{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.336 visninger | Oprettet:

Hvor mange kuld?? {{forumTopicSubject}}

Ja, hvad tror I...En god hanhund i Dkk regi kan lave inden han forsvinder ud af avlen??
Og hvor mange kuld kan en opdrætter have om året??
Og hvor mange hunde kan en opdrætter opbevare på egen adresse?
Og det er udelukkende DKK jeg taler om...Har intet kendskab til andre klubber.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvor mange kuld??
  • #1   26. aug 2013 Jeg har set næsten 30 hunde på egen adresse. Det andet har jeg ikke undersøgt nærmere.

  • #3   26. aug 2013 Hvad er det så lige der adskiller disse matador avlere med de meget negativt omtalte hundefabrikker og lign. Andet end selvfølgelig DKK status.

  • #5   26. aug 2013 Krumme...Hvad i alverden mener du?: Men det anede mig at dette ville være en sviner tråd, så jeg holder her..!

  • #7   26. aug 2013 Jeg laver tråden fordi jeg først i går blev opmærksom på hvor meget det handler om hos opdrætter som jeg ellers har tænkt det bedste om...
    Og jeg blev faktisk rystet...Og så tænkte jeg på hvor mange i dette forum som er viden de om sådanne ting, og som med stor glæde køber hvalpe der fra...
    Der er jo ikke nogen skrupler når det er de såkaldte hvalpefabrikker som eller er i debatten....
    Så jeg forstår slet ikke dit udfald...Jeg aner ikke hvad du selv laver eller om du føler dig personligt ramt...
    Det jeg mener er at en anerkendt DKK avler kan lave det samme som en hvalpefabrik uden at køberne af deres hvalpe ved dette.


  • #8   26. aug 2013 Der sættes nogle naturlige begrænsninger i DKK regi, idet den enkelte avlshund når matadoravlsgrænsen relativt hurtigt, ihvertfald i de fleste racer, desuden har vi en række etiske anbefalinger, som foreskriver både max. antal kuld på den enkelte tæve, max.- min. alder som aktivt avlsdyr, samt hvileperiode mellem kuldene.
    Altså skal du have utallige avlsdyr til din rådighed for at producere så det ligner fabrikation. Det er der sikkert nogen der har og gør, men det er så til at kontrollere og undgå at støtte, hvis man ikke mener det er optimalt, idet samtlige hunde med samt afkom er registreret på hundeweb.


  • #9   26. aug 2013 Jeg tænker mere på antal af kuld på en enkelt han her i det lille DK...

  • #12   26. aug 2013 Krumme 56 hvalpe på et år??. Men man kan jo ikke på forhånd vide hvor mange parringer der skal til på et år for at lave det samlede antal hvalpe...Hvis han må lave 56 på et år, altså hvalpe og han laver det hvert år, så kommer der f... mange hvalpe efter ham i lille DK.. Hvis han er aktiv i 5 år. f.eks. Og hvis han laver store kuld, så er det jo rigtig mange vi snakker om..

  • #15   26. aug 2013 Denne debat forudsætter vel at man definerer hvad en hvalpefabrik er?? Min opdrætter laver rigtig mange kuld, men sundhed og prægning er helt i top.
    En hvalpefabrik avler hovedløst og uden tanke på sundhed og tævens velbefindende. Antal hvalpe er som sådan ikke en faktor.


  • #16   26. aug 2013 Og det er så også forklaringen på, at ejere af de rigtigt gode hanhunde er rigtigt kræsne og meget omhyggelige når de stiller deres hanhund til rådighed. Ingen ønsker at opbruge den beskedne kvote på at producere hunde af ringe kvalitet.

  • #18   26. aug 2013 Det vil sige at mere end 70 kuld er ok???

  • #19   26. aug 2013 Altså på samme hanhund.

  • #21   26. aug 2013 70 kuld? Ja, så skal det da være en Labrador og der skal kun være en hvalp i hvert kuld smiley


  • #22   26. aug 2013 Hmmm ved nu ikke helt om jeg synes at antallet af fødte hvalpe i en kennel ikke har noget med at gøre om det er en hvalpe fabrik eller ej. Hver enkelt hvalp skal socialiseres osv. Og laver man mange hvalpe får den enkelte hvalp også mindre tid?? På den anden side er det vel ikke værre end folk der laver et kuld og lader dem klare sig selv, til de kommer ud af døren. Så måske jeg lige har revideret min mening :D. Godt at få det sort på Hvidt engang imellem :D.

  • #23   26. aug 2013 Ejer har tjent godt der...Ingen tvivl om det...

  • #24   26. aug 2013 Louise...Netop... Vi går og tror vi ved at alt er i orden men?

  • #28   26. aug 2013 Lablover...Det er sgu noget svineri i min optik......Men enhver bliver salig i sin tro...
    Jeg bliver forarget og lidt vred.... Den hanhund jeg kender til har over 4 år lavet mere end 70 kuld med x- antal parringer..


  • #29   26. aug 2013 Skriv til klubben. Forskellen på DKK opdrætteren og hvalpefabrikker der ikke er i klubregi er netop, dem der er medlem risikerer at få klubben på besøg eller er brev om at nu er antal hvalpe efter givende hund vist også nået.

    Og så en venlig henstilling til hvalpekøbere - sæt krav til etikken hos opdrættet. Ikke kun den enkelte hvalp - men hele molevitten.


  • #30   26. aug 2013 Og der er intet ondt i at nogen tjener på hundeopdræt, så længe det ikke ligger etikken og kvaliteten til last. Det betyder blot flere penge i statskassen til vi alle.

  • #31   26. aug 2013 Og hvor skulle en almindelig hvalpekøber så lige få den viden fra...Det kom fuldstændig bag på mig ...Og jeg handler da ofte hvalp fra div. opdrættere...Jeg er også sikker på at jeg ikke skulle høre det...
    Og ja et er selvfølgelkig at have hørt det i samtale avlere imellem, et andet er jo at jeg f.eks. ikke kan undersøge sådan bare lige om der er hold i det...Andet en jeg ved at jeg har set ham som far til mange kuld....Men vidste ikke at det skulle være så mange.


  • #32   26. aug 2013 Det kan man vel finde på DKK's hundeweb..
    Altså hvor mange kuld en hanhund er far til.


  • #33   26. aug 2013 Man spørg og sammenligner med hundeweb.
    Især med de store racer kan man jo få enorme oplysninger fra hundeweb. Det er dumt ikke at tage de informationer med i sine hvalpekøbsovervejelser.

    Har man ikke selv hundeweb kan man spørge om opdrætteren vil slå hundene op sammen med en. Eller finde en ven eller bekendt eller en hg bruger der vil tjekke for en. Det er vi mange der gerne gør!


  • #36   26. aug 2013 Når vi snakker talmæssigt små racer - og det er i denne sammenhæng racer med mindre end 100 registrerede hvalpe om året - har DKK droppet kravet om maks. 25 %.
    Her drejer det sig om indavl i kuldet. Så længe en hanhund ikke laver kuld med en indavlsprocent på mere end 6,25, er der ingen begrænsning på antal kuld/hvalpe


Kommentér på:
Hvor mange kuld??

Annonce