{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.763 visninger | Oprettet:

min hun piver konstant! {{forumTopicSubject}}

Hej folkens. Jeg har nu en rigtig dejlig tæve. Hun er en blanding mellem en hønsehund og en labrador. Mit problem er så at hun piver konstant og ved ikke hvorfor. Og det er en hel dag igennem. Selvom hun er blevet luftet op til flere gange om dagen, eller om hun lige har været over og lege på en kæmpe plads hvor hun kan løbe frit. Så piver hun stadig. Men kan ikke sidde i ro i hjemmet uden der er det mindste piveri, og det er uanset hvad vi gør. Nogen der kender noget til det. Eller er det fordi hun keder sig for meget. Hun får nemlig en del opmærksom hed. Men alligevel piver hun. Nogen der kan hjælpe eller komme med et godt råd..
Hun er kun lige knap et år..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  min hun piver konstant!
  • #1   10. jan 2014 Hvor gammel er hun?

  • #2   10. jan 2014 Vi er nød til at vide om du har haft hende siden hvalp og om hun havde problemet der også?

  • #3   10. jan 2014 Det kan være sygdom, men det er højst sandsynligt blot en tillært adfærd, som du forstærker. Du giver nemlig kontakt når hun piver. Lad være med det.

    Du har valgt en blanding som altså skal lave noget. Afsted til noget træning, så skal hun nok blive så træt at den piven holder op.
    En træt hund er en nem hund.


  • #4   10. jan 2014 Tror også at det vil hjælpe hvis du starter til noget træning med hende hvor hun bliver mental træt, motion er ikke alt og det er to racer der gerne skal bruges hun er en blanding af. Hvor gammel er hun?

  • #6   10. jan 2014 Sidste sætning i startindlægget nævner hundens alder.

  • #7   10. jan 2014 Vi fik hende da hun var ca de 4 måneder. Da den tidligere ejer ikke kunne overskue hende. Og vi har haft hende til træning men det hjælper ikke rigtig meget på hendes piven. Og det var nemlig ikke så slemt i starten, der piv hun hvis hun ville ud men nu er det egentlig konstant

  • #8   10. jan 2014 Få hende undersøgt for smerter overalt i kroppen.
    Ignorér hendes piven.
    Kør hende mentalt træt.

    Det vil hjælpe.


  • #9   10. jan 2014 Er hun i løbetid eller har hun været for noget tid siden, så det passer med at hun kunne have været drægtig nu?

  • #12   10. jan 2014 Vi havde engang en gravblanding som vi hentede på internat, hun var opvokset i et bryggers og udenfor da det viste sig børnene havde allergi og familien ikke kunne nænne at komme af med hende det første år..
    Hun havde sådan noget stress/opmærksomheds piv da vi fik hende hjem og det var altså ikke sådan lige at få den vane væk selv om hendes behov blev opfyldt mentalt, fysisk og psykisk, det der hjalp os af med det meste i hjemmet var, faste rutiner for alt, dvs. mad, gåture mm. når det var tid til afslapning efter gå tur og leg fik hun snor på inde i stuen, snoren var alm. længde, bundet til spisebordet og så hun kunne ligge sig i kurven og stadig se mig, det hjalp faktisk med det samme, om det tog stress fordi hun opdagede hun ikke kunne komme hen til os, vandre frem og tilbage med piv vides ikke men i årene efter brugte vi stadig snoren inde når hun fik tilbage flad, nu var hun så bare i snor bundet til mig - men resultatet var det samme, hunden blev omgående rolig og bedre tilpas, vi prøvede ellers mange ting med dette var eneste metode med god virkning - igen når luftetur, nus osv. var opfyldt, jeg ved som nævnt ikke præcis hvorfor det virkede så godt på vores, men det er da nemt at forsøge 1 gang med jeres for at se om det har nogen effekt, efter gåtur binder du snoren til et eller andet i stuen hvor hunden kan nå sin kurv, læg dig på sofaen og se tv mens du observerer hunden ud af øjenkrogen og ignorer alt hvad den gør og se ikke direkte på den, hvis den indefor 20 min. falder til ro, ligger sig og opgiver piv har du en hund der mystisk nok finder ro ved det ligesom vores gjorde. - jeg er ikke enig i konstant piv skyldes kedsomhed som Pia nævner, det skyldes stress som kan være udløst af mange ting, men det vigtigste er at få brudt den stress tilstand hunden befinder sig i, og som menneske er det også utrolig belastende med en hund der piver hele tiden.


  • #15   10. jan 2014 Pia, jamen du har da ret men du nævner kun kedsomhed som årsag i dit indlæg og det jeg mener er der kan være utrolig mange grunde udover kedsomhed der har udløst dette konstant piveri
    F.eks.
    Manglende opfyldning af basale behov ( gåture mentalt osv.), tidligere oplevelser, mangel på faste rutiner, uro i hjemmet osv. alle = stress.
    Derfor nævner jeg også at de basale behov, som Marlen med huskierne også nævner skal være opfyldt inden man prøver at bryde uvanen.


  • #16   10. jan 2014 Der er mange gode råd og tror jeg vil prøve lidt af været smiley
    og Rikke T, vil lige prøve at forsøg med hundesnoren i stuen, så håber bare på det hjælper smiley
    Men ja det kan skyldes mange ting, og som Søren N siger, så kan vi da godt sige ruhåret labrador smiley


  • #17   10. jan 2014 Hej Trine, der er heller ikke andet for end at starte fra en ende af og finde netop det der virker på jeres, Vi gjorde det samme med Basse i sin tid, og netop det at man har overtaget hunden efter andre ejere gør det hele sværere fordi man ikke ved hvad den helt præcis har med i bagagen, - håber det lykkes jer at finde netop ´´ det´´ der giver jeres hund mere ro i sind og krop.

  • #18   10. jan 2014 Ja vi må prøve os lidt frem, og tak for rådene smiley

  • #19   10. jan 2014 kan se du skriver hunden får en del opmærksomhed, det er vigtigt når du prøver mit råd af, at hunden lærer at forbinde det med ro og afslapning så ingen i familien går hen til hende, ser på hende, taler til hende mens hun er i snor i stuen, først når du beslutter afslapnings tiden er forbi (og hunden er i ro når du det sker) må i gå hen og rose hunden stille og roligt, tag snoren af og fortsæt dagen som intet nyt var sket.

  • #20   10. jan 2014 Må nu bekende mig enig med Pia, dette er en hund med krudt i røven og energi som skal bruges og når første ejer opgav på grund af dette, forstærker det bare min holdning til at den hund skal bruges mental(altså med træning).
    Du siger at du har prøvet træning og at hunden heller ikke pev så meget i starten, men hendes behov for mental stimulation bliver altså kun højere i forbindelse med at hun bliver ældre. Når hun kun er knap et år og du først fik hende som 4 måneders, tænker jeg lidt at det er begrænset hvor meget du har trænet med hende. Meld dig på et hold igen som træner mindst en gang i uge og træn derefter hverdag med din hund indtil næste træning, spørg hubdetræneren til råds om noget konkret du kan træne, da det så ofte bliver mere overskueligt.
    Men igen, den hund skal bruges og ikke passiviseres ved at blive bundet til et bord. En del hundetræning går også ud på at lære hunden at slappe af mellem træningsintevaller og det med at hund ikke kan finde ro hjemme kan også trænes med ros og godbidder osv hvis ikke det kommer at sig selv når hunden bliver brugt mentalt hver dag. Med tiden når det basale lydighed, apportering og andet hunden ville syntes var sjovt, kan I udbygge med at lærer den at gå spor.


  • #21   10. jan 2014 Hvorfor er det tingene altid er sort eller hvide herinde....
    Amb, læs dog der netop står alle steder, at det som virkede på vores, var NÅR de basale behov, som du nu også nævner, er opfyldt og det har intet at gøre med at passivisere hunden at blive bundet til et bord, det har at gøre med at bryde en vane og skabe ro for hunden NÅR den er mental og fysisk træt.
    Et eller andet sted er det også nemt at råde bag en skærm især hvis alle hunde opførte sig ens, men selv adfærds specialister er nød til at se den enkelte hund i aktion for at kunne hjælpe dem der træder udenfor normen, ellers var det jo bare at skrive en endegyldig bibel fra A-Å om problemadfærd og tjene kassen på den. Jeg mener stadig ikke alle hunde kan skæres over en kam og man må forsøge at finde den mest optimale løsning hos den enkelte hund - også selv om det er at tænke ud over boksen - igen,- når altså hundens basale behov først er opfyldt.


  • #22   10. jan 2014 Siger ikke at det er sort eller hvidt. Oplyser bare om at der er andre metoder til at lærer hunden at slappe af hjemme, nemlig med træning og positivforstærkning, hvor man ikke binder hunden, men det kræver selvfølgelig tålmodighed med en stille graduering.

    Jeg er bestemt godt klar over at alle hunde ikke er ens, min egen er blevet mishandlet inden jeg fik hende og har rigtig mange gange måtte tænke ud af boksen ved hende.


  • #23   11. jan 2014 AMD. helt enig og godt der findes flere metoder når nu hunde med de samme problemer ikke reagerer ens på den enkelte metode.
    - det var ordet passivisere jeg blev lidt stød over, for det er netop ikke meningen med træningen, hunden har løbet og brugt hjernen inden man prøver at bryde pive mønsteret, mine 2 nuværende hunde er ikke ´´hyper´´ inden i knolden som Basse var, tog jeg dem med ud på tur 4 timer med løb og spor vil de snork sove mindst 2 timer og være afslappede i 4 derefter. men Basse med sit konstante piv blev faktisk mere ´´hyper´´ i knolden efter sådan en over stimuli. - det er ski ik altid nemt at bli kloge på de kære vovser.


  • #24   11. jan 2014 Det er netop derfor at det er så vigtig at hunden bliver mental træt med opgaver og træning. Det at hunden farer rundt på en gåtur, løber ved siden af en cykel eller der bliver kastet bold sammen med den, hjælper intet ved sådan en hund som beskrevet, der skal noget hjernegymnastik til.

Kommentér på:
min hun piver konstant!

Annonce