{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.281 visninger | Oprettet:

Jacob A
Jacob A
Tilmeldt:
26. feb 2014
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5

Hjælp, hvad skal jeg stille op? {{forumTopicSubject}}

Hey folk. Tak fordi i tager jer tid til at læse denne tråd.
Min kæreste og jeg, har en skøn "hvalp" på 10 måneder. Herhjemme er han noget af det bedste, ude i hundeskovene er han som en drøm. Ingen problemer, lystrer til det vi beder ham om. Han er venlig, kærlig og meget glad for alt og alle. Nysgerrig som bare F*****.. MEN... nu er det sket 3 gange, at han har udvist meget aggresiv adfærd, når vi er ude og gå. Det sker når han finder noget han nok mener er RIGTIG lækkert, såsom knogler (som folk smider ud fra altanerne), eller som nu her(grunden til jeg skriver opslaget), fandt han en vakum pakke, med pølser i. Han nægtede virkelig at slippe denne pakke med pølser(han smider ALT andet normalt). Vi brugte bestemt ikke vold for at få ham til at åbne munden, men selvfølgelig prøvede min kæreste og jeg at åbne munden på ham, lokke ham med en godbid, for at han skulle slippe. Det gjorde han ikke, tværtimod, bed han min kæreste(knurrede HELT nedefra), så hårdt at hun blødte på begge sider af fingrene i nu mere end 3 timer. Jeg irettesatte ham, med en meget hård og bestemt tone, og så hakkede han også lige mig i fingeren. Jeg kan simpelthen ikke forstå det her sker, da der eller ikke er det mindste med den her skønne, fantastiske & kærlige hund.. Som jeg nævnte før, er det 3. gang, han bider hul. Første gang, pga en knogle, jeg prøvede at tage fra ham. 2. & 3. gang nu her, først min kæreste, så jeg selv. Jeg ved ikke hvad vi skal gøre, vi søger den hjælp vi kan, og råd fra andre hundeejere. Håber der er nogen der ved noget om dette, eller i det mindste kan komme med råd, så vi kan få rettet ham af på det punkt. Han er jo vores lille baby, og vil gøre meget før vi overhovedet kommer ud i, tanken om at.. ja, i ved........ smiley

Mange venlige hilsner, Jacob, Kira & Cogey!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp, hvad skal jeg stille op?
  • #1   26. feb 2014 Hvad er det for en hund i har? smiley

  • Jacob A
    Jacob A Tilmeldt:
    feb 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #2   26. feb 2014 Ja, det valgte jeg ikke at skrive, da folk sætter racerne i bås.
    Han er en Cane Corso / Rottweiler. smiley
    Så, har folk tænkt sig at gøre det, og skrive i den sammenhæng, så lad venligst vær'.. Hundene er hvad man gør dem til.


  • #3   26. feb 2014 I skal læse og evt. Søge på information om resourceforsvar.
    Det er normalt en hund ikke deler eller skiller sig af med mad den selv har fundet.
    I skal forsøge at undgå situationer hvor hunden kan komme i denne konflikt med jer. Og så skal i træne det at bytte/ slippe på kommando.
    Under træning ig så vidt muligt irl skal belønningen altid være mere værdsat end det der er fundet, for at undgå at optrappe forsvaret.
    Man kan også forsøge at aflede hunden - altså få den til frivilligt at gå fra genstanden - og så selv hurtigt tage den. Når en hund er gået fra sit eje, bliver det frit tilgængeligt for andre. Der er nogle hunde lettere at 'narre' end andre.


  • #5   26. feb 2014 Ok Jacob Jeg mener også at hunde er hvad ejer gør dem til ,Selv om jeg er bange for Rottweiler ,Men det er så mit problem .
    Det din hun gør ved jeg heller ikke rigtig hvad man ska gøre ved Men min eurasier og i særdels da jeg havd min Kaukaser Var der ingen heller ikke os der skulle prøve at ta noget fra dem De kom også med den dybe knurren .Jeg tror simpelthen at de siger at det er deres og det vil de bare ikke aflevere Særlig når det er mad .
    Derimod min tervuern kan jeg ta alt fra så hvorfor så den forskel ved jeg ikke smiley


  • #6   26. feb 2014 Og lige din hunds racer kan godt betyde den har mere resourceforsvar. Det er tildels også dette hunden bruger i sin vagtfunktion, som racerne i din hund jo er lavet til.


  • #7   26. feb 2014 Mit bedste råd, når man tænker på racen er nok at få en dygtig adfærdsrådgiver ud, en hund på 10 mdr er ikke en hvalp, og en hund i den størrelse og den blanding kan give ret voldsomme skader, ikke noget jeg vil give råd om på nettet!

  • #9   26. feb 2014 I skal være opmærksomme på hvad der ligger rundt omkring når I gå tur. Og se "godterne" inden hunden får øje, på den måde kan I aflede og gå udenom det.
    Der er jo desværre folk der ligger godter ud til hunde som de lige inden har proppet gift i smiley og det er flere hunde døde af.
    Hav altid virkelig gode godbidder med på tur. Jeg havde nogle virkelig fedtede grisesnacks med til Mille da hun var i den alder, og det virkede. Men det kan også være pølse stykker og andet.

    Derudover synes jeg I skal prøve at læse om ressource forsvar, der er en helt masse når I googler smiley

    Samtidig kan I kontakte en adfærdsrådgiver og høre hvad I ellers kan gøre.

    Held og lykke smiley


  • #12   26. feb 2014 Ida Heelt enig i at generne i de forskellige racer er forskellige Det jeg mener med at hunde er hva d ejer gør dem til er hvad man træner dem til

  • #13   26. feb 2014 Inger, klart påvirker man hunden med den måde man opdrager den på, men man fjerner ikke de medfødte anlæg.

  • #15   26. feb 2014 Jeg har lært min hund at "bytte" Hvis hun spotter noget hun vil have lader jeg hende ikke gå der hen men siger "bytte" og tilbyder hende en godbid i stedet for. Dette gør jeg med alt fra mad til legetøj til alt hvad vi finder i naturen som hun kunne finde på at samle op.

  • #16   26. feb 2014 Jeg lærte Wolf "Slip" ved at sidde med godbidder i en knyttet hånd, lige foran næsen på ham.
    Hunden vil naturligvis snuse/slikke/whatever for at komme ind til godbidderne, og da siger man "slip" 1 gang (!), og venter til hunden naturligt fjerner næsen/munden fra hånden og i det sekund smider man en godbid fra den anden hånd ned til hunden.

    Det gentager du bare igen og igen.
    Wolf slipper nu alt hvad han har i munden, både hjemme og på tur, hvis man siger "slip" til ham nu.. altså, både mad, bold, pinde, ben.. whatever.
    Derudover virker kommandoen også som "lad det være". dvs. at hvis han ser en fugl/mad/whatever, som han vil hen til, så siger vi bare "slip" til ham, og så stopper han med at fokusere på tingene.

    Vi har lært ham kommandoen som den danske version af "leave it", som man ville sige og bruge på engelsk..


  • #17   26. feb 2014 I skal træne "Slip" til hudløshed. Det skal ende med at være en betinget refleks, så hunden bare slipper uden at tænke.

    Men med den blanding kan det godt blive noget af en udfordring. Og nu er han jo kun 10 måneder. '
    By the way, så er den blanding i en hundeskov nok ikke verdens bedste ide, især ikke når den bliver rigtig voksen.


  • #18   26. feb 2014 Nej, en hund er ikke hvad man gør den til. Hvis det var tilfældet så stod jeg ikke udenfor hver morgen kl. 8:45 med min Groenendael hvalp så hun kunne lære at postbuddet gerne må være her. Jeg ville heller ikke have store blodige blå mærker fra hyrdenapning hver gang jeg havde hvalp eller være nødt til at rende rundt på marken med en trillebør med en hund i røven til stor morskab for naboerne for at lære hunden at kontrollere sit hyrdeinstinkt.

    Man får generelt en meget bedre hund hvis man ved hvad man har mellem hænderne og træner derefter. Det er ikke en falliterklæring at acceptere hvad ens hund indeholder, det er en styrke.

    Ressourceforsvar ser du dog indenfor rigtig mange racer, Lia havde et meget kraftigt ressourceforsvar som hvalp, jeg var nær blevet ædt første gang jeg gik forbi hende hvor hun havde fundet noget lækkert, og omvendt, ved min Tervueren (næsten samme race) var der ingenting overhovedet.

    Det er et tillidsspørgsmål. Hunden stoler ikke på jer, dvs. den tror at I er ude på at stjæle dens mad, og I har desværre bekræftet jeres hund i at I ikke er til at stole på ved at tage tingene fra den med vold og magt. Derfor er adfærden eskaleret indtil I er kommet helt der ud hvor han begynder at bide.

    Det er noget som skal trænes væk og man begynder ved at lade hunden få fuldstændig ro omkring mad, legetøj, guffer osv.

    Når I har gjort det et stykke tid, kan I begynde at træne 1-2 gange om ugen i en 2-5 minutter ad gangen. Start langsomt ud ved f.eks. at kaste rigtig lækre guffer ned i madskålen når hunden spiser, når han er helt afslappet omkring det (dvs. at han ikke engang stivner når I nærmer jer), så kan I begynde med at fodre i en lille skål, når den skål er tom, tager I den og bytter med en fyldt skål, herefter kan I øve "bytte købmand", holde på kødben i en 5 minutter indtil I giver den til ham (så snart I slipper, så er den hans og så holder I nallerne fra den). Husk aldrig træne mere end de 1-2 gange om ugen. Den vigtigste del af træningen er at hunden har ro til at spise.

    Udover det så skal I indlære "nej" og "slip". "Nej" er sådan at I kan stoppe ham INDEN han hvad han nu finder på gåturen og "slip" er til når I har været for langsomme. Husk altid at belønne med guffer, han skal lære at det altid kan betale sig at opgive "hans" ting - og indtil den sidder i skabet, så snor på så I kan trække ham væk fra ben, pølser eller hvad han nu ellers går og finder.

    Når først hunden har tillid til jer, så vil I kunne tage ting fra ham når det er absolut nødvendigt uden at den tillid bliver brudt og uden at han siger noget til det.


  • #19   26. feb 2014 Jeg håber virkelig at I tænker jer om, når I slipper jeres hund i en hundeskov.

    En hund med de racer i bør man nok overveje, om den skal være i hundeskov efter kønsmodning.... og inden I bliver "fornærmet), så har jeg selv haft Bull Terrier... som jeg heller ikke mener bør komme i hundeskov.

    Det skal bare gå galt en gang, og det bliver anmeldt, så har I ingen hund mere.

    I har selv valgt hunden, og bør også acceptere, hvad de racer indeholder.


  • adriana k
    adriana k Tilmeldt:
    maj 2010

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 13
    #21   26. feb 2014 Jeg tror ikke, at alle hundene kan lære kommandoen slip når det gælder om mad. I må acceptere hvis hunden får fat på noget at det vil spise det. Måske det vil hjælpe at han får mere mad hjemme.

  • Jacob A
    Jacob A Tilmeldt:
    feb 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #22   26. feb 2014 Tak for rigtig mange lækre svar.. men et par stykker af jer fik vidst ikke læst ordentligt efter. Han slipper alt når vi beder ham om det derhjemme, selv hans mad. Men knogler han finder udenfor, og lige et tilfælde med den pose pølser, DER lytter han ikke, men pap, papir diverse spytter han ud med det samme når vi beder ham om det. Men som sagt før, tak til nogle af jer, men også nogle af jer burde lade dette opslag være. Og jo - en hund er hvad man gør den til, Cogey ER en hvalp, uanset hvad nogle mener..

  • #23   26. feb 2014 Selvfølgelig er han en skøn hvalp.... men skræmmende holdning at have med den blanding. EN HUND ER IKKE HVAD MAN GØR DEN TIL..... Alle racer har deres særtegn, som gør dem til den race den er.

  • #24   26. feb 2014 Nu er pølser og knogler jo også en noget mere værdiful ressource end pap og papir.

    Men min første tæve, der også havde en del ressourceforsvar, var helt uproblematisk i forhold til mad i madskålen, men det hun selv skaffede sig, f.eks. via indbrud i skabe og skuffer, det blev forsvaret. Det lyder lidt som det samme problem I har, og løsningen er der flere, der er kommet med. Man starter med at træne med ting, der ikke har helt så stor værdi, og så arbejder man sig stille og roligt op af til de mest værdsatte ressourcer. Jo mere værdsatte ting man skal bytte sig til, jo bedre godbidder/bytteobjekter må man have.


  • #26   26. feb 2014 Hvorfor er jeres hund sådan, hvis "en hund er hvad man gør den til" ?

  • #27   26. feb 2014 Jeg undrer mig altid, når folk kommer med den helt kategoriske udtalelse: "en hund er hvad man gør den til"

    Nu har opdrættere i århundreder lavet selektiv avl for at opnå forskellige temperamenter og evner i hundene. Tror I slet ikke, det har haft en effekt ? Man kan jo så undre sig over, at folk, der skaffer sig hund til et bestemt formål, generelt skaffer sig en inden for de racer, der er udviklet til specialister på området.
    Men måske er det bare mangel på fantasi, at jægere f.eks. ikke køber en Pyreneer til brug som jagthund, eller at folk, der gerne vil træne IPO ikke skaffer sig Sankt Bernhard. Det er nok heller ikke en Beagle, man vælger, hvis man vil køre slædeløb med sin hund, eller Golden som vagthund.

    I de forskellige racer vælger man efter forskellige egenskaber, fordi man vil noget forskelligt med racerne, så det giver næsten sig selv, at en hund ikke bare er, hvad man gør den til. Selvfølgelig kan de påvirkes, men der er altså også nogle medfødte anlæg.


  • Jacob A
    Jacob A Tilmeldt:
    feb 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #28   26. feb 2014 Jeg mener bare at, har din hund et kærlighedsfuldt liv, uden mangler og god opdragelse, så er det en god hund man får ud af det. Men ville jeg gøre ham til en psykotisk dræbermaskine kunne jeg også det? Her er min hund da hvad jeg gør den til. Hvis I tror at jeg ikke ved en Rottweiler kan være en hidsig sag, så i helt forkert på den. Men igen, jeg kender da mange med pitbulls & rotter som ALDRIG har bidt nogen. Det skal ejerne ikk have Credit for eller hvad?

  • Jacob A
    Jacob A Tilmeldt:
    feb 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #31   26. feb 2014 Ja jeg takker og slutter herfra ihvertfald, for enige bliver nogle af os sku ikke... vi prøver lidt af det hele, da vi aldrig ville give op på vores lille guldklump.tak igen

  • #32   26. feb 2014 En hund er kun en farlig hund i hænderne på folk der ikke erkender dens brister.Og lige pt. virker det slet ikke om som I er indstillet på at lærer. Og i jeres tilfælde er det ikke rottweilerdelen jeg tror folk er bekymrede for jeg tror det er kombinationen. Visse racer er bare ikke gode at blande.
    "Lidt ligesom leverpostej og remolade, sammen gør det kun stor skade" (Citat: Østkyst hustlers. )


  • Jacob A
    Jacob A Tilmeldt:
    feb 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #33   26. feb 2014 Vi tager da imod hvad folk siger?????? Jeg er bare uenig i at en hund ikke er hvad man gør den til. Resten af det læste jeg da og tog imod? Fik hvad jeg kom efter, så resten herfra er egentlig ligemeget.. og remoulade med leverpostej smager sku godt..

  • #34   26. feb 2014 og så farer du i flint igen i stedet for rent faktisk at læse hvad jeg skriver...

  • #35   26. feb 2014 Lige netop sådan noget som egetkønsaggresion, som er grundet til at flere anbefaler jer ikke at tage hunden i hundeskov, er noget af det, der er meget svært at ændre på. Man kan lære hunden at gå pænt i snor og ignorerer andre hunde, men at færdes løs bland alle mulige andre hunde, er ikke noget, man lige lærer en egetkønsaggresiv hund. Så er det lige meget, hvor kærlig man er mod den.

  • #37   26. feb 2014 Jacob A: Han kan jo ikke "slip" og "nej" godt nok. Det er noget der skal bygges op. Ved Lia begyndte vi lige så langsomt indtil hun kunne lade hendes sædvanlige hundefoder ligge uden at kaste sig over det. I dag kan jeg smide råt kød og ben på gulvet, sige "nej" og stole på at hun ikke rører det. Her i sommers fandt hun en grillpølse ved et grillsted i skoven og der var den da inde i flaben på hende da jeg sagde "slip" og hun spyttede den ud.

    Det er ligesom med indkald, man starter hjemme i stuen og øger så sværhedsgraden ligeså langsomt. Perfekt indkald i stuen betyder jo f.eks. ikke perfekt indkald til hundetræning. At en hund forstår betydningen af en kommando betyder ikke automatisk at den har nok selvkontrol/koncentrationsevne til at lystre under alle omstændigheder - det skal opbygges.


Kommentér på:
Hjælp, hvad skal jeg stille op?

Annonce