4.902 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 115 Svar

"border collie i mini udgave" "border collie i mini udgave"


I forbindelse med en anden tråd, var der et svar omkring trænings villige racer, og nu kunne jeg godt tænke mig at høre hvilke racer man kan betegne som arbejds villige på niveau med border collien, men i en mindre udgave. Jeg tænker ikke på racer der vil syes det er sjovt at træne, men virkelige trænings/arbejds hunde, hvor man kan forvente at de gider 24/7 365 dage om året. og hvor de arbejder primært fordi de elsker at arbejde og ikke kun for at opnå belønning.
Det er sådan jeg oplever feks. borderen. Men findes den type hunde i mini udgave? Ved der er miniature american shepherd, men den er så ny at det er svært at danne sig et overblik over hvordan de falder ud.


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Tilstoppet toilet 1.000 kr.
  • Hænge gardiner op 500 kr.
  • buske med rødder graves op og fjernes 3.000 kr.
  • Montering af hasvik skydedøre. 300 kr.
  • Hurtig løsning af småopgaver 1.050 kr.
  • elektriker 500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  "border collie i mini udgave"
  • #1   3. mar 2019 Jeg tænker du skal specificere lidt mere i sådan et emne.

    Der er mange hunde, som ELSKER at få lov at arbejde, og som kan knokle med en utrættelig arbejdsglæde - flere små terriere, tænker jeg.
    Men de har altså ikke den der "will to please" om man vil - førerfokus - som BC'en har.

    Jeg tænker at du jo nok ikke mener selvstændige terriere, hvis det skal minde om en BC? Men alligevel skal man lige have i mente, at mange mindre racer i den grad har arbejdsvilje og drive, men alligevel er noget helt helt andet end en border.

    Så mener du reelt bare høj arbejdsvilje, eller mener du også samme bløde, "pleasende", førerfokuserede sind som BC'en?


  • #2   3. mar 2019 Jeg synes ikke der er andre end bc der minder om bc.... ved kvæghunde fx udtrykker det sig anderledes, herunder aussie og kelpie selvom de også er meget på.

    en aussie er fx ikke en bc light som nogle tror

    og ellers ville der vel heller ikke være to racer kan man sige


  • #3   3. mar 2019 Umiddelbart tænker jeg det tætteste du kommer på er selfie, pudel o.l., uden at de dog helt er mini-BC'er.

    Men heller ikke BC'en arbejder gratis - alle hunde gør det, der betaler sig, der er bare forskel på, hvad de synes lønnen bør være smiley


  • #4   3. mar 2019 Michelle...

    Selfie? smiley


  • #5   3. mar 2019 Det er svært at forklare hvad det er ved bc der gør den anderledes. jeg skal lige summe lidt om jeg kan sætte ord på... den er ganske unik synes jeg selvom der er mange racer der er samarbejdende osv osv og selvom den naturligvis også skal lære at det betaler sig som alle andre racer

    Den er lidt grænseneurotisk plejer jeg at sige og folk med bc ved hvad jeg mener og griner normalt af det. Jeg holder meget af dem men tror ikke jeg vil have en igen at arbejde med


  • #6   3. mar 2019 Funke: Jeg tænker i forbindelse med hunde træning, som LP, DCH program mm. altså samarbejdende racer. Ved godt at terrier, jagthunde racer også er arbejdsnarkomaner, men tænker mere samarbejdende som borderen, labben og i den dur.

    Aslan og Lens: tænker ikke den behøver være som en border, men ha det samme arbejds drive, samarbejdende arbejds narkoman, i forhold til ovenstående type træning.
    Altså kan holde fokus og interesse på fører og arbejds opgave.

    Synes bare ofte der bliver foreslået nogle racer, i tråde omkring racer der vil egne sig til hunde sport, som jeg bliver ret overrasket over, og hvor det gælder at en har oplevet en enkelt hund være super, men hvor racen som hel hed, efter min mening, er noget af et sats, hvis man har specifikke mål om træning og konkurrence.

    Jeg leder ikke efter ny race, men blev bare nysgerrig om , om det er fordi vi forstår trænings villig forskelligt, det gør vi jo, men ofte åbenbart meget forskelligt.


  • #7   3. mar 2019 Michelle: enig, har bare oplevet stor forskel, på de hunde/racer jeg har haft træning erfaring med, om hvad der driver værket. Hende jeg har nu, som er en super rally hund, hun drives tydeligvis rigtig meget af godbidder/belønning, det vil sige i vores træning skal der belønnes ofte og rigeligt, ellers mister hun begejstringen og fokus. Jeg skal også passe meget på med at rette hende, så står hun af, det skal være sjovt og godbidderne skal være rigelige.

    En anden hund jeg har trænet med, border/lab blanding, der var et helt andet udgangs punkt, øvelserne var ligesom belønning i sig selv, selvfølgelig belønnede jeg også med godbidder og legetøj, men det var slet ikke på samme måde udgangspunktet og der hundens fokus lå. Giver det mening. tror forresten, det var dit svar i en anden tråd, der satte mine tanker i gang smiley


  • #8   3. mar 2019 Der er nogle, der avler dem små, så de kan være i den lavere agility klasse, men synes ikke det er nødvendigt. En border collie kan allerede være enormt lille.

    Bella vejer 12,5 kilo, hun er ikke særlig stor, og hun er ellers en udstillingslinje med DKK tavle.


  • #9   3. mar 2019 dansk spids kan overraske fordi få kender dem og ikke kender linjeforskelle af samme grund. De bc folk jeg træner med er skudt i min men en del er jo læring dvs miljø og så i høj grad linjer. Tina Klausen som har lavet min laver kun hunde af den type. aslans mor gik a hund og hele familien bruges aktivt og på seriøst plan i sport. lp, rally, aglity, spor.. aslans datter er en fantastisk arbejdshest. dog kunne man ønske lidt mere drive på leg...synes jeg men jeg er også gammel bc dame jo.... men man kan sagtens få en ds der ikke kører i det gear, ganske som ved bc hvor der er linjer mere rolige. ved ds skal man udvælge nøje og her er Tinas linjer bare helt vildt fede smiley

    men de linjer i ds minder ikke om bc. De minder om aussie hvis man skal sammenligne hvilket jo er svært for det er jo to racer.... heldigvis.... ellers var den ene der nok ikke jo

    Vil man have en ds og en sportshund så er det Tina Klausen man går til. Det er min holdning. vil man have en familiehund kan selskabet henvise

    og husk læring spiller ind. min bære præg af at han aldrig dæmpes fx. Han tændes kun. hos min spiller bagage også ind. og min kunnen som er lille i lp... var han hos Tina var han meget bedre og de første 4 år af sit liv lavede han intet som i... Han kunne ikke sit altså... men linjerne.. De er simpelthen fantastiske og det er Tina også som opdrætter smiley derfor henviser jeg rask væk gerne til Tina hvis en ønsker en god sportshund

    men en bc får man ikk. man får en ds

    ang belønning. meget er læring også. min hunds bedste belønning er øjenkontakt men det var det ikke da jeg fik ham . Det må være tillært tænker jeg....


  • #10   3. mar 2019 Ja har også set nogle ret små border collier, især i agility. Jeg var bare nysgerrig på om der fandtes mindre racer der havde lidt den samme arbejds iver som borderen, det er ikke fordi jeg ønsker en border men synes de bliver for store smiley

  • #11   3. mar 2019 Umiddelbart kender jeg ikke nogen race, der lige måler sig.

  • #12   3. mar 2019 Aslan og Lens: Det er ikke fordi det skal være som en border, det er mere glæden ved at arbejde som jeg søgte, så det er ikke en mini border, borderen er bare et godt eks. fordi den har den trænings glæde jeg efterlyser.

  • #13   3. mar 2019 Alexandoria: Nej jeg kan heller ikke komme på nogle, derfor tråden smiley Bortset fra måske mas, men igen kender ikke nok til racen.

  • #14   3. mar 2019 #11 enig

  • #15   3. mar 2019 Ft cocker?

  • #16   3. mar 2019 Derudover er det min opfattelse at mange af ultra-selskabshundene (coton og lign.) simpelthen har så stort et behov og lyst for samvær med mennesker, at hvis man stimulerer samarbejde fra hvalp af, så vil de være ekstremt gode og vedholdende i træning med fører.
    Om de så har stamina til LP og lign. aner jeg ikke, men når jeg ser dem til rally, så er de faktisk ret intense og "på".


  • #18   3. mar 2019 Hvad med Cattledoggen ?


  • #19   3. mar 2019 Lise - ja da, kender du ikke selfie-racen? smiley

    Sheltie naturligvis


  • #20   3. mar 2019 Anni - synes ikke de er specielt små? Dem jeg kender har da størrelsesmæssigt ligget mellem reiki (islænder) og Gaia (aussie). Og noget hårdere hunde end BC. Men absolut trænbare og atbejdsvillige.

  • #21   3. mar 2019 Hvad med DSG? Min søster har en, og hun er helt fantastisk. De har ikke et decideret arbejde udover hun rydder huset og haven for mus, men hun er meget kvik, vildt samarbejdsvillig og har et enormt energiniveau så hun vil gerne både med ud og løbe og vandre, samt tager gerne med i shelter. Jeg er blevet overrasket og kunne godt se mig selv have en en dag hvis jeg af en eller anden underlig grund skulle gå væk fra labradoren.

  • #23   3. mar 2019 Jeg vil sige næsten alle hyrdehunderacerne ( - de store vogtende hyrder) og samtlige retrievere.
    Kooiker, kromi, dsg, pinchere, puddel, spaniels, m.m er alle lækre arbejdsvillige racer.
    Ofte afhænger det jo mere af træneren end hunden. For med den rette træning og indstilling kan man få noget godt ud af det meste.
    Det vigtigste er at hundens sind passer til førens temperament.

    Bulldogs, mynder og spidshunde er nok dem der er længst fra BC.


  • #24   3. mar 2019 En sheltie.
    Den elsker at arbejde, men jeg ved ikke om den har den samme ro som en bc eller lab.
    Det er som om, at alt arbejde foregår i et højt gear med en sheltie. Det gjorde det i hvert fald med min smiley


  • #25   3. mar 2019 #22 Sofia
    De stående racer jeg kender til, er der ikke show i den. I stedet er de SÅ interesserede i jagt og vildt, at LP, DcH mm er meget svært at motivere dem til. Eller det går fint, så længe der ikke er fugl, men som konkurrrence/træningshund ville jeg ikke satse på dem.


    Der findes ikke en mini border collie, men der er da mange racer, som kan træne og gøre sig godt i diverse konkurrencer: Kromforländer, kooiker, cocker, shipperke, pumi, mudi, puddel, sheltie, dansk/svensk gårdhund med flere, men de er ikke bordere (og flere af dem er tæt på at have samme størrelse som borderen).



  • #26   3. mar 2019 Det kommer jo an på hvad hunden skal bruges til - og der er kæmpe forskel på om du vil have total præcision som i LP, eller om du vil have en hund der arbejder selvstændigt gennem et DcH-program.

    En sheltie vil være perfekt til LP, men den vil givetvis falde igennem i DcH - om ikke andet når den rammer eftersøgningen.

    Vil du have en BC, så køb en BC. Der er ikke særlig mange andre hunde af den kaliber, som er så alsidig træningsmæssigt.

    En FT cocker ville være mit bedste bud, på en lille, hurtig satan, der ville gøre det skide godt i DcH (men næppe i LP).

    Lens, Aslans mor var A hund? I hvad?


  • #27   3. mar 2019 Sheltie. Jeg har i hvert fald en som kunne træne fra morgren til aften hvis han fik lov.

  • #28   3. mar 2019 A hov... fejl hun er b hund og det er dch. Hun er død sidste år dog men Tina skal nok få flere derop siger hun. det tror jeg bestemt på. Hun er enorm aktiv med dem i sport af forskellig slags bla dm i rally

  • #29   3. mar 2019 Derop? Med al respekt, Dorit er B-hund smiley Er hundeføreren tidligere i sit liv kommet igennem C-klassen, er fremtidige hunde født B-hunde. Med mindre man holder 10 års pause fra alt der hedder træning og konkurrencer i nogen hundesport.

    Jeg ved godt at hun dyrker (eller gjorde?) rally og AG. Derfra og så til en god lydighedshund (i DcH-regi) er der ret langt smiley


  • #30   3. mar 2019 ok smiley

  • #31   3. mar 2019 Tak for alle jeres svar.
    Jeg er som sagt ikke på jagt efter ny hund, har det jeg har brug for smiley
    synes bare også det er lidt interessant at høre hvad andre ligger i ordene(at være samarbejdende trænings villig arbejds narkoman ;)) Der findes rigtig mange racer der sagtens kan gøre sig gældende som trænings makker hos lagt de fleste, både store og små.
    Men hvis man vil dyrke noget på højt niveau, altså dm, vm mm. så skal man jo være ret sikker på at den hund man vælger, vil egne sig, og så er der jo nogle racer der giver mere mening end andre, det kan man jo også se hvis man tager ud og ser konkurrencer, de fleste grene har nogle specifikke racer der gør det godt i de højere klasser. Der er jo altid nogle individer der overrasker, som feks en bekendt der går DCH lydighed med sin eurasier.

    Indenfor rally har der været stor variation i racer, men nu mere folk går op i konkurrencerne jo mere tilbøjelig er de til at vælge nogle bestemte racer. Man kan se at borderne(og lignende typer) begynder at dominere lige så stille.


  • #32   3. mar 2019 altså den vildeste agility runde jeg nogensinde har set live var en bc... jeg var blæst væk! det var SÅ hurtigt

  • #33   3. mar 2019 Sheltier kan nu sætte de samme bane tider som BCerne. De små har jo kæmpe fordele ved f.eks mange sving og ved slalom. De kan jo vende på en femøre.
    Men ja hvis man vil til tops skal man da vælge en hund med en passende fysik og mentalitet til hvad man vil, men der er meget der skal gå op i en højere enhed.
    Det er ikke gjort ved at købe hunden der kan smiley


  • #34   3. mar 2019 ag ikke den dag jeg så den bc. jeg kan bare ikke huske navnet men den er brun og hvid og har været til cruft sagde de. Det var i Viborg
    nuuuj en lækker hund!

    der var også stor puddel. en skøn hund!


  • #35   3. mar 2019 Nu snakker jeg generelt smiley
    Gætter på at det er Mayday du har set i Viborg. Og ja hun er hurtig og har nok dk’s bedste handler. Men hvis man sammenligner tider i stor og lille klasse på samme bane så kan f.eks Movie og Natasja altså godt matche tiden.
    Det ser så fedt ud når alt bare flasker sig i et perfekt løb.
    I stor klasse er BC den ultimative race. Pga hurtighed og smidighed. En lab, Golden, aussie, malle, m.m kan gøre det godt men er bare lige lidt efter BC’en.
    Men man skal jo ikke købe en BC hvis man ikke er gearet til racen eller bryder sig om den type hund.
    Til agility nybegynder vil jeg ikke anbefale BC. Men som 2 eller 3. agility hund, ja.

    Og ja, Kaiser ( hvid stor puddel) er supersød
    Fartmæssigt kan han ikke være med helt i toppen. Men dygtig det er han


  • #36   3. mar 2019 Ja det var mayday!

    enig... løb JEG med den hund ville den bide mig hahaha det er også handler

    vi ser tit agility fordi min mand synes det er sjovere end lp hahaha


  • #37   3. mar 2019 Det kan jeg jo kun give din mand ret i smiley smiley smiley

  • #38   3. mar 2019 Her er en “lille” BC smiley Hun er så også en hurtig lille sag smiley
    https://youtu.be/hxMsVbFr1Bc


  • #39   4. mar 2019 Det er for fedt at se dens arbejdsglæde!

  • #40   4. mar 2019 Det er lige præcist den glæde jeg snakkede om, glæden ved at udføre arbejdet, ikke forventning om at der snart kommer en belønning. Det er så fedt at se på, men jeg passer slet ikke med border collie, uanset størrelse smiley Men arbejds glæden er virkelig fascinerende.

  • #42   4. mar 2019 Maya
    Det handler ikke så meget om race, men om man får overført værdi for øvelserne.
    F.eks
    Nogle hunde elsker at lege i parken eller løbe på stranden eller træne på træningspladsen og de vil skabe sig i bilen når man nærmer sig ( hvis det ikke dæmpes med impulskontrol) Det er fordi der er “værdi” for hunden disse steder.
    Nogle hunde elsker at jage/løbe og tænder helt af ved lurecrossing, agility, slædekørsel.
    En ting som en platform/targetplade/balje er nok den største forstyrrelse for mine hunde. De kan løbe fordi frikadeller og leverpostej og legetøj men en balje må de da lige sætte en pote på smiley
    Hvorfor? Fordi jeg har overført så høj værdi til den skide balje fra de var helt små. Og ikke været skarp nok med impulskontrol.

    Man skal så formå at skabe den værdi for ens hund. Og det kan nogle gange være svært.
    Der syntes jeg personligt at Pavlovs lov om først ring med klokken og så server maden giver mening. Hvor man ikke kan overføre værdi ved at servere maden og derefter ringe med klokken.
    Derfor går jeg ind for shaping. Selvom lokning kan være lige så effektivt ved nogle hunde fordi de får belønning bagefter i form af noget andet af værdi ( f.eks at løbe/jage/svømme/trækkeleg)
    Derfor er racer der kører lidt højere ofte nemmere at overføre værdi ved.

    Jeg ved ikke om det giver mening? Det er lidt svært at forklare på tekst. Ellers tager vi bare snakken på træningspladsen en dag smiley Nu starter vi jo snart rally sæsonen op. smiley


  • #44   4. mar 2019 En rutineret dch hundefører starter jo i B klassen?! Så det er vel laveste klasse...
    C klassen er jo kun for nye hundeføre


  • #45   4. mar 2019 AG, og derfor undrer jeg mig over at Lens fremhæver Aslans linjer med, at hans mor er kommet i B-klassen - og at opdrætter angiveligt siger at "hun er sikker på at få flere hunde derop", og at det tror Lens på at hun nok skal, for hun er så dygtig...

    Jeg tænker at det er en underlig udtalelse fra en DcH-hundefører. De fleste ser jo B-klassen som begynderklassen (når altså man har været igennem C engang).


  • #46   4. mar 2019 Jeg mindes ikke nogle Danske spidser i agility. Men der er en del japanske spidser. Så måske har jeg bare overset dem. smiley
    Syntes bare der plejer at være tydelig højdeforskel og DS har ofte en lidt træls højde til agility. Hvis de er over 43 cm så skal de springe 60 cm.
    I rally har jeg set et par DS og det er klart en af de bedste spidshunderacer.



  • #47   4. mar 2019 Jeg er ret sikker på at jeg har mødt hende til et lille AG/rally-stævne i 2012. Rally gik hun ikke, men om hun startede AG, kan jeg ikke huske. Jeg kan bare huske at jeg talte DS med hende. Det var et sted nordpå - Hadsund, Mariager eller deromkring.

  • #48   4. mar 2019 Så må det næsten være DGI regi. Det er det eneste agility i det område. Det er “uofficielt” stævne men super til begyndere da man får to chancer på samme bane.

  • #49   4. mar 2019 Helt tilbage til emnets begyndelse - så tænker jeg, at nogle af de racer, der kommer tættest på BC´ens arbejdsiver, men i mindre størrelse er nogle af de mindre og lette hyrdehunde.
    Som fx. mudi og Pyrenæisk hyrdehund? Dem jeg har mødt i de racer, har ihvertfald ikke været til at køre trætte rent træningsmæssigt.


  • #50   4. mar 2019 Jeg har tjekket. Det var i juni 2012 i Hadsund. Hun stillede ikke i rally, men jeg kan ikke finde resultaterne fra AG. Men det var i DcH-regi. Thomas fra min klub stillede med Saga i AG smiley

  • #51   4. mar 2019 A og AG prøv at spørge Tina. hun vil gerne fortælle ved jeg. hun kan bedre svare selv og elsker at snakke hund. hun er super sød så i kan sagtens kontakte hende.

    https://www.facebook.com/tina.klausen.96


    til emnet
    ts en stor del af det handler som AG skriver også om værdi af belønning og indlæring, herunder metodevalg og fokus. en dårlig fører kan jo slukke selv den bedste hund. så tingene skal matche kan man sige. Jeg ser nu og da folk tro at de kan vinde fordi de får en bc men hvis de fx ikke kan følge med hunden så ender det i en stor frustration i stedet for sejr. så det er for mig en helhed der skaber en god hund.


  • #52   4. mar 2019 Jeg kan nu ikke lige se hvad jeg skulle snakke med Tina om? smiley
    Hvis nogle efterspørger DS så henviser jeg da til dig eller nogen som har racen.
    Jeg kender ikke nok til den.
    Maya skal jo ikke have ny hund lige nu. Og jeg skal heller ikke. smiley Selvom grimme mennesker viser grimme grimme hvalpebilleder hele tiden og så igen smiley smiley


  • #53   4. mar 2019 nå jeg misforstod jer nok så... jeg skimmede bare jeres indlæg og tænkte hun kan svare men jeg ved hun gerne vil fortælle. Jeg må indrømme jeg bare skimmede så sorry hvis jeg misforstod smiley



  • #54   4. mar 2019 Jeg tror heller ikke jeg har noget at snakke med Tina om - jeg tænker såmænd bare at hun er blevet fejlciteret her i tråden.

    Og jeg er ret sikker på at Maya først skal finde ud af hvad hun vil lave med næste hund, før hun lægger sig fast på en race. Maya, on that note, synes jeg du skal kigge forbi klubben en lørdag kl. 11 og se lille Sirius smiley En hvalp efter ham vil være perfekt!


  • #55   4. mar 2019 Hvad er lille Sirius så for en? Spørger hende der overhovedet ikke skal have hvalp de næste mange år smiley smiley smiley smiley

  • #56   4. mar 2019 Lille Sirius er en aussie. Han er faktisk ret lille, og så er han mega fiks og lækker. Og jeg bryder mig egentlig ikke om blue merle, men Sirius er den smukkeste hund. To blå øjne med små brune pletter i.

    Han er kærlig og super omgængelig. Og så er han uden tvivl den klogeste hund jeg nogensinde har oplevet. Han har en imponerende indlæring! Selv da han lige tabte hjernen omkring jul, var han stadig indlæringsmæssigt skarpere end resten på holdet.

    Jeg bliver ved og ved med at presse ejeren for at hun skal få ham tjekket og avlsgodkendt, og hun er vist ved at være der. Og gæt hvem der skal passe ham i uge 28 smiley


  • #57   4. mar 2019 A med bomstærk: Hvad er han for en?

    Som sagt leder jeg ikke efter ny hund, synes bare det er spændende at læse om forskellige racer og så drømmer jeg lidt smiley Der findes så mange spændende racer, en del er slet ikke for mig men fascinerende. Lige nu leger jeg bare med tanken, både i forhold til spændende racer og trænings former, Jeg ved dog ikke hvor jeg er når det evt. skulle blive aktuelt, af flere grunde og måske skal jeg slet ikke ha flere hunde.

    Derud over har jeg ofte oplevet tråde, hvor folk spørger til trænings villige/pleasende racer, hvor der kommer forslag, jeg tænker, er skudt totalt over målet, og enten læser folk ikke hvad der bliver skrevet eller også tolker vi bare meget forskelligt.
    Min egen, tysk pinscher, er en super fin trænings hund, og er ret alsidig. Men hvis jeg bliver spurgt om en race, hvor vedkommende ønsker en konkurrence hund, så ville det bestemt ikke være mit første bud. Det betyder ikke at den ikke kan bruges, men hvis man inden køb, har nogle ønsker omkring at klare sig godt til konkurrencer, så er der racer der generelt er sikrer valg.

    Indenfor min sport, rally, kan de fleste racer klare sig fint, men du har et lettere udgangs punkt ved at vælge en type som border, lab og lignende, end ved at vælge en husky eller basset mm. Selvfølgelig skal man tage udgangs punkt i hvem man selv er og hvad man ellers kan tilbyde, f.eks. tror jeg ikke jeg ville egne mig til borderen.


  • #58   4. mar 2019 A: tror han startede lige inden jeg stoppede, kan huske vi fik en aussie på holdet, han var ret lækker. Han virkede ret mild i forhold til hvad jeg ellers har hørt og oplevet med racen, men han var ret ung hvis jeg husker rigtigt.

  • #59   4. mar 2019 Ja, det er ham. Han er præcis lige så lækker i dag, som dengang. Hans spor i lørdags, jamen, jeg var sgu lige ved at tude over hvor lækkert han går. Jeg holdt ham lige i 5 min., og kunne gå den flotteste fri ved fod med ham uden problemer. Han er altså helt fantastisk smiley

  • #60   4. mar 2019 Jeg nåede ikke at møde ham så mange gange, men han var utrolig lækker, kan godt være jeg skal komme forbi en dag og bare nyde synet smiley Og det er jo lige det, der er bare forskel på forskellige hunde når de arbejder, de fleste er dygtige, men nogle får bare lige en til at falde i svime fordi de er i det på en hel anden måde.

    Kan godt forstå du glæder dig til at passe ham. smiley Vi tager snart ud og passer Milo, han er også bare lækker smiley


  • #61   4. mar 2019 Nok ikke muligt at finde

    En puddel af arbejdslinjer og gode griffoner


  • #62   4. mar 2019 Helle - pudel af arbejdslinjer? Mig bekendt er racen ikke delt, så man finder da højst pudler, hvor opdrætter også prioriterer brugen (Men så er der jo tale om måske et par generationer eller tre, ikke hvad man kan kalde arbejdslinjer) smiley
    - og blandt de små er selv en opdrætter der bare prioriterer brugen lidt ret svær at finde. Der er lidt flere ved de store, men så er de jo ikke ligefrem mindre end BC.

    Bortset fra det er jeg helt enig i, at pudel er et godt bud på en god lille træningsglad hund. Bare en noget anden type end BC (Men det behøver jo ikke være skudt smiley )


  • #63   4. mar 2019 Du har ret. De er ikke egentligt. Dog er der ingen tvivl om at der er store variationer indenfor racen og man kan bestemt finde "arbejdende" pudler. Det er bare ikke helt let

    De findes nok mest i udlandet


    Hvis jeg fik lov ville jeg gerne have en puddel


  • #64   4. mar 2019 Jeg har da altid syntes at aussien var en ok hund, men aldrig tænkt den som noget jeg gerne ville have. Men jeg må erkende at jeg kunne være fristet til en Sirius-hvalp. Han er simpelthen en stjerne smiley

    Åh Milo, den lækkermås smiley Jeg passede Buddha her for et par uger siden, og han var alene-alene i nogle timer. Han havde ikke ødelagt noget, men siddet i vindueskarmen og savlet mundvand og dryppet dillersnask på selve karmen (som er træ, nu med pletter) og nyst på ruden smiley Kæft, hvor må det have set tosset ud med sådan en kæmpe bamse i vinduet smiley


  • #65   4. mar 2019 charmen ved hanhunde smiley Jeg har for sjov kigget lidt på aussies, men synes det er lidt svært at vurdere racen, nogle er nærmest labrador lalleglade og nogle er ret skarpe/reserveret, men kan godt lide at den er lidt mere robust mentalt, min oplevelse, hvor en border virker enormt blød og sensitiv. Men det er bare min fornemmelse.

  • #66   4. mar 2019 enig Helle især de store ser jeg mange rigtig fine af. Det er en ret overset hund også fordi bc hitter meget.

  • #67   4. mar 2019 Det afhænger jo i høj grad af hvad man ønsker at lave med sin hund. Og på hvilket niveau.
    Men ligeså meget hvad man kan lide i en hund.
    Jeg elsker jo det bløde, sensitive og alligevel masser af power og gåpåmod som BC’en er.
    Jeg ville foretrække schæfer fremfor Aussien.
    Jeg kunne så sagtens finde på at anbefale tysk pincher som konkurrencehund. Jeg syntes de er lækre arbejdsvillige, sensitive, smidige og smukke. Tessa er da for skøn smiley
    Nu har jeg jo selv dsg der er lidt derhenad tysk pincher smiley Jeg vil da påstå at han er en fin fin konkurrencehund. Han har startet LP og bestået han er rally champion og snart agility champion Han har været placeret til Dm agility flere gange og er nu udtaget til World agility open for anden gang.
    Men måske falder Buster bare lidt udenfor normen i hans race? Han er jo også uden tavle så der kan jo godt være noget andet i. Måske lidt Fox terrier pga hans lidt lange snude og mindre markerede stop. Det vides ikke. Dog så jeg både mor og far og søskende og de lignede alle gårdhunde smiley
    Det fantastiske er jo at der er så mange forskellige racer så der er noget for enhver smag.
    Et eller andet sted er det fede da også at arbejde med det man har. Man lærer ufattelig meget af sin hund hvis bare man vil.


  • #68   4. mar 2019 Der findes selvfølgelig dygtige storpudler, men det er ikke ret mange der gør det i hundesport.
    Jeg kender til et par stykker, men da det nok er mere undtagelsen end det er reglen, at racen bliver brugt til andet end udstilling i DK, er det svært at vælge den rigtige hvalp til sport.
    Derudover er storpudlen en meget lille race antalsmæssigt i DK - 68 nye stambogsførte individer i DK i 2018.

    Jeg ved godt, at det er uden for trådens emne, men jeg bliver altid lidt provokeret, når der er nogen der skriver at mange storpudler (eller anden antalsmæssigt lille race) gør det godt i xx hundesport. For hvor mange er det reelt der er tale om? Er det ikke bare fordi de stikker ud i forhold til de mange border collier?




  • #70   4. mar 2019 Men hvorfor skulle stor pudlen ikke kunne gøre det godt i konkurrence sammenhæng?
    Jeg kender
    To der går LP3
    En der går rally
    To der løber agilitystævner
    Dværg og mellem pudler deltager i mange hundesportsformer så hvorfor skulle stor ikke anbefales?


  • #71   4. mar 2019 Randi - er man villig til at kigge i f.eks. Sverige, så er det faktisk til at finde opdrættere der gør det i andet end udstilling.
    Men ja, ærgerligt at en ellers vældig trænbar og atbejdsvillig race (næsten) kun avles efter eksteriør - kunne da være meget sjovt at se, hvordan de klarede sig i konkurrencer, hvis der var lidt flere af dem at sammenligne (en enkelt eller to siger jo mere om individ end om race).
    Agility kan jeg ikke rigtigt tro storpudler kan slå BC'erne i, men kunne forestille mig dch-programnet ligger ret ligefor for dem, så der burde de bestemt kunne være med, også mod BC'er.


  • #72   4. mar 2019 AG, går Ingebjørg ikke nordisk med sin? Eller gik det ikke?

  • #73   4. mar 2019 Randi du skal se lidt ud over lille DK når du tænker stor puddel smiley og puddel generelt

  • #74   4. mar 2019 Jeg har måske ikke formuleret mig rigtigt.
    Jeg er ikke i tvivl om, at der findes super dygtige pudler, både i DK og i resten af verden. Lige som at der er fantastiske gravhunde, terriers og mange andre racer, som gør det godt i diverse former for konkurrencesport.
    Jeg spørger bare om det virkelig kan være rigtigt at der ligefrem er mange pudler øverst på sejrsskamlerne rundt omkring? Eller om de få der engang imellem ses i sporten opleves som "mange" fordi den stikker ud i forhold til den eller de sædvanlige racer i sporten.
    Jeg tror det er fordi jeg altid får en form for knopper, når racer som stort set aldrig deltager i konkurrencer (måske pga lavt antal individer), fremhæves som fremragende konkurrence-hunde?
    Bare fordi racen en gang for 100 generationer siden har haft en arbejdsopgave, som indeholder en stor grad af samarbejde, er det jo ikke sikkert den egenskab stadig findes. Særligt ikke hvis der primært er avlet efter et smukt udseende.
    Tænk på hvor meget folk går op i linjer, når de skal vælge en apportør, stående hund eller hyrdehund? Hvorfår mon de gør det?


  • #76   4. mar 2019 Randi hvad baserer du din holdning på? har du undersøgt linjerne?

  • #77   4. mar 2019 Øverst på sejrsskammelen? I hvad og på hvilket niveau? Nej jeg tror ikke den vinder DM i agility.
    Men hvor mange har ambitioner om det?
    Ja min oplevelse er at pudlen er særdeles samarbejdende og en meget klog race. Og rigtig god til andre mennesker og hunde.
    Den vil kunne bruges til agility, rally, LP, dch, nosework, dogdancing på konkurrenceplan.
    Ulempen er pelsplejen som man enten selv skal varetage og det er ret hårdt ved så stor en hund eller betale sig fra.
    Vi har haft en del i klubben i forskellige discipliner og samt dem jeg kender fra stævner, og jeg har aldrig mødt en der ikke ville samarbejde eller virkede problemagtig.
    Kaiser deltog i VM for pudler sidste år. Så der må da være en del der bruger deres hunde til mere end udstilling.
    Om avlen med tiden gør noget dårligt for “samarbejdet” fordi mange mennesker ser på udseendet som første prioritet vil tiden vise. Men højst sandsynligt. Fuldstændig som flere andre racer er blevet “ødelagt” på den måde.


  • #78   4. mar 2019 Den her gravbasse er sgu sej. Her vinder af rally championklassen og ja der var også BC’er med i klassen.
    Men nej en gravhund er ikke det man vil kalde en oplagt samarbejdende lydighedshund og slet ikke agilityhund


    profilbillede
  • #79   4. mar 2019 Åh, jeg formår ikke at forklare hvad jeg mener smiley
    Det handler i virkeligheden ikke om pudler eller linjer der af, men mere om den måde mere eller mindre sjældne racer ofte angives som fuldstændigt fantastiske til en eller anden sport. På trods af at antallet af individer af racen der dyrker sporten et få.

    Jeg stopper med at ødelægge tråden med alt muligt udenoms snak her - når jeg har samlet tankerne og formuleret noget klogt, kommer der muligvis en tråd med emnet smiley


  • #80   4. mar 2019 Jeg kan nu godt følge dig, Randi smiley
    Jeg tror bare nogle mennesker leder efter det alternative til det mest brugte og almindelige. Måske fordi de føler det ikke lige er det de vil have eller bare vil se efter noget andet.
    Det samme når de foreslår racer.
    Jeg er klart til de gængse racer som BC, Lab, schæfer men derfor kan man jo godt se på de mere ukendte og sjældne racer.
    En af de ting jeg elsker ved rally er netop den mangfoldighed af racer der deltager på lige fod. Det er så fedt.

    Lige nu leder jeg så bare efter en bil smiley
    Se det er straks meget værre for jeg aner intet om biler smiley Hvad svare til en labrador indenfor biler ? smiley smiley smiley
    Den skal bare starte og køre og have et stort bagagerum smiley hvor svært kan det være ???



  • #82   4. mar 2019 #80 Svaret er BERLINGO smiley

    Det handler jo også altid om hvordan man proiriterer hundens egenskaber: Skal man have en sød hund, som passer til familiens liv og så også løbe agility en aften om ugen eller vil man død og pine være på landsholdet i agility.
    For nogen er sporten vigtigere end hunden og hvis hunden ikke dur, må man få en anden eller en mere. For andre er det ikke så vigtigt om hunden kan dyrke rally eller nose work, bare man kan lave noget hyggeligt træning sammen.


  • #83   5. mar 2019 Randi - hvornår havde BC sit indtog herhjemme? Cirka 20 år siden tror jeg. Indtil da var pudlen faktisk temmeligt godt repræsenteret på resultatlisterne i hundesport.
    Den er så blevet overhalet af BC.
    Men også for 20 år siden blev pudlen udstillet og ikke avlet til jagt (ville jeg have jagthund ville jeg næppe vælge pudel, hverken dengang eller nu).
    Jeg tænker derfor godt, at må regne det for sandsynligt, at det grundlæggende er en trænbar og samarbejdende hund stadigvæk. Det var ikke avlet ud i 90'erne trods stort fokus på udseende, det er det næppe heller nu.

    Med det sagt, så er vi da enige om, at det er lidt letkøbt at nævne en race som blot har enkelte individer, der er godt med i en sport og så påstå hele racen derfor er egnet.

    Jeg har hørt om bl.a. fox terrier, der dyrkede IPO... Det gør næppe racen oplagt til formålet.


  • #84   5. mar 2019 Jeg har altså ikke sagt at en hel race er egnet til elitesport eller til sejrsskamlen smiley Jeg har rost stor puddel så det er vist noget af en stramning af det jeg skrev. jeg er faktisk enig med dig Michelle i dit indlæg og som jeg skrev er det en lækker og overset race og det står jeg ved. men jeg kan se at en fjer let bliver til en hel gruppe høns hurtigt online smiley

    Helt præcis skrev jeg at jeg var enig med Helle og at jeg især blandt de store ser mange fine hunde. hvordan det kan vendes til at rose og føre en hel race frem forstår jeg ikke smiley senere tilføjer jeg at jeg ikke kun taler om danske hunde. og jeg synes virkelig jeg ser mange fine storpudler rundt omkring. Det er en lækker hund iflg mig


  • #86   5. mar 2019 Da jeg startede til agility tilbage i slutningen af 80´erne, havde vi kun én border på holdet. Derudover var der alt fra cocker over schæfer og gammel dansk hønsehund til karelsk bjørnehund.

    Men omkring den tid var der så en border, der vandt EM (tror jeg det var) og i årene derefter skiftede alle mine mere ambitiøse klubkammerater race, og fik border.

    Dengang var det retrieverne, der dominerede LP, synes jeg...


  • #87   5. mar 2019 Jamen Border collien er bare en fantastisk arbejdshund. Næsten ligegyldigt hvad du beder den om. Det er en sund race og så er den utrolig nem. Det er en sensitiv hyrdehund med alt hvad det indebære.
    Så ikke underligt at den er blevet voldsom populær blandt folk der gerne vil opnå resultater eller bare vil arbejde meget med hunden.


  • #88   5. mar 2019 I USA eksisterer der "arbejdslinjer" for storpudel (standard poodle), jeg sad da lige her i weekenden og savlede over en amerikansk opdrætter, desværre havde de kun en fb side og ingen hjemmeside man kunne granske smiley
    Det var pudler brugt til jagt med vandapportering.


  • #89   5. mar 2019 AG - du har SÅ meget ret. Borderen er en fed arbejdshund, og en velaktiveret border, er også en fantastisk kammerat at bo sammen med resten af tiden. smiley

  • #90   5. mar 2019 A-S - vær opmærksom på at markprøve "over there" er markant anderledes end herhjemme. Og at storpudler derovre kan være temmeligt store (de har ikke øvre grænse for højde).

    Som jagthund ville jeg nok ikke købe pudel, heller ikke fra "jagtlinier" derovre fra. Men hey, enhver form for fokus på brug inden avl vil jeg d hilse velkommen smiley


  • #91   5. mar 2019

    profilbillede
  • #92   5. mar 2019 Michelle:
    De havde nogle titler hundene, men mest savlede jeg over de fine videoer af at de blev brugt til reel jagt og gjorde det rigtig fint:)
    Men uanset så bliver det ikke lige USA jeg henter min første pudel i smiley Tænker mindre kan gøre det til en start:)


  • #93   5. mar 2019 Lens
    Jeg kender da godt Tina smiley
    Jeg har gået på rallyhold med hende det sidste år.
    Jeg vidste bare ikke at Aslan var derfra. smiley


  • #95   5. mar 2019 Mine FT cockere vil arbejde til deres ben falder af. Deres passion er selvfølgelig søget, men de løber også gerne agility, går rally, spor, nosework, canicross eller hvad fanden du ellers beder dem om til de segner.... Og så er de verdens smukkeste hunde!



    profilbillede
  • #96   5. mar 2019 Denne type tråde er dog altid lettere bizarre, fordi folk anbefaler i øst og vest, fordi de kender et enket eksemplar der var fantastisk eller vandt VM i 1987... Men det ændrer jo ikke på at racen som sådan måske ikke ligefrem er arbejdsivrig - eller at der kan være langt imellem træningsnarkomanerne i specifikke racer.

    Min den gamle er fantastisk, har løbet DM 5 gange og World Agility Open 2 gange, og selv som 11 årig og blind vil hun stadig arbejde røven ud af bukserne. Men det betyder ikke, at jeg tænker at alle DSG-blandinger vil være at anbefale som konkurrencehunde. Den brogede ko bag hende fx. er halvt dsg og halvt jrt og burde have drive så det basker. Hvis nogen kender en mere laid back, anti-arbejdshund end hende, så vil jeg æde min hat. Hun er det mildeste blideste dyr nogensinde, som hele sit liv har været uber tilfreds med en hverdag på langs i sofaen.


    profilbillede
  • #97   6. mar 2019 Anna G. Lige præcis, du har helt ret, og det var egentlig også mit udgangs punkt, for undre mig virkelig over de racer der bliver foreslået i denne her slags tråde.

  • #98   6. mar 2019 Det mener jeg faktisk ikke. For i bund og grund handler det jo om smag og behag. Og hvad man har lyst til at arbejde med. Og passer sammen med.
    Nogle er til spidshunde andre til hyrdehunde og andre til jagthundene osv.

    Jeg mener at en dsg er lige så fin en konkurrencehund som en spaniel er. Medmindre vi snakker f.eks jagt som er spaniel force eller skadedyrsbekæmper som er dsg force.
    Det giver sig selv at slædehundene er bedst til slædekørsel, hyrderne bedst til at hyrde osv

    Det handler i høj grad om at føren kan motivere hunden til arbejdet og skabe den relation der skal til.


  • #99   6. mar 2019 enig AG. der er en hund til os alle smiley

  • #100   6. mar 2019 Selvfølgelig er det forskelligt hvad vi synes er fedt at arbejde med - og hvad folks ambitioner er med en konkurrencehund. Men når der specifikt bliver spurgt til en hund der arbejder for at arbejde og er med på mange gentagelser og detaljerytteri, så har vi jo snævret feltet væsentligt.

    For ligegyldigt hvor fed vi synes vores spidshund eller terrier er at arbejde med, så er der ikke mange af dem der tåler gentagelse på gentagelse på gentagelse uden at løbe sur i det. Og jaja, det gider din mosters / onkels / barndoms / træningsmakkers hund godt - super! Men det er stadig ikke racemæssigt et træk der ses ofte.


  • #101   6. mar 2019 Det kommer helt an på hvor udbredt en race er til at man kan konkludere på den så sikkert. Jeg tror bestemt der er terrier der kan arbejde fantastisk mellem alle de mange racer der findes. Vi skal passe på med at tro at terrier fx er en homogen gruppe. Det er den ikke. og mange af os kender slet ikke de enkelte racer ret godt og så skal man passe på med at afskrive dem på et løst grundlag.

    puddel debatten herover var et godt eksempel.

    at der er langt mellem snapsene hos nogle af de mere kendte terrier racer, betyder ikke at der er det ved alle terrier racer.


  • #102   6. mar 2019 men jeg holder fast i mit startindlæg

    bc findes der kun inden for bc smiley


  • #103   6. mar 2019 Anna
    Så man må ikke anbefale terrier, pinchere og spidshunde til lydighed? Hmm så hvis du vil have en terrier eller spidshund så er lydighedskonkurrncer lukket land?
    Vi mennesker er ofte dem der står i vejen for vore hundes evner og giver dem labels.
    Der findes mange racer der vil arbejde hvis de bare bliver trænet korrekt

    Enig med Lens
    Der findes kun en BC. En MAS er aussie og ikke BC.


  • #106   6. mar 2019 Det er jo ikke fordi jeg ikke mener at andre racer end border collie dur til lydighed. Har selv en skøn pinscher, som jeg ikke vil bytte for noget i verden, hun er perfekt til mig, men nogle arbejds narkoman er hun altså ikke. Hun klare sig super godt i rally, men jeg kan ikke nørde med hende på samme måde som man kan med en border eller schæfer mm. Hun ville blive ked af at blive rettet på eller ikke at få sin godbid/belønning. Jeg kan ikke forstå at det er så forkert at sige der er forskel. Selvfølgelig skal man vælge den rette hund, der passer til en, men man må også bare gøre op med sig selv hvad der er vigtigst, at kunne være med i VM kampen eller holde fast på at gravhunden passer bedst til en. Hvis du vil være med i toppen så kræver det at du vælger en hund der kan være med deroppe og der er bare nogle racer der er bedre egnet.

    Man foreslår jo heller ikke en løwchen hvis man har et ønske om at klare sig godt på markprøver, eller en Shiba hvis man vil hyrde. Jeg opponerer ikke mod at mange racer kan klare sig godt i rally, men i de fleste andre sportsgrene er der altså større krav til hunden.


  • #107   6. mar 2019 Hvem siger det er forkert at sige at der er forskel?!
    Der ER jo forskel. Ellers kunne vi jo bare nøjes med en race.
    Hvis man vil se hvilken nogle racer der duer til en sport så kan man jo bare se start og resultatlisterne. Længere er den jo ikke.
    Jeg tror da ofte når folk spørger ind til raceforslag så er det for at få nogle alternativer til det gængse. Så kan man jo selv vurdere hvad der bedst passer ind i ens liv. Konkurrencer er jo en meget lille del af det at have hund for de fleste.


  • #108   6. mar 2019 I mine yngre dage, da jeg lærte om klikkertræning og så fantastiske videoer af forskellige arter af dyr, der kunne alle mulige fantastiske ting, havde jeg en opfattelse af at alle hunde kunne lære alt. Jeg var nærmest ny-religiøs og mente, at bare man var en dygtig nok træner var stort set alt muligt, også indenfor konkurrenceverdenen. At gøre en borzoi til lydighedschampion var det samme som at gøre en border collie til lydighedchampion, hvis bare man var dygtig nok (sådan lidt skarpt stillet op).

    Jeg har konkurreret med whippet, terrierblanding, spanielblanding og nu med en labrador af arbejdslinjer og OMG hvor der er forskel.
    Forskellen ligger ikke så meget i at træne og at lære øvelserne, det er sådan ca det samme for alle fire. At lave gentagelser i træningen har jeg heller aldig haft problemer med med mine hunde, heller ikke med terrier og whippet.
    Men at arbejde i længere tid uden belønning, i forskellige miljøer, at have selvkontrol til ikke lige at gøre det man helst vil, men rent faktisk blive og arbejde er helt forskelligt med en terrier og en labrador.
    Jeg er formentlig også blevet en bedre og bedre træner i løbet af årene, men det kan vist ikke forklare hele forskellen.
    Jeg mener stadig at en spids, mynde eller anden ikke samarbejdende race kan lære sådan ca de samme øvelser som en labrador eller en border collie (det bliver måske op ad bakke at lære en chihuahua at hyrde får, men øvelser ud over dem racen er lavet specifikt til).
    Men bare fordi man kan lære øvelserne er det jo ikke sikkert man kan bruge det til noget i praksis, hvis der skal belønninger til for hver lille bevægelse, hvis det kun kan udføres i bestemte miljøer osv.
    Stadig mener jeg at trænerens evner er det vigtigste i det at få en god konkurrencehund, men hundens baggrund spiller også en ret stor rolle.
    I mange sportsgrene er det i dag marginalerne der afgør hvem der vinder og så er det klart, at det gælder om både at være en fremragende træner og at have den bedste hund.
    Hvis jeg skulle køre tour de france skal jeg jo også både have den bedste træning og den bedste cykel (og måske den dygtigste læge). Uanset hvor trænet jeg er, vinder jeg ikke på min gamle havelåge.


  • #109   6. mar 2019 #107 Og så er der helt sikkert også en selvforstærkende effekt. Hvis man som relativt ny i en eller anden sportsgren ser, at det hver gang er en border collie der vinder, så vælger man sikkert en border collie, hvis det er meget vigtigt for en at vinde.
    Hvorfor tage chancen med en anden race, hvis det at klare sig godt står meget højt på ønskelisten.


  • #110   6. mar 2019 men Randi det er der jo heller ingen der siger i tråden... altså at du vinder på din gamle tantecykel...


    men at førerens kunne spiller ind er der vist ikke tvivl om, ganske som der blandt de mange hundrede racer naturligvis er andre end bc der gør det godt. og måske bedre smiley

    en bc bliver jo ikke bedre end dens fører. Det er ikke sådan at fordi man har en bc så ender man øverst på skamlen. der kan derfor sagtens stå en terrier eller en dag i stedet.

    folks erfaringer med racer varierer. ingen kender dem alle. selv ved jeg hvordan det er at ejer en meget meget få kender og endnu færre har arbejdet med. så er det svært at svare på hvorfor man anbefaler den. for man kan ikke gøre andres erfaringer og erfaringer er subjektive

    men som AG skriver kun bc er bc. vil man en bc må man få sig sådan en. man skal så bare huske at tiden på sejrsskamlen er meget kort sammenlignet med resten af det liv man skal tilbringe med hunden. og at man måske ville have bedre chancen for at ende der med en god puddel end med en bc

    smiley


  • #111   6. mar 2019 hvorfor ikke vælge en bc?


    det har jeg vist svaret på herover smiley

    hvorfor tage chancen med en bc gælder også den anden vej... en bc vinder ikke automatisk fordi den er bc



  • #112   6. mar 2019 Lens: Vi er enige, en BC vinder ikke pr automatik, men det er der mange der tror. Vi vil have en border collie, for de er så lydige smiley

    Ingen hund er bedre end den er trænet til, men med nogle racer kan man måske slippe igennem med mindre god træning end med andre racer. Der er jo ikke grundliggende forskel på hvordan racer lærer, men mange af de traditionelle arbejdshunde kan måske lidt bedre tåle en korrektion i ny og næ og stadig arbejde med høj intensitet, end mange af de ikke samarbejdende racer.

    Jeg er også enig i, at tiden på sejrsskamlen er ret kort, men for nogle ejere er den meget vigtig. Faktisk vigtigere end hunden og hverdagen med hunden.
    Jeg har på det sidste set et par grimme eksempler på dette.
    Et hvor man har konkurreret med en meget syg hund, selv om man vidste at den var syg og havde smerter - udelukkende for at opnå en eller udtagelse til et internationalt mesterskab.
    Andre eksempler er ellers positive trænere, der har tyet til meget aversive metoder, fordi ønsket om at gøre det godt i konkurrence åbenbart er blevet større end det positive samvær med hunden. Jeg har også set flere eksempler på, at en hund bliver pensioneret meget ung eller omplaceret, for så at blive erstattet af en ny hund, fordi den ikke umiddelbart kunne præstere i konkurrenceringen.
    Det må man da gøre fordi konkurrencedeltagelse ar meget vigtigt, og måske endda vigtigere end hunden og hundens velbefindende.



  • #114   6. mar 2019 Der er jo ingen garantier når man køber en hund.
    Jeg har da set op til flere BC’er og FTer der virkelig manglede drive. Hvad det skyldtes skal jeg lade være usagt


  • #117   6. mar 2019 @71: "Agility kan jeg ikke rigtigt tro storpudler kan slå BC'erne i, men kunne forestille mig dch-programnet ligger ret ligefor for dem, så der burde de bestemt kunne være med, også mod BC'er. "
    Ja, man tænker at DcH programmet burde ligge godt til pudlerne som det gør for fx retrieverne. Af en eller anden årsag har jeg set flere (alle med storpudler), der prøver og prøver og ender med at opgive. Måske har det noget at gøre med dem der vælger pudel ??? Måske er det noget helt andet ??? Jeg hælder lidt til at det måske mest er førene, men er ikke helt sikker. Jeg har selv en race som på papiret burde være topdollar i DcH programmet. Den er ikke så almindeligt brugt i programmet (sikkert fordi DcH programmet ikke indeholder bidearbejdet og det er traditionelt noget man gør med dem). MEN der er fx øvelser som jeg ganske enkelt kommer meget let fordi min hund er den den nu engang er. Jeg har aldrig skullet lægge det store arbejde i at lære den at gø af den døde genstand eller en figurant. Den elsker legetøj og synes at det er topfedt at finde det ude i terrænnet, spor lå lige til højrebenet for den, da den først fandt fidusen i eftersøgningen vil en løbe til den segner i troen på at der står nogen med en bold hver gang jeg sender den osv osv. Jeg har så fejlet på noget vigtige punkter fordi jeg ikke kendte min race særlig godt - ny race for mig - da jeg startede hende op. Derfor har vi ikke rigtigt 'shinet'. Men jeg har lært nogle vigtige lektier til når jeg starter op med min næste brugsliniedobs smiley
    DcH programmet ligger så ikke lige til højrebenet for BC'erne smiley - min oplevelse smiley Selvfølgelig er der en del der gør det godt og der er BC'ere der er E-hunde. Jeg har oplevet flere med BC'ere have de samme issues i de samme øvelser smiley
    @85: Jeg har kan også huske tiden før BC'erne. Der var MANGE pudler der gjorde det rigtig godt indenfor LP. I det hele taget var det et lidt mere varieret udbud af racer man så fx i LP-ringene.
    BC'erne kom vel for alvor til DK med agility. Og jeg kan så udmærket forstå hvorfor. De er ganske enkelt bare fede at løbe AG med. Jeg har selv løbet med en låne BC engang i først i nullerne. Det er fedt at dyrke så hurtig en sport med en hund, der reagere så hurtigt på dine mindste vink.
    Tilbage til TS oprindelieg spørgsmål så jo der findes en race, der kan det samme som BC'erne bare i mindre udgave: sheltien. Det er ARBEJDSHESTE og de elsker det.


  • #118   6. mar 2019 #114 - Det har jeg bestemt også AG.

    Jeg har så også set hunde shine, på trods af rimeligt middelmådige førere.
    Vi havde bla en bordertæve på agilityhold i klubben, hvor jeg nærmest var sikker på, at hun lærte banen, når føreren gik sin gennemgang.
    For uanset hvor inkonsekvente, manglende, modstridende og decideret forkerte signaler den hund fik under et gennemløb, så endte den stort set altid med at løbe fejlfri. Det var SÅ imponerende smiley


  • #119   6. mar 2019 hvordan er det med sheltie og gøen? Kan nogle dele deres erfaringer?

    jeg har Desværre oplevet dem gø en del men det må da kunne trænes?

    jeg spørger fordi jeg synes utrolig godt om racen men ikke om gøen smiley


  • #120   6. mar 2019 Sheltier = gøen
    Jeg har oplevet ganske få eksemplarer der ikke gøede ret ofte. Men flertallet elsker at høre sig selv


  • #122   6. mar 2019 pokkers men det anede mig smiley

  • #123   6. mar 2019 Jeg synes, at der er en del forskel på linjerne. Jeg har mødt nogle stykker af de meget mørke/sorte, der var forbløffende stille selv i konkurrencesituationer smiley

  • #125   6. mar 2019 Det var interessant hvis der er forskel mht farve. Det hører man jo ved andre racer og så

  • #126   6. mar 2019 Buch herinde fra har jo lille bitte Jessie, de har arbejdet intensivt på at fjerne gøen, så de kunne komme til at konkurrere. Det går så vidt jeg ved rigtig godt, nu der er mere styr på det.
    Da jeg mødte Jessie første gang for flere år siden var hun dog voldsomt gøende (og roterende;) ) til en grad jeg personligt slet ikke ville kunne magte smiley


  • #127   6. mar 2019 Sjovt, har, som jeg husker, aldrig mødt en sheltie til rally konkurrence, har selvfølgeligt set en million til ag, men egentlig burde de vel kunne klare sig fint i både rally og lp, foruden ag.

  • #128   7. mar 2019 Er det rigtigt Maya?
    Nu er det jo et par år siden jeg var afsted regelmæssigt, men dengang syntes jeg altid, der var et par sheltier.
    Jeg har også trænet LP sammen med adskillige sheltier, der var ret pænt fremme i LP-klasserne.


  • #129   7. mar 2019 Sidst jeg gik på LP-hold var holdet før os i hallen et rallyhold. En masse sheltier og en enkelt collie og en enkelt golden. Så vidt jeg forstod var det et konkurrencehold smiley

  • #130   7. mar 2019 Nu er jeg heller ikke ude til vildt mange konkurrencer, men synes ikke jeg har set nogle her i Østjylland. Kom bare lige til at tænke på det da racen blev nævnt. Husker heller ikke nogle fra dm i sommers i rally og lp, men de kan jo godt ha været der.

    Tænker bare at sheltien ville være god til både rally og lp.


  • #131   7. mar 2019 Det er den i hvertfald. Der er mange sheltier der er DKLPCH smiley Og jeg har meget svært ved at se hvorfor den ikke skulle være god i rally; det er jo en hel masse momenter fra LP - og lidt AG - sat sammen på en anden måde.

Kommentér på:
"border collie i mini udgave"

Annonce