{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  vegetar?
  • #1   31. jul 2009 spinat gratin


    du blanserer spinat.

    blider brød op i mælk rører brødgrøden med et pat æggeblommer, salt, pepper og reven muskatnød. pisker hviderne stive.

    rører grøden med spinat og vender til sidst æggeblommer i.

    putter det helde i et smurt fad der er rullet med rasp - kommer rasp og reven ost over også i ovnen.

    er en af mine ynglingsretter -


  • #2   31. jul 2009 du kunne feks. købe en bog med sådan retter eller låne nogen bøger om det ...

    eller søge på nettet


  • #3   31. jul 2009 Grøntsagslasagne var et stort hit, da kæresten var vegetar!

    Det kan laves på mange måder, men synes det bedste er med rodfrugter (det er godt nok ikke lige sæson for det nu, men alligevel)

    Istedet for kødsovsenså river jeg selleri, pastinakker, persillerod, kartoffel og gulerødder (eller hvad man nu lige kan få fat i), Hakker et par løg og en peberfrugt (gerne lidt groft, for at få lidt struktur på sovsen) og lidt hvidløg... Steger løg og peberfrugt ved middelvarme, og hælder så rodfrugterne i, som får lov til at tage lidt farve. Smider en dåse tomater i og en lille dåse koncentreret tomatpure.... Dert koger svagt til det er halvtykt - som til kødsovs - og krydres med oregano, et par tsk sukker og lidt eddike samt salt og peber...

    Laver det som almindelig lasagne - jeg plejer at lave bechamelsauce, men andet kan vel også bruges....

    Synes stadig det smager bedre end almindelig lasagne - og det synes kæresten også, til trods for at han ikke er vegetar mere:-)


  • #4   31. jul 2009 Palmemarv med grønne bønner, champignonstuvning og vilde ris.

    Både palmemarv og vilde ris kan normalt købes i grøntsagsforretninger, hvor de har et udvalg af "dåse-ting"... -og vilde ris KAN godt købes billige!

    Smid palmemarv i midten af et stort ovnfasdt fad, og put en god portion letkogte grønne bønner rundt om. Lav en champignongstuvning:

    250 g. champignon
    25 g. smør
    2 spsk mel
    2 dl. fløde/mælk
    salt og peber

    Steg champignon i fedtstof, hæld mel over, rør rundt og smid så fløden eller mælken på. Kog ind til det har en cremet konsistens, og krydr med salt og peber.

    Hæld stuvningen over palmemarven og gratiner med lidt revet ost - 175 grader i ovnen til det er blevet let lysebrundt ovenpå.

    Imens har man kogt de vilde ris, som normalt skal have 1 time.

    Serveres med et drys persille.


  • #5   31. jul 2009 Aubergine quiche:


    Dej: (eller man kan blot købe færdig tærtedej - smagen er ikke helt så god, men når man hader at lave tærtedej, såhhh...:-.))
    250 gr hvedemel
    1/2 tsk salt
    125 gr koldt smør
    3/4 dl vand

    Fyld:
    2 auberginer (mindst !/2 kg)
    250 gr champignons
    1/2 kg tomater eller 2 dåser
    1/2 tsk timian
    2-3 tsk citronsaft
    1 æg
    1 dl creme fraiche
    125 gr ost i skiver

    Auberginerne skæres i skiver, og trækker 1/2- 1 time med salt. Derefter aftørres de med køkkenrulle eller viskestykke og sauteres i olie til de er lysebrune hvorefter de stilles til side.
    Champignonerne sauteres i resten af olien, gerne hele hvis de ikke er meget store. De saltes let og tages op.
    Endelig dampes tomaterne, efter de er skåret i mindre stykker.
    Det vigtigste for denne rets gode smag og konsistens er at tomaterne får lov af dampe indtil der er en ret tør puré. Puréen tilsættes citronsaft og timian samt evt. salt.

    En springform beklædes med 2/3 del af mørdejen (se opskrift side ? ). Mørdejsbunden forbages ca. i et kvarter ved 190 grader.
    I bunden udbredes sammenpisket æg og creme fraiche, derpå aubergineskiverne og så champignonerne. Ovenpå dette hældes den meget indkogte tomatblanding og til sidst osteskiverne.
    Den sidste 1/3 del af mørdejen udrulles og lægges over som låg, som trykkes godt fast til den øvrige dej.
    Quichen pensles med sammenpisket æg og bages 30-40 minutter ved 190 grader.

    Quichen må gerne hvile 1/2 time eller mere inden servering.
    Smager måske allerbedst lun dagen efter.

    Serveres med en stor portion frisk iceberg-salat med fintskivet løg (helst rødløg for farvens skyld og gerne med en dressing af olie, æbleeddike, salt og peber og evt. hvidløg.



  • #6   31. jul 2009 NÅ ja - glemte lige at tilføje, at jeg plejer at grille auberginerne (på grillplade eller en grillpande) i stedet for at stege dem - det mindsker fedtstofforbruget væsentligt, og smagen bliver tilmed bedre!

  • #7   31. jul 2009 fedt nok.. mange tak..

  • #8   31. jul 2009 Husk at der skal tænkes lidt over sammensætningen af maden, for at få protein nok hvis du undgår kød i længere tid af gangen smiley

Kommentér på:
vegetar?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce