{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
946 visninger | Oprettet:

Fra 1 til 2 hunde {{forumTopicSubject}}

Om 3 uger skal jeg hente nr. 2 hund hjem, og hold op hvor vi glæder os!
Den lille hvalp er så priviligeret at have 5 uger i selskab med os, inden den står på normal hverdag med job og være alene hjemme for alvor. Så vi føler vi har god tid til at lære tingene i ro og mag.

Jeg har en ret god ide om hvordan det hele skal foregå, men vil gerne høre hvordan I gjorde i den første periode - både godt og skidt.

Hvordan lod I hundene møde hinanden?
Var hundene samlet eller skilt om natten?
Var hundene samlet eller skilt ved alene hjemme træning?
Havde I den gamle hund med ud HVER gang på tissetur?
Havde de hver deres seng/tæppe, eller fælles?
Var den store med ude, når der skulle miljøtrænes?
OSV...

Tak smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fra 1 til 2 hunde
  • #2   24. jul 2016 Vi lader hundene mødes på neutral grund.
    Hvalpen sover med de øvrige hunde og er også alene hjemme sammen med de andre. For os er det altafgørende at flokken fungerer som flok. De har flere hundesenge og de bytter selv rundt efter lyst og behov.
    Hvalpen kommer alene til hvalpetræning og på tisse-/prægningsture. Den lærer at være alene når de andre skal luftes.


  • #4   24. jul 2016 De fleste af mine hunde er født her, så de går direkte ind i flokken.

    Den sidste hvalp jeg har fået udefra er Celtia. Hende købt jeg i Italien 10 uger gammel. De andre hunde var i pension, mens jeg fløj ned for at hente hende. Jeg kom hjem med hende sidst på eftermiddagen en lørdag og kunne først hente de andre næste formiddag, så hun fik en nat her alene med mig og en af mine veninder, inden hun mødte de andre hunde.

    Jill blev her med Celtia, mens jeg hentede de 4 andre hunde i pensionen. Da jeg kom tilbage overtog jeg Celtia og Jill hilste på de andre hunde. De konstaterede selvfølgelig, at der var kommet en ny hvalp, men var ikke specielt interesserede. De var mere optaget af at hilse mere på Jill og mig samt spæne haven rundt og undersøge, at der ikke havde været nogen der, mens de havde været væk.

    Jill og jeg satte os lidt i haven, Celtia lagde sig tæt ved os og knurrede lidt af de store hunde, når de kom for tæt på, men da de bare ignorerede hende holdt det hurtigt op og hun blev en del af flokken uden mere ståhej. Hun var velkommen til at være her, men mine voksne hunde var mindre interesserede i hende og legede mindre med hende, end de normalt gjorde med de hvalpe, der var født her.

    Jeg synes, det væsentligste når man vælger, hvordan man vil introducere en hvalp, er at kende sin(e) voksne hund(e). Er der den mindst tvivl om accept af at hvalpen må være der, så lad em mødes på neutral grund.


  • #5   24. jul 2016 Jeg kan se, jeg ikke fik svaret på alle spørgsmålene. Mine hunde har ikke egne pladser. Jeg har ikke nogen hundesenge, det er der ikke plads til. Til gengæld må mine hunde ligge sig hvor de vil, også i sengen, hvis der er plads, eller i sofaen.

    De 2 første nætter med Celtia sov jeg på gulvet med hende, derefter rykkede hun ind i en hvalpegård på mit soveværelse. De andre hunde gik normalt ikke med ud, hvis hun skulle ud om natten, men det styrede de selv.

    Hvalpetræning og noget socialisering foregik alene, andre udflugter var der en eller flere andre hunde med på. De skal jo lære både at komme med alene og sammen med de andre.


  • #6   24. jul 2016 Vi hentede Meegó i lufthavnen, kørte hjem til Nørrebro, hentede Balto i lejligheden, lod dem hilse og gik op. Ikke så meget fis og ballade der.

    De sov med os i soveværelset, ligesom de har gjort/gjorde alle dage siden.

    Da vi trænede alenehjemme, var Meegó i køkkenet og Balto i resten af lejligheden. Adskilt af børnegitter.

    Nej, Balto kom med på de sædvanlige tre ture, også kom Meegó ud alene de resterende 12 gange.

    De havde hver deres kurv både i stue og soveværelse.

    Iljøtræning foregik på de længere ture, så ja, han var med.


  • #7   24. jul 2016 Tak for alle jeres svar og erfaringer!
    Er der nogle ting som i ville ændre til en anden gang?


  • #8   24. jul 2016 Her mødte hundene hinanden i stuen. Den gamle hund havde sin faste soveplads, og de sov i hvert sig rum i lang tid, ligesom de var adskilt om dagen i noget tid (alene hjemme).
    Alene-hjemme-træningen foregik således hver for sig.
    De fik også en soveplads til hvalpen, som dog hurtigt blev fælles


  • #10   24. jul 2016 I will smukke smiley

  • #12   24. jul 2016 Jeg forventer intet ballade i huset når jeg får en hvalp hjem. Tøserne er vant til fremmede hunde i huset og i haven. Så hvalpen kommer bare ind og bor på lige fod med de voksne. I starten ligger alle is engen, så jeg kan mærke når hvalpen skal ud. Så har jeg tøjet liggende, ligesom brandmænd havde før i tiden og så er det bare UD med hvalpen. Træning for sig. Alenehjemme har vi aldrig rigtig trænet. Jo, at gå fra dem, når de er sammen med de andre, men resten er bare kommet af sig selv smiley

  • #14   25. jul 2016 Tillykke med hvalpen.
    Jeg har prøvet det nogle gange og har aldrig gjort noget helt stort nummer ud af det med at de skulle mødes. Jeg har altid følt at jeg kendte mine voksne hunde godt nok at vide hvordan det skulle foregå med den enkelte hund.
    Det samme med alene hjemmetræningen; nogle har kunnet være sammen fra dag 1 og andre har skullet have lidt tid hver for sig, men som regel har de hurtigt kunne være sammen når de er alene.
    Om natten sover vores hunde i sengen - incl. hvalpen smiley
    Vi har to kurve, men de ligger som regel i den samme.
    Jeg har stort set altid den voksne hund med når hvalpen miljøtrænes; der er ikke noget så godt som en voksen godt miljøtrænet voksen hund til at vise en hvalp tilrette. Hvalpen kommer dog også ud alene til fx hvalpetræning.
    Pt har jeg en voksen tæve på 4 og en hvalp på 14 uger. Den voksne er en 'klippe'. Så hun har været ultragod til at vise hvalpen at den store verden ikke er farlig. Hvalpen er så ikke nogen lille 'bly viol' men et frygtløst energibundt, så hun har vist egentlig ikke været 'nødvendig' smiley Ydermere er den voksne virkelig sød og rar overfor fremmede hunde af begge køn; det håber jeg hun kan tilføre lidt af til vores hvalp, som tilhører en race der normalt er egetkønsaggressiv. Vi startede alene hjemmetræning, da vi havde haft hvalpen i et par dage og den voksne havde bevist at hun godt kunne finde ud af det med at der nu også boede en hvalp hos os. De har været sammen under alenehjemmetræningen og det har fungeret rigtig godt. Ihvertfald har den voksne hunds ro gjort at hvalpen har kunnet være lidt HELT alene uden nogen problemer.
    Vi bor i hus med stor have, så vi går ikke tisseture. Dvs. den voksne har ikke gidet lette sig fra sofaen fordi hvalpen skulle ud og tisse smiley
    Nå, men mødet mellem de to jeg har nu foregik faktisk hos opdrætteren. Vi havde Perle med til Kalmar for at hente Clinton. Vi holdt en pause da vi var næsten fremme og gik en god lang tur på en times tid med Perle. Da vi kom til opdrættere fik vi lov at lukke Perle ind i en kæmpe løbegård de har, mens vi ordnede formaliteterne og hilste på hvalpen. Vi tog hvalpen med ud i deres have og hentede Perle. Hun hilste glad på hvalpen og så det var li'som det. Hun kom i sit bur og så satte vi kurs mod Danmark igen (hvalpen sad på skødet). Vi holdt en del pauser undervejs, hvor de fik hilst lidt mere. Hjemme igen var hun den første uges tid egentlig ikke specielt interesseret i hvalpen. Men lige så stille blev hun mere og mere glad for ham. Nu sover de sammen, leger sammen, drikker vand af samme skål samtidig osv osv.


Kommentér på:
Fra 1 til 2 hunde

Annonce