{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.499 visninger | Oprettet:

Tæve snart 2 år- ingen løbetid {{forumTopicSubject}}

Kære alle

Håber at der sidder nogen med erfaring med tæver der er gået sent i løb. Musse bliver 2 år her næste måned og jeg har ikke set en dråbe blod smiley
Jeg har i dag fået hende scannet for at sikre at "der ikke er et eller andet galt", men dyrelægen kunne ikke se hverken livmoder eller æggestokke, men der var på den anden side heller ikke noget "forkert" at se. Kønsorganer er normale.
Hun blev for 3-4 måneder "jagtet" i skoven af tre løse hanhunde, derefter fik vi taget et skedeskrab på hende- ingen resultat. Hun hilste dagen efter vores tur i skoven på 2 af områdets avlshanner, som iflg ejerne er "eksperter"- de var på ingen måder interesserede. Det skifter ekstremt meget om hanhunde er interesserede, og er desværre ikke et parametre vi kan bruge.
Vores ønske er at få hende steriliseret, jeg ville bare gerne lige vente til første løb var overstået...
På forhånd tak og al det der


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tæve snart 2 år- ingen løbetid
  • #1   27. mar 2019 Kan det være, at hun mangler æggestokke og livmoder?

    Sagde dyrlægen ikke, at de ikke kunne se dem?

    2 år umiddelbart ikke, hvad jeg ville kalde normalt. Hun burde have haft en løbetid nu.


  • #2   27. mar 2019 Kan hun have haft en "hvid" løbetid uden blod på et tidligere tidspunkt?

    Endelig i min race er det ikke unormalt at tæverne er omkring 2 år før første løbetid, det svinger fra 6 -26 måneder, så der behøver ikke være noget galt.


  • #3   27. mar 2019 Hej
    Nææh, jeg har samme tanke- det er min tæve nr 3, jeg har aldrig prøvet/hørt om lignende. Dyrelægen sagde at hun ikke kunne se hverken livmoder eller æggestokke- men at det ikke var unormalt da de åbenbart er så små(?). Dog bemærkede hun at nyrene så fine ud, hvilket var godt i forhold til hele maskineriet derinde.
    Hun er superfrisk af en udstillingslabbe at være- i flot form på 24 kilo, æder alt på nær ingefær inden man får trukket fingrene til sig.. jeg tænker bare: Hvis nu hun ikke har livmoder/æggestokke eller begge dele, hvad betyder det så?
    Andre tæver fra kuldet kom sent i løb- aner ikke om det har en betydning


  • #4   27. mar 2019 Hej Kirsten

    Jeg har haft jævnlig kontakt med opdrætter, som deraf også oplyste mig om at de andre tæver i kuldet var gået sent i løb- hun sagde også til mig i efteråret at hun var sikker på at hun havde haft en hvid løbetid, den er jeg også med på- men hvor er "min"løbetid nummer to så? Griner.
    Jeg er glad for at høre at det ikke er unormalt med løbetid over de to år- tak


  • #5   27. mar 2019 Man kan næsten ikke være i tvivl om første løbetid uanset om den er hvid eller ej.
    Vagina hæver kraftigt op, og skifter fra at være lillebitte til at blive voksen.
    Prøv at sammenligne billeder hvor hun ligger på maven fra hvalp og nu.
    Jeg kender kun én hund, der ikke er gået i løb før halvandet år. Den viste sig at være tvekønnet. Den udviklede adfærdsproblemer og blev aflivet.


  • #6   27. mar 2019 Malene - Det er ikke alle, der hæver voldsomt, min gravhunde har altid haft "aberøv", men nogle af whipperne hæver kun en smule, der er dog forskel fra hvalp til voksen.

    Det her er fra forleden, egentlig var det hvalpen jeg tog billede af, men Cala er også højløbsk smiley


    profilbillede
  • #7   27. mar 2019 Hej Malene;
    Jeg synes ikke hun på noget tidspunkt har været voldsomt hævet, men selvfølgelig er hun vokset. Jeg tænker at hvis hun var tvekønnet, at dagens scanning og undersøgelse ville ha vist det?


  • #8   27. mar 2019 Altså, jeg ville nok få bekræftet, om der er en livmoder/æggestokke eller ej.
    Måske hos en lidt mere specialiseret dyrlæge eller med en anden type scanning?

    Hvis hun ikke har dem, så er hun jo som minimum ude af stand til at blive drægtig - Hvilken effekt det ellers kan have ved jeg dog ikke.


  • #9   27. mar 2019 Hos væddeløbshunde er det meget normalt, at de først kommer i løbetid som 1-2 årige, nogen endda først 3 årige (det er dog sjældent)

    Men det er ikke normalt hos labradorer, tænker jeg. Det virker underligt. smiley


  • #10   27. mar 2019 Tak for respons, jeg har skrevet til opdrætter, også mht hvad nu. Min tanke er nemlig hvordan man kan se det; uden at lukke op. Tanken var også at hun skulle steriliseres med kikkert... hmm, ja det er mystisk

  • #11   27. mar 2019 Jeg ville kontakte Nina på Ølby dyrehospital. Hun kan hjælpe med at løse mysteriet. Hun er specialist i reproduktion.
    Vil lige tilføje at mine tæver aldrig hæver særlig meget. Skræmmende lidt faktisk.


  • #12   27. mar 2019 Tak for navnet Louise; kunne ikke komme i tanke om hvad hun hed tidligere. Jeg afventer også lige opdrætter??

  • #13   27. mar 2019 hvilken slags scanning var det?

  • #14   27. mar 2019 Det var sådan en almindelig en, ultralyd

  • #15   27. mar 2019 okay smiley

  • #16   27. mar 2019 Min brors tæve var også blevet 2 før hun kom i løb, men det er den eneste tæve jeg har oplevet det med

  • #17   28. mar 2019 mine to bordere var begge to lige på dan anden side af to år før de kom i deres første løb, jeg ville bestemt ikke være bekymret

  • #18   28. mar 2019 Quila havde sin første løbetid, da hun var 7.5 måneder gammel og hævede ikke alverden.

    Jeg synes det er lidt mystisk, at hun ikke er kommet i løb endnu og ja også at dyrlæge ikke kan se, hverken livmoder eller æggestokke.


  • #20   28. mar 2019 Tak for i indlæg, det er rigtig rart at høre om flere der har kendskab til tæver der er gået sent i løb

  • #21   28. mar 2019 Så vidt jeg husker, oplevede Anna G det også med en af sine. Den var ret gammel før den gik i løb, og har mig bekendt alle de rigtige indvendige sager, er ikke tvekønnet og har ikke adfærdsproblemer smiley

  • #22   14. maj 2019 En Update : Musse gik i løb i går; er allerede erklæret fribløder. Jeg bevarede roen og havde sat en deadline der hed 2;5 år og så ville jeg have kontaktet Ølby. Så jeg antager nu at hun er normal- så normal som en dum udstillingslabbe nu kan blive.??

Kommentér på:
Tæve snart 2 år- ingen løbetid

Annonce