{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.486 visninger | Oprettet:

Ozzy O
Ozzy O
Tilmeldt:
21. jul 2015
Følger: 1 Emner: 3 Svar: 12

Hvilken hvalp skal vi vælge? {{forumTopicSubject}}

Vi har kigget på to hvalpe i weekenden. To forskellige opdrættere. Og vi kan slet ikke vælge.

Hvalp 1)
Er 7 uger. Hvalpe og forældre var simpelthen så sociale og søde. De kom alle løbende og tog imod os, og så snart vi satte os ned, så lå alle hunde på os i en stor klump. Vores hvalp var meget opsøgende og lagde sig på skødet og skiftede lidt mellem at kravle op på os for at sove.

Hvalp 2)
Er 12 uger. Meget søde og kælne forældre, der virkelig gerne ville kæles. Hvalpen gik rundt mellem os, men var egentlig mest optaget af et tøjdyr, hun havde stjålet fra sin mor, og hele tiden forsøgte at slæbe væk. Altså ikke så opsøgende i forhold til kæl. Til gengæld så slikkede hun ivrig én, når man løftede hende op og blev oppe. Da vi skulle gå, og hun kom med udenfor, livede hun op og fulgte efter os.

Udfordringen er jo lidt aldersforskellen. Hvalp 1 var jo bare en sovende nutthed, og jeg aner ikke om det er almindeligt for hvalpe i den alder bare at ville sove på skødet, og hvalp 2 er jo lidt ældre og måske i en alder, hvor legetøj er sjovere,

Det er kun lige de to ting, jeg har brug for input til. De øvrige faktorer synes jeg, at vi er afklarede med.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvilken hvalp skal vi vælge?
  • #1   7. nov 2016 Det kommer jo fuldstændig an på hvilken race der er tale om, og hvad i skal bruge hunden til? Hvad er vigtigt for jer?

  • #3   7. nov 2016 Ja hvad race er det? Er det samme race begge hvalpe?

  • #4   7. nov 2016 Er sundhedsresultater de samme på begge kuld, hvilken race og hvad går I efter.. skal hunden bruges til noget specifikt?

  • Ozzy O
    Ozzy O Tilmeldt:
    jul 2015

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 12
    #6   7. nov 2016 Det er kun som selskabshund. Det er ikke samme racer, men inden for "genren, en bichon frise og en PP.

    I må kun forholde jer til oplevelsen af de to hvalpe, for resten har vi sat op på en liste, og vi falder tilbage på den forskel, vi oplevede, som vi ikke ved om det skyldes alderen.

    Forældrene var som nævnt begge steder utrolig opsøgende, rolige og kælne.


  • #9   7. nov 2016 Jeg ville besøge de pågældende hvalpe en gang mere som minimum.
    En hvalp er jo nødvendigvis ikke som man ser den, den time man er der. Måske er den meget rolig, og ikke så interesseret i noget, fordi den måske lige har spist og er træt. Og ellers måske total livlig fordi man lige kommer i "ulvetimen".

    Og man kan hurtigt vælge den forkerte hvalp, hvis man går efter første indtryk. Derfor bør man se evt. hvalpe mere end 1 gang.
    Flere opdrættere matcher familier/personer med hvalp når de er 6-7 uger, så opdrætteren kan se hvalpenes forskellige aktivitets niveau, personligheder mv., så man i fælles skab kan finde den rette hvalp.


  • #11   7. nov 2016 Ja alle hvalpe er da søde Pia, men der er også stor forskel på hvalpes personlighed, drift, gåpåmod mv.

  • Ozzy O
    Ozzy O Tilmeldt:
    jul 2015

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 12
    #12   7. nov 2016 Pia, så hvis jeg er tilfreds med det andet, så skal jeg ikke være bekymret for om hvalp 2 ikke er så kælen lige nu? Det er det, min bekymring er. Jeg vil nemlig have en puttehund.

    Vi må vist på besøg igen i hvert fald, men jeg har brug for at vide hvad jeg skal kigge efter hos de to hvalpe i forhold til personlighed.


  • #16   7. nov 2016 Jeg ville også kigge på forældrene.

    Jeg mener heller ikke i kan bruge et enkelt besøg til noget som helst i forhold til at vælge, hvilken der passer jer bedst.

    Jeg havde et hvalpekuld for nogle måneder siden og et par gange havde jeg besøg af to hold hvalpekøbere på en dag (formiddag - eftermiddag).
    Jeg husker, at den ene gang sov hvalpene sig igennem formiddagsbesøget, var kortvarigt vågne, ude at tisse og få lidt mad og så sov de igen.

    Da andet hold kom om eftermiddagen, var hvalpene vågne og kørte i højeste gear i leg i haven.

    De to familier ville beskrive kuldet vidt forskelligt, hvis de kun havde det ene besøg at beskrive ud fra.

    Moren til mit kuld er for øvrigt jordens største puttegris, men det var hun bestemt ikke som hvalp, der sad hun ikke stille i to minutter med mindre hun sov og det gjorde hun helst i sin kurv, ikke på skødet.


  • Ozzy O
    Ozzy O Tilmeldt:
    jul 2015

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 12
    #18   7. nov 2016 Hun siger, at hun er kælen og opsøgende, og at hun bliver som sin far (som var lidt af et hængedyr). Men vi har jo måske forskellige opfattelser af det. Hun forklarede det med, at den var træt og at alle hundene havde leget en times tid i haven inden vi kom.

    Så jeg kan konkludere, at jeg kan ikke vide om nr 1 altid vil være en skødehund (fordi den er så ung og det er sådan alle hvalpe i den alder er), og at nr 2 kan være en skødehund, men at den har en alder, hvor legetøj er sjovt.

    SUK, det er svært at vælge.



  • #21   7. nov 2016 Helt enig Pia smiley
    Er begge forældre kælne og vil ligge tæt, tror jeg der er en stor sandsynlighed for at hvalpene også bliver det som voksne, men at se den egenskab hos et lille vilddyr af en hvalp er nærmest umuligt.

    Hvalpe skal være livlige, frimodige og nysgerrige.


  • Ozzy O
    Ozzy O Tilmeldt:
    jul 2015

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 12
    #22   7. nov 2016 Tusind tak for jeres hjælp smiley

  • #23   7. nov 2016 Hvordan er hvalpene blevet socialiseret og miljøtrænet hos opdrætterne. Det er i hvertfald noget, som har står betydning for hvor jeg vælger at købe hvalp.
    Og noget I særligt skal tænkte over ved den hvalp på 12 uger. Socialiserings og miljø vinduet lukker ved 16 ugers alderen.

    Derudover vil jeg teste hvalpene lidt, hvordan er de når de er selv, uden mor, søskende og evt. far.
    Tag en dåse med som I har puttet lidt sten i(og/eller et stor nøglebundt), hvordan reagere hvalpen når I taber den. Krøllet bagepapir som larmer mv.

    Hvad er sundhedsresultaterne på forældre dyrene og i linerne bag, de kan næppe være ens(men selvfølgelig kun noget I kan undersøge hvis det er med stamtavle).
    Ved de racer du nævner vil jeg være ekstra opmærksom på tandsæt og bid.
    Evt. Udstillings og prøve resultater.


  • #25   7. nov 2016 Asti(som nu er 20 måneder) var overhovedet ikke puttehund som hvalp, det havde hun da ikke ro i røven til. Det var først da hun var omkring 8-9 måneder, at hun begyndte at have tid til sådan noget. Nu er hun den største puttehund, som stadig har ild i røven. Det skal lige siges at hun er en høj aktiv race.

  • #26   7. nov 2016 Kan så regne ud at hvalpen på 12 uger er PP.
    Som så i mine øjne er en Chinese crested Powder puf eller.???

    Jeg ville klart gå efter en PP hvis det er den race jeg tror det er.
    De kan virke en smule reserveret i starten men bliver de mest loyale og nusse opsøgende hunde, er min egen erfaring.


  • #29   7. nov 2016 Fra Taliban var tre uger, besøgte jeg hende hver uge.
    Jeg havde første valg i kuldet.

    Taliban var den mest livlige og selvstændige hvalp i hele kuldet.
    Når jeg var der, så snakkede jeg faktisk ikke med hende, hun havde ikke tid.

    Jeg valgte hende, fordi hun var utrolig selvstændig og fordi hun altid havde næsen i jorden.

    Hendes søskende kunne man tage op i armen, lægge dem på ryggen og nusse dem på maven.
    Det ville Taliban overhovedet ikke finde sig i.

    Jeg troede ikke, at hun ville blive en puttehund, men det er hun blevet.
    Hun putter i sengen, putter sammen med mig i sofaen, hun er faktisk blevet en velcro hund.
    Hvor jeg er, der er hun, også med på toilettet.
    Det eneste hun stadig ikke vil er at ligge på ryggen og nusse på maven.

    Når vi er ude, så er hun meget aktiv og stadig utrolig selvstændig, lige det jeg gerne ville have.

    Det jeg vil sige med det her er, at den på tolv uger sagtens kan blive en god puttehund.
    Og som andre skriver, så kan man ikke sammenligne en syv og en tolv ugers hvalp.
    Der er jo også forskel på et halvt år gammelt barn og et på tre år.


  • #34   7. nov 2016 Hvalpe er ikke krammebamser og skal ikke løftes op.
    Nus med hvalpen på gulvet, og lad den gå når den vil. Hvalpe har svingende fokus og skal have lov at udforske. Det er kun sundt. Selvstændige hvalpe er nemmere at renligheds- og alenetræne.
    At være puttehund er ikke nok. Selv selvskabsracerne har brug for mentale stimuli.


  • #37   8. nov 2016 Hmmm tjaaahhhh .... altså... Hvis ALT andet er i orden - I har styr på sundhed, linier, race, opdrætter osv, så er det for mig helt utroligt enkelt.
    Så skal man da vælge den hvalp, man forelsker sig fuldstændig hovedkulds i, hvis man da overhovedet kan få lov til at få den?
    Og da der her er tale om to forskellige racer, så MÅ én af dem da, være kommet mere ind under huden på jer end den anden? smiley smiley smiley smiley

    Der er alligevel ingen garanti for, om "puttegenet" hos hunden er det samme, når den er lillebitte hvalp, og når den så bliver kønsmoden. smiley


  • #38   8. nov 2016 Lige med selskabsracer ville jeg nok ikke være så nervøs ved at tage en ældre hvalp eller unghund. Underforstået at de kommer fra et godt sted med ordentlig viden og socialisering.
    I min optik er der himmelvid forskel på hvor hurtigt racerne udvikler sig. Jeg kan sagtens undværer de 2 uger fra 8-10 med en selskabshund fra min race. Det er virkelig nogle kedelige uger. Det er vitterligt Babypasning. Med racer der skal bruges til sport og som er hurtigere i deres udvikling (typisk brugsracer) så ville jeg ikke undværer de uger for noget. For de lukker deres socialisering langt hurtigere og fejl er svære at rette op på senere.
    Har begge opdrættere mulighed for at lærer jer om pelsplejen evt hjælpe i den vanskelige periode hvor hvalpen skifter til voksenpels?

    Jeg ville ikke vælge hvalp på et enkelt besøg. Det er et øjebliksbillede.


  • #39   8. nov 2016 Jeg ville gå efter sundheden og selve opdrætter. Da jeg købte Marco var han en krudt ugle med virkelig meget krudt i bagdelen, han var ikke verdens største kælepot. Han var en lille hvalp, som hellere ville opdage verden.
    Jeg var på ingen måde bekymret, fordi jeg vidste at avler igennem de første 8 uger, havde brugt massere af tid på at kæle med hvalpene.
    Der er en periode, hvor hvalpene er mere nysgerrige på verden og omgivelserne, end at sidde stille og blive kælet.

    Marco er verdens største kælepot i dag.


  • #42   9. nov 2016 Og som en ekstra kommentar til det Pia skriver om temperament. Så er det bestemt ikke sjældent små racer indgår i avl inden de har en alder hvor et modent temperament kan vurderes. Hanner på 14-18 måneder er bestemt ikke ualmindeligt.

  • #48   9. nov 2016 # 47
    Det tror jeg ikke, og slet ikke de små selskabsracer. Der avler man jo på alt hvad der har en puls og en legemstemperatur på 38 grader.

    Lenschow
    Jeg er ret sikker på, at du får henvendelser fra mange som har problemer med deres hund, men er også ret sikker på, at det vist kun er et fåtal som skyldes manglende socialisering fra opdrætter.
    Der er rigtig rigtig mange som køber hund, som ikke engang har en grundlæggende basisviden om hunde og det er dem selv som skaber problemerne.
    Gennem mange år som træner har jeg set rigeligt.
    Man skulle tro, at efterhånden, som årene gik, at folk så var mere oplyst inden de købte hund.
    'Desværre, så synes jeg at det stille og rolig er gået den anden vej.
    Ok, rigtig mange er gået fra den gammeldags hårde opdragelse til noget mere humant.
    Desværre er det så blevet en trend at behandle de små hunde som små børn frem for hunde og så går det galt.



  • #50   9. nov 2016 Jeg har ikke meget styr på avl på selskabsracerne, men hvis jeg tager de langhårede dværggravhunde som jeg har et godt kendskab til, er jeg sikker på, at dårligt temperament hos avlsdyrene er et større problem end manglende socialisering.
    Jeg møder godt nok en del, der er sky og tilbageholdende.

    Min egen Xingu gik hos opdrætter til hun var 5 måneder og er ikke blevet socialiseret voldsomt meget der, hun har gået i flok med gravhunde og whippets, og er kommet på enkelte køre og byture + haft en hektar at løbe på, hun har ingen problemer med sindet, hun er frejdig, kontaktsøgende og omgås fint andre hunde. Hun har heller ingen problemer med at blive præsenteret for nye ting.

    Ghini (whippet) hentede jeg da hun var 9 uger gammel, der havde hun set opdrætter og hendes datter + enkelte hvalpekøbere. Hun er vokset op langt inde i en svensk skov og havde ikke oplevet andre miljøer. Jeg har aldrig haft så cool en hund som hende.

    Sindet hos forældredyrene er så vigtigt, en dårlig afreaktion, kan nok så megen socialisering aldrig kompensere for.


  • #53   9. nov 2016 Gad vide hvor TS er blevet af.
    Det kunne da være interessant at høre hvad hun har besluttet sig til.


Kommentér på:
Hvilken hvalp skal vi vælge?

Annonce