{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.705 visninger | Oprettet:

Australian Silky Terrier {{forumTopicSubject}}

Australian Silky Terrier og Australsk terrier er to forskellige, men tæt beslægtede racer. De er begge opdrættede i Australien med det formål at holde muse- og rottebestanden nede. I løbet af 1800-tallet blev et eksemplar af de første Australske Terrier taget med til England, hvor den blev parret med en Dandie Dinmont terrier. Hvalpene fra dette kuld blev taget med tilbage til Australien, hvor de efter indkrydsning med lokale Yorkshire Terrier blev til de første Australian Silky Terrier.

En af de førende opdrætter af racen MacArthur Little, flyttede på et tidspunkt til Sidney med hele sin kennel. Det førte til, at racen i sine første mange år blev kendt under navnet Sidney Silky Terrier.

Silky Terrieren er en køn, munter og ukompliceret følgesvend, glad for motion, intelligent og let at opdrage. Den er trods silkepelsen ikke nogen skødehund, men en typisk terrier. Hvis den får passende mulighed for at bevæge sig frit, er den ideel lejlighedshund.

Silky Terriern er en modig, muskuløs ven i marken, en sød, lille ven ved ilden. Silky terrieren har både den store og lille hunds karakter i en perfekt pakke. Silky Terrieren er en lille størrelse hund med store forventninger. Modig og selvbehersket, med den søde, generøse karakter af en følgesvend, Silky Terrieren er en people-pleaser. "Se på mig, mor og far! Han bønfalder. Løber, jagter, ivrige og vagtsom - ingen Silky Terrier’s eventyr er komplet uden at du ved hans side.

Generationer af avlsprogrammer for mildhed har produceret en af de mest indtagende endnu livlige racer i racerene hunde verden. Mange ejere kalder deres Silky "den helt rigtige" hund - bare den rigtige størrelse, det helt rigtige temperament, den helt rigtige følgesvend. Sikker på sig selv, men ivrige efter at behage, livlig, men ikke hyper, beskyttende, men ikke aggressiv. Den store lille Silky Terrier har behov for en fremtræden plads i husstanden. Og hjem er, hvor han ønsker at være. Hans dag begynder ikke før din ankomst, hans glæde over at se dig overgår alle andre begivenheder i hans typiske terrier dag. Halen logre ivrigt, han fortæller dig, uden tvivl, at du er nummer et i hans verden.

En lille hund med udholdenhed som en stor hund. Han er ikke skrøbelig, men han er elskelig skødehund, som dog ikke er en rigtig skødehund. At det er en smuk hund er der ingen tvivl om. Selv dem der mener, at "det tager en stor mand til at gå tur med en lille hund" ikke ville have nogen problemer med at gå tur med en livlig og frisk Silky Terrier.

Silky Terrieren er en ikke-fældende, lugtfri, enkelt pels uden underuld som kræver minimal pleje og trimning. En daglig børstning og lejlighedsvis klipning vil holde denne blue & tan lille terrier smuk og velplejet.

Den lille livlige Silky Terrier kan stadig forfølge en rotte eller slange, men dette er en race, hvis charme ligger i dens hengivenhed til sin familie/husstand. Efter år som følgesvend i hjemmet, higer han efter civilisation og socialisation. Returner hans urokkelige hengivenhed og du vil modtage ubetinget kærlighed.

Silky Terrieren er meget glad for børn, men som enhver ved er det en lille hund og børn bør introduceres roligt og lære at respektere hunden og så vil den altid være parat til at lege. En Silky Terrier vil elske alle medlemmer i dens familie betingelsesløst, men kan knytte sig til én favorit!

Tag første række når det er ”legetime” – Silky Terrierns hektiske escapader omkring i f.eks. haven er første klasses underholdning.


RACESTANDARDEN
Helhedsindtryk: En kompakt, moderat lavt bygget hund af middel længde. Dens bygning er elegant, men dog med tilstrækkelig substans til at give indtryk af evnen til at jage og dræbe mus og rotter på ejendommen. Pelsens hår, der er lige og silkeagtige, er delt med en midterskilning og giver hunden et velplejet udseende.

Temperament: Den skal have terrierens karakteristiske træk, herunder intens årvågenhed, energi og sundhed.

Hoved: Moderat langt, en smule kortere fra næsespidsen til en linie mellem øjnene end fra øjnene til nakkeknuden. Hovedet skal være stærkt og af terrier-type, idet det er moderat bredt mellem ørerne.

Skalle : Flad og ikke udfyldt mellem øjnene, med en fin, silkeagtig top-knot, som ikke falder ned over øjnene (langt hår, der hænger ned over næseparti og kinder, er meget uønsket).

Næse : Sort.

Læber : Stramme og tørre.

Kæber, bid : Stærke kæber og regelmæssige tænder, der ikke er for tæt sammenpressede. De øverste fortænder slutter tæt ned over de underste (saksebid).

Øjne: Skal være små og ovale, aldrig runde eller udstående, så mørke som muligt, med et intelligent og intenst udtryk.

