{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Når man har kendskab
  • #1   30. maj 2007 hvad mener du med dårlige dyr????

    hvem skal bedømme om det er en ok parring???


  • #2   30. maj 2007 jeg tænker selvfølelig inden for dkk og deres regler

  • #3   30. maj 2007 Kan du ikke udtrykke det mere konkret ???

    Er det dårlige dyr i dine øjne eller i forhold til avlsrestriktionerne ??


  • #4   30. maj 2007 Jeps - det er i forhold til DKK restriktionerne her i landet -
    Det er i forhold til den pågældende klubs betingelser.

    Fx HD - jeg kunne avle med en HD hund i Tjekkiet - der skal de ikke tjekkes - men må ikke herhjemme.


  • #5   30. maj 2007 * Smydi *

    De dårlige dyr i mine øjne er dem jeg selv vælgerfra herhjemme eller som hanhund til et kuld på en af dem.

    Jeg har kendskab til en linie hvor der er epilepsi - i faderen samt hans afkom. Alligevel er der avlet med en søster... og hvad så spørger jeg?


  • #6   30. maj 2007 Jeg får kæmpe ondt i mit hjerte, men egentlig kan man jo ikke gøre så meget andet end at anmelde dem til DKK og få dem ekskluderet fra klubben, men det stopper desværre ikke avl på hunde med defekter.

    / Trine


  • #7   30. maj 2007 Polski Owczarek Podhalanski

    ja det er hamrende surt.
    Men problemet er at JEG skal stille med beviser og dokumenter - og dem ville KVL ikke udlevere.

    Jeg har selv kørt en bror ind med kæmpe krampeanfald - set 2 hvalpe i et andet kuld blive aflivet - og andre har set faderen have kramper.
    men det er ikke bevisførelse nok


  • #8   30. maj 2007 puuha karin--- jeg synes det er svært, men ville ihvertfald boykotte opdrætteren

  • #9   30. maj 2007 Ja se, hvis det ikke er beviser nok så ved jeg sørme ikke hvad man kan gøre lige her og nu.
    Øv for en grum situation - kan godt forstå hvis du føler dig magtesløs...

    / Trine


  • #10   30. maj 2007 Han er blacklistet hos mig!
    Ligeledes hans afkom!


  • #11   30. maj 2007 Det er sgu trist at nogle mennesker ikke ejerdet som ligner moral - stakkels, stakkels hunde der skal lide under disse helt forfærdelige kramper, hvis de da kan leve med sygdommen!

    Dit eneste våben vil desværre nok være at advare andre imod at benytte denne hanhund, og så håbe på at de stiller sig kritiske og vil se resulteter af undersøgelser der fritager hunden for epilepsi, men det er desværre nok utopi at tror...

    / Trine

    / Trine


  • #12   30. maj 2007
    Polski Owczarek Podhalanski

    Det er mit problem - det kan jeg ikke!
    det ville være bagvaskelse - så en rigtig lo.. situation.

    Må smutte for nu


  • #13   30. maj 2007 Ja det var så også det jeg ville tilføje, at det selvfølgelig ville være forbundet med stor risiko for at udsætte dig selv og dit opdræt som havende ondt i røven og bagvaske en konkurrent, og det vil sikkert falde tilbage på en selv i sidste ende. Står selv i det samme dilemma i en ligende situation men min moral og etik har indtil videre vundet.

    Men synes faktisk det er for dårligt af DKK, hvis de ikke følger denne hund og hans afkom - da det jo vil være til alles bedste ikke at benytte en hund med defekter i avl.

    Puha hvor jeg føler med dig og de stakkels hunde!

    Skal også ud og træne nu og smutter.

    / Trine


  • #14   30. maj 2007 Smydi - for satan, at folk overhovedet har hjerte til at avle på den bagrund. Men igen - det må jo være usselt mammon der driver dem ... ?

    Pricipielt men jeg ikke jeg kan tillade mig at sidde til doms for hvad andre opdrættere gør. Jeg vil bare for ALT iverden undgå de evt. dårlige linier - og ellers som du "blackliste" de opdrættere hos mig selv. Det sker jo jeg bliver kontaktet og spurgt om jeg kan anbefale en opdrætter, og jeg ville ALDRIG henvise til en opdrætter jeg havde et "uheldigt" kendskab til.

    Du kan nok ikke gøre andet end kontakte din specialklub og/eller DKK - så har du da gjort hvad DU kunne. Men vi vil ALTID have de brådne kar, som ødelægger vores racer og avlsarbejde.... Og der vil nok også altid være idioter der falder for de opdrætteres "salgstaler"....

    Desværre


  • #15   30. maj 2007 Smydi >>> Du har fuldstændig ret...Hos os er det dårlige hjerter der florerer rundt...Der er nogle opdrættere der bevist kalkullere med at der ryger et par hvalpe i hver parring.....Ingen gør noget, de har vel for meget magt, men som du skriver , jeg ville heller ikke aldrig anbefale deres opdræt til nogen..

  • #16   30. maj 2007 hehe..."dårlige dyr"...ja, det er jo så op til den enkelte opdrætter at vurdere, og meget sjældent bliver en specialklub eller DKK draget ind i det...for der skal jo mere eller mindre en diciplinærsag til før DKK lytter til én...

