{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kastration - hvornår?
  • #1   22. aug 2016 Men hvorfor kastrere ham "bare fordi"? smiley Hvis der ingen problemer er med ham, så er der vel ingen grund til at kastrere ham.


  • #3   22. aug 2016 Caos havde lige rundet 1år da hans boller blev doneret til dyrlægens skraldespand smiley jeg syntes ikke der er nogen perfekt alder, personligt vil jeg bare altid vælge at få det gjort når vovse er omkring 1år, hvorfor, ja det har jeg ikke rigtig noget bud på smiley andet end jo tidligere jo bedre og 1år passede bare godt ind her i hytten også pga han endnu ikke vidste hvad en tæve var og dengang havde jeg naboer med tæver på begge sider smiley

  • #4   22. aug 2016 Tidlig kastrering giver risiko for forkert vækst blandt mange andre bivirkninger.
    Uønsket parring kan forhindres ved noget så simpelt som hegn om haven og luftning i snor smiley


  • #5   22. aug 2016 Jeg ville personligt aldrig kastrere bare for at gøre det.
    Var der en medicinsk/hormonel grund så ja, men ellers er der da ingen grund til at putte hunden igennem en operation (der i værste fald kan påvirke den negativt)


  • #6   22. aug 2016 Malene, ja hegn og snor er fint, men nogle hanhunde hyler og splitter alt ad, hvis der er en tæve i løb, i nærheden, man kan være for og imod kastrering og det heldigvis op til en selv,, ved en sen kastrering kan man jo risikere at vovse har fået dårlige "vaner ang tæver, andre hanhunde osv) men igen, det er jo helt op til den enkelte person, hvad deres mening er, intet er rigtigt og forkert, vil man ha sin hund kastreret, så gør det, vil man ikke, ja så lader man vær smiley
    Jeg havde ingen problemer med Caos inden og heller ikke efter, netop derfor valgte jeg at få det gjort så tidligt i hans liv, nemlig inden evt problemer opstod smiley


  • #7   22. aug 2016 aldrig medmindre der er en god grund

  • #12   22. aug 2016 Hvornår - når der er en årsag.

  • #13   22. aug 2016 Tæver på 0,5-2 år kan også hyle og splitte ting ad. Men derfor steriliserer man dem jo ikke.
    Adfærdsproblemer løses ikke ved kastrering. Træning er vejen frem.

    Adfærdsbehandlere ser flere problemer ved kastrerede hunde end ved intakte, idet fjernelse af kønshormonet meget ofte resultater i hanhunde, der ikke ved hvilket ben de skal stå på, sagt i overført betydning. De bliver usikre på verden og på sig selv.
    Har man en hund i balance, kan man sikkert godt kastrer den uden bivirkninger, altså når den er færdigudviklet, men hvorfor skulle man gøre det? Da er hunden jo netop i balance smiley

    Der er helt sikkert tilfælde, hvor kastrering er rette løsning, men som forebyggende indsats stritter alt altså imod.


  • #19   22. aug 2016 Tja hvem skal gøre sig til dommer over hvad der er rigtig og forkert, det da op til den enkelte hundeejer om de vil kastrere eller sterilisere deres hund, hvis man kan forbygge evt uønsket adfærd ved det, ja så ser jeg virkelig intet galt i det, men det der så andre der gør,, nu spurgte TS om det rette tidspunkt og ikke om hvad andre syntes om beslutningen

  • #22   22. aug 2016 "- hunden stikker af fra haven selvom den er hegnet ind, hvis de ikke kan komme over graver de sig sikkert under.
    - på tur kan de gø af alt og alle især andre hunde
    - de kan blive aggressive overfor andre hanhunde
    - det et ikke hver dag at ørene fungere på dem, at de lukker af. "
    Undskyld mig, men det er da de lammeste begrundelser. Jeg har haft flere intakte hanner (af egetkønsaggresiv race). Endda en avlshan. Ingen af dem har været brudt ud af haven, gøet af alt og alle osv. Det er altså ikke raketvidenskab at lave en udbrudssikker indhegning. At forhindre sin hund i at gø af alt og alle på tur er et spørgsmål om træning og absolut ikke noget der er forbeholdt intakte hanhunde. Aggresivitet overfor eget køn er heller ikke forbeholdt hanner og ikke noget, der bliver til et problem, hvis man tager sine forholdsregler. Det er desuden heller ikke sikkert at en kastration virker på det. Om ørene fungere tja.... igen for en normalt fungerende hanhund handler dette altså også om træning.
    Jeg kender godt nok mange, der har troet at kastration var løsningen på deres problemer, der er endt med en lang næse. Jeg kender ganske få tilfælde hvor kastration VAR løsningen; det handlede alle om hypersexede hanhunde, hvor alt muligt andet blev afprøvet inden man valgte den drastiske løsning.
    Hvis jeg har muligheden for det så træner jeg gerne mine intakte hanner sammen med løbske tæver så de lærer at arbejde også selvom der dufter at dejlig dame.


  • #24   22. aug 2016 #15

    der kan jo være mange grunde.
    - hunden stikker af fra haven selvom den er hegnet ind, hvis de ikke kan komme over graver de sig sikkert under.
    - på tur kan de gø af alt og alle især andre hunde
    - de kan blive aggressive overfor andre hanhunde
    - det et ikke hver dag at ørene fungere på dem, at de lukker af


    Alt dette gør kastrater og tæver jo også.
    Det er ene og alene et spørgsmål om opdragelse.


  • #25   22. aug 2016 Man forebygger uønsket adfærd ved at træne, socialisere, miljøtræne og opdrage sin hund.
    Ikke skære i den og fjerne essentiel kemi fra dens krop.

    Det rigtige tidspunkt er, når der er væsentlige problemer der skyldes overproduktion af testosteron og det ikke kan løses på andre måder.


  • #26   22. aug 2016 #17

    hva hvis man har en han og hunhund? så er det stadig ikke iorden?
    det er da så synd at en hanhund kan dufte en hunhund på meget lang afstand og ikke må gøre noget?? har selv en hanhun og en hunhund i huset, her skal der os gøres noget. om det er kemisk kastration eller det er helt af med dem, det ved jeg dog ikke enu.


    Selv om du får din hanhund kastreret, så er det ikke nogen garanti for at den ikke mere vil interessere sig for damer i løb.
    Rigtig mange kastrater kan stadig parre og gør det også.
    Dette kan medføre livmoderbetændelse hos tæven.

    Så hvis duskal neutralisere nogen, så neutraliser tæven, så er problemet over en gang for alle samt at det også forebygger visse sygdomme.


  • #30   23. aug 2016 I min optik steriliserer man heller ikke tæver bare fordi..
    Har man både intakte hanner og tæver, så har man også en løsning i forbindelse med løbetider smiley men en god han forstår godt hvornår tæven er klar, og indtil da er han faktisk ikke interesseret. Eller han er da interesseret, men ikke den der paniske hvor er hun adfærd man hører om.

    Når man kastrerer en hanhund, ricikerer man lige så meget at skabe de problemer man egentlig troede man forebyggede. Man ricikerer at lave en angst hund, en aggressiv hund, en hund der gøer af alt og alle, en hund med adfærdsproblemer fordi han ikke længere har tilstrækkelig testosteron til at give lidt nosser og selvtillid. Og det kan ikke laves om.
    Så vil man absolut så starter man med at lave en kemisk kastrerering. Så kan man da nå at trække i land.


  • #31   23. aug 2016 Hvis man har en hun og han sammen

    Ja det er lige mit tilfælde, og jow jeg fik Anton`s kugler fjernet vupti hos dyrlægen, han havde ikke været her 2 dage før tiden var bestilt.
    Og hvorfor vælge ham og ikke tæven ? Såre simpelt, tæven har stor risiko for ødelagt pels med en masse bævl til følge plus at den KAN få inkontinens.
    Så det var slet ikke optimalt.
    Jow, Anton synes da stadig tæven dufter himmelsk, men de parre sig ikke, og der kommer ikke små Antonio Bandareras til at tøfle rundt her, hvilket er det vigtigste for mig.

    Til slut, det må være op til den enkelte hunde-ejer at bestemme eller bedømme om de vil kastere deres hund, de bliver ikke dårlige hundeejere af at gøre det.


  • #33   23. aug 2016 kommer an på racen. Antons pels har ikke ændret sig .

  • #34   23. aug 2016 Det kommer ikke an på racen, det er helt forskelligt fra hund til hund. Det er lidt et lotteri, helt som så meget andet er, når man neutraliserer.

  • #36   23. aug 2016 En race som eks Tervueren, som har meget pels og underuld, kan det være fatalt at få den neutraliseret.
    Derfor ville jeg slet ikke løbe risikoen.
    Så jo, hvilke racer man har med at gøre, spiller sandelig også en del ind på hvilken du vælger hvis du har både en han og en tæve sammen.
    Havde det været omvendt her, at hannen havde været en Tervueren, og tæven en lille blanding med kort pels, så var det tæven der var røget til dyrlægen for at blive fixet.
    Muligt andre ville deale med det, og ville have neutraliseret en terv-tæve, jeg ville ikke !


  • #37   23. aug 2016 For mig er spørgsmålet, når det kommer til en neutralisering, ikke om hunden får en åndssvag pels, for den bliver først neutraliseret, når det er nødvendigt.
    Altså når fordelene overruler ulemperne.

    Og nej, det er ikke alene fordi der er en han og en tæve i samme husstand, det er SÅ let at komme over.


  • #39   23. aug 2016 Jeg er sådan set ligeglad med hvad andre gør.
    Jeg skal ikke have hvalpe, et splitsikundt du ser den anden vej så hænger de sammen.
    Ikke engang bøvlet gider jeg, at skulle holde dem adskildt, høre på serenader, eller sætte den ene hund på ferie i mens.
    Nemt og enkelt, at den ene er fixet, så sker der ingenting.


  • #41   23. aug 2016 Isabelle : Det er yderst sjældent at en han og tæve slås, jeg har aldrig oplevet det.
    Så det må da være lidt af et særtilfælde.
    Det værste jeg kunne forstille mig, var nu at hannen blev ustabil ( usikker ) eller at han stadig mente at han skulle parre, og at de ville hænge sammen selv om han ikke kunne noget.
    Der har jeg så bare været heldig, her nøjes han blot med at stoppe op midt i legen og lige sniffe hende lidt i skrævet, og mere er det ikke.


  • #42   23. aug 2016 Badetøffel

    Nu har du været heldig med at Anton ikke parrer efter kastreringen, så du slipper for alt det bøvl du ikke gider.

    Men hvad ville du have gjort hvis Anton stadig havde parret efter at han var blevet kastreret ?
    Ville du så bare have lade dem gå sammen og parre sig selv om dette ville forøge chancen for livmoderbetændelse hos Dana betragteligt ?

    Ved at kastrere hannen kan man ikke være sikker på at problemet er løst, men det kan man ved at neutralisere tæven, for så kommer der ikke flere løbetider hvor hannen kan parre.


  • #43   23. aug 2016 Anton kan slet ikke nå smiley
    Den gang han kunne parre og var på besøg, forsøgte han ihærdigt i et ubevogtet øjeblik.
    Han har slet ikke mulighed for at kunne nå at parre mere end det ene bagben smiley


  • #45   23. aug 2016 Nu gik spørgsmålet ikke ud på om Anton kan nå.

    Og selv om du mener at Anton ikke kan nå, så kan du ikke være sikker.
    Hunde er opfindsomme og hvordan tror du alle de der blandinger opstår hvor hannen er meget mindre end tæven ?

    Jeg møder tit en Blanding af Labrador og Gravhund - det er Gravhunden som er far.


  • #46   23. aug 2016 Anni : Så havde jeg søgt andre løsninger.


Kommentér på:
Kastration - hvornår?

Annonce