{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.060 visninger | Oprettet:

Andre hunde/ejere - hilse uden at spørge {{forumTopicSubject}}

Ja - ud fra en anden tråd, om en løs hund hvor damen instisterede på, at hundene skulle snakke, vil jeg gerne spørge jer, hvad/hvordan i siger det når folk stikker hunde lige op i jeres hoved.

Kahla er jo hvalp, og alle vil gerne have at deres hunde skal snakke med hende, og helst mens de kommer trækkende mod hende. Jeg mener ikke, at hunde skal mødes i snor, og fremmede hunde behøver hun ikke snakke/lege med.
Hvad kan man tillade sig at sige, hvis de kommer imod een, eller pludselig står der uden man når at gøre noget?

- Marie smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Andre hunde/ejere - hilse uden at spørge
  • #1   13. jul 2013 Jeg prøver først at tage molly på den anden side af mig og "skærme " hende af og hvis det ikke er en hentydning folk fatter siger jeg at hun har en eller anden sygdom
    smiley haha jeg gider simpelthen ikke diskutere med folk og høre deres dumme undskyldninger..


  • #2   13. jul 2013 Jeg går imellem og det er som regel nok til at folk fatter en fin hentydning. Det er dog de færreste der mener at deres hund absolut skal snakke med min, men jeg kan forestille mig problemet er værre når man har en lille hund.

    Som regel gør jeg ikke et stort nummer ud af det og Lia får da nogle gange lov til at hilse, men er der en grund til at jeg ikke ønsker de skal hilse på hinanden, så er jeg ikke blev for at sige "RØV" eller "GÅ HJEM" til den fremmede hund. Det er dog heldigvis næsten aldrig nødvendigt.

    De gange jeg er blevet bedt om en forklaring har jeg ganske enkelt sagt, at jeg ikke ønsker at min hund lærer at hun skal hilse på alt og alle, for det skal hun ikke. Kommer der så en kommentar om dårligt socialiserede hunde, aggressive hunde, eller jeg ved ikke hvad, så nikker jeg høftligt og går videre. Jeg gider simpelthen ikke spilde tid på sådan noget.


  • #5   13. jul 2013 Synes bare det er svært. For jo hun må da godt hilse, hvis de gider spørge! Der kan jo være mange grunde til, at jeg ikke ville have hende til at hilse (f.eks. Sygdom, skade osv.) og hvorfor forventer folk, at jég gider andres hunde oppe i hovedet??
    Der var en dag hvor vi skulle skynde os rigtig meget hjem, havde en veninde der sad og ventede uden for.. Og så møder vi en mand med sin hund. Kahla sætter sig, jeg bliver ved med at sige "kom sååååå" og viser hende en godbid, prøver at opmuntre hende til at følge med - selvfølgelig er den anden hund mere spændende, og hun sætter sig og kigger på den.. Det er HELT tydeligt at jeg prøver at få min hund videre, men pludselig er den anden hund helt ovre og oven på Kahla i sin praktiske flexiline som Kahla er ved at blive kvalt i.. Alt mens ejeren stadig står 10 m. Væk og bare har sluppet knappen på snoren..

    Kan bare ikke få mig til at sige noget - for hvad skal man sige? Hundene kunne jo sagtens samme og ville bare lege.. Men altså - frygtelig ejer..


  • #6   13. jul 2013 Maiken: Ville aldrig kunne få mig til at sparke en hund, med mindre den bed mig eller en af hundene.

  • #8   13. jul 2013 Hvis den fremmede hund bare kommer vadende, med eller uden snor/ejer, så får den ikke lov til at hilse. Men hvis folk med deres hund i snor spørger om hunden må hilse på Charlie så får de som regel lov.

  • #9   13. jul 2013 Maiken: Ja selvfølgelig hvis min hund slet ikke ville kunne klare det.. Så ville jeg også se det som et slags overgreb.. Jeg kan bare ikke få mig til at sige noget, måske hvis jeg først siger pænt: "de skal ikke hilse, for vi prøver at lære hende at ignorere andre hunde".. Hvis de så blev ved, så ville jeg nok blive så gal at jeg mistede besindelsen og flippede fuldstændig - og det er det jeg er bange for..


    Fubert: jamen hvad gør du i situationen? Skubber du den væk eller hvad? For det kan være svært med Kahla som trækker hen imod dem, og så skulle styre en anden hund der bare pludselig står der nærmest.


  • #10   13. jul 2013 Jeg stiller mig i mellem min og den fremmede hund. Hvis det er en lille hund så holder jeg den væk med foden. Ikke sparke den. Men bare sådan skubbe den lidt med foden. Hvis det er en stor hund...øhhh...det har jeg vidst ikke været udsat for. Synes egentlig mest det er de små der "driller" nu jeg tænker nærmere over det.

  • #11   13. jul 2013 Hehe små bisser :-).. Men det er jo lidt svært at forsvare når Kahla er den der ligner en der aller mest vil hilse.. Men hun skal jo ikke bestemme det..

  • #12   13. jul 2013 Jeg synes for det meste kun at det er irriterende, hvis det er totalt ustabile hunde, eller løse hunde..
    min hvalp er kun 10 uger, og det er nogengange lidt overvældende, og så gider jeg egentlig heller ikke have at han skal influeres af ustabil hyperaktiv energi..


  • #13   13. jul 2013 Lucila: nej netop derfor kunne de jo spørge - jeg er lidt "striks" her i starten med de ting hun skal lære osv. Og har gjort SÅ meget ud af at socialisere hende godt, og så er det træls at en eller anden skal ødelægge det. Det ér jo ikke alle hunde der kan sammen og de skal sgu heller ikke kunne med alle... Lige som jeg ikke gider de mennesker som er sådan :P.. Altså folk nogle gange. Jeg har ikke én eneste gang gået over til en anden hund med Kahla - andet end til træning og socialisering hvor vi kender hinanden.. Det er ikke nødvendigt, for de 380 andre hunde der bor i området kommer helt af sig selv åbenbart smiley æææææj!!!

  • #14   13. jul 2013 Nogle gange, når folk med hund spørger om de skal hilse, siger jeg nej, helst ikke lige nu, jeg er lige ved at træne hende.

    Og det accepterer de alle og de fleste smiler og siger helt i orden, så hilser de en anden gang.

    Så i stedet for at svare at de er syge, sætter osv, så sig evt at i træner? Det virker fint her.

    Og de gange jeg siger det, så træner jeg rent faktisk også.


  • #15   13. jul 2013 marie: hahaha. jeg ved hvad du mener..
    Jeg er også helt vildt obs på at han ikke skal have nogen dårlige oplevelser.. der var en hund i zoo forleden, som sad med sin ejer ved en bænk. Da vi så går forbi så bliver hunden HELT stille,- og lunger så pludseligt frem og knurrer og gør. Så taber/slipper ejeren sku snoren.. Så så man lige mig træde et kæmpe skridt ind foran min hvalp så han står bag mig, og så stille mig ret op med hænderne i siden, og sige "EEEY!", så den anden hund stopper op i sin løben mod os. Jeg kan godt sige dig at jeg lige fik flash back til min gamle hvalp der blev angrebet omkring samme alder, og var ret glad for min reaktion,- så følte jeg i det mindste en eller anden form for kontrol i en ellers ukontrollerbar situation..


  • #16   13. jul 2013 Snuden: Ja for jeg træner jo rent faktisk at hun ikke skal hilse på alle hunde (og slet ikke i snor).. Tror jeg at jeg vil sige næste gang selv om de ikke spørger, så måske bare sige på en pæn måde: "det er ikke så godt at de hilser nu, vi er ved at træne", og så håbe de vil acceptere det.

    Lucila: det er lige præcis sådan noget jeg frygter.. Og hvorfor er man ikke opmærksom hvis ens hund kan finde på at reagere sådan?
    Problemet er også bare, at jeg altid skal se andre hunde an.. Fandt en løssluppen rottweiler i tirsdags.. Skulle altså liiiiiiige se hvordan den gik og sådan i 5 minutters tid før jeg turde tage fat i halsbåndet. Jeg er total hundeelsker; når jeg kender hunden. Eller når jeg kender ejeren og de kan forsikre mig om at den er god i hovedet..
    Min mor er for eksempel skrækslagen for store hunde (som hun ikke kender godt). Og de har altså selv hunde derhjemme. Så bare fordi man selv har hund, betyder det altså ikke at man ikke kan være bange/påpasselig med andres..


  • #17   14. jul 2013 Jeg er så "heldig" at de fleste skynder sig helt automatisk og trække deres hunde til sig når de ser min også selvom hun er pænt "dækket af" eller sidder/går på plads, vupti så forsvandt den nysgerrig hund smiley
    Jeg ved ikke hvorfor, for mig ser hun jo ikke farlig ud ..



  • #18   14. jul 2013 Hehe Kahla er åbenbart en magnet der hiver til sig, og din en der frastøder :-D..
    Nok fordi du har rotte - mange har nok en idé om at den er faaaaarlig :-).. Nu hvor jeg tænker over det, ved jeg jo godt at en rotte ikke er farlig - men jeg var påpasselig da jeg fangede en løssluppen rottweiler i sidste uge.. smiley
    Mærkeligt egentlig smiley hehe.. Hun er ellers drøn flot smiley


  • #19   14. jul 2013 Jeg vil kun have, at min hund hilser på andre hund med min tilladelse - jeg bruger kommandoen "værsgod hilse".

    Min hund skal kun hilse på stabile hund, som jeg kender - og den skal kunne ignorere andre hunde og mennesker for at kunne holde fokus på, hvad den har af opgaver .

    Jeg vil have en hund, som kan passere andre hunde og mennesker uden lige skal skulle derhen og hilse.


  • #20   14. jul 2013 Helle: det er lige præcis det jeg gerne vil lære hende, men det er jo svært når de farer hen i hovedet af en

  • #21   15. jul 2013 Hehe, ja det var også sværere dengang hun var lille og sød, fordi en hvalp er jo ikke farlig smiley men ja jeg kan nok bare ikke selv se hun er farlig jeg syntes jo hun er en lille prut haha
    Altså jeg kunne forstå hvis jeg kom slæbene med 65kg stor "dræbermaskin" folk de smuttede væk, men det nok farverne der gør forskellen smiley

    men kunne godt forestille mig hvor pisse iriterrende det må være at alt og alle bare skal fare i hovedet af ens hund smiley
    heldigvis er det også få mennesker der overhovedet kan snakke med min fordi hun ikke er særlig tryg ved nye mennesker smiley

    Og tak, jeg syntes også selv hun er ret så flot smiley


Kommentér på:
Andre hunde/ejere - hilse uden at spørge

Annonce