{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.221 visninger | Oprettet:

Nærgående hundeejere {{forumTopicSubject}}

Ja ja jeg VED at det er endnu et af de titusinde emner om det, men nu laver jeg det alligevel:

hvad sker der for, at andre hundeejere er så opsøgende over for komplet fremmede mennesker??
Jeg gik med min lille "lånehund" i dag og imod os kommer så en ejer på det modsatte fortov.
Lige pludselig krydser han over vejen med sin hund men jeg tænker hey, det kan være det er en lettere rute.

Men nej, han styrer direkte imod os og kigger afventende mens hans hund går hen mod os. Han har endnu ikke sagt ét ord eller fået øjenkontakt med mig.
Da hans hund efterhånden kommer for tæt på får jeg sagt "det kunne være det var en idé at spørge først" og går videre.
"Nååå ja okay ja" svarer han og gør ingen mine til at få sin hund tilbage.

Altså wtf??? Hvad får et andet menneske til impulsivt at stoppe op og krydse vejen mod komplet fremmede uden ét eneste ord eller bekræftelse fra ejer? Er det virkelig så dybt indlejret i manges bevidsthed at man bare skal hilse på alle hunde på gåturen fordi det skal hunde jo? Men der siger min erfaring mig jo selvfølgelig, at det er det... ellers også sender en lille cavalier i flexi-line et bestemt signal..

Jeg skulle faktisk have stoppet op og spurgt ham oprigtigt. Det er virkelig et af de mest overraskende "møder" jeg nogensinde har haft, for jeg havde blikket rettet ligeud mens vi gik, da han så besluttede at vi havde aftalt et hundemøde...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Nærgående hundeejere
  • #2   22. feb 2017 Jeg oplevede det også forleden. En dame og hendes hund går hen til os og jeg gør det tydeligt at vi går videre og ikke ønsker kontakt - det er først da jeg næsten presser hunden ind i hækken for at skærme og samtidig ignorerer dem, at hun siger "de kender hinanden". Nååå det havde måske været en god idé at fortælle mig først.........

  • #5   22. feb 2017 Ja det er SÅ trættende Cecilie. Især når ens afvisning ikke bliver respekteret! Det har jeg også oplevet. Det lyder godt nok som en træls oplevelse med hende der ville belære jer... smiley

  • #6   22. feb 2017 Kenzie - da godt nok også underligt at folk vil hilse når de kan se at man træner... heldigvis er Flora - som min lille gåtursmakker hedder - pænt ligeglad, men det har bare ligget i mig i så mange år med en udadreagerende hund, så jeg bare SLET gider ikke uopfordrede møder..

  • #8   22. feb 2017 Ved det ikke.. Jeg var faktisk selv ude for det idag, jeg går og træner med Coco og ser ud af øjenkrogen en dame med hendes bomuldshund komme imod os. Jeg træner videre. Hun går rundt om os, og jeg træner jo bare videre, det er også en ok distraktion at arbejde med smiley Men efter de i behørig afstand har cirkuleret mig og Coco i 10minutters tid, har jeg et break i træningen. Coco står æderspændt og glor på hunden, så jeg gav en fri, og hun fløj over med hendes sædvanlige "venlige" hilsen (læs mega schnauzerlyd - knurren, dyb gøen, helt stiv i kroppen) og ender med at anvende den lille bomuldstruts hoved som stopklods for hendes fremspring smiley Vi hilser ikke så sjældent for de fleste hunde bliver bange for den her type "Hej med dig, du ser sjov ud"-hilsen, men den her lille størrelse tog det nu ok.
    Nå, men Coco kigge på den (ret sikker på det var en han), dufter til den, letter ben opad nærmeste sten, fnyser og sparker lidt sten bagud, og løber tilbage til mig for at træne videre. Og damen trissede videre med sin støvbold.
    Det var da klart 10minutters ventetid værd for den der hundeejer, ikke? Ikke???
    Jeg forstår ikke den type hilsetossede hundeejer... smiley


  • #9   22. feb 2017 Vi oplever det SÅ tit med Spot...
    Så sent som i dag.
    Jeg var ude at gå tur med Spot og der kommer så en hund direkte imod os.
    Spor bliver MEGET interesseret, men jeg vælger at gå den anden vej, da jeg ikke vil have, at han skal hilse.
    Hun kan tydeligt se, at jeg trækker Spot i den anden retning, men vælger alligevel at gå videre i vores retning, selvom der er cirka tusind andre veje at gå.

    Vi møder også tit en D/S, der bare hader Spot. Som i hader.
    Man kan tydeligt se på den, at den bliver helt spændt, når den ser Spot.
    Men ejeren synes da hver gang, at de lige skal hilse smiley

    Det er faktisk ikke mange hunde i området, der gider Spot. Og jeg fatter simpelthen ikke, at ejerne ikke måske lige overvejer, at det ikke er deres hunds behov at hilse på min hund.


  • #11   22. feb 2017 Jeg havde godt nok også et underligt møde for ikke så længe siden.
    Jeg gik i skoven med Tucker som er i snor (hunde må heller ikke være løse) imod os kommer en ældre dame med sin løse labrador som går en 15m foran hende .
    Tucker stopper op (han er utryg ved større mørke hunde) og jeg stopper også. Den anden hund kommer langsomt imod os og ejer gør ikke antræk til at kalde den til sig - den stopper op 10m. fra os.
    Jeg siger at de ikke skal hilse, hvortil ejer svarer at hendes hund ikke gør noget. Jeg svarer at de stadig ikke skal hilse da min er utryg.
    Så bliver hun bare stående, med sin hund stående løs længere fremme? Jeg står og venter på at hun får sin hund kaldt til sig, men intet sker? smiley

    Da jeg så går frem med Tucker på plads, spørger hun om min hund gør noget. Jeg vælger at svare "det kan jeg ikke love at han ikke gør", først der får hun gang i at kalde sin hund til sig (hvilket tager 5 forsøg) og så siger hun "nå, så vil jeg ikke have dem til at hilse" smiley Altså, what? smiley


  • #12   22. feb 2017 Min træner kom dog med et ret godt fif.
    Istedet for at sige, at hundene ikke kan hilse og ende ud i en diskussion om, om det er synd eller ej, så skal man bare råbe "MIN HUND HAR KENNELHOSTE"
    Så skal det i de fleste tilfælde nok gå hurtigt smiley


  • #13   22. feb 2017 Jeg oplevede forleden, da jeg var ude at gå med Konrad i snor langs strandvejen nord for københavn. Kom der en hvid lille hund (løs) løbende overfra den anden side af vejen (heldigt der ikke kom biler - den er meget trafikkeret). Og direkte over til Konrad for at hilse og så bagefter snappe efter ham og 'knurre'

    Konrad kan med alle og han sagde ikke noget til den udover at hilse og søgte væk, da den snerrede af ham..

    Jeg må indrømme, at jeg blev ret vred over, at ejer der gik 30 meter væk bare 'lod' som ingenting.
    Tænk, hvis Konrad var kønaggressiv og havde blevet sur og tænk hvis de var kommet op at slås, hvis konrad ikke bare var ligeglad med den. Det var han. Men tænk, hvis han ikke var?

    Øv.....


  • #14   22. feb 2017 Jeg bad en ældre mand om at få sin hysterisk glade labrador kaldt til sig, imens jeg forsøgte at vikle min spruttende lille hund ud af min cykel og holde hunden væk med mit ben. Da han endelig når hen til os, råber jeg, at han skal få hunden væk. Og han spørger: hvorfor?!

    Fordi du er en idiot. Fordi din hund ikke må være løs. Fordi jeg står med en vred hund i snor, en cykel og hopper rundt på ét ben for at spærre for din hund, der vil lege hoppepude med min gigtplagede 4 kg hund. Fordi jeg fucking siger det!


  • #15   22. feb 2017 AS: hold da op det var jo helt klart værd at vente på smiley altså hvorfor gider man?
    Ja Anine det er som om dét at hilse bare er det vigtigste - uanset omstændighederne. Som om at man pr. definition har gjort noget godt for sin hund fordi den hilser smiley Jeg fatter det simpelthen ikke. Men det er vel fordi at de selv har fået banket ind i hovedet at socialisering = hilse på hunde, især når man på SÅ mange hvalpehold laver hilseøvelser og leg. Så kommer det måske ikke som nogen overraskelse.

    Åhh Erika den har jeg satme oplevet mange gange (især "jamen den gør ikke noget") Det er SÅ (!) frustrerende ikke at blive taget alvorligt eller blive respekteret når man siger nej


  • #18   22. feb 2017 Jeps, Emma. Det er utroligt irriterende og virkeligt mærkeligt.
    Om jeg fatter det.

    Der er som sagt en del hunde i området, der ikke gider Spot. Og så er der også nogle, der decideret ikke kan lide ham. Mainly hanhunde, klart nok. Tæverne gider ham som regel ikke, han er lidt for "unghundet" smiley

    Det er sjovt nok altid de ejere, med dem der ikke kan klare synet af Spot, der er mindst seriøse omkring det.

    Jeg ved ikke med dem, men jeg vil IKKE have, at min hund får dårlige oplevelser! Der er simpelthen minimal respekt på området.

    Jeg ved ikke hvor mange hunde, der er flegnet fuldstændig over Spot, fordi ejerne bare var ligeglade.
    Samt flere løse hunde, hvor der ikke må være løse hunde.
    Det kan p*sse mig helt af.


  • #22   22. feb 2017 Helt hundrede.
    Han ved ærligt ikke, hvad han skal gøre.
    For han aner jo ikke, hvad der foregår eller hvorfor de er "sure".
    Så vi er begyndt bare at undgå hunde så vidt muligt. Og det fungerer fint smiley

    Har dog også oplevet det modsatte.
    Der er en labrador i ejendommen, der ikke kan fordrage Spot og Spot kan heller ikke med den.

    Ejeren og jeg har en helt klar fælles forståelse om, at når de to ser hinanden, så er der snor på (hendes hund går løs) og det har bare fungeret helt super indtil videre!
    Altså rart også at møde folk, der kan finde ud af det!


  • #23   22. feb 2017 Rotterne, ej, kan sgu forestille mig, at det bare er mega træls!

  • #24   22. feb 2017 På den vej jeg bor, der er der en ældre mand, som har en golden som ALTID går løs. Hunden er sød - men Ellie er af en eller anden mystisk grund bange for den. Han ved det godt - Ellie hyler eller står omme bag mig kryber videre eller smider sig på ryggen, hvis den kommer for tæt på, og alligevel lader han den altid løbe over og hilse.

    Jeg siger hver gang, at den ikke skal hilse - men lige lidt hjælper det. Den gør det også, selvom vi går over på modsatte side. Pisse irriterende! smiley


  • #26   22. feb 2017 Jeg undre mig til stadighed over hvor risikovillige folk med små hunde ofte er. Mine EB´er er altså store ift. chihuahuas og andre hunde i den kategori. Og nu er de venlige (eller altså Hera er en hvalp, så det er ikke sikkert hun stadig er lige venlig om 1 års tid) Men det kan ejerne af småhundene ikke vide, og stadigvæk får småhundene lov til at drøne lige op i fjæset på Thøffen.

  • #27   22. feb 2017 Din hund er for velopdragen smiley

    Ved Robin var det kun dem der kendte os (/mig) der krydsede vejen fordi han gjæffede op af bar glæde smiley


  • #29   22. feb 2017 Det er meget sjovt, det du siger, Lens smiley
    For vi mødte en samojede her forleden, som bestemt ikke virkede truende.
    Men der gik omtrent ti sekunder, så stod Spot bagved mig. Der var ingen, der behøvede at fortælle ham, at han var den lille i det tilfælde smiley


  • #32   22. feb 2017 ÅÅRH kender det alt for godt smiley
    vi herhjemme har endda prøvet med den smarte farve metode som skulle hjælpe med at signalere "min hund vil ikke snakkes med" ikke at der er specielt mange der respektere det

    har tit oplevet den der med folk pludseligt bare sætter retning mod en, med deres hund og ellers bare kommer i mod en,uden at hilse eller noget som helst,
    til at starte med prøvede vi at lade dem hilse, men de kan ikke respektere Gustav, så begyndte pr konsekvens at vende om når jeg ser sådan en person

    er blevet træt af "Ej det er sundt at lade din hund hilse" talen!
    tænker bare ja det kan da godt være, men hvad fanden hjælper det at tvinge en hund som fx. Gustav til at hilse, når han ABSOLUT ikke bryder sig om det smiley
    det gavner da hverken ham eller den anden hund..

    Coco, Uffe og Bob vil gerne snakke med fremmede hunde og mennesker, Mogens vil somme tider han er lidt mærkelig, og vi havde da en periode når vi fik vi sagde til folk de kunne få lov til at hilse på dem og KUN dem,
    men de kan simpelthen ikke respektere det og Gustav ender igen med at møde en tumpe der stikker hele hånden i fjæset på ham og han bliver så bange, det er da møg irriterende smiley
    i min verden så er det mig der bestemmer hvem de hilser på, og gider altså ikke de der overraskelses møder hvor man pludseligt skal stoppe op og lade dem hilse på en helt fremmede hund i snor, midt i parken..

    Når mine hunde møder andre fremmede hunde, så er det under mine forudsætninger og så vil jeg da helst også det er hunde de kommer til at møde igen!
    og Gustav skal bare ikke møde nogen eller noget han har det aller bedst hvis folk bare lader ham værre!


  • #33   22. feb 2017 Nanamusen - Det er langt fra alle der kender til det med farverne, det handler ikke om de ikke vil respektere det.

  • #34   22. feb 2017 Frk. Jensen det er jeg godt klar over, men jeg er BESTEMT ikke typen der ikke siger det, jeg gør altid opmærksom på Gustav IKKE vil hilses på, også da vi brugte farverne, for ved godt det ikke er alle der kender til dem.
    dog hjælper det ikke, for han er jo så pjusket og sød og han bider jo ikke, så at han ser helt forskærmt ud og er ved at gå ud af sit gode skin, samt en mig der siger "han vil ikke hilses på" er altså ikke nok til at få folk til at lade ham værre!


  • #35   22. feb 2017 Åha jeg savner faktisk at have en hund, alle andre er bange for. Den gang fik man lov at gå alene smiley

  • #36   22. feb 2017 Natascha: Jeg tænker næsten dagligt, at man burde have sig et et ordentlig lokum af en faaaarlig hund, så man slap for de der tosser og deres hund.

  • #37   22. feb 2017 Prøv at få spredt rygtet om at din hund har Rabies og se om det virker smiley

  • #39   22. feb 2017 hahahahahaha det da en vildt god ide! smiley

  • #40   22. feb 2017 Meh, Freja havde hos nogle et ry for at være "den der sure hund" men det stopper satme ikke andre i at være idioter, desværre smiley
    Jeg ved forresten ikke, om jeg nogensinde har nævnt den episode vi engang havde på stranden, hvor vi gik med hende i snor og en mand så lader sin helt unge, løse hvalp rende op i fjæset på hende, og han gør fandme INTET da vi advarer at de ikke skal hilse!! Da han på ny lader den rende hen til os bliver vi pænt skarpe og hans kommentar er "Det er jo bare en hvalp" - hoold nu helt kæft en risiko at udsætte sin lille hvalp for smiley Det gør helt ondt i maven at tænke på


  • #41   22. feb 2017 He he Isabelle, jeg tænkte faktisk på dig da jeg oprettede tråden, for jeg kan godt huske, at du plejer at skrive, at du ikke har særlige problemer med det - og jeg VED godt at det er brok på brok på brok over dåmme dåmme mennesker smiley :D Men jeg erkender også gerne at jeg måske er mere skarp end andre når det kommer til hundemøder, det sidder bare instinktivt

  • #42   22. feb 2017 Jo hvis folk ikke gider lade mig være i fred, så er de dumme... det er jo nemt ikke at have et problem, hvis ens hunde må hilse på alle, og man synes det er fedt med løse hunde, som ejerne ikke kan kalde til sig.

    Jeg gider ikke hilse, og jeg bestemmer også at min hund ikke skal hilse uanset hvor skønne de hunde vi møder må være... jeg vil egentlig bare være i fred og passe mig selv.

    Jeg synes ofte, at fordi jeg netop gerne vil være i fred får det label, at jeg er problemet, og det undrer mig gang på gang.


  • #45   22. feb 2017 Jeg kender det så godt! Og jeg har en hund ligesom Rotternes, som bare gerne vil hilse på alle, så det gør det svært at få folk til at forstå.

    Det mærkeligste, jeg har prøvet, var en dag hvor jeg gik på en lang vej. Et godt stykke længere fremme kommer der en pige gående imod mig på samme side med to små, løse hunde. Jeg vælger at skifte fortov, det gør hun også. Jeg tænker, at hun nok skal ned ad en sidevej, men nej, så jeg krydser tilbage igen. Jeg kan høre, at hun beder sine hunde om at være rolige, men pludselig stikker de af fra hende, over vejen og hen til os, imens de gør helt vildt. Hun råber det klassiske, at de ikke gør noget, imens hun også kommer over til os. Jeg siger, at de ikke skal hilse, hvilket gør hende meget forundret, men hun får dem da med sig videre. Jeg forstår ikke, at man tør risikere sine hundes liv på den måde.


  • #48   23. feb 2017 Jeg oplever gang på gang, at når jeg siger nej tak til at hilse, så griner folk lidt flabet, og spørger "Må den da ikke blive beskidt?". Som om de lige har regnet ud, at jeg nok er lidt øm over min hunds tykke, kridhvide pels, og dét må da være grunden til, at hun ikke må hilse.

    Og så står jeg bare der, øøøøh, jo, det må hun gerne. Meget gerne. Jeg gider bare ikke, at hun, særligt mens hun er i snor, skal overrendes af en eller anden voldsom hund, som hun ikke kender, og jeg forsøger at lære hende, at man ikke behøver hilse på alle.

    Som om den eneste grund kunne være, at jeg er sart over min hunds pels smiley


  • #49   23. feb 2017 CTS, stop nu. Vi ved allesammen, at du er sindssygt sart tenderende til vanvittig smiley

  • #50   23. feb 2017 Og så havde jeg en lidt sjov oplevelse juleaftensdag, hvor jeg var ude at gå med Stella. Hun var på det tidspunkt 6 mdr. og rimelig hvalpeivrig overfor andre hunde. Vi går på en bred "sti"/græsstykke, da der kommer 4-5 mennesker gående. En af dem har en lille terrier i flexline. Jeg har også Stella i flexline, men da jeg ser at de kommer min vej, tager jeg hende ind til mig, og går helt ud i siden af stien, da jeg ikke synes, at de skal hilse. Stella har KUN øje for dem, så jeg stille mig imellem, så hun er yderst, jeg stopper op, og har fat i hendes sele, for bedre at kunne styre hende (der er ret meget knald på, når en slædehund virkelig vil frem). De kommer tættere på, stadig med hunden langt foran i snoren. Kvinden der går med hunden, griner og siger "Nå, den må nok ikke blive beskidt, hva'?" Hvortil jeg svarer, at jo, det må hun gerne (det er hun faktisk allerede, da der er ret vådt på stien), men at hun er meget "Hej med dig SKAL VI LEGE SKAL VI LEGE SKAL VI LEGE!!!", så det var faktisk mest for hendes hunds skyld. Og så var de jo begge i snor, og jeg kan ikke kalde hende til mig, når hun er så optaget af leg, så hun skulle ihvertfald IKKE slippes.

    Kvinden griner, og siger et eller andet til de andre, med at de ikke må, fordi min er for voldsom. Men hun lader alligevel hunden komme heeeelt tæt på, så de kan hilse (det skal man jo...) mens jeg er ved at blive rykket i stykker af min hund, der bare vil FREMFREMFREM. Og det går jo hverken værre eller bedre, end at Stella får sig viklet sammen med den anden hund, og mens jeg (alene) forsøger at vikle dem ud, kommer hun rundt om kvinden (der desuden er sådan én, der skal tale helt op i hovedet på én), og ender med at vælte hende. Kvinden griner heldigvis, og synes at det hele er sjovt, og da hun er kommet op, går de videre.

    I told you so, skøre kvinde smiley


  • #51   23. feb 2017 Oh yes, Anine, der ramte du et blødt punkt smiley

    Jeg kan slet ikke overskue den time det tager for pelsen at tørre, så det hele smuldrer af, og pelsen er helt hvid igen. Det er så hårdt smiley

    I grunden også et rigtig dumt valg af hund, hvis man ikke kan tåle, at den bliver beskidt smiley


  • #52   23. feb 2017 Du har et meget hårdt liv smiley

  • #53   23. feb 2017 Dengang jeg havde to Irske Terriers var det et problem jeg mødte rigtig tit. Folk lod deres hund mose lige hen i hovedet på mine, som så kvitterede med at eksplodere. Jeg har end en gang måtte pille Daffy af en anden hund, der var gået hen til hende smiley Så fik jeg en Dobermann. Nu skynder folk sig istedet over for det modsatte fortov med lille Fido smiley
    Det rigtig komiske er at Perle faktisk er en meget venlig hund, der rigtig gerne vil hilse og lege smiley


  • #54   23. feb 2017 Anine - Ja, det er helt vildt smiley smiley

  • #55   23. feb 2017 Jeg kan godt se, hvordan det må ekstra svært at få folk til at forstå det, når man har en hund, der er inkarneret hilsetosse smiley For hvis hunden vil hilse så skal man da hilse, ikke? Der er en del, som jeg oplever det, der slet ikke overvejer grundene til at afvise kontakt. Det er ret ærgerligt.
    Nu er det noget tid siden jeg har været på et hvalpehold, men siden man alligevel de fleste steder har hilse-øvelser, snak om alene-hjemme, renlighed osv., så kunne jeg da ønske at der også blev brugt lidt tid på de klassiske misforståelser og at understrege vigtigheden af hensyn og respekt


  • #57   23. feb 2017 Isabelle - Det skulle vi også, på nogle af de hold vi har gået på - altså gå forbi hundene, uden at hilse. smiley DET var svært for nogen smiley

  • #58   23. feb 2017 Vi har også hilseøvelser på vores hold - det er dog hilsen blandt ejerne, mens hunden skal blive siddende og ikke søge kontakt smiley

  • #59   23. feb 2017 Nu har jeg to intakte hanhunde som bestemt ikke kan andre hunde, det afholder mig ikke fra at gå ture med dem løs, men tager dem altid i snor så snart jeg aner en hund i det fjerne. Jeg, hvis man gerne må pudse sin egen glorie, vil mene jeg er en ansvarlig hundejer på det punkt da, og alligevel endte jeg en dag op med to stk. lige så intakte og hundehadende bordere i fjæset på mine to i snor - og en ejer der råbte de selv skulle finde ud af det smiley

    Jamen for pokker da, mine STORE snerrende og tændervisende labbedrenge er da også lige dem man lader sådan to forholdsvis små bordere "selv finde ud af det med".. Og da jeg så tillod mig at råbe væk til de to, fik jeg et møgfald af den anden verden, for jeg skulle ikke råbe af hendes skattepussere.. Så nu kommer de oftest bare med til hesten og er løse der, men øv hvor er det træls.. smiley


  • #60   23. feb 2017 Man kan undre sig over, at der er så mange ubehøvlede mennesker, der ikke kan finde ud af at holde deres hund hos sig selv, når de bliver bedt om det. Og super trist for dem hvis hund får en dårlig oplevelse på den konto smiley

    Men at mange gerne vil lade deres hund hilse, kan til gengæld ikke undre mig så meget. Rigtig mange hunde vil gerne hilse, og hvem vil ikke gerne glæde deres vovse. Se hvor mange af jer der skriver, at I træner jeres hunde i at ignorere andre hunde og ikke forsøge at hilse på alle mulige andre hunde, man møder. Hvis ikke det var fordi, at hundene gerne ville hilse, havde man jo ikke behøvet at træne det smiley Og ja, jeg ved godt at der også er en del hunde, der har haft dårlige oplevelser eller af andre grunde ikke bryder sig om fremmede hunde, men der er nu mange, der gerne vil hilse. Det er ikke kun ejere, der er hilsetosser.

    For mange er møder med andre hunde et lille positivt indslag på gåturen og måske kan det også føre til lidt hyggelig samtale, og både hund og ejer går glade derfra. Det skal bare gerne være en positiv oplevelser for begge hold ejere og hunde.
    Ikke alle har et netværk af egnede legekammerater, deres hunde kan hygge sig med, og så kan det da ikke undre, at de forsøger sig med andre hundeluftere.


  • #62   23. feb 2017 kan desværre kun klikke én gang syntes godt om Lene smiley

  • #63   23. feb 2017 Jeg træner skam også "ikke at hilse" med Mina dagligt. Der er masser af situationer hvor det ikke er passende. Hunde der venter foran butikker, går på modsatte side af vejen osv. men ellers hilser vi hellere end gerne på alle de søde, hilse tossede hunde (og ejere) vi møder på turen. Så hold jer ikke tilbage hvis i spotter os smiley

  • #64   23. feb 2017 Mina, en gang er også nok smiley

  • #65   23. feb 2017 Mine egne får da bestemt heller ikke lov til bare at fræse hen til alle andre hunde, men jeg oplever da bestemt, at de gerne vil hilse.

  • #67   23. feb 2017 Haha smiley Det ville jeg SÅ gerne! -men er snot forkølet smiley Det er derfor jeg pludselig er så aktiv herinde smiley Skriver til dig om et par dage når jeg har det bedre(?)

  • #68   23. feb 2017 Jeg træne mine hunde i at ignorere andre hunde. Ikke fordi de aldrig nogensinde må hilse på andre hunde. De må hjertens gerne hilse og vi har mange hilsevenner. Jeg vil bare gerne have kontrol over situationen; mine er to ret anmasende hunde og særlig doberen kan være særdeles voldsom, når hun går i 'WEEEEEE nu skal vi lege mode'. Der er massere af VOV VOV VOV VOV og store spjættende poter og hoppen omkring. Det tænker jeg at det ikke er alle andre hunde, der er heeeeelt pjattede med smiley Fx var der i forrige uge en Chihuahua (og dens ejer), der var ved at få hjertestop, da den rendte op til Perlen og hun så omgående gik i legebuk og sagde VOV lige ind i hovedet på den smiley Clinton er en hanhund i en race, hvor egetkønsaggresivitet er mere reglen end undtagelsen - indtil videre er der ikke noget og han har flere hanhunde blandt sine 'buddies'. Jeg vil dog ikke blive overrasket, hvis det dukker op når han bliver lidt ældre. Og så kan han jo lige så godt have lært fra starten af at det er mig, der bestemmer om han må hilse eller ej. For så bliver der mange hanhund han bare skal passere uden at få tanker i retning af 'han skal da lige have nogle baaaaaaank'.

  • #71   23. feb 2017 Vi hilser ikke, fordi Tucker simpelthen ikke kan finde ud af det mere.
    Han ligner ved de fleste en der så gerne vil hilse, men får han lov bliver han usikker og starter ud med at råbe RØV før han kan hilse pænt - og så tror folk sjovt nok at han er ude på at æde deres hund smiley

    Vi har 3-4 hunde i byen som han hilser på, hvor jeg ved der ikke er problemer og ellers har han et par venner til træning.


  • #72   23. feb 2017 Mange tak. Tror snart det værste er overstået. Jeg glæder mig til vi skal på tur! Skriver..

  • #73   23. feb 2017 Nu er det jo heller ikke fordi, jeg er fortaler for, at alle hunde hele tiden skal hilse, eller at mine bare får lov at brase hen til alle andre hunde totalt ude af kontrol.
    Men flere udtaler i tråden, at de undrer sig over, hvorfor nogen har behov for at hundene skal hilse. Det undrer til gengæld ikke mig.

    Men tingene er jo ikke sort/hvidt. Der er rimelig mange niveauer mellem at påtvinge andre hunde og ejere sin hunds selskab, hvad enten de ønsker det eller ej, og så ikke at lade hundene hilse på nogen overhovedet.


  • #74   23. feb 2017 Det jeg grundlæggende oplever som problemet med hilsetosserne er dem der ikke respekterer at man siger nej vi hilser ikk.
    Kan se at i bliver kaldt alt fra tossede, det er synd for din hund , nåh må din hund ikke blive beskidt.

    Aaaah jeg ville eksploderr 12 gange om dagen hvis jeg mødte sådan typer.


    Der er simpelthen brug oplysning af folk. At der er grund til at folk siger nej tak til kontakt.

    Det kunne jo være at hunden er syg, ræd for andre hunde eller lignende.

    Men næææe da deres flexlinekræ skal da bare lige heeeelt over i hovedet på en hund de har fået at vide ikke skal hilse!!!

    Jeg har set et billede på nettet med en
    Er din hund høflig på tur
    Kampagne.

    Der er så meget brug for mere af den slags.

    Spørg inden at din hund hilser, er din hund i snor og den anden løs eller omvendt så hils ikke, og kernen i problemet
    RESPEKTER ET NEJ TAK UDEN AT KOMME MED DUMSMARTE BEMÆRKNINGER.
    Som min hund gør ikke noget

    Jo din store hund gør netop noget. Den SKRÆMMER den hund den løber hen til!

    Eller overskrider dens grænser, med en dårlig oplevelse til følge.


    Jeg bed især mærke i den situation med den der 4 kg gigtplaget hund hvor en ejer af væsentlig større hunds ejer da bare mener det er fjong, hans hund gør jo ikke noget smiley

    Et "okay, fortsat god tur smiley Måske en anden dag? Hvis det kan passe? " ville da være bedre.

    Jeg har to kolleger med små hunde. De gider ikke hilse. Især ikke tæven på 9 år. Men ejer oplever at folk ikke respekterer det.

    Det er faktisk en plage for dem af hvad jeg umiddelbart fornemmer. Begge hunde har nogle få hunde blandt ejers familie og venner, som de hygger med. De har absolut ingen interesse i at fremmede hunde fræser hen til dem.


  • #75   23. feb 2017 Lene

    Måske folk nærmere undrer sig over at hunde SKAL hilse!!

    Uanfægtet at ejer af den anden hund siger nej tak, for det er jo syyyyynd at de ikke skal hilse.


    Det virker som om at dem der her siger nej tak til at skulle hilse på fremmede hunde, har andre hunde bekendte de kan være sociale med og lege sammen med smiley så derfor har hunden reelt ikke brug for at skulle hilse på alle tilfældige hunde smiley




  • #76   23. feb 2017 Jeg HADER sådan noget.

    Jeg passer tit en af mine veninders hund, så jeg ved egentligt godt hvordan hun reagerer når hun møder fremmede hunde, men jeg ved der er et par "brodne kar" i det område, som jeg gerne vil undgå. Derudover kan hun blive lidt FOR meget selv når hun leger med hunde, så jeg går altid væk fra andre med hunde og holder hende i snor når der er mange hunde.

    For ikke så længe siden passede jeg hende så og ville gå en tur ned til en relativt populær park på nørrebro, klokken var dog 23 om aftenen, så plejer der ikke at være så mange hunde. Der kommer så en ung pige gående med en alaskan malamute der har været nok et par måneder gammel, og da den hund jeg passer på det tidspunkt havde slået sit ene forben og derfor ikke skulle lege med andre hunde, gik jeg hen på en anden sti end hende med den alaskan malamute. I det jeg gør det, vælger hun at slippe hendes hund løs, som straks løber hen til mig og den hund jeg passer. Hunden jeg passer vil selvfølgelig mega gerne lege, men jeg ved at hun skal holde sig i ro, så jeg siger til hende der ejer den anden hund om ikke hun vil kalde den til sig, da min hund ikke skal lege med hendes hund. Til det siger hun bare tilbage "Men din hund er jo ellevild efter at lege med min" eller sådan noget.. Jeg siger så tilbage at hunden skal holde sig i ro, så selvfølgelig er den vild efter at få lov, men at det skal hun ikke. I mellem tiden hopper hendes alaskan rundt omkring mig, prøver at lege med hunden jeg passer, gøer helt vildt og bider fat i snoren... Til det siger hun bare "jamen hun kan jo sagtens lege kan du se, slip hende nu bare løs"... hold nu op der var jeg godt nok ved at få et flip. Det endte med at jeg samlede den hund jeg passede op (hun vejer kun 5 kg smiley ) og tager hendes hund i selen og trækker den tilbage til hende, da hun ikke kan kalde den til sig og den ikke vil stoppe med at hoppe op af mig....


  • #77   23. feb 2017 Salla, jeg gentager lige en gang, jeg synes det er ubehøvlet ikke at respektere, at andre siger nej, til at deres hunde skal hilse. Der kan være alle mulige grunde, og dem behøver man ikke at skulle redegøre for.

    Jeg er så øjensynlig vældig heldig, jeg møder generelt ikke de der ubehøvlede typer. Jeg oplever mest, at folk respekterer et nej, hvis jeg på en eller anden grund ikke er interesseret i kontakt.


  • #78   23. feb 2017 Jeg har heller ikke noget problem med at lade Atlas hilse på andre hunde, men jeg vil gerne selv styre det. For ikke så længe siden stak Atlas af i frygt fra en schæfer og en grosser schweizer sennen som kom buldrende imod ham, uden at ejeren forsøgte at kalde dem til sig. Vi har mødt dem et par gange siden, og ejeren lader stadig bare sine hunde løbe imod os. Heldigvis kan jeg kende dem på afstand og gå i en anden retning. Men det er ubehageligt at føle sig helt magtesløs i sådan en situation.

    I snor vil jeg gerne have lært ham, at jeg bestemmer hvem vi hilser på, og det betyder bare, at vi ikke gider hilse på alt og alle smiley


  • #80   23. feb 2017 De er jo ikke tosser fordi deres hunde vil hilse... de er tosser fordi de ikke respekterer et nej fra mig.

    Junior er skadet pt... og det er noget LORT... jeg skal fandme hver gang jeg siger nej til at hilse redegøre for, hvorfor han ikke må hilse og det er jo frygteligt, at han ikke må hilse osv osv... nej Junior er så ligeglad, og gider faktisk kun hilse på andre labber eller kendte hunde. Hvorfor skal vi påduttes at hunde har godt af at hilse, og det er vigtigt at de hilser. Jeg nyder så godt af, at han er trænet til at ignorere andre hunde, og får sure blikke fra folk, som bliver slæbt afsted over fortovet, fordi de ikke kan styre deres hunde, og jeg så siger nej til at hilse.


  • #82   23. feb 2017 Hvis alle bare lige spurgte i god tid og respekterede et nej, så ville verden være et dejligt sted.
    Egentlig synes jeg ikke, at det burde være nødvendigt, at jeg skal vise med kropssprog osv, at de ikke skal hilse. Tænker du, at hundene skal snakke, så spørg. Ellers gå videre. Hvis jeg gerne vil have, at de skal hilse, så spørger jeg. Ellers går jeg videre.


  • #84   23. feb 2017 Men de mange for hvem det er naturligt, at hundene skal hilse, er næppe klar over, at andre anser det for et frygtelig brud på god tone ikke at spørge først.

    Det kan ikke hidse mig op. Det ville det til gengæld kunne hvis mit nej ikke blev respekteret.


  • #87   23. feb 2017 Jeg synes da overhovedet ikke det er noget problem når folk spørger, og så svarer man enten ja eller nej og kommer videre med dagen smiley
    Vi er forskellige, vores hunde er forskellige, og vores hunde har forskellige behov. Det kan man ikke generalisere på. Og det er heller ikke min mening, hvis nogen skulle have forstået det sådan.

    Det jeg undrer mig over er især i den nævnte situation, hvor en ejer spotter en tilfældig fremmed og hund på gaden, og derefter bare beslutter sig for at krydse over vejen til os uden OVERHOVEDET at sige et enkelt ord - vi var jo altså på vej videre og lagde ikke det mindste op til kontakt - men han mente åbenbart at der lige skulle være et hundemøde og så var det ikke nødvendigt at afstemme med den anden part smiley


  • #88   23. feb 2017 Lene: Tit er det jo bare for sent, når man får sagt fra. Når man tror, at folk vil passere og så slipper de flexien, og Fido styrter over.

    Det hidser mig grænseløst op, men jeg har også en hund med dårlig ryg, som altså kan risikere livet, hvis han bliver hoppet på eller som med garanti bliver taberen, hvis hans "kan du så skride vovvovgrrrr" bliver taget alvorligt og "den gør ikke noget"-hunden så siger fra.


  • #90   23. feb 2017 Isabelle - så prøv at gå uden hund og spørg om man må hilse, DER får man underlige blikke..

    Men altså sådan en lille vaps er slet ikke til at stå for smiley


  • #91   23. feb 2017 De fleste undgår os på vores gåtur af en eller anden mystisk grund ( smiley ). Men derimod så har vi tit nærkontakt med folk, hvis hunde starter med at gå direkte op i ansigtet på mine hunde, knurre, rejse børster og provokere, og ejerne oftest slet ikke kommenterer på deres hundes opførsel smiley

  • #92   23. feb 2017 Kan godt forestille mig at Brutus og Aida kan virke en smule intimiderende smiley smiley Håber i har det godt Mira!

    Lyder kedeligt med de dårlige hundeejere i kvarteret smiley


  • #93   23. feb 2017 Mina: Med de små kampklare hunde i området, er jeg glad for, at mine hunde ikke finder hunde under deres størrelse angrebsværdige smiley

  • #94   23. feb 2017 Wow haha jeg troede et øjeblik det var samme person, der svarede sig selv....

  • #96   23. feb 2017 Lens jeg forstår på ingen måde, at du ikke ,uanset andre hundeejere, sørger for at de ikke hilser på Aslan... både for Aslans skyld men dælme også for de stakkels hunde, som har uduelige ejere.

  • #98   23. feb 2017 Nu skriver jeg intet om, at din hund har et dårligt hjem eller i den dur eller om det ikke er normal adfærd..... men jo jeg kunne nu holde min Bullterrier fra alle... også dem som ikke forstod et nej... jeg ville aldrig byde min hund det.

  • #100   23. feb 2017 Det her handler ikke om din analyse af min gamle hund den er død, så ikke relevant.... og igen skriver jeg intet om, at du opsøger ... og uanset hvor super dygtigst hundetræner du er, så forstår jeg ikke, at du ikke kan komme væk fra en situation .. eller ligefrem bliver forfulgt af andre ..

  • #102   23. feb 2017 Man skal altid beskytte sin hund og sørge for at den ikke bliver udsat for ting som fremmede hunde hvis ikke den bryder sig om det.
    Jeg har to hunde. En der må hilse på alt og alle og en der ikke skal hilse på andre, med mindre det er når hun er fri, hun bliver stresset og presset i snor og så reagere hun negativt på andre hunde.
    Det er på ingen måde svært for mig at holde Zenta væk fra andre hunde, det kræver bare en smule omtanke og så det at jeg hele tiden er 10 skridt foran hende.
    Det er min pligt at beskytte og skåne mine hunde for dumme episoder, jeg kunne ikke drømme om bare at lade som ingenting og lade min hund bide andre, eller blive bidt for den sags skyld.


  • #103   23. feb 2017 Jeg skriver heller ikke at du er uansvarlig... men jeg får godt nok langt mange ord i min mund... jeg skriver, at jeg ikke forstår, at du vil byde din hund det... også selvom det blot er konkurrence og alm adfærd for ham.. og jeg forstår ikke andre hunde skal have en røffel.. jeg skriver ikke, at du opsøger det... jeg skriver ikke, at Aslan har et dårligt hjem.. OG jeg skriver IKKE at du er uansvarlig... samt analyserer jeg ikke din hund, da du jo kender ham 110 % kan jeg se, og ved præcis hvorfor han gør som han gør.

  • #105   23. feb 2017 Nej man skal ikke fixe alt. Man skal derimod sørge for at beskytte sin hund så den ikke ender i de der dumme situationer.

  • #106   23. feb 2017 Hvad har accept med individ at gøre med ikke at lade den hapse i andre hunde... jeg accepterer fint den hund jeg har... men at det er helt umuligt at undgå at lade den give en anden hund en røffel er lidt underligt.. du når jo at tale med ejeren... undgåes kan det.

  • #108   23. feb 2017 Uheld kan ske for alle ja men det er jo ikke det du skriver om her.
    Det er din opgave at passe på ham og sørge for at han ikke bliver udsat for de situationer der. Ingen hunde fortjener at blive kørt derud hvor de er nødt til at hoppe i hovedet på fremmede hunde fordi deres ejer ikke siger fra på deres vegne.


  • #110   23. feb 2017 Louise - bestemt ikke for at blande mig!
    men har personligt selv oplevet at blive stillet i en situation der ikke bare lige har været at slippe ud af, nu reagere Gustav ikke med bid eller noget i den retning, men hvis han gjorde så havde person eller hund fået et rap over næsen/nallerne!

    har oplevet jeg har stået og snurret rundt om mig selv med gustav i armene mens jeg har sagt "du skal ikke nusse ham" "han vil ikke hilse på dig" "lad værre med at stikke din hånd ned til hans ansigt" "STOP med at rør ham"
    hvor personen bare fulgte med og prøvede at nusse videre, uanset hvor bange han var og hvor sur jeg blev, indtil jeg til sidst skubbede mig forbi personen, men jeg var da helt trunget op og måtte ty til lidt mere voldsomme metoder for at blive fri for den her belastende person!

    det er ikke altid man møder mennesker, hunde eller hundeejere der trænger en op i en krog, men det kan altså ske! og måske Lens bare er uheldig og møder flere af dem!


  • #111   23. feb 2017 Du skriver længere oppe at din hund gik direkte på den fremmede hund og nu trækker du så i land?

  • #112   23. feb 2017 Ok... min hund ryger direkte på hendes og ville slås... beklager at jeg tolker "ryger på" som hapse/røffel......

    Første beskrivelse lyder i min verden til at kunne undgåes, og jeg har også oplevet at nogen følger efter og vil hilse, men har alligevel fået dem stoppet.. vi taler vel ikke store rocker typer tænker jeg.


  • #114   23. feb 2017 Nanamus det er et forum så du kommer da bare med dit smiley



  • #115   23. feb 2017 Du skriver at hunde gerne må hilse på Aslan og at hans reaktion ikke er dit ansvar. Så snakker vi jo ikke uheld?
    Det er her jeg mener at du bør beskytte din hund og sige at han fandme ikke skal hilse på nogen hunde, for du kan ikke stå inde for ham og du bør også beskytte ham mod fremmede hunde hvis han er usikker på dem, det er jo ikke fedt for ham at blive sat i en situationen. En hund der hopper i hovedet på andre hunde er jo en presset hund.


  • #116   23. feb 2017 Lens.. det er vist også dig som lidt går i forsvar... når du skriver nedenstående ..
    Jamen folks hunde må da gerne hilse, hvis de virkelig vil.. det er bare ikke dit ansvar... og du skriver netop, at du har en samtale med kvinden, så mere jagter hun dig vel ikke.. I bliver endda enige om, da hun siger hendes er sød... så det er vel næppe et uheld?


  • #118   23. feb 2017 Kenzie ja du misforstår, at Lens skriver at de da gerne må hilse, og det er deres eget ansvar hvis der sker noget...

  • #119   23. feb 2017 Kenzie, læs hvad Lens skriver. Det er IKKE uheld vi snakker om her.

  • #121   23. feb 2017 Kenzie... nårhhhh ja vi misforstår nok bare det hele... eller er uenig med Lens smiley

  • #123   23. feb 2017 Vi læser hvad der står og vi er så ikke enige. Hvorfor skal det nu drejes hen på at vi bare ikke forstår det skrevne? Er det kun hvis man er enig at man har læst det rigtigt? smiley

  • #124   23. feb 2017 Ja store rocker typer kunne måske være umulige at komme væk fra... men ellers så er jeg sluppet væk fra alle tosser... også i en tæt by som Kbh.. vender om.. krydser gaden osv osv... jeg tænker ikke nå så bare lad dem hilse.. det er deres problem...

    I søndags kom en lab-blanding over imod os.. kvinden råber så at den er ufarlig... og den nuppede jeg i halsbånd til ejer kom og den røg ikke i hovedet på Junior. Uanset hvad gider jeg ikke fremmede hunde.


  • #126   23. feb 2017 Kenzie jeg tænker at Lens svarer rigtig fint selv smiley

  • #128   23. feb 2017 Det kan da aldrig nogensinde blive et uheld når man står og aftaler at det er på eget ansvar at lade hundene hilse???
    Et uheld er når der kommer en ejerløs hund fræsende og hundene ryger i totterne på hinanden, et uheld er når to hunde mødes om et hushjørne og ryger i totterne på hinanden, et uheld er sku ikke hvor man står og snakker sammen og hvor man giver lov til at hundene må hilse, dog på eget ansvar.


  • #129   23. feb 2017 Lens hvorfor skal der ligges ord i min mund... jeg skriver INTET om Cujo eller vild og blodig.. ved ikke hvorfor du overdriver.

  • #130   23. feb 2017 Min hund, Zenta, hun magter ikke andre hunde når hun selv er i snor, DET respektere jeg, det skal hverken trænes eller laves om på. Derimod er min opgave at beskytte hende når hun er i snor.
    Forstår du slet slet ikke forskellen???
    Du ved hvordan Aslan er og derfor er det DIN opgave at sige fra på hans vegne!
    Det handler ikke om at en hund ikke må have personligt rum eller andet.


  • #133   23. feb 2017 Jeg tænker faktisk lidt at en selvsikker hund ikke går frem og råber røv mod en hund der intet har gjort.
    Men det er nok en helt anden snak.


  • #135   23. feb 2017 Til sidst fik din hund nok? Ja det var vel da du slækkede på linen så de kunne hilse??

  • #138   23. feb 2017 Kato må gerne hilse på de fleste hunde vi møder på gåtur hvis ejeren spørger i god tid. Der er nogen jeg siger nej til men de fleste er gode til at acceptere et nej. Der er kun en gang der er sket et uheld. Hvor det var en kvinde der var ude at gå med hendes 2 GD'er hvor den ene var i snor og den anden ikke var så den der ikke havde snor på kom løbene hen imod os det skal lige siges hun prøvede at kalde den til sig med den anden hund der flåede i hendes arm hun fik ikke hunden til sig men den var rolig og lagde sig ned. Så vi gik over i den anden side og passerede den første af de to hunde. Da vi nåede hen i nærheden af den anden hund og ejeren fik hunden revet sig løs og sprang over i hovedet på Kato og fik ham væltet og bed ham hørt i øret. Og nu er han så blevet bange for hunde der er større end ham selv så dem undgår vi altid.

  • #142   23. feb 2017 Isabelle ja der fik du min pointe forklaret meget bedre.

  • #148   23. feb 2017 Du slækker på linen og lader Aslan hilse på den fremmede hund velvidende om at han vil hoppe i hovedet på den. For det er jo ikke dit ansvar.

  • #152   23. feb 2017 Sjovt at det kun er dem der er uenige som ikke kan læse smiley
    Isabelle, Louise og Cecilie, vil I med på læsekursus? Vi er åbenbart en del der ikke kan læse.


  • #153   23. feb 2017 Jeg vil ikke sidde og vurdere jeres debat lige nu.
    Men jeg vil gerne lige sige, at det altså ikke altid er muligt at komme væk.
    Her hvor jeg bor er du sgu ikke altid, men bare kan komme væk smiley

    Vi oplevede engang, at der kom fire hunde fra de eneste fire forskellige retninger, der var smiley

    Og man kunne ikke engang råbe til dem, for det var nemlig lige dem, der er rigtigt ligeglad. Heldigvis fik vi på en eller anden måde presset os om bag en flaskecontainer, så det ikke gik helt galt.


  • #156   23. feb 2017 Isabelle netop...

  • #157   23. feb 2017 Okay, man kan selvfølgelig prøve at skubbe/råbe de andre hunde væk smiley

  • #159   23. feb 2017 Lens hold nu op.. vi tror intet om dig, men du skriver altså selv, at så kan de lære det...



  • #164   23. feb 2017 Der er intet galt i at vi ikke er enige med dig Lens ... og du har blot ændret din forklaring lidt... først er du "ligeglad" og det var den anden hundeejers problem.... og pludselig er det allesammen uheld.. så du modsiger blot dig selv, og det undrer mig lidt med al din erfaring omkring hundetræning og adfærd. Jeg kender ingen hundetrænere som ville lade deres hunde ryge på andre.... uanset hvor naturligt det er og hvor selvsikker deres hund er.

  • #167   23. feb 2017 Lens ved ikke om det er hormoner eller hvad det er ... men kan simpelthen ikke forstå din måde at reagere på... du skriver selv tingene, og så fordi vi er uenige så sletter du alle dine indlæg... det havde jeg faktisk ikke troet, at du ville gøre.



  • #168   23. feb 2017 Lens prøv lige at træk vejret og fald ned engang. Der er ingen her der vil dig noget ondt eller noget personligt.

  • #171   23. feb 2017 Lens igen, prøv at træk vejret og læs tingene igen.
    Der er INTET personligt i det. Mine svar havde været de samme hvis det var Louise der havde skrevet det.
    Vi er ikke enige nej, men hey, det behøves vi jo heller ikke at være?
    Vi gør vel alle det vi finder rigtigt for vores hunde. Ikke sandt?


  • #173   24. feb 2017 Isabelle - Kan man så nogensinde, som person, være uansvarlig? Eller vil det altid "kun" være ens handlinger, der er uansvarlige? smiley

    Hvis man synes, at en persons handlinger er uansvarlige, synes man så ikke også, at personen er uansvarlig, i den givne situation?


  • #175   24. feb 2017 Det der menes er jo at det ikke er personligt rettet mod Lens, det er selve den handling hun udfører vi ikke bifalder eller er enige i.
    Isabelle kender udemærket min mening om at hun lader sine hunde rende på isen og jeg tager mig virkelig til hovedet over det og kan slet slet ikke sætte mig ind at at hun lader dem gøre det, MEN det er jo ikke personligt mod Isabelle når jeg skælder ud over at hendes hunde render på isen, det er den handling hun gør.
    Jeg mener ikke at Isabelle ikke er en god hundeejer, jeg er bare blot ikke enig med hende der. For mig er min mening og holdning den samme, om det så er Isabelle, Louise eller julemanden der lader sine hunde rende på isen.


  • #176   24. feb 2017 Nu var det også sætningen, at hvis andre virkelig vil hilse, ja så skulle de da bare det, og så var det på eget ansvar, og at ens hund så fløj på ukendte hunde..... som så senere lige pludselig var, at man blev jagtet rundt om en bil, og man slet ikke kunne undgå kontakten.

  • #177   26. feb 2017 Noget af det jeg oplever er at folk slet ikke har nogle forståelse for at en stor venlig bulderbasse, der vil lege bryde leg eller hoppe oven på leg, kan skade en lille hund, eller at der er stor forskel på hvordan hunde leger og hvad der skal til for at det er et vellykket møde.

    Min egen hund har ingen problemer med andre hunde, men hendes form for hygge med arts fæller er at tusse rundt og snuse de samme steder og tisse de samme steder, helst med sin bold i munden, det er frustrerende for hende med en fysisk anmassende hund, der er meget nærgående og hvis den så også gør imens, det bryder min sig ikke om.

    Mange forstår ikke at hvis deres hund er sød og venlig at de så ikke kan lege, men der er altså stor forskel på hunde og hvad de synes er rart og ofte er en stor nærgående hoppebold ikke særlig sjov at omgåes for en hund med en helt anden omgangsform.

    Der er altså noget i det, med at lige børn leger bedst.


  • #178   26. feb 2017 Jeg synes det værste er, når man træner. Line m. Dumle og jeg var ude og træne apport her tidligere på ugen - og folk lader bare deres hunde løøbe hen, selvom det er meget tydeligt at vi IKKE er der for hundeleg.. Line fik endda også pisset på sine ting, det er bare IKKE ok smiley

    I fredags gik jeg også FVF med Nicki, og pludselig havde hun så en anden hund i røven.. Altså helt ærligt, hvornår er det OK?

    Jeg har ikke lige så meget imod det på gåtur - meen mange trækker sig nu også når de ser en stooor, grum, farlig schæfer smiley


  • #179   26. feb 2017 Min veninde overvejer seriøst at få broderet et skilt til hendes hunds k9 sele med

    JEG BIDER.

    Men det er da trist at det er nødvendigt smiley


  • #182   26. feb 2017 Rotterne, fed ide!!

  • #184   26. feb 2017 Jeps, kommentarer er der nok af.

  • #185   26. feb 2017 Rotterne eller

    Never mind the dog
    beware of the OWNER smiley

    Ps min kollega behøver ikke overveje længere. Nu har jeg bestilt et sæt til hende. Fandt et sted til kun 80 kr for 2 og 10 i porto. Det vil jeg alhjertens gerne give til Trine,hunden smiley

    Ville ønske at det ku være nok at skrive
    Hold afstand tak

    Men det blev til
    JEG BIDER!



  • #186   26. feb 2017 Eller

    Min ejer er voldspsykopat

    Evt med et par rockabilli sløjfer på smiley


  • #188   26. feb 2017 Generelt får Luna lov til at hilse på andre hunde på gåturene, hvis jeg synes det er en god idé. Men jeg tager det ikke som en selvfølge, at de skal hilse. Det er som regel ret tydeligt, hvis ejeren af den anden hund ikke synes de skal hilse.. så hvis de går over vejen, går ind til siden eller bare går videre, så er det helt fint.

    Jeg holder altid Luna ind til mig, når vi møder andre, og når det er indforstået, at de skal hilse får hun lov at gå den anden hund i møde. Ofte spørger jeg om de skal hilse, og det bliver jeg også spurgt om nogle gange. Er det en hund vi har mødt mange gange og hvis de er glade for hinanden, så spørger jeg som regel ikke direkte, men jeg lader hende stadig ikke bare løbe hen til den anden hund.

    Jeg har dog også en oplevelse fra da hun var hvalp og vi gik med hende i snor i et dejligt grønt område. Vi går forbi to kvinder der sidder på en bænk med en løs hund ved siden af, som er væsentlig større end Luna, hun var vel vejet omkring 2,5 kg dengang. Den løse hund løber over mod os, og ejeren gør ikke noget som helst. Jeg råber: "Hey! Jeres hund!?" For ligesom at informere dem om at den løber mod os, men de kigger bare og gør ingenting. Efter 10 minutters tid kommer de langsomt gående mod os og jeg hentyder til at jeg råbte før, og jeg siger at man jo ikke lige ved hvad det er for en hund der kommer løbende. Øh nårh nej, det kunne de måske godt forstå og så alligevel ikke.

    Hvis jeg ikke synes at Luna skal hilse, så sørger jeg for at have hendes opmærksomhed og går bare fordi hunden og siger til Luna: "Ja vi går bare videre". Det plejer de andre godt at forstå. Der var så bare en der troede at Luna var aggressiv og ville bide, da vi mødte dem senere på turen igen, og kvinden gik over og spurgte mig, imens manden holdte hunden fordi de ikke turde gå forbi os smiley Generelt er det ikke noget jeg ser som et kæmpe problem. Men jeg giver ret i, at mange tager som en selvfølge og bare lader hund i flexiline løbe over i hovedet på min hund. Jeg synes dog det er værst med store voldsomme hunde uden snor, som får lov at spæne over til min lille hund i snor.


  • Vibe V
    Vibe V Tilmeldt:
    dec 2015

    Følger: 10 Svar: 3
    #189   26. feb 2017 Man skal aldrig gå hen til en fremmed hund med sin egen, uden at spørge ejeren først om det er ok! Det samme gælder når det er børn, de skal heller ikke gå hen til en fremmed hund eller klappe den uden først lige at spørge ejeren om det er ok!
    Nogen mennesker tænker sig ikke altid så godt om når de bare gør sådan noget med deres hund, børn kan man undskylde, og selv være den der siger: Du må godt/eller ikke klappe min hund stille og roligt, med hånden kommende nede fra og ikke som et pludseligt ovenfra klap da det kan virke skræmmende, men lille ven husk altid at spørge hundens mennesker først om du må!


  • #190   26. feb 2017 Vi var lige på aftentur.
    Og der var faktisk en mor, hendes dreng og deres hund.

    Drengen og hunden begyndte at gå hen mod os, men så snart jeg sagde, at det gad vi ikke, så gik det pænt den anden vej med et smil smiley

    Det er rart at møde smiley


  • #191   26. feb 2017 Åh ja.. Har mødt folk og deres hunde og en enkelt gang bare en hund (som jeg måtte sparke i røven), for Bella ser sååååå sød ud og ih, hvor skal hundene bare lege..

    Nej. Nej, de skal ikke lege.. Bella ER sød.. Når hun ikke er i snor.. Når hun er i snor er hun en sur gås og vi vil ikke hilse. Har været ude for en dame der ville hilse på og det er ganske fint, når det er mennesker uden hunde, for alle på to ben vil hun rigtig gerne snakke med smiley Hun fortæller så at hun også har en jack og en gravhund og bla bla.. Hun går ind i huset ved siden af og min veninde kommer tilfældigvis forbi, så jeg stopper op og snakker med hende, så i 1 minut glor jeg ikke lige på hunden (Som er i snor) og pludselig råber hun røvhul. Så jeg kigger ned og så har damen fra før sateme hentet sine to hunde, som nu står HELT oppe i begge ender på Bella, som ikke kan flytte sig. Jeg trækker Bella tættere på mig og bakker væk, mens hun så noget mærkelig ud i ansigtet da jeg bad hende om at få hendes hunde ud af min hunds personlige rum, for hun magter det ikke..

    Folk kan da i det mindste spørge, i stedet for at tvinge dem selv og deres hund på andre.

    Bliver også lang i ansigtet når folk lader deres hunde gå helt op i ansigtet på min og så griner, når hun bliver gal. "Den er godt nok sur, den lille, hva?" Ja, både hende og jeg bliver trætte i sjælen, når vi møder fjolser som dig, der ikke kan finde ud af at holde sin hund ude af ansigtet eller røven på hende.

    Vi møder heldigvis flere der hurtigt ser at jeg trækker min hund til mig, når jeg spotter dem og går pænt forbi og så dem der pænt respekterer et nej tak til at hilse. Hun ligner en der vil hilse.. Det vil hun også gerne indtil hun kommer tæt på, så vil hun IKKE hilse mere. Hun KAN altså godt lege pænt.. Bare ikke med snor på.


  • #192   26. feb 2017 Jeg menerat:
    Nærtagende hundeejere, er dem der kalder sociale hunde og sociale hundeejere, for Nærgående!


  • #193   26. feb 2017 Er man nærtagende når man har en hund der af en eller anden årsag ikke vil hilse eller lege med fremmede hunde og bliver super frustreret over at nogle mennesker ikke kan forstå et nej tak, eller slet ikke spørger om lov, før de allerede er løbet op i ansigtet på én?

  • #194   26. feb 2017 Jeg kunne sige en masse om hundes forskellige behov og individuelle grænser (og oplevelser), og sammenligninger med det ubehagelige i at man selv fik påduttet fremmedes kram konstant, men jeg ved at diskussionen er pointless at tage med dig, Steen smiley måske andre har overskud, jeg magter det ikke lige nu

  • #195   27. feb 2017 Åh er så træt af folk der ikke respekterer den plads vi har brug for. I hvert fald 3-4 gange om ugen bliver vi løbet op af hunde der er fri, hvor ejeren ikke kalder dem til sig. Eller folk der slet ikke tager deres hunde til sig. Jeg er mange timg fordi min hund ikke skal hilse.

    Den værste er "en ond ejer, fordi jeg ødelægger min hund ved ikke at lade den hilse"

    Eller folk der skælder ud når min hund reagerer negativt på deres løse hunde. Så er det mig og min hund (i kort snor) der er problemet. Senest var det to hunde hvis ejer ikke var i syne. Jeg skulle rundt om Bagsværd sø, og hvis man følger stien er der en hundeskov. Der var jeg problemet når jeg skulle passere hundeskoven. Damen der ikke kunne kalde sine hunde til sig mente at det var "sådan nogle som mig" der skabte problemer for andre (sagde hun mens ingen af hendes to hunde kom da hun kaldte, og blev ved med at opsøge min hund der tydeligt sagde fra)


  • #197   27. feb 2017 Dem som skælder mig ud er ALTID dem som ikke har styr på deres hunde, og ikke kan kalde deres hund/e til sig... man kan se deres kæmpe irritation, når Junior går plads og fuldstændig ignorerer deres... og vi bliver dagligt testet af folk, som feks lader flexlinen blive lang, så deres hunde kommer tæt på Junior og når han så stadig ignorerer dem, får man ofte en lidt spydig kommentar med.. "nårhh din hund er sådan en som ikke kan lide andre hunde" eller "er din hund slet ikke social"

  • #198   27. feb 2017 Der er så irriterende. Jeg har en, som slet, slet ikke gider møde hunde i snor. Hun ser heldigvis så frygtindgydende ud, at folk holder sig på lang afstand.

    Derudover har jeg en, som er hammer usikker på andre hunde i snor. Det kommer sig blandt andet af episoder, hvor man kommer gående med hende i snor, hvor løse hunde så pludselig overrender hende. I sidste uge var der en hund, hvor ejer på ingen måde kunne kalde den ind. Myrna tog det egentlig ok, indtil den blev for nærgående. Vi forsøgte at skærme hende, men hund uden snor havde en fest og brugte lejligheden til at suse rundt om hende i høj fart og stikke snuden steder hen, hvor Myrna ikke ville være med, og så lyder sirenen, og er der noget, som en Pharaoh er god til, så er det at gø... Højt... Fremmed ejer kvitterer med klassikeren "den gør ikke noget, det er bare en stor hvalp". Nej, det er muligt, men det gør tydeligvis noget for min i forvejen lidt for usikre hund, som ikke synes, det er fedt at være bevægeindskrænket, mens din hund holder fest i hendes comfort zone. Og så starter man lige forfra med at give kræet selvtillid -_-


  • #200   27. feb 2017 Ja, Isabelle. Jeg nævner jævnligt "naturens love",
    og er helt enig med dig i, at i naturen vil fx ulve, afgjort IKKE bare drøne hen og hilse på en fremmed ulv! - Da "drøne hen" er topmålet af Uhøffelighed.

    Men i naturen findes der også både noget der hedder Nysgerrighed,
    og det som fredelige og sociale mennesker, kalder Høflighed!





  • #202   28. feb 2017 Det er jeg 100 % klar over, Isabelle, og så må du da - måske - også kunne indse, at netop på dette punkt, er der en meget væsentlig forskel
    på hundes levevilkår, i Danmark samt mange andre lande
    og så på fritlevende ulves levevilkår, og derfor også,
    på deres forsvars-nødvendighed overfor deres territorium.

    I øvrigt ses der også blandt mennesker, selv i Danmark,
    mennesker der er særdeles nærtagende overfor andres indtrængende
    på deres - i manges øjne fuldstændige usynlige - territorium,
    hvilket denne og mange andre debatter viser med al tydelighed.


  • #205   28. feb 2017 Jeg gider heller ikke fremmede mennesker stikker næsen op i røven på mig. Men jeg ER også nærtagen

Kommentér på:
Nærgående hundeejere

Annonce