{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
920 visninger | Oprettet:

Sabine D
Sabine D
Tilmeldt:
4. sep 2016
Følger: 1 Emner: 5 Svar: 18

En tanke fra en bekymret hundemor... :/ {{forumTopicSubject}}

Hej alle.

Jeg er førstegangs hundemor til en lille chihuahua dreng på nu 3 måneder.
Han spiser stadig ALT mulig, selvom han alligevel er blevet lidt bedre.
Min tanke- og mit spørgsmål går på: Hvordan faen overlevede/overlever I den periode, hvor de spiser ALT, uden at I er "døde" af stress og skræk over, hvis de spiser/kommer til at spise noget forkert/de ikke må, hvis det nu fx. er giftigt?

(Det skal lige siges, at jeg er kørestolsbruger og har et handicap, der gør, at det kan være rigtig svært fx. at nå og stoppe ham i "det forkerte", og dermed nå fx. at pille det ud af munden på ham i tide.
Jeg har dog hjælpere ved mig døgnet rundt, som også hjælper mig med opgaven i at have ham. Men selv de, har nogle gange svært ved at følge med i hans hurtighed - især ift. det med at han spiser alle mulige mærkelige ting. Og nogle gange ser jeg også bare ting, som mine hjælpere ikke nødvendigvis altid ser, fordi jeg er mere nede i hans højde end de er (i kraft af at jeg sidder ned og derved er tættere på jorden sammen med ham end de er).

Jeg er desværre bare blevet så paranoid omkring det til tider, at jeg tror han nærmest spiser alt muligt forkert og farligt hele tiden - ISÆR, når vi er ude på vores gåture.
Og desværre formår det derfor ind imellem - i perioder ret ofte (som lige nu) - at slå skår i glæden og den forelskelse, jeg ellers har ved- og i ham.

Men hvad har I andre gjort for at komme igennem hvalpe-spise-alt-perioden, med nogenlunde ro i sindet, og med en frisk, glad, sund og rask hund med ude på den anden side?
(Jeg tænker ikke på chihuahua'er specifikt, men hvalpe/hunde generelt smiley ).

På forhånd tusind tak. smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  En tanke fra en bekymret hundemor... :/
  • #1   8. sep 2016 Snor på når I er ude, hvalpesikre huset inde, og så nej-øvelser. smiley

    Vi havde besøg fra udlandet da Lia havde den alder og deres lille pige som lige var begyndt at snakke, lærte lynhurtigt at sige "Nej, Lia" - lidt pinligt. smiley



  • Sabine D
    Sabine D Tilmeldt:
    sep 2016

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 18
    #3   8. sep 2016 Han har også 99,99999% af tiden, snor på når vi er ude. Og mit hjem er sikret så godt som det kan, så jeg også stadig kan komme rundt i mit stol. smiley
    Hvordan lavede i "nej-øvelser" ? smiley


  • #4   9. sep 2016 Du kan lave nej øvelser på mange måder. Som det første: ALTID ros når han gør ting rigtigt. Du kan lave nej øvelser med godbider. Lig godbidden foran ham og sig "nej" så han ikke tager den. Ros med en godbid i hånden. Han må ikke spise den på gulvet. Men vigtigst af alt: ros altid når han gør noget rigtigt. Selv en lille ting som han gør rigtigt, så ros.

    Håber du forstår hvad jeg mener smiley held og lykke.


  • Sabine D
    Sabine D Tilmeldt:
    sep 2016

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 18
    #5   9. sep 2016 Glad for at høre, at de er mere hårdføre end jeg tror. Min lille chihuahua vejer godt nok ikke mere end lidt over et kg., og han kommer nok heller ikke til at veje ret meget mere end det. Men ved ikke, om det har nogen betydning for deres hårdførhed?

    I dag er jeg fx. bekymret for, om han måske har spist en lillebitte hvid svamp i en græsplæne i den park, hvor han bliver luftet.
    Min hjælper så ham ikke spise noget. Jeg synes, jeg så ham spise noget, men igen ved jeg ikke, om det bare er mig, der er paranoid og ser syner, eller om det måske bare var en fjer eller nogle andres hundehår, han spiste (for det lå der nemlig også lige deromkring). Eller om der rent faktisk var noget om det...
    (Det skal lige siges, at han tidligere har haft spist nogle meget uheldige ting, som fx. chokolade. Men der fik han noget at kaste det op på på hospitalet).

    Jeg synes bare, det gør det ekstra svært, når hunde fra naturens side, er skabt til at skjule, hvis de har det dårligt. Så de kan være på en måde derhjemme, hvor de kan slappe af og have det dårligt i fred. Og er man så bare ude at gå en tur, eller er taget til dyrelægen for at få tjekket op på det, så virker det som om, at intet er galt og at alt er helt fint, fordi de er mestre til at skjule det, selvom det så kan være helt anderledes, når man så er hjemme igen. smiley


  • #6   9. sep 2016 Vi trænede nej helt fra bunden af: En godbid i lukket hånd og sig "nej", så snart hvalpen ikke prøver at tage at godbidden (også selvom det kun er et halvt sekund), så roser du og giver den en ANDEN godbid.

    Når den har fattet pointen, så opgraderer du til åben hånd. Herefter lægges godbidden på gulvet (her skal du måske have hjælp, da du skal være klar til at dække for godbidden hvis hvalpen prøver at tage den)... osv. Til sidst skulle du gerne kunne tabe en håndfuld godbidder på gulvet, sige nej, og stole på at den ikke snupper en eneste.

    Når nej'et sidder, så kan du bruge den til at stoppe hvalpen hver gang den har gang i noget den ikke må - altså ikke kun i forbindelse med mad.


  • Sabine D
    Sabine D Tilmeldt:
    sep 2016

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 18
    #9   9. sep 2016 Woow, det lyder godt nok også vildt med en gummihandske? Var du slet ikke bange og aldrig fik tjekket op på, om der var sket nogle skader indvendig efterfølgende?
    Men dejligt, at han stadig lever i bedste velgående og nu er 2 år gammel. smiley


  • Sabine D
    Sabine D Tilmeldt:
    sep 2016

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 18
    #10   9. sep 2016 Nej, jeg har aldrig haft servicehund. smiley Og jeg valgte en chihuahua, fordi den er nem at have på skødet, håndtere og have med rundt, når han er- og forbliver lille. smiley

  • Sabine D
    Sabine D Tilmeldt:
    sep 2016

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 18
    #12   9. sep 2016 Servicehunde?

  • Sabine D
    Sabine D Tilmeldt:
    sep 2016

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 18
    #14   9. sep 2016 Det ved jeg smiley - kender godt nogle med servicehund. smiley
    For mig var det bare mest handy med en lille hund pga. mit handicap. smiley


  • #17   9. sep 2016 Kan dine hjælpere tage hvalpen til træning? Du har valgt en race, der skal trænes og præges grundigt for at blive velfungerende ude i samfundet som voksen.
    Racen har tendens til nervøsitet og utryghed, samt en hel masse alarmstress. Så et træningshold er faktisk et must. Der ville I også lære en såkaldt nej-øvelse', der kan bruges i rigtigt, rigtigt mange situationer, og som faktisk er basis at kunne smiley


  • #18   9. sep 2016 Her hjemme startede bytte legen fra da de kom hjem, så snart de tog noget i munden stod jeg med stykke pølse og viftede for an næsen på dem og så kom det de havde i munden ud og vi byttede, der kom så et slip på til sidst og har aldrig haft de problemer med de spiste ting de ikke måtte.

  • Albusandme
    Albusandme Tilmeldt:
    aug 2016

    Hunde: 1 Emner: 30 Svar: 245
    #19   9. sep 2016 Don't worry, hvis han er tre måneder burde det værste snart være overstået smiley Jeg lavede klikker øvelser med hans yndlingsspise, snegle, hvor han fik lækker kylling hvis han lod det ligge. Ellers kan du prøve at vise ham at du har en godbid i hånden, og lukke hånden. Når han stopper med at kradse/slikke/bide i din hånd får han et lille stykke. Når han kan styre sig med lukket hånd, åbner du den(luk den igen hvis han går efter godbidden), og når han kan sidde og vente på at du giver ham godbidden med den anden hånd, kan du gøre det ved at ligge det på gulvet foran ham. Bonus: det hjælper også på napperiet:)

  • Sabine D
    Sabine D Tilmeldt:
    sep 2016

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 18
    #20   9. sep 2016 TAK for alle jeres dejlig hjælpsomme kommentarer. smiley Fortsæt endelig gerne med dem, hvis det er. smiley
    Ift. det med hundetræning, havde jeg helt klart også tænkt på, inden jeg overhovedet fik ham, at vi skulle gå til det (i form af mine hjælpere).
    Er der nogen, der kan anbefale en god og dygtig hvalpe/hundetræner på Sjælland? smiley


  • #21   9. sep 2016 Du kunne eventuelt se den udsendelse der hedder "tæt på hunden". Afsnit 6 er lige nu tilgængelig på dr.dk, hvor der er en hund der er meget glad for at finde afføring - jeg ved godt det måske er lidt en anden boldgade, men måske er der alligevel lidt inspiration til træning? smiley

  • Sabine D
    Sabine D Tilmeldt:
    sep 2016

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 18
    #22   9. sep 2016 Tusind tak - det vil jeg helt klart prøve at kigge på. smiley Alle knep, gode råd, idéer og inspiration kan bruges lige nu. smiley

    Jeg er hele tiden bare så bange for, at han hele tiden kommer til at spise noget, når vi fx. er ude og gå eller andet, så han får det så skidt af det, at han dør.
    Især fordi, at han ikke rigtig er "kaste-op-typen". Han spiser bare... smiley


  • #23   9. sep 2016 Det kan jeg bestemt godt forstå. smiley Iøvrigt synes jeg faktisk at hele serien langt hen ad vejen giver nogle meget gode perspektiver på mange dele af hundetræningen. Jeg synes i hvert fald det er ret interessant. smiley Måske kan man finde de resterende afsnit på nettet, men så er det dog nok uden danske undertekster.

  • Sabine D
    Sabine D Tilmeldt:
    sep 2016

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 18
    #24   10. sep 2016 Okay, tak, jeg må prøve at kigge på det. smiley
    Men jeg synes faktisk det er sværest at gå de sidste turer om aftenen med ham, hvor det er mørkt (ift. at holde godt øje med, hvad han spiser). Og jeg tænker, at det jo desværre kun bliver værre og værre jo længere hen vi kommer på efteråret og vinteren ift. mørket. smiley
    Men hvad har I andre gjort/eller hvad gør I?
    Lige nu går vi nogle gange med lommelygterne på telefonerne for at kunne holde bedst muligt øje med ham, men det kan nogle gange også godt bare være lidt svært, når min hjælper skal gå med min kørestol samtidig med.


Kommentér på:
En tanke fra en bekymret hundemor... :/

Annonce