{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.208 visninger | Oprettet:

Kastrering {{forumTopicSubject}}

Hej,

Nogen som har erfaring med kastration af en 3 årig gammel hanhund? Tænker på bivirkninger..

Har en tæve herhjemme og de skal ikke have hvalpe..

Der er jo meget snak om at hunden kan blive aggressiv af en kastration?

Han har også en meget slem vane med at markerer territorier, som Jeg har forsøgt at træne ham ud, af men det instinkt sidder bare for dybt i ham, ville det dæmpe det lidt at neutralisere ham?

Foruden det skøn og kærlig hund, men han er en HANhund!

Mvh
Daniel


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kastrering
  • #2   27. aug 2015 Det er et langt større indgreb at neutralisere tæven, og så døjer hun lidt med vægten, hun tager meget nemt på og har utrolig svært ved at smide det igen, så tænker det er en dum ide når de nu tager nemt på i vægt efter neutralisering.. vil heller ikke ændre hendes adfærd..

  • #6   27. aug 2015 Vi holder dem adskilt når hun er i løb. Men synes det er synd for Milo at han skal stresse rundt i lang tid når hun er i løb.

    Vægten ved jeg godt at jeg selv styre, men tænker ikke at det gavner hende at sænke hendes forbrænding endnu mere, hun skal også have et kuld til næste år.

    Er langt mere interesseret i nogle erfaringer omkring kasterering af hanner.. har læst det link før maj-Britt har læst alt hvad jeg har kunnet finde. Og er kommet frem til at det er meget blandede resultater som er kommet ud af at kast. Hanner


  • #9   27. aug 2015 Majbrit nu er alle hunde jo ikke ens, og min tæve er ikke tyk nu, og styre hendes foder meget striks så ved godt at jeg selv kan holde det nede.. Men hun er ikke hund som er særlig aktiv, så hun skal ofte virkelig "tvinges" til leg og løb, hvis ikke vi gør det, så sidder hun bare ved siden af mig, når hun burde løbe frit og have det sjovt.

    Ja måske vil han stadig stresse, men hvad jeg har læst ville hans lyst blive dæmpet betydeligt ved kastration..

    Som du skriver med kønsagression, så er han en HANHUND og vil meget gerne vise andre hanhunde at han bestemmer og ved godt at det er ganske almindelig adfærd. Men når hunden nu ikke skal bruges til avl så tænker jeg at det kunne give hunden mere ro, når han nu ikke længere skal bruge kræfter på at vogte sit territorium.. der er 2 valg her, enten holder jeg ham i snoren så han ikke kan løbe og markere alle steder, så ingen frit løb. Eller jeg slipper ham løs og fluks på få minutter har han markeret hele området og det må jeg så bare acceptere, det resultere blot i at når andre hunde så nærmer sig så skal de ikke gå ind på hans område.. jeg kunne godt tænke mig at få det instinkt mindsket i ham, så han måske reagere endnu bedre på at han ikke skal markere alle steder så han måske kunne begynde at have det sjovt med andre hunde, fremfor at skulle bruge alle hans kræfter på at markere


  • #12   27. aug 2015 Isabelle, han har været kemisk kastreret før, det ændrede ikke meget på ham, kun at hans forhudsbetændelse stoppede:) men det er jo også meget blandet og ikke præcist hvordan en kemisk kontra rigtig kast. Virker.

    Maj-Britt han skal jo have lov til at løbe frit og komme ud og få pulsen op, han er ægte formel 1 så det jagt instinkt og drive han har for at apportere skal ligesom opfyldes.. uanset hvor meget han elsker at løbe og apportere så lister han altid lige en strinte/markering ud, selvom han har tisset og skidt af inden træning..


  • #15   27. aug 2015 De kastreret hunde jeg kender, er absolut ikke triste eller sørgelige at se på, tværtimod de er super glade og tilpasse.. tror aldrig at jeg er stødt på en trist hund.. Men tak for svar, havde dog håbet på lidt mere konkrete svar omkring kastration af hanhunde og dens virkning..

  • #18   27. aug 2015 Skal man avle bare fordi at han er ægte ? Ville have en god brugshund med gode gener og det har jeg fået. Jeg har absolut forsøgt at træne ham ud af det med strinteri og markering. Har indøvet stop kommando, lige inden han markere siger stop og han stopper, men når jeg så kigger væk, bum så markere han lyn hurtigt, og den kamp er en skrue uden ende.. så har i den grad gjort mit for at træne ham ud af det..



  • #20   27. aug 2015 Jeg kastererede min dalmatiner da han var 3 år.

    Den eneste bivirkning vi havde var vægten smiley Han ændrede ikke personlighed, men gik fra at være en stresset hund, når naboernes hunde var i løbetid til en meget rolig hund uden vi mærkede til, når de atter kom i løb smiley

    Det var absolut det bedste jeg kunne gøre for ham smiley Han markerede dog hverken før eller efter, så det har jeg ingen erfaring med smiley Ikke mere end normalt for en hanhund smiley


  • #21   27. aug 2015 Problemet er, en tur i skoven, alt hans energi ligger i at markere andet fortager han sig ikke. Når der så kommer en anden hund har han meget svært ved at socialiser med den, grundet han skal vogte sit område. Min tæve render lystigt og leger med den anden hund vi nu skulle møde, men den glæde oplever han bare ikke. . Og hvis vi er nede på Borg vold i Viborg for at få en is eller fodre ænder så kan han ikke slappe af fordi alt fokus ligger i at han skal markere steder han ikke har været.. Han slapper simpelthen ikke af, og det er i min optik en meget stærk kønsdrift hos ham

  • Lars N
    Lars N Tilmeldt:
    nov 2008

    Følgere: 7 Hunde: 2 Svar: 440
    #25   27. aug 2015 Jeg har læst at man ikke kastrerer en labrador. Jeg kan bare ikke finde ud af hvor. Grunden til dette ved jeg ikke. Nogen som har hørt/læst ved noget om det?

  • Lars N
    Lars N Tilmeldt:
    nov 2008

    Følgere: 7 Hunde: 2 Svar: 440
    #27   27. aug 2015 Måske smiley Jeg kan virkelig ikke huske det. Jeg sidder lige og blader nogen bøger igennem, for at se om jeg kan finde det.

  • #28   27. aug 2015 min labrador blev kastreret som 3-årig, af helt andre grunde.
    Han fælder ekstremt og konstant nu, før havde han to årlige fældeperioder.
    Det er også værd at overveje.
    Hans vægt er lige så nem at styre som førhen.


  • #29   27. aug 2015 Nej jeg forventer heller ikke at en kast. Ville gøre at han kan med alle hunde, som sagt træner jeg meget med ham og også socialisering.. Men måske kunne en kast. Kunne Hjælpe mig med at hjælpe ham til ikke altid at skulle vogte og dermed gøre ham mere social.. Men som sagen er nu, så leger han ikke med andre hunde, han er simpelthen for dominerende i hans adfærd trods jeg har forsøgt at tage styrringen ved nyde møder.. og hvis en kast. Ikke skulle hjælpe på det jamen så er der ingen skade sket, så kan han bare ikke med andre hunde, trods han altid er blevet meget socialiseret i hans unge år. Men så blev han voksen hanhund og så stoppede det ligesom..

    Ang. Fældning så fælder han konstant smiley støvsuger 2 gange dagligt nogen gange, men det glæden ved at have hund :):):)


  • #30   27. aug 2015 Min jack russel han er kastreret, og med et godt resultat. Han stressede i den grad op over tæver, lødetid eller ej. Han var ganske enkelt ikke til at holde ud, og hunden havde det rigtig dårligt. han kunne ikke slappe af, løb fra dør til dør og var ikk e ro ret lang tid af gangen. Han fik først en kemisk kastration for at se om det havde nogen virkning, eller bivirkning. Min hund faldt så meget til ro, at han blev helt fornuftig. Han er ikke blevet tyk, ikke aggressiv, og absolut ikke et madøre. Han er glad og leger gerne med hunde han kender. Han er snart 5 år, og er nået en alder hvor han ikke gider alle hunde mere, og det er helt fint med mig. Han er bare dejlig at træne med, gå tur med, ja helt igennem en vidunderlig hund. Så for ham var det lykken med en kastration.

  • #32   27. aug 2015 Vil ikke sige at Milo nogen sinde rigtig har stresset rundt. Det eneste tidspunkt jeg vil sige at han er stresset, det er når han skal nå at markere så meget området som muligt på kortest tid, derefter hvis der så kommer en hund forbi er han straks henne og puste sig op.. og igen det er ganske normal adfærd hos en hund, men håber bare at en kast. ville hjælpe ham til at finde lidt mere ro omkring dette. Plus så ville det også give mig mere ro.

  • #33   27. aug 2015 Kan ikke holde ud at gå rundt i alle de hundehår smiley

  • #35   27. aug 2015 I mit barndomshjem havde vi gravhund, som blev kastreret pga. at han var "einstein". Han blev usikker og agressiv efter kastrationen.
    Min egen første hund (labrador-vizla blanding) blev kastreret med godt resultat, knapt 2 år gammel. Han stod og hylede, når genboens tæve var i løbetid. Han mistede totalt interessen for tæver i løb.
    Min mastiff blev kastreret, som unghund, da jeg også havde hans søster. Han vidste godt hvad en tæve i løbetid var, og markerede stadig (dog uden at lette ben).
    Har overtaget 3 genbrugshanhunde (små og mellemstore), som alle var kastreret ved ankomst. De 2 langhårede havde en forfærdelig tyk og umulig pels. Alle 3 vidste hvad en tæve i løbetid var, og alle 3 markerer/letter ben.
    Min venindes labrador blanding blev kastreret som 6 årig, da han begyndte at springe over hegnet og gå på damejagt. Han ændrede markant personlighed og blev træt og trist.

    En kastration er ikke kun godt eller skidt. Det kan fungere super godt, eller det kan ende mega dårligt. Problemet er bare at der ikke er fortrydelsesret på en kastration. Når først kuglerne er væk, så må man "bare" leve med konsekvenserne.


  • #36   27. aug 2015 Men jeg får ham ikke til en markprøve, og så tror jeg at det er de færreste som vil bruge ham som alvs han. Han har dog fået taget røntgen, med et resultat af super hofter og albuer.

  • #38   27. aug 2015 Ved ikke meget omkring det.

  • #41   27. aug 2015 Jeg bruger ham til jagt, og så ville jeg gerne have en aktiv hund fordi at jeg selv er meget aktiv..

  • #42   27. aug 2015 Aksel blev kastreret som 6 mdr. Hans pels og vægt er fin smiley
    Han hopper stadig på Hunden når hun er højløbsk, hvis de ikke blev skilt ad.
    Men han stresser ikke over løbe tæver ( vi har tæver i 4 ud af 6 nabo huse ).

    For os var det det rigtige valg.

    Min mors schæffer er lige kommet af med sine vedhæng, da han stressede op over løbetæver - eller bare tæver generelt smiley Og det er pænt upraktisk når man skal til div konkurrencer smiley
    Han er også faldet til ro, ingen pels eller vægt problemer. Stadig samme fjollede glade knægt som han var før smiley


  • #44   27. aug 2015 Sterrilisation er IMO det bedste man kan gøre for sin tæve hvis man ikke ønsker at bruge den i avl.

  • #46   27. aug 2015 Hellere glatbarberet end død af livmoderbetændelse..men det er måske bare mig..

  • #47   27. aug 2015 Jeg fik min hund i januar i år, fik ham allerede kastreret, og han strinter også, dog ikke indenfor, men tvivler på at alle de gange han løfter ben når vi går tur "bare" er tis for at tisse smiley

    Jeg TROR han er kastreret som 4-5 års (han er fra oktober 2009), af hvad jeg lige kan tyde ud fra hans papire..

    Hvordan han var før ved jeg ikke, men i og med han er en hund der stresser hurtigt, trækker en del (træner vi på, det er blevet bedere) og generelt gerne vil hilse/gø af ALLE hunde, tror jeg det er grunden til man kastrerede (Kan af gode grunde ikke vide det)

    Om det er blevet værre eller bedere ved jeg ikke... Men nogle hunde bliver usikre af at miste deres manddom, nogle er uforandret, mens andre igen reagere på en helt anden måde..


  • #48   27. aug 2015 Papire er i øvrigt dyrlæge papire, da min er en blanding

  • #52   27. aug 2015 Jeg ville nok ikke sætte næsen op efter at strinteri mm. Stoppede fordi han blev kast. Jeg har en kastrat, han blev det 8 mdr gammel, og han strinter altså stadig udenfor smiley
    Har hørt om mange, der fik dem kast. netop fordi de havde problemer med strint både inde og ude, og de blev slemt skuffet da hundene ikke stoppede med det.

    Lucky ændrede sig udover det ikke det mindste. har en smule hvalpepels på benene som han aldrig smider, men ellers. Han er stadig fuld af selvtillid, selvom han for andre hanner nok dufter en del anderledes, men det har de så ikke fortalt lucky. Han er så af en race der generelt ikke har problemer med egetkøns aggressivitet, så Lucky kan med de fleste.

    Men jeg vil alligevel sige, at jeg hellere ville få ordnet tæven, der er langt flere sundhedsmæssige gevinster og færre bivirkninger, end der er hos hannen. og så stor en operation er det altså heller ikke, dyrlægerne kan det jo på rutine. Min Rosa skal ordnes efter 1 løbetid, både for hendes skyld, men også så vi ikke behøver bøvle med det når hun har det. Selvom jeg tvivler på at Lucky reagere på det alligevel. smiley


  • #53   27. aug 2015 Hej Daniel. Min veninde har 2 labrador (lige arvet en tæve). Hanhunden er 5 år , en skøn dreng der hviler i sig selv. Han blev kast.i vinter - og har ikke ændet sig. Hvis din hund hviler i sig selv og er glad og harmonisk - burde han ikke ændre sig.

  • #54   27. aug 2015 ej men for helvede isabelle.. du ved sgu da godt hvad jeg mener..! Jeg giver op. Det er simpelthen for meget ordkløveri for ordkløveriets skyld det her.!

  • #55   27. aug 2015 Problemet med at han strinter, er det som ligger bag strinteriet, altså at han markere territorium. Det er der problemet ligger, for min skyld må han tisse over alt og hele tiden hvis det er det han vil.. smiley men han markere alle steder. Så tænkte at hvis kuglerne røg at han så ja, stadig ville strinte, men der ville ikke ligge den samme mening bag strinteriet.. så han ikke længere tænker at det er for at han skal markere sit område

  • #56   27. aug 2015 Lucky markere overalt, specielt hvor andre hanner har tisset, men han er ikke generelt en dominant hund, så ved ikke hvor meget han lægger i det. han er jo som sagt en race, som normalt er kendt for at fungere godt i flok, og hvor mange af dem har det fint med andre af samme køn.

    Men når hunden er så gammel, så kunne jeg altså ikke forestille mig at der skete den store forskel. Han ville måske falde lidt til ro, men jeg ved det ikke. Er desværre ikke ekspert på det område, så det er udelukkende mine tanker smiley

    Men der sker jo ikke noget ved at prøve at kemisk kastrere først, og se om det giver det resultat du ønsker. Gør det ikke noget godt for ham, stopper det jo igen på et tidspunkt. Hvis det virker som ønsket, kan du jo så få ham ordnet helt smiley


  • #58   27. aug 2015 Men du skulle jo fjerne hans kønsdrift og burde det ikke betyde at trangen til at dominere burde mindskes ? Han har fået en kemisk før, det ændrede ham ikke overhovedet, men de kemiske kan man heller ikke regne med..:)

  • #59   27. aug 2015 Lad mig sige på en anden måde, se bort fra strinteriet. Ville en kastration dæmpe hans dominerende adfærd? Det er i bund og grund der problemet ligger

  • #60   27. aug 2015 Når ikke det hjalp ved den kemiske, så tror jeg det ikke desværre.
    Hos nogle hjælper det, hos andre ikke.

    Lucky er som sagt ikke så dominant, men han er frembrusende og har selvtilliden i orden, og han har ikke ændret sig det mindste.
    Jeg tror hvis man skal have størst held med at fjerne den slags, så skal de kast. før de begynder, altså meget tidligt. Lucky var kun 8 mdr, altså før han for alvor var voksen og med på hvad det gik ud på.
    Men igen er jeg desværre ikke ekspert, men jeg tror desværre ikke at det vil hjælpe dig, ikke når en kemisk slet ikke gjorde en forskel.


  • #61   27. aug 2015 Tak for svar:) men problemet med den kemiske, I hvertfald hvad jeg har læst, så kan man ikke altid stole på den

  • #63   28. aug 2015 Min hund blev kastreret som knap 2 årig. han markerer eller strinter om i vil, over alt når han er ude. Han er også dominerende over for nogle hanhunde. Men er en hund der normalt hviler i sig selv, og ville aldrig gå i slagsmål med andre hunde.

  • michael B
    michael B Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 53
    #64   31. aug 2015 Altså lad mig forstå dig ret...
    Du har købt dig en hanhund...men vil ikke rigtigt have en hanhunds adfærd.
    Hvorfor går i ikke bare begge to ned og får det hele skåret af sammen... 8)


  • #65   31. aug 2015 Tak for svaret, altid godt med noget konstruktiv feedback.. det må næsten være dig, som har opfundet den dybe tallerken!

  • #66   31. aug 2015 Territorialadfærd behøver ikke at følge kønsdriften. Markeringerne kan meget vel fortsætte i uformindsket grad efter man har rodet med hundens hormoner.

    Du nævner dominant adfærd - hvordan viser det sig helt præcist? Og hvad ved det får dig til at konkludere at det er betinget af kønshormon?


  • michael B
    michael B Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 53
    #69   1. sep 2015 Det er bare hele ideen du har, om at han nok får det bedre, hvis du kan fjerne noget af hans naturlige dominerende hanhunde adfærd...som irriterer mig.

    Så køb dog en tæve næste gang.
    Og jeg tog hvis fejl der...der er nok kun en i huset der stadigt har bollerne...og det er dem du gerne vil skære af.

    Bvadr!


  • #71   1. sep 2015 Jeg kan heller ikke lade være med at undre mig over valget af køn, hvis man ikke kan lide hanhundepræget.

    Hvis hunden er velstimuleret efter en gåtur hvor den ikke har lavet andet end at snuse og markere er det vel fint nok?
    Gåturen er velsagtens for hundens skyld.

    Humperi har ikke noget med testosteron at gøre... det er cortisol og adrenalin, der er de styrende kræfter.

    Hunde der reagerer negativt på andre hunde skal enten opdrages eller holdes væk fra dem. Eller begge.
    Man roder da ikke i hundens kemiske balance for det?


Kommentér på:
Kastrering

Annonce