Ører: Skal være små, V-formede med tynde ørelapper og højt ansat på skallen. De er opretstående og helt uden lange hår.

Hals: Middellang, elegant og let buet, går yndefuldt over i skulderpartiet. Halsen er dækket af et langt, silkeagtigt hårlag.

Krop: Skal være moderat lang i forhold til hundens højde.

Overlinie : Altid vandret, både i stand og bevægelse. En overlinie med karperyg eller hængeryg er en alvorlig fejl.

Lænd : Stærk.

Bryst : Af moderat bredde og dybde.

Ribbensparti : Godt hvælvede ribben, der strækker sig helt bagud til den stærke lænd.

Hale: Foretrækkes kuperet, højt ansat og båret rejst, men ikke overdrevent muntert. Halen skal være uden frynser. (NB! Kupering er forbudt i Danmark)
På en ukuperet hale skal de første tre halehvirvler bæres lodret opefter eller let buet, men ikke bøjet ind over ryggen. Halen må ikke danne krølle. Længden skal passe harmonisk til helheden. Den skal (som den kuperede hale) være uden frynser.

Lemmer:
Forpart: Forbenene har fintbyggede, runde knogler. De er lige og stillet godt ind under kroppen, uden svaghed i mellemhånden.

Skuldre : Fintbyggede og godt tilbagelagte. Sammen med den velvinklede overarm slutter de godt til ribbenspartiet.

Albuer : Hverken ind- eller udaddrejede.

Bagpart:
Lår : Skal være veludviklede
.
Knæ : Skal være velvinklede.

Mellemfod : Velvinklede haseled. Set bagfra skal haserne være godt lavt ansatte og parallelle.

Poter: Små, med kraftige trædepuder, katteagtige med tæt sluttede tæer. Kløerne skal være sorte eller meget mørke.

Bevægelse: Bevægelsen skal være fri og præcis uden løshed i skuldre eller albuer. Poter og mellemhånd/-fod må hverken dreje ud- eller indefter. Bagparten skal yde godt fraskub med god smidighed i knæ og haser. Set bagfra må hunden hverken træde for snævert eller for "bredsporet".

Pels:
Hårlag : Skal være fladtliggende, fint og glansfuldt, med en silkeagtig struktur. Pelsen må ikke være så lang, at den kan genere hundens bevægelse, og der skal altid være "luft" under kroppen. For- og bagben er uden lange hår.

Farve : Alle nuancer af "Blue and tan" accepteres, idet farverne skal være så varme og dybe og veldefinerede som muligt. Den blå farve på halen skal være meget mørk. En sølvblå eller fawn top-knot er ønskelig. Farverne blue og tan er fordelt således: Tan omkring ørernes basis, på næsepartiet og kinderne. Blue fra nakkeknuden til haleroden, idet farven fortsætter ned over forbenene til nær håndroden og over lårene til haseleddet. En tan-farvet linie ses ned langs knæet, fra håndrod og has til tæerne, samt rundt om anus. Den blå farve på kroppen må ikke have nuancer af tan eller bronze, og de tan-farvede aftegninger må ikke være sodede. Sort er tilladt hos hvalpe, men ved en alder af 18 mdr skal farven "blue" være færdigudviklet.

Størrelse: Skulderhøjde 23 – 26 cm for hanner. Tæver kan være en smule mindre.
Vægten skal være afpasset efter højden.

Fejl: Enhver afvigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang.
Hunde, som tydeligt viser tegn på fysiske eller adfærdsmæssige abnormiteter, skal diskvalificeres.

Bemærk: Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Australian Silky Terrier
  • #1   24. nov 2010 Racespecifikke sygdomme:
    Som sådan er der ikke rigtig nogle racespecifikke sygdomme knyttet til Silky Terriern, men jeg ved at man i bla. Finland længe har øjenlyst for diverse øjensygdomme - der kan man faktisk få det gjort ved udstillinger (har jeg hørt). Ved ikke hvor udbredt problemet er, men ved dog at der kan være en tendens til arvelig katarakt (grå stær). I Sverige og Norge er man vist også begyndt at øjenlyse noget mere. I Danmark er det ikke et avlskrav endnu at Silky'en skal øjenlyses før den kan avlsgodkendes, men det kommer måske nok med tiden.
    Jeg har i hvert fald fået det gjort på mine hunde og der var ikke noget.

    Der udover så har jeg hørt at nogle i udlandet får deres Silky undersøgt for patella luxation, men jeg har aldrig hørt om at det er et problem for Silky'en.
    Har fået det ene af drengene patellaundersøgt og den var 0/0. Den anden bliver det senere.
    Patella luxations undersøgelse er ikke et avlskrav i Danmark.

    Af egen erfaring - efter nu at have haft Silky i en del år - ved jeg at Silky'en godt kan have lidt tendens til lidt sart mave. Det er ikke umiddelbart en hund som man bare kan give hvad som helst af foder. Så har man en Silky bør man gå rimelig meget op i at den får et godt foder og ikke prøver for mange ting for hurtigt. Så finder man et foder den stortrives på, så bliv på det.


Kommentér på:
Australian Silky Terrier

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce