{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.563 visninger | Oprettet:

hvorfor kan vi ikke trække flere til? {{forumTopicSubject}}

jeg sys jeg hørte i går at der kun var meldt 2500 hunde til, og så til en københavnsvinder?

hvorfor er der ikke flere tilmeldte generalt- kom med jeres bud

er det fordi vi ønsker specialdommere, er det for dyrt? hvad er det der gør at du ikke melder til


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvorfor kan vi ikke trække flere til?
  • #1   20. jun 2011 En kombination af det der skrevet...

  • #2   20. jun 2011 Folk tænker mere over hvad de får for pengene. Alt er blevet dyrere, og det må selv DKK udstillinger leve under. Der er så også lige 4 udstillingsdage i Vejen, som måske også er en årsag til det. Det har været en stor post på budgettet at skulle tilmelde til 4 dage og måske med flere hunde på en gang. Det kunne jeg godt gætte er en af årsagerne.

  • #3   20. jun 2011 Jeg synes det er for dyrt og for vores race er der for mange gengangere af dommerne, plus at man aldrig kan være sikker på at komme for den dommer man tilmeldte til smiley

  • #4   20. jun 2011 Michael, det er jeg også meget enig i. Vi har f.eks. fået dommerskifte på Bornholm, så samme dommer skal dømme racen inden for 1½ måned. Det er ærgerligt, når man har tilmeldt sig.

    Selvfølgelig kan man aldrig vide sig sikker, men vi har også mange gengangere, men det skyldes at ikke så mange kan dømme vores race.


  • #5   20. jun 2011 ja michael.. gengangere er nok os et godt bud...

  • #6   20. jun 2011 Samt meget få racespecialister

  • #7   20. jun 2011 I vores Race er der rigeligt af dommer emner og alligevel ender vi op med en Dommer vi har haft inden for de sidste par år. at det så er på Bornholm gør det bare være, der har man jo planlagt og bestilt overnatning laaaang tid før, så hvis man ikke vil stille for ny dommer, så mister man osse depositumet for det.

  • #8   20. jun 2011 DKK har lagt årets sidste udstillinger i Jylland med både 4 og 2 dages udstillinger.
    I vores specialklub er der 5 udstillinger i juli måned, så hvis man kan holde ferie hele juli måned, vil man kunne deltage i 12 udstillinger på en måned. Det kan blive en ekstrem dyr affære!!
    De 12 udstillinger:
    2 om i specialklubben om lørdagen på Bornholm
    1 om søndagen i DKK på Bornholm
    2 udstillinger ved verdensudstillingen i Paris
    3 udstillinger i Grenå i KSS
    4 udstillinger i Vejen
    Har de tænkt på at vi med flere hunde, skal have disse passet mens vi er afsted.? Udgiften til rejsen er alt for dyr for os her på Sjælland.
    Alene broen koster 770 kr med campingvogn. Den billigste færgebillet koster 990 kr.Vi kan meget billigere udstille i Sverige.
    Når DKK indser at flerdages udstillingerne ikke er en god løsning og når udstillingerne bliver placeret retfærdigt rent geografisk, tror jeg folk kommer igen.
    Udstillingsgebyret er også for højt i forhold til udenlandske udstillinger, hvor kataloget måske er iberegnet .
    Reglen med at hunde først kan blive champion når de er 2 år ,er også med til at holde udstillere væk indtil de kan opnå det sidste CAC.
    Mange nye udstiller kommer ikke igen, når det går op for dem, hvor sammenspist mange forhold er.
    Jeg er sikker på at DKK skal lægge deres kurs helt om, hvis ikke hver udstilling fremover skal give underskud.Heldigvis er der kommet nye folk i udstillingsudvalget.


  • #9   20. jun 2011 Tja - vi kommer ikke fordi racen ikke er velkommen DKK regi. Der har tidligere -været 80 hunde præsenteret da der var nordisk vinder i Herning, eller lå antallet på mellem 40-65 hunde hver gang.
    Nu er der ca. 15 på DTK, men man gider jo ikke rigtig når man skal udstille under de forhold racen tilbydes, man mister ganske enkelt lysten.

    Så er det jo bare blevet så dyrt, og man får ikke mere for pengene, sølle 25 kr i præmie billet - lad dog vær' -


  • #11   20. jun 2011 Der er gået spare ejner i den.
    De samme dommere hele tiden, og næsten kun nordiske.

    Det koster mig næsten mindre at tage til Polen og udstille to hunde, end det gør at tage til Jylland, hvis man regenr det hele sammen.


  • #12   20. jun 2011 det er nok dels prisen og dels at det er dyrt i transport og dels at man ikke får så meget ud af det.

    da jeg startede fik vi bestik , senere fik vi tallerkner...og hvis man blev bir, bim, bedste veteran ol. fik man en ekstra ting...... altså gemmeting..... ja, det fylder og på et tidspunkt fik man måske for meget af det.
    Nu får man et gavekort.
    Som ny udstiller tror jeg det er mere sjovt at få en souvenir med hjem.... det har lille fido vundet... end 25 kr som man kan købe noget for.

    Med hensyn til transportprisen : så det er altså lige så dyrt for os fra fyn og jylland når der er udstillinger på sjælland som det er for sjællænderne når der er udstilling i jylland. og det er jo ikke alle der har mulighed for at overnatte på udstillingsområdet (og omliggende byer)

    Når dkk laver fx 4 dages udstilling så vælger vælger jeg kun at tage de 2 af dagene..... jeg ville meget hellere have årets udstillinger spredt ud over året.

    måske håber dkk der kommer flere fra norge, sverige og finland når man næste år kan kommer hertil uden blodprøvesvar smiley

    Men med flere hunde fra vore nabolande så vil der nok også være den effekt at danskere siger.... nej vi gider ikke .... når vi får en finsk dommer så kommer finnerne og vinder, når det er en norsk dommer så er det en nordmand der vinder osv...... ikke at det er aftalt spil... men hvis man rejser langt med sin hund så kommer man ikke med en gennemsnits eller dårlig hund og så er det svært for hr. og fru danmark der er nybegyndere at få en fod indenfor og måske blive grebet af at udstille og få lyst til at komme igen.

    Hvis jeg sammenligner med tidligere så syntes jeg det ser ud til at der dømmes hårdere nu end før.... gamle udstillere der sidste år fik exc og så kunne blive nr 2,3,4 i køn .... får måske i år også "kun" exc og så er det farvel og tak for i dag..... og så føler man sig måske lidt "ikke god nok" og at man ikke gider mere.

    specialdommer eller ej..... nogle gange er man heldig at en all round dommer faktisk dømmer godt.... (selv om man har en meget speciel race) ... andre gange får man en specialdommer der er så fokuseret på en lille detalje at man føler de næste ikke ser hele hunden.
    Jeg syntes især det er dejligt når dommeren kan se at hunden ville kunne bruges til det racen oprindeligt har været brugt til... fremfor en brugshund / jagthund /slædehund der stiller på en udstilling og ligner en pelshund/selskabshund.

    2 års reglen: nu er vi så få i hver årgang at jeg ikke vil undre mig hvis der er en god unghund der kan samle alle cert'erne og så står den næstbedste tilbage og aldrig får.... sådan har det været hele tiden, men cert'slugerne er bare rykket videre ½ år før.
    Der burde være et system så man godt kunne udstille med god samvittighed med en god unghund osv. uden at tage noget fra de andre i samme alder...eller fra nabolandene... når den bare ventede på at blive gammel nok (altså udover point til dkkv, årets han/ tæve i specialklubben) . og på samme måde med cacib'erne ... en dansk hund kunne fortsætte i danmark uden at tage cacib fra andre danske hunde eller gæster fra andre lande....

    Og så er der alt det med stedet man helst vil have i top. god parkering (+ afvikling), steder man kan købe mad (og at de er gearet til mange folk samtidigt), gode toiletforhold. god skiltning hvor man finder det forskellige.
    Godt vejr.
    Så er der måske nogle af dkk's folk der nogle gange kan virke lidt arrogante og afvisende...... nogle gange kan man føle at dem der vinder i store ring, de vinder fordi de plejer at vinde, ikke fordi de er de bedste.... hvorfor er en hund af race som der måske er 500-5000 af i dk bedre end en race der er 50-100 af i dk


  • #13   20. jun 2011 Michael bliver ikke udstillet pt pga skade i venstre knæ

  • #14   20. jun 2011 Ja jeg har næsten helt droppet de sjællandske udstillinger i år... og det er på grund af jeg har liget fået en datter ikke nemt og finde babysitter og bil til det hele, så vil heller tage dem tætter på...

  • #15   20. jun 2011 Jeg var KUN i Valby fordi jeg havde en udstationering boende derovre som skulle have sin avlsgodkendelse, hvilket hun fik.

    Specialklubbens udstillinger kommer jeg stortset aldrig til, så meget hellere DKK. Men vi vælger oftere at køre til udlandet i stedet for konstant at se de samme hunde på alle udstillingerne.

    Flerdages udstilinger gider hverken jeg eller mine hunde. Det kan lige gå an med 2 dage i træk, men så absolut heller ikke mere.


  • #16   20. jun 2011 For mig at se, er det også unødvendigt dyrt at gå på de danske udstillinger. Så tager jeg hellere til Sverige. Hvor det i øvrigt er endnu billigere at tage på specialklub udstillinger. Ved ikke hvorfor danske specialklubber altid ligger på prisniveau med DKK. Er man bundet af den pris (som det var tilfældet i forbindelse med WDS?) eller ser specialklubberne bare chancen for, at score nogle ekstra penge uden så mange stiller spørgsmålstegn ved det?

    Vi har ellers udmærket dommerudvalg. Skønt der ikke er voldsomt mange specialister på DKK udstillingerne.

    Så handler det nok også om en generel faldende interesse for meget vedrørende hunde. Men firkantet syntes jeg ikke DKK er dygtige nok til at gøre det interessant for deres udstillere. Og generelt gøre medlemsskab interessant. Men det er en hel anden snak.


  • #17   20. jun 2011 jeg har lige tilmeldt 8 udstillinger i juni mdr. det var fandme dyrt. og der er kun meldt en hund til dkk dagene - hvorfor.

    prisen er for høj - min ene hund er en junior - og gider ikke smide penge ud på bare at få den vist frem - der er ingen juior konkurrencer og pga den unge pels har han meget lidt chance for at rende op blandt de voksne.. det er simpelthen spild af penge at melde dem til fr de er omkring to år..


    me min smertegrænse for tilmelding er nået. jeg har simpelthen ikke pengene - så hvor jeg før meldte to - tre og somme tider fire til. er det kun en max to nu


  • #18   20. jun 2011 8 udstillinger i juli mdr.. skulle der stå -- og vil lige sige at det nok også bliver sidste gang jeg gør det. kom af med næsten 3300 kr...

  • #19   20. jun 2011 De kunne jo bare indføre unghunde og veteran champion, så vi også havde noget for de helt unge og gamle.
    Så ville mellemklassen også give bedre mening.


  • #20   20. jun 2011 De tilbagemeldinger jeg får er : Prisen + dommer

  • #21   20. jun 2011 Så her er det igen dommerene?

  • #22   20. jun 2011 nu går jeg ikke så forfærdelig mkeget op i det med dommerene - men bliver alligevel irriteret over dommerændringer --

    jeg plejer altid og sige. hvis du i tilbuds avisen ser en bestemt vare som passer lige ind i dit hjem - du kører herefter 300 km for at købe varen og når du når frem - så har de fandme byttet varen ud med en anden - hvor mange gange kommer man så i den butik igen..


    men ja - jeg gider slet ikke udstille junior længere i dkk regi. det er for dyrt og jeg får får lidt ud af det. jeg er ikke opdrætter men show menneske - og en junior kan sjldent leve op til de voksne specielt ved pelsracerne. jeg kan ikke bruge certerne til noget før han er 2 - der er ingen junior bis. og jeg gider slet ikke nu. han er lige blevet mdr. og skal bedømmes sammen med hunde der er 16 - 18 mdr. sytes det er unfair.

    og det er penge direkte ud af vinduet..


    så vi holder os til speciel udstillingerne. der kan jeg stadig få mit show fix - og få pulsen op med min lille dreng. ærgeligt for dkk - der ryger alligevel et par tusinde på den konto i deres kasse. og en dommer skal de jo finde alligevel. for de voksen bliver meldt til.


  • #23   20. jun 2011 Prisen er for høj. Vi er ikke millionærer og har ganske enkelt ikke råd til alle de udstillinger vi gerne ville med til :O( Med transport og selve tilmelding så rækker det kun til en hund, medmindre vi virkelig sparer på mad pengene så kan der kommer 2 med.

    Men hvis prisen fik et ryk ned af ville vi helt klart komme til mange flere.


  • #24   21. jun 2011 Jeg har nakket med en af mine venner som udstiller katte... hun fortæller at hvis de hvis de bliver bedst i racen får de tit et gavekort på en ny tilmelding i præmie.... jeg ved ikke om det er på danske udstillinger eller når de kører rundt i europa..... det er tit hun har en pose med forskellige ting (slik, shampoo, parfumer osv.) med når vi er samlet i en forening vi begge er med i og det er præmier som hendes katte har vundet (og som hun ikke gider have, men giver væk)

    Er der nogle katte-, kanin, fugle udstillere i tråden som kender til hvordan forholdet er mellem tilmeldingspris og præmier.

    Jeg syntes også det ville være fint med en unghunde champion og veteran champion titel. Jeg har hørt fra flere med hunde over 10 år at de ikke gider stille med deres veteraner fordi det altid er de unge veteraner der vinder ..... jeg har endda hørt om en dommer der efter at havde set feltet sagde farvel til alle på +10 år og sagde at alle hunde over den alder skulle hvile sig så derfor var de færdige den dag. (specialklubudstilling i norge med , klasse med 10-15 veterantæver).
    Jeg ved at nordmændene længe gik og ønskede at de fik opdelt klassen i senior og veteran, men det gik jo den anden vej .... vi fik klasserne slået sammen.


  • #25   21. jun 2011 DKK Tavlesnob
    Nej, jeg vil bestemt ikke bare have flere titler for titlernes skyld. Men derimod for at få endnu et redskab til at vælge de rigtige avlsdyr.

    Alt for mange hunde vinder deres titler når de er unge for så ike at kunne opnå mere. Jeg har netop været på skue og set en tidligere tophund, som nu næsten ikke havde energi til at trave rundt i ringen.

    Hvis vi både havde junior- voksen- og veteran champion, så var der mulighed for at se hvilke hunde der var gode gennem hele livet.
    Den der kunne tage alle tre titler ville for mig være meget bedre i avlen end den hund der kun kunne opnå én af titlerne. Kender en hund som ganske vist er DKCH, men den skulle også bruge 60 udstillinger for at opnå det. Hvor meget er den værd som avlshund?

    Jeg finder det især brugbart ved gigantracerne. For jeg ville netop satse på avl af hunde som var harmoniske og sunde både som unghund, voksen og veteran.


  • #26   21. jun 2011 Jeg tror også at hvis der var flere klasser, hvor folk kan opnå præmier i, vil antallet af udstillere stige.
    Det skal være sjovt og attraktivt at udstille. I øjeblikket er det næsten altid de samme, som vinder ( pudsigt!!) og det får nye udstillere til at blive væk.
    Jeg mener iøvrigt at hvis hundene kun kunne få 2 CACér inden de fyldte 2 år, var der mange flere ,som havde en chance for at få CAC. Jeg med sikkerhed, det afholder mange fra at udstille. Jeg kan ikke se det rimelige i, at en enkelt hund kan stå og modtage feks. 10 CACér uden at kunne blive DKCh før de 2 år.


  • #27   21. jun 2011 At det er de samme der vinder ofte, finder jeg nu ikke så pudsigt. Opdrætterne har en stor fordel i forhold til os andre: de kan beholde den bedste hund selv. Ligesom de som regel har mange år på bagen i racen og ved hvordan den bedst vises frem.

    Det kan til gengæld også være et problem. I min race tror jeg det er rigtigt svært at være ny, hvis man ikke er indstillet på, at det kræver en del arbejde. De hunde der ligger i top er fra samme kennel, der har været fremgangsrig over en årrække. Ejerne af de hunde (både opdrætter og hvalpekøbere) holder hundene i topkondition. Cykler, løber, svømmer og går i water walk med dem. De bliver vasket og fønnet en gang om ugen og har som følge deraf en imponerende pels.

    Derudover er ejerne meget dygtige til at ringtræne hundene og har en god forståelse af, hvordan hundene bør blive vist frem. Det rette tempo og måden de stilles på. Som jo som bekendt ikke er ens for hver enkelt hund.

    Til tider kommer der nogle nye ejere, der har købt en hund i udlandet eller ved ny opdrætter, der ikke formår at lære de nye udstillere, hvilket arbejde der ligger bag. Og så er det altså svært at gøre sig i den konkurrence. Da jeg startede var det noget lettere, og det var stadig muligt at komme som ny og opstille sin hund uhjælpeligt og få en 1. præmie og et CK. Men som overliggeren er hævet, så fremstår bundniveauet (undskyld udtrykket) mere tydeligt.

    Hvis jeg ser på specialklubbens regnskaber, er udstillinger en guldkalv. Og jeg gætter på, at tallene ikke kan se voldsomt meget dårligere ud for DKK. Men det kan vel ikke være udstillerne, der skal betale for hele apparatet? Og mener nok også at der ikke er meget vi får ud af vores tilmeldingsgebyr.

    Som ny ville det være meget mere tillokkende at bruge tiden på skuer, hvor der er tid til at være ny og man er sikker på at komme hjem med andet end en lyserød seddel.

    Er nu ikke specielt tilhænger af at skulle indføre sydlandsk system med tre championtitler. Men ville meget gerne have de gamle hunde inddelt i senior og veteran igen. Min gamle på 11 der har taget sin del af titler, vil have svært ved at hamle op med en 8 år gammel hund.

    I øvrigt gider jeg kun sjældent at tage hende med, for hvorfor skal jeg betale fuld pris for en hund, jeg meget vel ved ikke kan gøre sig i feltet blandt eksempelvis min tre år gamle champion. Jeg kan ikke engang gøre mig forhåbning om et pitty-cert, for hun er også færdig med den slags. Så hun får lov at komme med i ny og næ og får ellers bare lov at komme med på prøver og jagt.


  • #28   21. jun 2011 Nu er det jo sådan at det er dommeren, der afgør om hunden skal have et CAC, så jeg kan absolut ikke se, der er noget galt med at flere har muligheden og dermed vil få udstillingstallene til at stige.
    Gebyret til udstilling burde nedsættes med ca 15 kr for hver hund. Vi downloader og kopier numrerne selv + DKK sparer porto og kuverter, men da dette blev indført steg gebyret ydermere.


  • #29   21. jun 2011 Sunshine
    Det er jo nøjagtigt det samme som jeg siger. Vi siger det bare forskelligt.
    Den tidligt udviklede hund vil kunne blive juniorchamp, men sandsynligvis ikke have holdbarheden til veteranchamp.
    Den sent udviklede vil derimod kunne holde og også blive veteranchamp.
    Men de allerbedste MÅ da stadig være dem der er harmoniske hele vejen igennem. Og jeg ved godt det er et fåtal.

    Jeg forventer absolut ikke at en gigant-junior skal stå snorlige på sine ben, men derfor kanden stadig godt være harmonisk. Nogle af dem er jo i perioder dårligt i stand til at trave.
    Men lad dem konkurrere om deres eget cert, så de kan blive bedømt som de juniorer de er.

    Fru Pomrus O
    Hvis hundene kun kunne få 2 certer indtil de var 2 år. Så var det jo bare de gode hunde der blev væk.
    Ja, jeg vi da gerne have cert på mine hunde, men ikke hvis det er fordi bedre hunde er udelukket fra konkurrencen.


  • #30   21. jun 2011 DKK Tavlesnob
    Jo man vil nok komme på lidt flere udstilinger hvis det er billigere, men det er slet ikke problemet.

    Der er alt for meget klikedannelse i racerne. Hvis ikke du hører til så bliver der stort set ikke talt til dig.
    I Valby i lørdags var det tydeligt at se hos tibberne. Der var de faste som altid sidder sammen, mig der snakker med hvem jeg vil og så var der en helt ny udstiller som sad for sig selv.
    Der blev stort set ikke talt til de nye og ingen hjalp dem med hvornår de skulle være klar. De blev virkelig glade da jeg sagde at vi skulle ind i samme klasse og dermed bare kunne følge med mig. Ydermere fik de da også en lille forklaring på hvad præmiebåndene betød.

    Det er bare alt for sjældent der er nogle som tager sig tid til de nye udstillere. Altså medmindre deres egen opdrætter lige er der. Så ja en forbedring på det område ville helt klart lokke flere til.


  • #31   21. jun 2011 Det er den sædvanlige snak når man taler om nye udstillere. Ja, man bør være åben og venlig overfor nye. Men nej, det kan heller ikke være de gamles job, at rende rundt og holde øje med, hvor der sidder nogle nye og være underholdning for dem.

    Hvorfor er de nye udstillere ikke bedre til at komme hen og snakke og spørge om gode råd? Eller bare hilse på. Har endnu ikke oplevet at nogen ikke er villige til at hjælpe og snakke hvis de bliver spurgt.

    Men når jeg betaler mange, mange penge for at vise min hund frem og har trænet den i lang tid op til en stor udstilling, så er jeg fokuseret på den. Ikke på at rende rundt og lege welcome waggon.

    Generelt syntes jeg der mangler meget information fra både DKK og specialklubber i forhold til hvad der reelt foregår på udstillinger og prøver. At lave noget informationsmateriale kunne muligvis hjælpe på hvor klar man er som ny udstiller til at give sig i kast med det hele.


  • #32   21. jun 2011 Ani
    Man behøver jo ikek gøre meget andet end bare spørge om ikke de vil komme over og sidde sammen med "os andre". Så er der åbnet for at de nye selv kan tage det næste skridt.


  • #33   21. jun 2011 Jeg udstiller også hellere i Sverige, fordi det er billigere, og man møder andre hunde end dem man er vant til. Det er rart at kunne måle sine hunde med andre end dem man lige kender. Det er så tilfældigt hvem der bliver bedst på dagen. Det har jeg i hvert fald set flere gange.

    Mht. forholdet Jylland/Sjælland antal udstillinger er I år en undtagelse for DKK udstillinger. Vejen er som erstatning for Brøndby, som ikke kunne lægge faciliteter til i år. Bjerringbro i september er som erstatning for Ballerup, som er under ombygning. Det er uheldigt, men det kommer da til at koste DKK en del, så de mærker også det færre antal udstillere. Det er nu engang pengepungen der bestemmer. Jeg har tilmeldt til Vejen en post på over 3.000 kr, og det er ikke alle og enhver der kan afse så mange penge til udstillinger. Vi regner det som ferie, fordi vi skal være en hel del sammen, og så får vi lidt socialt hygge foruden at skulle udstille.

    Så næste år bliver helt anderledes. Der er dog et 3 dages arrangment i Aalborg, som har været ude i nogle år. Min mening er at DKK må se på hvor der er flest tilmeldte og lægge udstillinger ud fra det. I "min" specialklub er der stor forskel på antallet af deltagere om det er Jylland eller Sjælland. Det er også tydeligt, at mange af de der udstiller i Jylland kommer fra Sjælland. Dermed ikke sagt, at der ikke skal være udstillinger i Jylland. Jeg stiller mig blot uforstående overfor hvorfor det er sådan. Pengepungen er da lige for alle uanset hvilken landsdel man kommer fra. Vi lever med det, men er ærgerlige over at tilslutningen ikke er så stor på begge sider af Bæltet.


  • #34   21. jun 2011 jeg er fuldstæmdig skide hamrende ligeglad med sammenhold og venner - jeg udstiller fordi det er en sport for mig og venskaberne er en bonus ting.. men ikke en driv faktor.


    jeg kommer til hver eneste udstilling - venner eller ej - men det som afgør om jeg har 1 - 2 - 3 - 4 hunde med er prisen.. og det faktum at det er penge direkte ud af vinduet at udstille mine unghunde.


    dvs - at dkk mangler to tre hunde hver gang i min race. - det samme billede ser jeg i mange andre racer.


  • #35   21. jun 2011 *gg* det har jeg dog aldrig oplevet. syntes folk er søde til at komme hen og sige hej...

    musik eller ej. det tæller ikke i min bog. - sommetier ville jeg ønske man kunne møde folk uden for udstillingerne. specielt fordi jeg ikke bryder mig om at gå fra mine hunde ved mindre jeg er sammen med nogen jeg stoler på holder øje med dem.

    jeg syntes generelt folk er venlige på udstillingerne - både over for nye udstillere og folk uden hund. men syntes det er ganske unfair at forvente at folk slår armene ud og bære ansvartet for at nye kommer til rette. da jeg mødte op på min første udstilling med akoya var der sku ikke nogen der tog imod - men folk var venlige da det gik op for dem at jeg var ny - men jeg var nd til selv at mase på. - hvilket er ret naturligt.


  • #36   21. jun 2011 Jeg kan se mig selv i øjnene og sige, at jeg gør noget for at det skal være en god udstilling både for os garvede og helt nye. Har måttet høre for det, men jeg er bedøvende ligeglad. Hvis der kommer nogen nye, er det så vores mål at give dem en dårlig oplevelse. Ikke i min verden. Har lånt både halsbånd og liner til nye uerfarne, og fortalt dem hvad jeg kan anbefale vil være godt at have med på en udstilling.

    Vel er vi konkurrenter, men det er nu hundene der bedømmes og heldigvis ikke vores formåen uden for ringen. Jeg har i hvert fald endnu ikke forstået at man ikke kan være venlig og opføre sig ordentligt overfor nye og ofte meget usikre udstillere. Vi gør os selv en bjørnetjeneste ved ikke at tage pænt imod de nye, for en dag, så vil det være de samme hunde om og om igen der stillede på udstillinger. Er det hvad vi ønsker?


  • #37   21. jun 2011 jeg har endnu ikke mdt nogen hvis mål det var at det skulle være en dårlig udstilling for andre. og slet ikke når det gælder nye. jeg har mødt udstillere der ikke nsker kontakt med de andre. som holder sig for sig selv. men dem om det.

    tror de fleste har lånt udstyr ud - givet en hånd og hjulpet andre tilrette - men mener bestemt ikke det behver være ens elvlge. hvorfor skal udstiller verdenen være så anderledes end alle andre steder - der møder vi også hinanden på forskellige premisser --

    hvis jeg står i netto og ligner et spørgsmålstegn - så er der venlige sjæle og olk der bare går forbi - hvis ikke jeg selv spørg efter hjælp - hvordan skal folk så kunne hjælpe mig..


  • #38   21. jun 2011 netop det der er min point. hvorfor skal alle de mange mennsker der er sde og rare lide under at der er få indelukkede som har nok i sig selv.. syntes det er så ærgeligt at en hel race - eller klub for den sags skyld skal ligge under for dette. syntes der er så mange dejlige - glade sjove mennekser i den her verden at de få som er sure rnnebær ret nemt forsvinder..

    de få frstegangs udstillere jeg igennem tiden har truffet som fler sig dårlig behandlet har desværre haft en i forvejen negativ tilgang til tingene - og sure mennesker kan man finde alle steder - det er bare et sprgsmål om at have det for øje og fokusere nok på det..


  • #39   21. jun 2011 det mest morsomme eks jeg selv har oplevet var et medlem fra en anden klub der mdte op til verdens udstillingen. vedkommende siger så til mig ½ mdr efter at vi jo ikke ville hilse på ham -- vi anede ikke han var der. - hvor dælen skulle vi vide det fra. - til en udstilling med 20.000 hunde tilmeldte og måske 50.000 memnnekser -- hvordan skulle vi så have en jordisk chance for at vide at lige de var kommet for at hilse på -- når de ikke giver sig til kende..

  • #40   21. jun 2011 Tjaaa.... der var engang hvor man interesserede sig for alle i racen og andre racer. Man blev så sandlig også til det sidste - det var almen pli og takt. Det savner jeg.



  • #41   21. jun 2011 Det har måske noget at gøre med at man skal have sin hunde avls godkendt på en udstilling og ikke udover det interessere sig en dyt for udstilling som sport.

  • #42   21. jun 2011 Derfor er jeg personligt glad for at den race jeg har valgt ikke kan avlsgodkendes ved en VG på en udstilling. En dommer, der ser på ens hund i skal vi sige max. 2 min. Hvad giver det en at gå videre med, især hvis man er uerfaren. Derfor er udstillinger for mig et sted hvor man ser andre hunde, og især hanner for mit vedkommende, og lærer af andres erfaringer.

  • #43   21. jun 2011 * Michael * B

    Det kan jeg tolke som at man så heller ikke intereserer sig for racen smiley


  • #44   21. jun 2011 Man kan da sagtens intereserer sig for racen uden at gide udstillinger smiley

  • #45   21. jun 2011 Man kan da ikke være med til at forbedre racen , hvis man ikke har fingeren på pulsen og ved hvad der sker i den Michael?

  • #46   21. jun 2011 For mig er det udelukkende økonomien der har lidt ondt - ellers tog jeg med glæde til alt : )

  • #47   21. jun 2011 Man kan da have sine egne meniger om hvilken retning man vil med sit opdræt, det behøves man da ikke at rende til udstillinger i tide og utide smiley at jeg så lægger min del af DKK/KSS overskud er så en anden side af sagen :-))

    Men jeg synes da TIT jeg ser opdrættere som kun kommer for at få avlsgodkendt deres hunde, de ved forhåbentligt hvad de vil med dem.


  • #48   22. jun 2011 Hmmm ok på den facon.

    Vil I så også mene det er alle opdrættere der er ideelle til at rådgive så?


  • #49   22. jun 2011 Sandt. Men det er netop derfor jeg ikke mener at en "ny" kan baserer et opdræt på en kritik/præmiering.
    Du ved lige så godt som jeg der er mange kennel blinde smiley


  • #50   22. jun 2011 Ærligt talt kan jeg ikke se hvorfor det hele altid skal vendes ud af...hvorfor skal DKK ændre sig og hvorfor skal udstillingsreglerne ændres og priserne sænkes, for at der skal tiltrækkes flere udstillere fordi folk ikke synes de vinder nok og samtidig brokker sig over at de samme ofte vinder...

    Burde man ikke indimellem kigge på hvad man selv kan gøre bedre?? Hvis man ikke klarer sig så godt som ønsket, så burde man måske kigge på om man kan forbedre sin grooming eller handling eller træning af hunden eller dens kondition eller noget helt fjerde... Det kræver hårdt arbejde at holde en udstillingshund i sin bedste form og de mennesker der ofte vinder er også ofte dem der virkelig knokler for sagen som også Ani peger på, og det er det billede der går igen hos flere forskellige racer...
    Hvis man har en god hund og ønsker at konkurrere på topplan bør den også behandles som en topatlet med al hvad det indebærer af motionering, soignering, fodring, tilskud, massage og kiropraktor og sidst, men ikke mindst træning...



  • #51   22. jun 2011 Heldigvis er vi flere, der har hunde, der kan gå som begge dele. Vores race bruges der også uforholdsmæssig meget tid på at holde pels på. Men hvis det er noget der gøres 30-40 dage om året, og hunden ellers får lov at være hund, så kan jeg ikke se, hvad der er galt i at gøre den show klar til et show?

    Vel og mærke hvis man ikke ender i en overpelsning, som det desværre ses ved nogle af vores spanielracer, hvor man bestemt ikke vil kunne holde en pels og gå på jagt. Men jeg går stadig gladeligt på jagt en lørdag og arbejder hårdt for at få hunden klar til udstilling om søndagen. Det ses bare ikke på pelsen, at hunden dagen før har stået med hele kroppen i et mudderhul.

    Så er det nok lidt lettere at holde pels på de små pelsracer, der næppe får så meget som en gren i pelsen - og så behøver man ikke flere timers soignering for at få en præsentabel hund at tage med på udstilling.


  • #52   22. jun 2011 For mig er udstillingerne en kombination af hygge og konkurrence og ikke mindst et udstillingsvindue af evt gode parringspartnere. Jeg hviler mig bestemt også op af erfarne opdrættere , men vil altså gerne have lov at se hundene live og danne mit eget indtryk af dem.

    Jeg ville personligt have svært ved at have personlige mål hvis ikke jeg følte jeg fulgte med live.


  • #53   22. jun 2011 Til gengæld er der på aussierne vist det med underpels og fluff, der kræver lidt ekstra tæft når det gælder fønning og klargøring. Så vidt jeg har forstået.

  • #54   22. jun 2011 Jeg tror jeg kan skrive at for 90% af alle de kontinentale hunde kommer de kun for at få en præmiering til avl. Og med god grund.
    Det er så at sige umuligt at kombinerer udseende-sundhed-egenskaber-temperament i en hund.

    Da vi ofte har udenlandske dommere - ja der kommer der kun meget få. I udlandet kan "en af vores" blive Champ uden en eneste prøve og kan derfor udelukkende avle på eksteriøret.

    I den ånd vil jeg tilføje at mange af disse hunde ville falde hvis en dommer holdt sig til standarden - mange er alt for høje - mange mangler tænder og ja - mange er for sky desværre.

    Er det faire?


  • #55   24. jun 2011 Hvis man ikke ved nok om sin race og ens egne hunde's gode og dårlige sider - så synes jeg bare man skal holde sig meget langt væk fra opdræt i det hele taget....

    Selvfølgelig skal man støtte sig til sin opdrætter i fx valg af avlspartner - da ens opdrætter bør kende sine linjer bedre end man selv gør...

    Men kan man ikke "skille" sin hund ad - kende alle gode og dårlige sider af den inkl dens fejl - så synes jeg man har et problem....
    Det behøver jeg ikke en dommer eller min opdrætter til at fortælle mig.

    Når jeg går på udstilling, er det udelukkende fordi det er en konkurrence - jeg kender godt mine hundes fejl og mangler....

    I øvrigt er jeg helt enig med NB - at holde en udstillingshund op toppen kræver sit og her er pelspleje kun en del af det...
    Træning, fodring, socialisering, handlerens træning - der er mange mange ting der gør en god hund endnu bedre....

    Som udgangspunkt er jeg glad for at komme på DKK udstillingerne, men jeg kan godt ærge mig over at priserne kun går opad og opad....


Kommentér på:
hvorfor kan vi ikke trække flere til?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce