{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.669 visninger | Oprettet:

Hvornår skal opdrætter træde til ved sygdom? {{forumTopicSubject}}

Jeg har købt mig en schæferhund med stamtavle. Da jeg købte ham fortalte jeg opdrætter, at jeg skulle træne med ham i schæferhundeklubben. Det blev de selvfølgelig glade for, da de selv træner der. De gik også godt indtil han blev 8 1/2 måned gammel.
Han begyndte at halte på sit højre forben. Jeg indstillede træningen ultimo november 2013 og tog ham til dyrlægen for at få taget røntgen af begge hans forben. Dyrlægen kunne ikke se noget på billederne og mente derfor, at han havde vokseværk. Efter 3 uger ville jeg ikke længere se mig tilfreds med den forklaring, og tog ham derfor med til en anden dyrlæge der heller ikke kunne se noget på billederne og forslog, at vi tog nogen nye billeder. Aftalte tid, men i mellemtiden var han stoppet med at halte. Så begyndte det igen efter noget leg nede i hundeparken, og efter råd fra opdrætter tog jeg ham til en dyrlæge der har speciale i kiropraktik. Hun sagde, at han havde betændelse i den sene der sidder på kravebenet og sagde at jeg skulle gå små ture med ham de næste 6 uger og lægge is på stedet i 10 min efter hver tur. De 6 uger er snart gået og der er stadig ingen bedring. Jeg har derfor indhentet et tilbud hos Virklund Dyreklinik ved Peter Weis for en halthedundersøgelse samt røntgenbilleder til 3100 kr.
Indtil nu har jeg brugt 3700 kr på de andre undersøgelser, og jeg har ikke længere råd til flere dyrlægeregninger.
Mit spørgsmål er så; Er det ikke rimeligt hvis jeg beder opdrætter om at betale den regning så vi kan få en afklaring? Hvad kan jeg kræve af opdrætter i denne situation? Hvad hvis han har albuedysplasi? Kan jeg så kræve, at få en ny hund? Jeg er så ulykkelig for han er en rigtig dejlig vovse, og jeg elsker ham meget højt men jeg kan bare ikke leve med at have en hund der har SÅ alvorlig en sygdom for hvor lang tid kan jeg have sådan en hund? Nu har vi ikke gået til træning siden nov. 2013 og kan heller ikke gå de lange ture som vi sådan holder af. Hvad syntes I andre at jeg skal gøre?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvornår skal opdrætter træde til ved sygdom?
  • #1   16. mar 2014 Nej, du kan ikke kræve at opdrætter betaler undersøgelserne.
    Hverken vokseværk eller betændelse er en medfødt og/eller arvelig sygdom som var til stede på købstidspunktet.
    Du står selv for alle undersøgelser.
    Derfor har mange mennesker jo sygeforsikring på hunden. Så slipper man for uforudsete regninger.

    Opdrætter skal efter DKKs anbefalinger returnere 1/3 af købesummen til dig hvis hunden har AD eller HD.


  • #2   16. mar 2014 Jamen, der er jo ingen der ved hvad han i virkeligheden fejler, og man har da 2 års garanti ved køb, og så er han allerede syg! Det kan da ikke passe at man køber en hund og så allerede efter 8 måneder skal rende til dyrlægen?

  • #3   16. mar 2014 Opdrætter skal give kompensation for lidelser der er medfødte/arvelige (eller opstået før købet).
    Så har hunden AD, så kan du kræve kompensation -typisk vil det betyder omkring 1/3 af købsprisen retur, medmindre vi da snakker så slemt et tilfælde at aflivning kan være på tale. I så fald kan du få op til købsprisen retur (men altså ikke mere end købsprisen, så dyrlægeregningerne vil du næppe få dækket) eller evt en ny hund.

    Men betændelse, vokseværk o.l. kan man ikke få kompensation for, og undersøgelserne er for egen regning


  • #4   16. mar 2014 Hunden er vel heller ikke som sådan syg , det jo ikke påvidst at det er noget arveligt , i princippet kan i jo selv bære skylden for hunden halter ( det siger jeg ikke at i gør ) men derfor kan man jo ikke bede opdrætter betale fordi hunden er halt.

  • #5   16. mar 2014 Det er vel det samme som hvis du køber en vase, og så smider den på gulvet, så den går i stykker.
    Det er jo ikke butikkens skyld, at den er gået i stykker, når du har tabt den.

    Bare for at sætte det meget groft op.
    Hvis lidelsen på din hund ikke er arvelig, så er det ikke noget, som opdrætter skal hæfte for.


  • #6   16. mar 2014 Der er IKKE garanti medmindre det specifikt er aftalt.

    Der er derimod reklamationsret -men man kan altså ikke reklamere hvad som helst. Man kan reklamere fejl og mangler der var tilstede ved øbstidspunktet -altså arvelige/medfødte lidelser.

    Inden man reklamerer skal man self vide hvad hunden fejler -netop for at kunne vurdere om der er tale om noget medfødt som opdrætter derfor skal kompensere for.

    Opdrætter kan selvfølgelig ikke gøres ansvarlig for de uheld der kan ske når man har hund -alle hunde kan blive syge, det er ærgerligt, men sådan er det. Det ville da heller ikkepå nogen måde være rimeligt hvis opdrætter skulle erstatte for lidelser der på ingen måde har noget med arvelighed, avl osv at gøre


  • #7   16. mar 2014 Og Malene: Har fundet dette på DKK`s hjemmeside: Hvis hunden har en mangel?
    Hvis det viser sig, at hunden har en mangel, har køber krav på et nedslag i prisen, eller - hvis mangel er alvorlig - alle pengene retur, mod at hunden leveres tilbage til opdrætter (ophævelse af handlen).
    Prisnedslaget ligger normalt mellem en tredjedel og halvdelen af prisen, afhængigt af hvor alvorlig manglen er. Hvis manglen er så alvorlig, at hunden ikke kan leve et rimeligt liv eller slet ikke kan bruges til det formål, der er aftalt (f.eks. jagt eller avl), kan køber normalt ophæve handlen.

    Men jeg mener da at det er rimeligt hvis de betaler for den regning hos Virklund Dyreklinik. Kan da ikke passe jeg skal bruge så mange penge på en hund der ikke engang er 2 år gammel.


  • #8   16. mar 2014 Ja, hvis manglen er opdrætters skyld. En senebetændelse er ikke opdrætters skyld, det kan ske for alle hunde i alle aldre.

    Hvis du derimod finder ud af, at hunden har AD, så kan opdrætter give nedslag i prisen.


  • #9   16. mar 2014 3700 er mange penge, men det kunne altså være langt værre.

  • #10   16. mar 2014 Vi har jo med levende dyr at gøre.

    Derfor kan der opstå mange ting, kan slet ikke se hvor opdrætter i denne her sag skulle gøres ansvarlig for dyrlægeregningen ?

    Sygeforsikring er en rigtig god ting, så får man lidt af sine penge tilbage.



  • #11   16. mar 2014 Kan kun sige, at lige fra den dag han kom ind af døren har vi været meget påpasselig med ikke at gå lange ture for det har en hvalp slet ikke brug for. Så jeg har lige fra starten skånet ham og ikke presset ham på nogen måder.

    Så Alexandoria; Jeg har på ingen måde tabt "vasen" på gulvet!!


  • #12   16. mar 2014 Hvis ikke det er en genetisk medfødt lidelse så kan det jo være svært at bevise at det er en mangel på den måde .. hvis det er betændelse/irritation i sener så kan disse også komme af overbelastning, og så kan man jo vende den om og spørge om du har trænet hunden for hårdt, eller er gået for hurtigt frem ...

    Min yngste var til dyrlæge med blærebetændelse 3 gange på de første 4 måneder vi havde hende, men konsultationer, analyser af urin og antibiotika i både sprøjter og piller, så løb det vel op i 5000 kr, det kan jeg da ikke klandre opdrætter for ....

    Vil så sige det første jeg gjorde da vi fik nye hunde var at sygeforsikre dem, den sidste der døde kostede kassen inden, så tør simpelthen ikke andet ....


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #13   16. mar 2014 Nu er det jo et levende væsen du køber og man kan aldrig være sikker på at der ikke sker noget. Jeg kan ikke se at det er rimelig at kræve penge for noget som avler ikke er skyld i. Hvis man som avler skal til at betale for dyrlæge de første 2år af hundens liv er der ingen der vil avle.

    Kan godt forstå at det ikke er rart,men du har købt hunden og den er nu dit ansvar. Avler har ingen skyld eller del i det skete.


  • #14   16. mar 2014 Det siger jeg heller ikke, det var et helt uafhængigt eksempel. Jeg siger ikke, at det er forårsaget af jer, blot at sådan noget altså kan ske.
    Som sagt er det bare et eksempel o.o


  • #15   16. mar 2014 Du kan jo ikke holde opdrætter ansvarlig så længe der ingen diagnose er ?



  • #16   16. mar 2014 Ja, HVIS det er senebetændelse! For hun kunne ikke sige det 100%. Men jeg kan forstå på I andre, at jeg selv FØRST skal finde ud af hvad han i virkeligheden fejler før jeg på nogen måde kan kræve noget af opdrætter?

    Altså alt før det er på egen regning?


  • #17   16. mar 2014 Ja, du skal finde ud af hvad det er, og hvis det er noget, som ikke er arveligt, så skal opdrætter ikke betale noget.

  • #18   16. mar 2014 Hvornår opdrætter skal træde til står i kontrakten.

    Og er det en standard DKK-kontrakt, så skal det være, når hunden er diagnosticeret med en arvelig sygdom. Og så er der før i tråden nævnt, hvordan man fordeler erstatningen afhængig af sværhedsgrad og konsekvenser.

    Alt der forløber indtil da er på egen regning.



  • #19   16. mar 2014 Hanne: Du har tydelig vis ikke læst hvad jeg har skrevet lige oppe over det eget svar..... Han er ikke blevet presset.

    Jeg har også sygeforsikring på ham men de vil ikke dække noget der kan være arveligt.


  • #20   16. mar 2014 Nogle opdrættere tilbyder fuld garanti i to år - men så indebærer det også at man afleverer hunden tilbage.

    Og at det står specifikt i kontrakten og at forholdene omkring det er beskrevet.


  • #21   16. mar 2014 De skal da dække denne her udredning ?

  • #22   16. mar 2014 Ja det må være vejen frem, at finde ud af hvad det er , er diagnosen så noget man kan føre tilbage til avlen/generne så kan du måske have held med at få nogle udgifter dækket .

  • #23   16. mar 2014 Hvor er din hund forsikret?

  • #24   16. mar 2014 Søren -jeg synes da egentligt det er meget logisk at man skal have en diagnose, før man kan stille krav til opdrætter. For opdrætter skal altså KUN betale, såfremt hvadend hunden nu fejler, er medfødt/arveligt.

    Hvis opdrætter skulle lægge ud, ville det jo betyde at han/hun efterfølgende skulle inddrive pengene ved dig, hvis det viser sig ikke at være arveligt. Det giver ikke meget mening syne jeg (og det er da heldigvis heller ikke sådan det foregår i den virkelige verden)

    Tænk hvor usikkert livet for opdrættere ville være, hvis de skulle være klar til at æde diverse dyrlægeregninger på alle hvalpe de solgte uanset hvad hvalpen måtte fejle -mon ikke folk ret hurtigt stoppede med at opdrætte hvis det var sådan det fungerede smiley


  • #25   16. mar 2014 forsikringen skal da dække pludselig opstået sygdom , det vil jeg da også mene at en halthed den er.

  • #26   16. mar 2014 @CH: Hos Alka

  • #27   16. mar 2014 En sygeforsikring dækker udredning for sygdom. Det er ikke en opdrætterudgift.
    Hundens fejl skal være arvelig eller til stede på købstidspunktet for at hundens fejl har noget med opdrætter at gøre.
    Det kan jo være opstået pga mange andre forhold. Det ved ingen.


  • #28   16. mar 2014 Det er ikke almindeligt at et forsikringsselskab ikke vil erstatte undersøgelser for halthed, som det jo lige nu bare er.

    Det kan jo meget vel ende ud i, at hunden bare har vokseværk - desværre en almindelig tilstand for racen. Undersøgelser for den slags betaler selskaberne for.

    Har du fået afslag på erstatning fra Alka?


  • #29   16. mar 2014 Jamen hvor lang tid kan den halte CH? Det har jo stået på siden nov. sidste år....

  • #30   16. mar 2014 Hvis alka ikke dækker sådan en skade/udredning her, så er deres forsikring sgu ikke meget værd.

    Har du sendt regningerne ind ?


  • #31   16. mar 2014 Min første schæfer startede med at have vokseværk da han var omtrent et halvt år og havde det on and off indtil han var knap 2 år.

    Almindeligvis kan man forvente at det varer til hunden er omkring halvandet år.



  • #32   16. mar 2014 Han giver ikke udtryk for at have ondt, og han spiser sin mad, og ligeså legesyg som han altid har været.
    Han løber også gerne uden at det lader til at genere ham smiley


  • #33   16. mar 2014 Vi har en hund, som tidligere beskrevet, haltede on and off fra hun var ca 5 måneder til hun var 10 måneder og endelig blev ordentligt udredt og fik opereret ledmus i begge forben (albue). Denne lange og frygtelige omgang, blev ret så dyr, da vi var igennem cirka 4 sæt røngtenbilleder, massage, kiropraktor, naturmedicin, receptpligtig medicin og kloge koner.
    En ting er helt sikkert Søren, hvis man går til specialist tidligt i forløbet sparer man mange mange penge og ikke mindst bekymringer.
    Vores forsikring hjalp ved udredningerne, dyrekassen, men vi maxede ud (25000) og stod selv for udgiften til operation og efterfølgende genoptræning.
    Vi ville på ingen måde have penge fra opdrætteren, der var lige så ulykkelig og frustreret som os, og som stod til rådighed for os hver gang vi kontaktede dem.
    Hvad siger opdrætter?


  • #35   16. mar 2014 Og en hund der halter HAR ondt, jeg kunne vride og trykke på min hunds ben, uden at hun så meget som løftede et øjenbryn, men da hun kom i kyndige hænder var det tydeligt hvad forskellen er på at en professionel tager fat og en madmors evner




  • #36   16. mar 2014 Opdrætter siger ikke så meget men er selvfølgelig ikke glad for at høre det.

    Nu halter Ziko ikke on off men hele tiden. Det er dog ikke så tydeligt men det er der. Han halter ikke ved løb og langsom gang. Det er "kun" i travetempo han halter.


  • #37   16. mar 2014 Du har reklamationret ikke garenti.
    Og dyr er levende og bliver syge - det er meget typisk med en eller to ture til dyrlægen om året.
    Hvis din hund fejler noget arveligt som den derfor har haft på købstidspunktet reklamerer du ved opdrætter ig får kompensation.



  • #39   16. mar 2014 jeg er så træt af folk der tror at fordi man har købt en DKK hund så kommer den ikke til at fejle noget, det er et levende dyr og der kan være mange grunde til at de bliver halte. som opdrætter kan jeg også blive helt tosset når folk siger at man skal gå til opdrætteren og forlange at få penge for de mindste ting, hvis det er arveligt har vi pligt til at give penge retur men det er ikke alle ting som man kan forvente at vi skal erstatte, der er også stor forskel på om hunden er købt med avl/ udstilling for øje eller som alm. familie hund. du kan ikke forlange at din opdrætter skal betale for at du får ham undersøgt det skal din forsikring da gøre, hvis han har en arvelig fejl så kan du forlange at få en halv hunds pengen retur men du kan også lade handlen gå tilbage hvis "varen" ikke opfylder dine forventninger.

  • #40   16. mar 2014 Avler skal intet betale.. med mindre du beviser den har en arvelig fejl.
    Jeg har en border collie som pludselig begyndte at halte.
    Vi tager afsted til dyrlæge som mener det er vokseværk og sir giv tid og smerte stillende.
    Det virker bare ikke, vi tager til dyrlæge igen...han mener denne gang hunden måske har en muskel skade og skal have ro.
    Det hjælper ikke. på dette tidspunt har vi brugt omkring 3000 kr.
    Vi tager til kiropraktor, som konstatere at der ER noget, men vil ikke røre ved det før der forligger billeder og scanninger (pris 750 kr)

    Afsted til røngten og scanning( pris 10000 kr) da hun skal ct scannes og samtidig tager de blodprøver.
    det viser sig at hun har haft en knusning i skulderen men at den er vokset sammen og det ser fint ud, og der burde ikke være noget i vejen for efterfølgende brug af hunden
    dog anbefaler de kiropraktor hver 3 md (pris 750 kr pr gang) resten af hundens liv for at sikre den for bilver lige i det hele og for at holde øje med evt efter virkninger.
    Hunden er i dag 1 år og 10 md.
    OG nej opdrætter har ikke betalt en KRONE, det kunne jeg aldrig drømme om at forlange.
    Jeg har topdanmark topvet udvidet forsikring, og de har betalt det hele, dog ikke forbyggende kiropraktor
    Hunden har allerede overskredet sin købt pris mange gange...men det høre med til at have hund. og jeg ville gøre det om den dag i dag.
    og ja hunden går også forbyggende til svømning hver 14 dag pris 130 kr pr gang...
    + den for tilskuds foder for at sikre at den fortsat kan nå målet om en konkurerende agility hund på højt plan.


  • #41   16. mar 2014 "Kan da ikke passe jeg skal bruge så mange penge på en hund der ikke engang er 2 år gammel."
    "Det kan da ikke passe at man køber en hund og så allerede efter 8 måneder skal rende til dyrlægen?"

    Det er en HUND du har købt. Ikke en ting. Ingen kan garantere, at den ikke fejler noget - så JO, det kan sagtens passe, at du skal til dyrlæge efter 8 mdr. Selvfølgelig kan det da det. Det vidste du vel godt, inden du købte hunden.
    Det lyder som om du tror, at du har fået garanti på, at der ikke kan være noget galt med hunden, før den fylder 2 år. Det er der desværre ingen garanti for.

    Og så synes jeg - helt ærligt - ikke det er 'så mange penge'. 6000 er billigt sluppet indtil videre. Hvis 6000 kr. er dit dyrlægebudget for de første to år, så forstår jeg slet ikke, hvorfor du har købt hund, for det budget er vidst alt, alt for lavt...


  • #42   16. mar 2014 Uanset hvad SKAL du have en konkret diagnose for at kunne stille ved opdrætter med nogen som helst form for krav. Opdrætter skal ikke erstatte hvad som helst, kun de ting der er medfødt eller arveligt.
    HVIS hunden har AD, og dyrlægen vurderer at hunden ikke kan have et normalt liv uden smerter kan du ophæve handlen. Nu ved jeg ikke hvilken brug hunden er købt til? Er den købt som familiehund kan det godt ændre lidt på dine rettigheder, da det jo ikke kræver så meget for at den kan holde til at være familiehund. MEN hvis den er købt som brugshund, så kan du ophæve handlen, hvis den har svær AD, da den så ikke kan bruges til det formål den er købt til.

    Men som sagt kræver det at du har en konkret diagnose før du kan kræve noget som helst, sådan er købeloven.


  • #43   16. mar 2014 9 måneder efter jeg havde fået Calle hjem, blev han meget alvorligt syg af Fransk Hjerte lungeorm. Sandsynligheden taler for han blev smittet i foråret i vores egen have, Men i virkeligheden kunne han sagtens være blevet smittet i de 4 måneder han boede hos opdrætter.
    Det kan ingen vide eller bevise. Det er sådan noget som kan ske og det er ingens skyld.
    Jeg kunne da ikke drømme om at kræve så meget som en øre refunderet, af en i øvrigt meget høj regning, fra opdrætter. Det var jo ikke hendes skyld.
    At hun så var lige så bange og ulykkelig mens det stod på, hvor vi faktisk ikke vidste om han ville leve eller dø, er så en anden snak. De gange jeg har hængt i røret til hende og tudet min angst og fortvivlelse ud er utallige. Gad vide om hun havde været lige så forstående og hjælpsom, og villig til at hjælpe mig til en ny hvalp, hvis jeg havde stillet mig op og smidt urimelige krav efter hende?


Kommentér på:
Hvornår skal opdrætter træde til ved sygdom?

Annonce