    Vi har kendskab til en hanhund i vores race der har lavet et kuld hvalpe i Sverige med Progressiv Nefropati...en sygdom som de fleste experter påpeger som værende recessiv arvelig..dvs begge forældrene skal være bærere, og de anbefaler at man tager hunde ud af avl hvis man har viden om at sygdommen har vist sig iblandt afkom(eller søskende)...

    Hvad skal man så gøre ved dét? -det er jo ikke oplyst i DKK regi så oplysningerne om den hanhund kan ikke findes på dansk jord...hvordan skal en hvalpekøber eller tæveejer kunne undersøge de "dårlige" gener når de ikke findes fx på hundeweb....?

    Hvis man ønsker at holde kortene tæt til kroppen kan man jo bruge sin hanhund i udlandet, og DKK vil aldrig kunne følge afkommene eller deres sygdomshistorie..en metode som desværre er ved at vinde ind i Bullmastiff racen både pga matadoravlsgrænsen og de stramme avlsrestriktioner....-test din avlshund i udlandet, og undgå "snask"............



  • #17   30. maj 2007 Hvis han forsøger at stambogsføre "lortet" behøver du vel egentlig ikke beviser.. Så er det vel registreret? (eller.. epilepsi.. det registrerer man måske ikke?)

  • #18   31. maj 2007 Man registrerer kun veldokumenterede årsager.
    Og det med kontakt til specielklubberne er ikke altid heldigt - du ved!
    Den hanhund jeg kørte ind....ejeren ringede om natten og var helt ude af den - så jeg kørte.
    Idag benægter hun også den havde anfald - flot ikke?
    Folk er så skide bange for at være åbne - vil absolut avle på egen so uanset den har 3 ben osv... hvad h er der dog der foregår?

    Jeg vil og kan ALDRIG komme til at betragte sådan noget som konkurence - har sgu for ondt af både hund og ejer.


  • #19   31. maj 2007 Hej
    Tog selv vores hanhund ud af avl før han kom igang. Han har gode hofter, en super UHM-test, men hans øjenlysning angav agresiv arvelig cataract på begge øjene og det skal ihvertfald ikke vidreføres af ham.
    Men i forbindelse med parring af Aframs mor sidste år, stødte jeg på nogle oplysninger om en tæveejer, som havde prøvet på at overtale to udenlandske hanhundeejere til parringer. Selvom vedkommende viste at tæven havde cataract. Det lykkedes heldigvis at få stoppet projektet. "for penge gør nogen alt".


  • #20   31. maj 2007 Susanne >>> Hvad er en UHM-test ??? Troede du sov ;o)

  • #21   31. maj 2007 Jeg har også fravalgt flere tæver. Ikke pga sundhed - men syntes de manglede gnist eller ikke var faste nok i temperamentet.
    Gider ikke selv eje sådan en hund - så hvorfor skulle andre?


  • #22   31. maj 2007 UHM=UngHundeMentaltest.

  • #23   31. maj 2007 Susanne >>>>> Logik for burhøns....Tak for svaret ;o)

  • #24   31. maj 2007 Hvis det var mig der havde kendskab til epilepsiramte hvalpe, så tror jeg jeg ville kontakte den pågældende opdrætter og starte med at sige at jeg var utroligt ked af at fortælle at jeg har viden om tre hvalpe der har haft epilepsi og er blevet aflivet af den grund og så ville jeg tilbyde at hjælpe med den viden jeg har og din viden må være stor idet du har opdrættet i mange år.

    Det første skridt vil vel være at sætte vedkommende i kontakt med en genetiker og de er frit tilgængelige på KVL og lade denne styre slagets gang sandsynligvis skal han-tæven tages ud af avl i en periode så genetikeren kan afdække arvegangen. Det er muligt for dem idet systematikken i arvegangen viser hvilken type arvegang der er tale om .......................... epilepsi behøver ikke at være arvelig vi havde i mit barndomshjem en schâfer der fik epilepsi og blev aflivet, efterfølgende blev hans lig obduceret og man fandt en fejl i hans kranium sandsynligvis fra en slagskade, så hans epilepsi var fremkaldt mekanisk.

    De kan evt fryse sæd ned efter den mistænkte hund som kan bruges senere hvis den frikendes.

    Jeg håber du vil tilbyde din hjælp for der kan blive produceret masser af hvalpe (hvalpekøbere) der bliver hårdt ramt og det kan skyldes manglende viden ..................... glæder mig til at høre nyt........


  • #25   1. jun 2007 Nete..

    Jeg har været den vej rundt... og talt med ejeren i ..... timer. Men nope! Vil selv - kan selv. Så nu har han lagt navn til 5 hvalpe

    Jeg kan med sikkerhed sige at faderen er årsagen - har været hans linier tilbage - og når han giver epilepsi til mere end 1 kuld er det ham der er synderen. Tæverne har INGEN forhistorie.

    At fryse sæd efter en hanhund er totalt unødvendigt - avlen bliver kun forbedret hen af vejen ï langt de fleste tilfælde. Under alle omstændigheder ville det være uhensigtsmæssigt da det ikke er en 110% top hund.
    Det kræver både eksteriør - HD-A - samt dens brugsegenskaber før det overhovedet skulle komme på tale.

    Anyway - sådan er livet.


Kommentér på:
Når man har kendskab

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce