{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.530 visninger | Oprettet:

info om denne pragtfulde race. {{forumTopicSubject}}

Da jeg er vokset op med store hunde og har en stor passion for denne race kunne jeg godt tænke mig at høre jer der ejer den om fordele og ulemper ved racen.
Hvad bør man vide inden man køber hvalp?
kræver hunden meget motion og træning og er den nem at opdrage?
Skal det være en han eller en tæve? går den godt i spænd med andre racer vi har nemlig en lille fransk bulldog (tæve) så de skal kunne enes.

Skriv gerne alt du mener jeg bør vide inden jeg køber hvalp. på forhånd tak mvh Sara


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  info om denne pragtfulde race.
  • #1   17. jan 2010 Alt hvad du skal vide inden du køber hvalp ... Det vil jo være side op og side ned. Jeg plejer altid at starte med at spørge til hvad folk allerede ved, og hvad deres forventning er til deres kommende hund.

    Men for at starte et sted, vil jeg tage udgangspunkt i dine spørgsmål. Det er en hund, der kræver medium motion. Den er slet ikke krævende på linje med jagthunde, hyrdehunde eller lign., på den anden side er den for aktiv til blot at være pynt på en plæne.

    Det er en hund, der er lavet til selvstændigt arbejde, dvs. det er ikke en hund, der har den store flair for lydighedstræning eller synes at en gentagelse af for hunden ligegyldige øvelser er sjovt ret længe. Det betyder dog ikke, at den ikke kan lære noget. Det kan den sagtens. Den er intelligent nok, også til problemløsninger såsom åbne døre og lign.

    Jeg anbefaler altid at gå til i hvert fald hvalpetræning med en pyr. Jeg gør det samme med mine egne hvalpe og oplever, at de faktisk klarer sig ret godt, måske fordi, de ikke er så flyvske som mange andre hvalpe. Det er en lidt seriøs hund, der selv som hvalp, godt kan koncentrere sig om ejeren, men det er svært at fastholde dens interesse for træningen i det lange løb. Jeg synes ofte, at når hvalpene bliver til unghunde, så bliver mange af de andre hunde bliver bedre og bedre, hvor pyren ikke kommer særlig meget videre og lader til at have mistet interessen for træning.

    På grimg af dens fortid som meget selvstændigt arbejdene hund er den knap så behagesyg som mange andre racer, og f.eks indkald kan være særdeles svært at lære en del pyrer. Man skal som udgangspunkt være klar over, at det ikke er sikkert man kan få den lært det, og at den derfor må gå i snor altid. Hvis det er vigtigt for dig at kunne gå med din hund løs, er pyren nok ikke det rigtige valg. Det betyder ikke, at der slet ikke er nogen pyrer, der kan gå løs, men de fleste jeg kender, der har haft pyrer, der var lette løs, har haft andre, der ikke kunne lære det. Så det er ikke kun et træningsspørgsmål.

    Lidt inde for samme emne er det en hund, der kræver et godt hegn om haven. Racen har tilbøjelighed til at strejfe.

    Jeg synes ikke, det er svært at få en pyr almindelig velopdragen inden for hjemmet, alt efter hvilke krav og forventninger man har. Og hvis man sørger for passende motion er det almindeligvis en forholdsvis stille hund indendøre, der ikke som mange mindre hunde render i hælene på sin ejer hele tiden.

    De fleste pyrer vil gerne være meget ude, og har tilbøjelighed til at gø meget. Det er i hvert fald noget man skal være opmærksom på, hvis man har naboer tæt på.

    Tæverne er nok generelt nemmere, når det kommer til at enes med andre hunde af samme køn, men eftersom du har en tæve, vil en han jo i hvert fald kun været et problem i forbindelse med løbetiderne. Om en tæve vil kunne enes med din nuværende tæve, kommer jo også an på hendes temperament., men mange bl.a. jeg selv har tæver til at gå i flok, det er sværere med hanner. De fleste pyrer enes de fint med små hunde.

    Hvis du har flere spørgsmål eller er interesseret i at vide mere detaljeret, er du velkommen til at ringe. Adressen til min hjemmeside står på min profil, der er kontakt oplýsninger.


  • #2   18. jan 2010 Tusind tak for din ærlige beskrivelse af racen.

    Mine forældre har har haft en pyreneer da jeg var mindre og jeg kan kun huske den som en stor bamse og min aller bedste ven.

    Vi er indstillet på at går til træning med både til hvalpemotivation og rally derudover kunne jeg godt tænke mig at udstille så lidt træning i udstillingsøjenmed er nok også påkrævet.

    Det er ikke et must for mig at have en hund der kan gå løs og jeg er indstillet på at give min hund det som kræves for at den også bliver mentalt stimuleret. Vi har et landsted med store indhegnede områder som hundene har adgang til via hundelem og naboer er intet problem.

    kræver den store tykke pels megen pelspleje og hvordan holder man pelsen fin?

    Takker igen for den gode beskrivelse!


  • #3   18. jan 2010 Hej igen Sara

    Det virker som om du har ideelle forhold til en pyr og også en realistisk forventning. En god pyr er en rigtig dejlig ven, kælen, kontatksøgende og tålmodig.

    Nej, en korrekt pyreneerpels kræver ikke så meget pleje som mange tror. Hvis du får en med for blød pels eller du vælger at neutralisere den, så skal du påregne en del pelspleje, men en korrekt lidt hårdere pels kan holdes kan holdes fin med et kvarters børstning om ugen.
    Selvfølgelig skal der mere til i fældeperioden.

    En korrekt pyr pels er rimelig selvrensende. Den kan se forfærdelig ud efter en tur i mudder og pløre, men det falder af, når den tørrer. Det risikerer man jo så er inde i huset, men hunden bliver fin hvid igen.

    F.øvr bliver en hvid hund ikke mere snavset en en brun, det ses bare mere


  • #4   19. jan 2010 Ha ha... Ja men en hvid hund har så den fordel at den også kan blive sort i en periode, en sort hund kan ikke blive hvid.

    Ja beslutningen er jo næsten taget så nu går jagten ind på at besøge opdrættere og se hundene på de forskellige udstillinger - udstiller i meget?

    Er der iøvrigt ting man skal være opmærksom på mht sygdomme?
    Er det en udsat race sygdomsmæssigt?


  • #5   19. jan 2010 I perioder udstiller jeg meget. De sidste år er det ikke blevet til så meget, specielt ikke herhjemme, da jeg ikke har haft så meget at udstille.

    De sidste år har jeg mest udstillet Havanna, og hun er sjovest at udstille på de store specialklub udstillinger med mange hunde og en racespecialist som dommer.

    Jeg har hvalpe i øjeblikket og regner med at beholde både en han og en tæve, og dem håber, jeg da på at udstille en del. Så måske mødes vi til udstilling.


  • #6   20. jan 2010 Det kunne være sjovt. Held og lykke med hvlpene!

Kommentér på:
info om denne pragtfulde race.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce