{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.406 visninger | Oprettet:

Er to hundehoveder bedre end et? {{forumTopicSubject}}

Ja, der er sikkert meget delte meninger omkring dette, men er det bedre at have to hunde, end en enkelt hund?

Det kan man naturligvis ikke bare lige svare på, da der er mange ting der spiller ind.

Men hvis man har en hund, der er meget social, og elsker at møde andre hunde, vil den så få det bedre ved at have en kammerat i dagligdagen? Og er det generelt bedst at have flere end én hund (taget for givet, at de kan blive gode venner)?

Uanset om det er en enkelt eller to hunde det drejer sig om, vil de få den aktivering de behøver, og også få hver deres træning. Så det drejer sig ikke så meget om selve aktiveringsdelen af den enkelte hund. smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er to hundehoveder bedre end et?
  • #1   22. mar 2015 Nej, jeg synes ikke nødvendigvis den vil få det bedre i dagligdagen når mængden af "socialisering" stiger. Det kan jo godt være at den er super god til andre hunde og elsker at møde andre på tur, men at det bliver for meget derhjemme når en anden hund også har krav på ejeren. Så det vil jeg bestemt sige kommer an på den enkelte hund, også selvom den elsker selskab fra andre hunde.

  • #3   22. mar 2015 OK. Ja, men der er bare rigtig mange der har flere end en enkelt hund. Og vil gerne høre om det fungerede bedre når de fik nr. 2, eller om det var det samme eller værre.

  • #5   22. mar 2015 Måske det ville være godt at få en kompetent træner til at vurdere, om hunden ville trives med en anden i hjemmet? smiley For det kan jo egentlig godt gå begge veje, om hunden så er super social eller ej.

    (Og ja, så er der jo selvfølgelig nogle racer der bestemt vil nyde godt af at have selskab)


  • #7   22. mar 2015 rynke - hvordan blev det bedre?

    Jeg har bare det indtryk at hunde er mere harmoniske når de lever med minimum en anden hund.


  • #9   22. mar 2015 Lucky ELSKER andre hunde, han kunne ikke få nok legekammerater og går helt amok for at få lov til at hilse og lege når vi ser en anden hund på gåturen.

    Men nu har vi haft hvalp i huset i snart 5 uger, og jeg tror egentligt stadig han hellere ville være hende foruden hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg er sikker på at det nok skal komme med tiden, for han vil gerne lege med hende osv, men han ville gerne at hun tog hjem igen bagefter smiley

    Så jeg ved det ikke. Jeg tror det er meget individuelt, og lidt afhængigt af hvad man også forventer. Skal de bare have hinandens selskab, eller være bedste venner osv.
    Nogle hunde fungere ikke særlig godt alene og andre fungere ikke med andre hunde i hjemmet. smiley


  • #10   22. mar 2015 Det er ikke noget man kan svare generalt på
    Men herhjemme er det skønt med tre hunde
    Da jeg mødte min kæreste havde jeg (min datter) Magoo, chihuahua, og han havde Hund, fransk bulldog.
    To hanhunde der er stort set lige gamle
    Det tog lidt tid men, så blev de meget meget glade for hinanden. Så fik vi Vovse og det fungerer også fint. Tilgengæld gider de ikke rigtig andre hunde, de har lige som nok i deres egen lille flok, de eneste undtagelser er min brors to hunde, som vi jævnligt passer.
    De gider ikke have besøg og de gider sjældent lege med fremmede hunde.
    Så selvom mine fungerer fint i hjemmet med flere hunde er de ikke så sociale ellers


  • #11   22. mar 2015 OK. smiley

    Men hvis man nu har brug for mere end en hund (arbejdshund), så må de måske bare lære at leve med hinanden.

    Man kan vel egentlig ikke vide det, før man lader dem leve sammen i et stykke tid.

    Når man har to hunde, er de så mindre afhængige af ens opmærksomhed?


  • #14   22. mar 2015 Min race er et flokdyr. Den trives simpelthen bare bedst med en flok

  • #15   22. mar 2015 Jeg tror bestemt ikke de er mindre afhængige af ens opmærksomhed - men de er måske bedre til at underholde sig selv. En vigtig del er jo netop at give hver hund opmærksomhed, og ikke hele tiden lave alt med begge på samme tid smiley

  • #17   22. mar 2015 Rynkedyret, det er da også bare fantastisk smiley
    Lucky åbner også mere og mere op for Rosa hver uge, men bedste venner? nej overhovedet ikke smiley Rosa bliver nærmere set som et tøjdyr man kan trumle ned som det passer en (bare rolig holder øje med dem) smiley

    Det jeg mente var netop også, at det er forskelligt om de kan leve med hinanden eller om de bliver bedste venner.

    Natasha, man kan jo vide en del på forhånd hvis man kender sin hund, men hunde har det som mennesker, nogen kan de bare med og andre kan de ikke, så med mindre man ved at ens hund virkelig ikke kan med andre hunde, så kan man ikke være 100% sikker inden man får nr 2, men man kan have en god ide om det.

    Og ja hvis man er tvunget til 2 hunde pga arbejde eller lign, må man jo få det til at fungere på den ene eller anden måde, men så forventer man nok heller ikke på forhånd at hundene bliver bedste venner, for så er det jo netop ikke derfor man får hund nr 2 smiley

    Og jeg synes ikke Lucky er blevet mindre afhængig af mit selskab, han er bare "fornærmet, trist" eller hvad man skal kalde det, så han gider mig ikke, og han har svært ved at få den kvalitetstid, som han fik før, selvom jeg prøver, for der er jo en mere jeg også skal være der for.


  • #18   22. mar 2015 Rynkedyret skal vi ikke bytte?

    her har jeg en der vil lave stort set alt alene, og en der vil være med i alt smiley
    Det er altså besværligt!


  • #19   22. mar 2015 OK. Men de fleste mener, at hunden skal være 2 år, før man kan anskaffe sig en til. Er det korrekt?

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.048
    #20   22. mar 2015 Det korte svar herfra er ja - afgjort, ja!

    Den længere udgave er lidt mere kompliceret. Blandt fordelene tæller naturligvis, at hundene har stor glæde af hinandens selskab både herhjemme og på gåturene, men det kræver i de fleste tilfælde, at hundene matcher hinanden hvad angår race, køn og alder.

    Her er det lykkedes fint, selvom der selvfølgelig har været små "bump på vejen". Gustav har været den perfekte storebror, og blev trods sine kun 18 måneder pludselig meget voksen og fornuftig, da Ingle flyttede ind. Nu bliver Ingle snart to år, og selvom de ikke altid er helt enige om, hvem der bestemmer, er de hinandens bedste venner.

    Der er dog også ulemper. Det kræver mere at have to hunde. Både når det gælder tid, fysisk overskud og økonomi. Derudover synes jeg, at Gustav er tættere knyttet til mig end Ingle. Ikke at Ingle og jeg ikke har et bånd, men det er bare noget andet med en hund, der altid har været vant til at dele opmærksomheden. Båndet i "flokken" betyder også, at mine hunde har en tendens til at forstærke hinandens reaktioner; hvis den ene er bange for eller sure på noget eller nogen, smitter det af på den anden, og så er det pludselig noget bøvl at stå med to hunde. (Det er trods alt lettere at aflede én hund...) Endelig kræver det mere opmærksomhed at gå tur med to løse hunde på én gang, da man ofte er nødt til at kigge i to retninger på samme tid.

    Uanset de ekstra besværligheder vil jeg dog foretrække at have mere end én hund. Jeg pusler faktisk med tanken om at udvide flokken til tre...


  • #22   22. mar 2015 Natasha, jeg tror det kommer meget an på hunden og racen.

    Lucky var præcis 2 år, 8 uger og 2 dage gammel da vi fik Rosa.
    Og uden at vide det, så tror jeg at han havde haft lettere ved at acceptere hende, hvis hun var kommet ½-1 år før, der var Lucky også moden nok til en hvalp, men jeg kan jo ikke sige det med garanti.

    Men 2 år er en god tommelfinger regel smiley


  • #23   22. mar 2015 Jeg synes personligt at det er nemmest med 2 styk for de har så meget glæde af hinanden (for det meste) vi skal også have hund nr. 2 i år så er Manfred nemlig 2 år og så skal jeg ikke have en unghund og en hvalp sammen smiley

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.048
    #24   22. mar 2015 De fleste anbefaler en aldersforskel på 2 år, men det afhænger jo også af, hvor "moden" den ældste er.

    Som nævnt flyttede Ingle ind her, da Gustav var 18 måneder, og da Gustav hverken var voksen eller nogenlunde fornuftig, var det lidt af en satsning. Gustav var dog rigtigt god sammen med hvalpe (og usikre hunde), så jeg valgte at tage chancen.

    Med Ingle ville jeg dog vente, til han runder to år - og muligvis endnu længere. Han virker ganske vist mere voksen og fornuftig end Gustav, men han er udstyret med både "sherif-gen" og ressourceforsvar, så jeg vil være helt sikker på, at hormonerne er faldet til ro.


  • #25   22. mar 2015 OK. En hund som er glad og legesyg og ikke er dominerende på nogen måde - den kan måske få gavn af en "lillesøster" selvom den ikke er fyldt 2 år?

  • #28   22. mar 2015 Rynke - hvad kan udløse stress?

  • #29   22. mar 2015 Jeg ville ikke turde tage chancen og få dem tættere på hinanden end 2 år

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.048
    #31   22. mar 2015 Natasha: Hvordan har hun det med at dele dig med andre? Og hvor gammel er hun?

  • #32   22. mar 2015 Der er knapt 20 mdr mellem mine to yngste (ulvehunde), jeg har 4 hunde ialt.
    Jeg mener klart at de har fordel ved artsfæller. Det giver noget andet end blot at være sammen med menneske flokken.

    HVIS hunden ellers er til andre hunde, drt er jo ingen selvfølge.


  • #34   22. mar 2015 Min brors hund blomstrede helt op, da jeg fik min..
    De to har det så godt sammen, er meget forskellige og det er skønt for os som ejere, at have to (faktisk tre) sammen..
    Da min var hvalp, lærte han meget af den store, og de var gode til at underholde sig selv.. De elsker hinanden udenfor, hvor de kan pøle og kæmpe for sjov..


  • #35   22. mar 2015 Jeg har 3.

    Den ældste gider ikke andre hunde, har aldrig været socialt anlagt med artsfæller efter hun blev voksen. Jeg er så heller ikke helt sikker på, at hun var klar over, at hun var en hund, de første 3 år af hendes liv...

    Efter nummer 2 og senere nummer 3 kom til, er hun vokset med opgaven at være ikke blot hund, men førerhund i hendes lille flok.

    Det giver sindssygt meget at have hunde i flok og det er fantastisk fascinerende at observere dem. Desto flere man har, desto mere "hundske" bliver de, i min erfaring...

    Det kræver dog også rigtigt meget mere som ejer. De skal alle tre have kvalitetstid, træning og alenetid hver for sig, sammen med mig. Så det koster på timeregnskabet.


    profilbillede
  • #36   22. mar 2015 Herhjemme kunne Bamse helt sikkert godt undvære Trille..
    Men Trille ville ikke kunne undvære Bamse.. Trille er flok dyr, og søger tryghed fra Bamse. Bamse er ligeglad.. Tilgengæld er Trille den første og eneste hund Bamse nogensiden har leget med.. Så tror da han er lidt glad smiley


  • #39   23. mar 2015 Sådan er vi jo så forskellige. For mig er det vigtigt, at de alle kan være helt alene, både i bil og hjem, da det kan være det bliver aktuelt en dag, hvem ved...

    Derudover ved jeg, at især den ældste, er lykkelig for ture hvor det kun er hende og mig. Og ja 90% af vores træning foregår også med dem hver for sig. De træner alle forskellige discipliner.

    De kommer dagligt på ture sammen og har stor glæde af hinanden i hverdagen.

    Men det kommer nok an på hvordan man har hund.


  • #41   23. mar 2015 2 hunde ville jeg slet ikke kunne fungere med. Ja jeg har en hund der hjertensgerne vil lege med ALLE hunde når vi er udenfor (ja han "græder" nærmest når han ikke får lov), men derfra og til en hund mere hjemme er langt for mig. Jeg går meget hjemme så han mangler ikke selvskab og jeg vil slet ikke have penge og overskud til at fodre på og aktivere 2 hunde. Hvilket ville resultere i 2 stk tikkende bomber, det ville være ret uansvarligt når jeg har min 5 årige datter på besøg

  • #42   23. mar 2015 Jeg har for det meste haft 2 hunde sammen ,men dem jeg har i dag, leger ikke sådan med hinnanden ,,det er kun hvis jeg leger med ,Jeg tror på en måde 2 hunde har det godt bare det at de har hinanden .
    Og så er jeg jo kæmpe fortaler for, at der mindst skal være 2 års forskel,mellem hundene


  • #43   23. mar 2015 Jeg har 2, og de har stor glæde af hinanden. Men den ældste er ligeglad med at være alenehund, men han nyder også at der er en anden.

    Jeg nyder også at have 2, men det er lidt problematisk for mig at have 2 til tider. Efter at jeg har fået jagttegn, så tager jeg relativ ofte til Sverige, og jager. Der har jeg den yngste med, for han er jagthund.

    Den ældste er ikke jagthund, men kan selvfølgelig godt tage med alligevel. Dog kan de begge ikke være med, da jeg køre med min far som også selv har hund med. Så kommer problemet, så står jeg med en hund som skal passes. Og det er bestemt ikke alle jeg vil lade passe ham. Så der er det sgu et problem at have 2 smiley


  • #45   23. mar 2015 Børge M nej hundepension er total udelukket, der vil jeg ikke have passet hund smiley

  • #47   23. mar 2015 @ #37: Isabella - det afhænger jo nok lidt af hvad man bruger sin hund til smiley For mig er det vigtigt at mine hunde også kan finde ud af at præstere selvom de er 'alene' med mig til konkurrence og deres makker er blevet hjemme hos 'far'. Det vil være rimeligt umuligt at træne dem samtidigt: Så de kommer afsted en af gangen til holdtræning og jeg træner dem en af gangen i dagligdagen.
    Jeg holder af at have to hunde og nyder at se hvor meget glæde de rent faktisk har af hinanden smiley


  • #48   23. mar 2015 Børge M det er en holdning jeg har, mine hunde skal ikke passes sådan et sted smiley

  • #50   23. mar 2015 Tak Børge M der går faktisk ikke længe før vi skal af sted efter vildsvin, der skal begge hunde dog med. Da vi skal køre med en hvor det kan lade sig gøre! Så vi glæder os smiley

  • #52   23. mar 2015 Jeg bruger nu også en del krudt på hundene enkeltvis. For mig er det vigtigt at de kan fungere enkeltvis uden resten af flokken.
    Og så er det da hyggeligt at have dem på "to mandshånd" ind i mellem.


  • #53   23. mar 2015 Jeg er også sådan én der ikke vil have mine hunde i pension (og er også helt sikker på at den ene ikke ville kunne)
    Desværre er der ikke nogen jeg vil overlade dem til, så jeg bliver hjemme smiley


  • #55   23. mar 2015 Vi var i sommerhus med svigerfamilien sidste sommer
    Men kun fordi det blev et sted hvor vi kunne have dem med smiley


  • #58   23. mar 2015 Også godt jeg har nogen, der vil passe mine hunde, når jeg skal noget ,hvor de ikke kan komme med Var ellers lidt i tvivl, om jeg skulle ha Misja i pention ,når jeg tager til KB her om kort tid Det jeg er bange for, er at hun smutter , hun kommer nemlig ikke lige sådan ,når man kalder ,den lille lort smiley


  • #60   23. mar 2015 Ok tak for gode svar. smiley

    Da det er jagthund(e) vi har, vil det være nødvendigt at "stille den ene af" mens den anden bliver trænet. Altså at den ene ligger og venter mens den anden træner. Men vi vil nok tage dem med sammen træne dem enten mens den ene er i bilen eller sidder og venter på træningspladsen. Dog skal de også lære at være adskildt og at det ikke altid drejer sig om dem begge, så vi kan tage dem med hver for sig på jagterme.

    Vi ser frem til at få nr. 2, når den rette hvalp dukker op. smiley

    Jeg ville nok ikke lade andet end familie passe min hund, men kender heller ikke til hundepensionerne. Vi planlægger dog ferierne så hunden kan komme med. smiley


Kommentér på:
Er to hundehoveder bedre end et?

Annonce