram på smiley (Den var på bulldogfoder før). Desuden behøver man ikke på et godt foder at vaske sine hunde, smuds sidder ikke fast i en flot og sund pels smiley Mine piger bliver kun vasket hvis de virkelig er smurt ind i lort eller noget, men de har den flotteste reneste pels også selvom de ynder at rulle sig i alt.. smiley

    Så sku du nogensinde ha lyst til at prøve så kan det klart anbefales!! Og er du eller hunden ikke tilfreds får du pengene tilbage uden noget besvær smiley Www.olivers.dk (Men det tager selvfølgelig omkring 3-4uger før du kan se den komplette effekt!)


    Var mere hvis nogen var interesserede i at prøve olivers, har læst meget om det og gjort meget ud af at fnde et godt foder til mine egne piger og har prøvet en del, men er altid vendt tilbage til olivers smiley

    Men et godt foder, olivers eller ej, er super vigtigt for hundens sundhed og for at de får et langt og godt liv smiley Specielt fordi så mange franske bulldogs har ledproblemer i form af HD,AD,patella eller misdannelser f.eks. i ryggen som kan give problemer, så det er specielt vigtigt at forebygge ledproblemer med et godt foder og specielt et godt foder under opvæksten smiley

    SORRY det lange oplæg hehe


    - Håber du kan bruge det til noget, et godt foder er SUPER vigtigt specielt under deres opvækst for hunde der vokser hurtigt smiley


  • #23   18. aug 2011 Mht om du skal give ham hvalpefoder, så sys jeg du skal snakke med dyrlægen om det og ikke opdrætterne. Det bør en dyrlæge vudere! Det er ret vigtigt hvad foder og at de får den næring de har brug for når de er hvalpe og af en stor race specielt. I hvalpefoderet er der meget mere af det de har brug for mens de vokser end voksenfoderet. Og at skifte til voksenfoder vil ikke kunne hæmme hans udvikling da hans størrelse og benstilling ligger i hans gener primært og race. Og chancen for at han vil vokse ujævnt og mangle grundlæggende næring og vitaminer mens han vokser er til stede hvis man skifter uden ens dyrlæges samråd. Det er bestemt ikke noget man skal gøre uden at ha en proff indover, og opdrættere ved selvfølgelig meget, men dyrlægen er dem som er uddannet til at tage af sig sådan noget og ikke opdrættere. Der sker jo heller ikke noget ved når du alligevel er derude og snakke med dem om det så du ikke gør mere skade end gavn ved at skifte til voksenfoder før han er gammel nok til det.

  • #24   19. aug 2011 hmm det der med at spørge dyrlægen omkrin fodret er jeg ikke så enig i for uanset hvilken hund man kommer med så anbefaler de RC eller hills.
    og da jeg snakket med dem om fodret sagde de at RC var det eneste rigtige til hunde og at der ikke var andet foder som var lavet til store hunde racer


  • #25   19. aug 2011 Det er så meget forskelligt fra dyrlæge til dyrlæge.. OG bortset fra det.. Så kan de jo ikke anbefale noget, de ikke kender til...

  • #26   19. aug 2011 Forestil dig, hvis nu man fodrede med noget og hunden så fik problemer.. Så ville man sige "Men dyrlægen sagde, det var okay"..

    Så ja, der er en grund til at dyrlæger anbefaler det de selv sælger.. Det er det de kender til.. OG ydermere, så tjener de altså ikke alverden på at anbefale deres eget foder...


  • #28   19. aug 2011 ja ja det er også fint nok at de anbefaler det de kender til men syntes bare det er mærkeligt at alle de dyrlæger jeg har været hos i årenes løb kun kendet til RC og hills

  • #30   19. aug 2011 Jamen det er jo det de sælger.. Min dyrlæge sælger så også Specific..

  • #31   19. aug 2011 Men hensyn til at få foder vejledning af ens dyrlæge, fordi h*n er uddannet inden for området er altså ikke korrekt. Der er ingen steder i forløbet til dyrlæge at de lærer om foder mærker. Den viden de har er en de har selv læst sig til eller også er det fra et kursus de har været på. Ofte er den del af arbejdet(rådgivning om foder) videre givet til veterinærsygeplejerskerne, da de har tiden til at rådgive kunderne. Der hvor dyrlægen har større viden er ved sygdomsdiæter, men altså ikke almindelig fodring. Og som de andre skriver så er det klart at det anbefaler det foder de selv sælger da det er det de kender og har været på kursus i.

    Pernille F: Hvad er din erfaring med hensyn til store hunde og patella luxsation siden du siger at det er en ofte opstået sygdom hos store hunderacer!


  • #32   20. aug 2011 Jeg skriver ikke at de er uddannet indenfor fodermærker men indenfor korrekt ernærning, ligesom menneskelæger. Og ja selvfølgelig vil de anbefale deres eget foder da de jo sys det er bedst ellers ville de jo ikke fører de mærker. MEN det er slet slet ikke det jeg sys hun skal spørge dyrlægen om, det eneste jeg siger er at hun bør rådføre sig med dyrlægen omkring at skifte fra hvalpefoder til voksnefoder i så ung en alder da det kan have konsekvenser, ellers ville det jo generelt være ligegyldigt om det var hvalpe eller voksen foder. Og om noget, så har dyrlægen forstand på hvad det kan gøre ved hunden i dens vækstperiode! Det er IKKE til at spøge med da det kan betyde meget for hundens fremtid at den for den korrekte kost under dens opvækst så den vokser jævnt og får de korrekte vitaminer osv.


    Sys generelt jeres tone ikke er særlig pæn, blot fordi jeg ikke er enig med jer i alle tingene. Min erfaring med patella hos store hunde er simpelt at jeg har kendt mange der har døjet rigtigt meget med det og som er endt med at blive opereret for det, blandt andet to af min mors hunde og flere af mine venners hunde plus min mors nabo som lige er blevet opereret for det også (2år gammel).


    Derudover så ja, selvfølgelig har foderproducenterne en stor inflydelse på hvilket fodermærke de anbefaler, men lige med om man skal skifte til voksenfoder før de er voksne, det er altså basis viden for en dyrlæge. Selvfølgelig lærer de også om hvor vigtig korrekt ernærning er ligesom alm. læger også gør. Og ja selvfølgelig ved de også meget om skånekost osv men de ved altså også en del om korrekt ernærning i forhold til voksen/hvalpefoder eller ej. Og hvis ens dyrlæge ikke har basis ernærings viden så bør man da seriøst overveje at skifte dyrlæge.


  • #33   20. aug 2011 Men man skal bestemt ikke bare skifte ens hund fra hvalpefoder til voksenfoder så lang tid før tid uden at snakke med ens dyrlæge om det, eller evt en foderspecialist (f.eks. på KVL hvor de uddanner dyrlæger der ihvertfald har den helt rigtige viden uden at være farvet af foderproducenterne). Det er en enormt stor ting at stoppe med hvalpefoder så tidligt og det kan have store konsekvenser, så derfor bør det være meget grundigt undersøgt og overvejet.

    Lidt ligesom at menneskebørn skal tages specielt hensyn til mens de er børn/babyer for at vokse korrekt og trives.


  • #34   20. aug 2011 Som sagt så indgår foder ikke i dyrlægens uddannelse, den viden de har om det er noget de har tilkommet sig efter de er uddannet. Jeg har har arbejdet over et år på en dyreklinik, og der fik vi en ny uddannet dyrlæge ind og han fortalte at det ikke var noget de "spildte" tiden på da der er så meget andet de skal nå at lære.
    Oplevede heller ikke nogle tilfælde af patella luxsation hos store hunde, men der imod kun hos små og mellem store hunde. Det du fortæller om din familie og venners venners hunde, lyder meget underligt(uheldigt).


  • #36   20. aug 2011 jeg har fodret med RC på begge mine hunde og har været fuld ud tilfreds. kører dog med Hills nu daTyson har fået slidgigt på sine gl. dage. Jeg køber også i england og det er min dyrlæge klar over for jeg køber jo ikke hos ham. han fik endda linket som han ville konfontere hans levenradør med da de jo ikke en gang kan få det til den pris ved indkøb

  • #37   20. aug 2011 Men ja selvfølgelig kan det betale sig at købe foder online eller i udlandet, de har jo præcis de samme mærker som i butikkerne.

    Men at dyrlægerne siger go for RC og hills skal nok også ses i sammenligning med at mange idag fodre med langt værre produkter end RC og hills - f.eks. det bedste fra brugsen og tror det er skide godt, og ja i såfald er RC og Hills også bedre, men hvis man kigger indehold og kigger fødevarestyrrelsens test så er f.eks. orijen 2år i træk vinder og olivers har også vundet et par år smiley Det har RC og hills IKKE da der er affaldskød i, fyld de ikke optager og korn i som kan fremprovokere allergi af forskellig art smiley


  • #38   20. aug 2011 Og sidst men ikke mindst, jeg ved godt at det står værst til mht patella med små og mellemstore hunderacer, men det er desværre også efter min erfaring noget store hunderacer er begyndt at døje med, så det er ikke noget man bør tage alvorligt.. LIgesom HD desværre også er smiley

    Det er nok i bund og grund det jeg prøver at komme frem til smiley

    Men meget oplysende debat...


  • #40   20. aug 2011 Jeg siger ikke at din hund kun har én mulighed, selvfølgelig skal man følge det ens hund trives bedst med, det er logik. MEN, generelt set så trives hunde bedst på fodertyper uden korn da de ikke får nogen gavn af korn, majs, soja eller mel og affaldskød (F.eks. med 'kylling' som så er hønsetæer). Der er jo netop en grund til at sådan et foder som f.eks. orijen har vundet to år i træk, fordi det er vuideret sundest og bedst for hunden at leve på da det er kødfedt og ikke plantefedt de bruger, primært består af kød da hunden er kødæder, og ikke inderholder ubrugelige fyldstoffer så som hvede, majs, soja og mel.

    Og nej folk skal ikke have det dårligt over at fodre med RC f.eks., da det er langt bedre end f.eks. fra brugsen men det er fakta at din hund ikke kan optage de ting og derfor ikke får ligeså meget ud af foderet, Im sorry men det er fakta... Og at din hund ikke har kunnet fungere på acana f.eks. og wulfsblut men det er jo ikke ligefrem de eneste fodermærker der har disse fyldfrie og kødfulde principper i højsædet smiley

    Personligt ville jeg bare ikke fodre min hund med fyldstoffer og affaldskød men foretrækket et foder jeg SELV kunne spise hvis jeg havde lyst... smiley

    Men foderverdnen er en jungle og jeg kan godt forstå at folk bruger RC eller Hills fordi de fleste stoler på de mærker og ikke aner at der er fyldstoffer i... Det er de færeste der læser på indholdslisten og sammenligner på den måde, og selv da kan det være svært for os almindelige mennesker hvis ikke man har sat sig 100% ind i det smiley

    Men selvfølgelig skal man finde et foder ens hund trives på...

    Min erfaring med olivers og overvægtige hunde er dog at de bliver mere mætte, stopper med at tigge og får en generelt pænere figur smiley Det er faktisk min hjemmehjælp der har skiftet fra RC til olivers efter jeg ga hende nogle prøver på det...Hun var selv meget overrasket og de troede jo også at RC var et super foder og at hun trives, men alligevel så kunne hun komme og fortælle de ting efter 3uger. Men det er jo helt op til den enkelte smiley


  • #41   20. aug 2011 Desuden plejede deres hund at stjæle fra bordene, men det stoppede faktisk også smiley Hun og jeg var begge meget overrasket smiley

  • #43   21. aug 2011 Nu skal der jo være en eller anden form for fyld i foderet ellers ville hundens mave gå i stå fordi der ikke er noget at arbejde med og passere i dens tarmsystem og komme ud i den anden ende. Vi mennesker spiser jo heller ikke kun det vi optager.
    Hunden er heller ikke 100 kødæder i naturen er det ofte maven fra det drabte byttedyr som er i højkurs da det indeholder plantefibre osv.


  • #44   22. aug 2011 Selvfølgelig er der jo også urter, grøntsager og risklid i langt de fleste produkter som jeg omtaler netop pga fordøjelsen men hvede, majs og soja gør intet for fordøjelsen, ergo er det fyld da de heller ikke kan optage det. Men f.eks. risklid hjælper på fordøjelsen så derved er det jo ikke 'bare' fyld din hund ikke får noget ud af...Så jeg siger jo heller ikke at der KUN er kød i og intet andet...Men hunde i naturen lever ikke som hovedpart af grønt og lever ikke af plantefedt som der er i nogle produkter fremfor kødfedt. MEN selvfølgelig skal de også have vitaminer der er i grøntsager, bark, urter osv. og det er der jo også i de produkter UDEN fyldstoffer din hund intet får ud af... Så det var slet ikke det jeg skrev smiley Og selv de ting som vi optager det kommer jo altså også ud igen en del af det, så det er jo slet ikke det jeg skriver...

    Og selvfølgelig er det helt forskelligt hvordan hunde fungere på forskellige fodermærker, men fakta er at majs, korn, mel, soja og benmel får din hund ikke noget ud af og det er derfor fyld der bare kommer ud igen.


Kommentér på:
dyrlæge besøg

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce