{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.303 visninger | Oprettet:

Rikke S
Rikke S
Tilmeldt:
4. jul 2014
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2

Islandsk fårehund {{forumTopicSubject}}

Hej alle!

Vi er en familie, der virkelig gerne vil have en hund. Vi er ikke førstegangsejere. Vi har kigget rigtig meget på den islandske fårehund, da det virker som den helt rigtige race for os. Vi sejler ofte, og derfor skal vi helst have en middelstørrelse hund, så den kan komme med på båd + den må gerne være glad for vand.

Jeg vil derfor høre, om der er nogle i midt/østjylland, der har et opdræt, hvor vi kan møde hundene, gerne voksne hunde, da det nok er stort set umuligt at bedømme rimelig objektivt, når man kigger på de gudeskønne hvalpe!! Hvor er de altså bare søde!!!!

Hvis vi beslutter os for, at det simpelthen er HUNDEN for os, hvad kan vi så gøre for at mindske dens gøen lige fra start? Skal man kigge på hvalpens mor og far, for at bedømme, hvor meget hvalpene kommer til at gø? Der er selvfølgelig en vis usikkerhed ud fra sådanne bedømmelser, men jeg tænker mere om I erfarne IF-ejere har nogle gode tommelfingerregler. Vi bor i et stort hus med ok stor have, men vi har naboer, som vi meget gerne vil tage hensyn til smiley

Jeg håber at høre fra en masse! Især hvis I selv har en IF, og vi må se den smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Islandsk fårehund
  • #1   4. jul 2014 Voksne hunde i nærheden kan jeg ikke lige hjælpe med, men ang gøen, så ER en islænder gøende, og det skal man kunne leve med, ellers skal man vælge en anden race.
    Men man kan self lære den ikke at gø af alt og intet. Jeg bor i lejlighed med min og han siger faktisk meget lidt herhjemme. Jeg har ikke haft ham fra hvalp men straks han flyttede ind, begyndte jeg at aflede når han gøede (kalde ham hen, få ham til at sitte, rasle med noget eller hvad man nu kan afbryde gøen med) og så ellers beskæftige ham med noget andet og belønne når han gjorde det istedet for at gø.
    Det har virket godt, men man skal dog være opmærksom på at man ikke få belønnet hunden for at gø. Det dur IKKE bare at give kalde hunden hen og give kiks når den gør, så finder den hurtigt ud af at det at gø giver mulighed for kiks smiley

    Det der dog kan få min til at gø, og som jeg ikke har været i stand til at vænne ham af med, er når han kan høre andre hunde gø. Jeg kan godt stoppe ham i det når han gør det, men jeg har ikke været i stand til at lære ham ikke at begynde når han hører det.

    Udenfor i egen have siger han heller ikke så meget. Igen primært hvis han hører andre hunde gø. I begyndelsen jagede han osse fugle, men dette var ret hurtigt afvænnet ved at have ham i snor hver gang vi var i haven i begyndelsen, og så fik han først snoren af når han ikke længere var i "jagtmode"
    -men slipper jeg ham f.eks. ude ved mine forældre på landet hvor dette ikke er helt specifikt trænet, så jager han altså fugle i stor stil indtil han lige har fået dampet af.

    Ang vand så synes jeg jeg har mødt mange islændere der ikke er ret glade for vand, eller i hvert fald højst ønsker at soppe lidt. Men det er altså noget de kan lære. reiki ville absolut ikke bade da jeg fik ham, men er i dag ikke til at holde af vandet. Så væn den til det fra start, og på en stille og rolig måde (i have med bølger osv er måske ikke et godt start-sted smiley )


  • Rikke S
    Rikke S Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #2   4. jul 2014 Tak for en meget uddybende beskrivelse! Det er helt sikkert disse ting, jeg gerne vil vide smiley

    I forhold til gøen, tænker du så, at moren og faren har stor indflydelse på, hvor meget hvalpen i fremtiden vil gø? Vi vil helt sikkert købe en hvalp, for at vi kan "gøre" den til vores egen og præge den til vores liv.

    Jeg synes simpelthen det er en "perfekt" race lige med undtagelse af gøen, og netop derfor tænker jeg også, at man måske, hvis man køber en hvalp, "hurtigt" kan lære den, at den ikke skal gø, og hvis den gør, så stoppe den. Tror du, dens gøen vil blive et meget stort problem, hvis man virkelig er konsekvent og kører på lige fra start med træning af gøen-stop! ? smiley Altså mit spørgsmål er vel bare; kan man leve i et hus i en by med en IF? Vi har naboer, og vi er ikke selv helt vildt glade for gøen, men det er selvfølgelig stort set alle hundes natur at gø, så derfor er lidt også acceptabelt.

    Jeg har aldrig mødt racen live, og derfor er jeg måske også lidt skeptisk, når jeg hører at folk ikke kan få deres IF til at stoppe med at gø, fordi det første jeg tænker er, at de ikke har trænet det med den. Der står jo alle steder, at den er super intelligent, og derfor vil den vel også hurtigt forstå, at den ikke skal gø af alt og alle?

    Jeg ved ikke, om jeg er helt på herrens mark, jeg ved jo kun, hvad jeg har læst, og det er godt nok meget blandet, synes jeg smiley


  • #3   4. jul 2014 Altså racen ER som sagt gøende, og det skal man kunne leve med. Alle racer gør i ny og næ ja, men nogen racer gør meget, andre ikke ret meget.

    Jeg bor som sagt i lejlighed med min, og det kan godt lade sig gøre. Men hvis man ikke kan have at hunden gør, så skal man vælge en anden race. Alverdens træning gør IKKE en islænder lydløs.
    Det har intet problem været at lære ham ikke at gø af folk i opgangen o.l. Men andre hundes gøen og det at jage fugle er noget af det der kan få ham til at gø, og det tror jeg ikke man kan helt pille af dem (og egentligt er det måske heller ikke rimeligt helt at undertrykke en hunds medfødte instinkter, så skulle man nok vælge en anden race)

    jo der er forskel på linier og hvor gøende de er. Men det er ikke nok at kigge på far/mor. Mød så mange hunde i familien som muligt.

    Opdragelse har naturligvis noget at sige, men igen, en islænder er gøende, sådan er det,
    Noget mange har problemer med (inkl min da jeg fik ham) er gøen af andre hunde, og nogengange osse bileder (Reiki gik f.eks. fuldstændigt amok ved synet af en bus/lastbil). Det er noget man i høj grad kan opdrage sig ud af ved at tænke sig om, og fra start lære den at det ikke skal gøes af, og ved ikke at lære den at den skal hilse på alle hunde den møder (det er nemlig ikke gøen pga usikkerhed e.l. men typisk simpelthen en stress-reaktion over ikke at måtte komme hen til den anden hund)
    Det er mindst lige så vigtigt at fokusere på IKKE at hilse som på at hilse for en islænder, for de har nemt til gøen.
    For en islænder er mottoet vidst "hvis alt andet fejler: sig vov" smiley

    Nu skal det ikke lyde som om islændere gør hele tiden, det gør de ikke. Men de er skabt til at fortælle når der kommer nogen og til at holde rovfugle væk med gøen, og begge dele gør de altså ganske glimrende


  • Rikke S
    Rikke S Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #5   4. jul 2014 Det lyder bare som sådan en god race, og jeg vil helt sikkert besøge nogle opdrættere! Jeg synes ikke, det lyder som om, at det egentlig er et problem for dig.

    Vi kan sagtens leve med, at hunden gør, det er dens natur, og som du selv skriver, er det ikke rimeligt at undertrykke dens medfødte instinkter, men vi vil gerne kunne stoppe den igen, og det lyder på dig som om, at det bestemt er en mulighed, hvis man træner på den rigtige måde.

    Må jeg høre, hvordan du vil gribe det an, om du overhovedet tror, det er en mulighed, at hunden kan gø, men stoppes igen, hvis den bor sådan her:

    Vi bor i et hus med en have ud til en mindre vej, som leder hen til en skov, så der kommer altså mange hunde forbi + der er mange fugle. Der er desuden et plejehjem på den anden side af vejen, så der kommer naturligvis masser af mennesker med rollator, elscooter osv. smiley Vil du sige, at det er helt håbløst, eller tror du det kan lade sig gøre, hvis vi finder en "god" hvalp? Jeg ved godt, det er meget svært for dig at sige, men hvad tror du?

    Jeg håber, det er okay, at jeg stiller en masse spørgsmål! Men jeg synes bare det lyder som sådan en dejlig hund, og hvis du tror, der vil være for mange stressfaktorer for den, så synes jeg bare det er synd for hunden, og så skal vi selvfølgelig ikke have sådan en smiley

    Tak for link til opdrættere! smiley


  • #6   4. jul 2014 Altså mange mennesker ville jeg ikke være det mindste nervøs for. Langt de fleste islændere er enormt glade for mennesker, og omend de nok skal give lyd hvis det banker på døren, har de ikke for vane at gør af mennesker der ER ankommet (eller i dette tilfælde, som går forbi)

    Hunde kan som sagt godt være et problem -eller jeg oplever det er det for mange islændere (eller måske mere deres ejere smiley )
    Men her er det mit indtryk at det ofte handler om den måde man socialiserer på. Mange lader jo i socialiseringens navn, hvalpen hilse på alt og alle. Og siden en lille pelset islænderhvalp er fantastisk nuttet, så vil alle jo gerne hilse på den. Så den lærer altså at anden hund = der skal vi da lige over at sige hej.
    Så bliver den ældre, og nu forventer man at den skal kunne passere UDEN at hilse. Men man har jo fra start lært den at den skal/må hilse på alle, så i frustration over ikke at få lov begynder den så at gø (frustration, stress mm kan meget nemt få en islænder til at gø). Og så har vi balladen.
    Så hvis jeg stod med islænderhvalp nu (eller hvalp i det hele taget) ville jeg altså fokusere på at lære den at ignorere hunde vi mødte på gaden, og istedet socialisere med aftalte hundemøder, så den slet ikke når dertil at tro at den skal hilse på alle.

    Sådan i det store hele synes jeg Reiki er en meget nem hund. Han fungerer godt med både børn og voksne, enes med stort set alle hunde, er lærenem (omend let at distrahere) og i det hele taget på mange måder en ukompliceret hund.

    Dog skal man være obs på at egetkønsaggression kan forekomme, særligt ved hannerne, så vil man have hanhund, så se godt på hvordan opdrætteren har hunde. Har de f.eks. hanner opdelt, så kunne det godt tyde på den slags "problemer". Og forhøre dig hos flere opdrættere, spørg ind til forældrene osv

    Jeg synes umiddelbart det lyder som et fint liv for en islænder det du beskriver, men husk på at det er en intelligent hund der gerne vil bruge hovedet -så udover et aktivt udeliv, skal man altså lægge lidt hjernegymnastik ind i hverdagen smiley


  • #7   4. jul 2014 hov og ang opdrætter, så har sagahunden hvalpe nu (de er meget nye, så de er ikke salgsklare lige med det samme)
    Hun har nogen hunde med et skønt temperament og og hun vægter både sundhed og temperament højt. Bestemt en opdrætter der kan anbefales.
    -osse hvis det bare er for at få en snak om racen, hun fortæller meget ærligt om den smiley


Kommentér på:
Islandsk fårehund

Annonce