{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.400 visninger | Oprettet:

Spiser lorte og vil ikke slippe, og gøer af andre hunde.. {{forumTopicSubject}}

Hej HG. Håber i kan komme med nogen gode trænings muligheder.

Trille er flyttet ind for ikke så lang tid siden.
Men nu er "problemer" langsomt ved at hobe sig op.
Ikke kritiske problemer, men små irratations problemer. Faktisk har hun mange små problemer. Hun dominere katte, ikke min hund, når vi møder andre hunde, smasker hun meget, og snapper efter dem. Nervøsitet? Hvordan kan det trænes.. Små hunde er der ikke noget med, men store er der.

Som nok mest af alt hælder udi at hun ikke stoler på mig, eller ser mig som værende "flokleder".

Når vi går ture så æder hun lorte, hare, hjorte og katte.. Tror ikke hun tager hunde lorte, det har jeg ikke observeret.

Hvis jeg prøver at tage det ud så låser hun kæben og vil ikke lade mig komme til. Eksempel. Vi gik tur og hun fandt et stykke gammelt rugbrød, det måtte jeg ikke få, og hun endte da med båede at æde godbid og rugbrødet..

Jeg har altid godbider med da jeg træner sit, og indkald.

Så har prøvet at "bytte" lorten med en godbid.

Det bare i at Trille prøver at æde godbiden også.

Lege tøj gider hun ikke, mad er det eneste der virker. Det virker tilgengæld også..

Jeg ville faktisk allerhelst gerne finde et sted at gå til hundetræning med begge hunde, men mest trille. For lige pt. er det Trille og jeg, som skal lærer at arbejde sammen.
Men i mellemtiden må det bare være hjemme træning.

Hun gøer af andre hunde. Går vi tur og andre hunde går forbi os, farer hun ud og gøer efter dem. Det ser drabeligt og voldsomt ud og lyder værre. Dette kan dog heldigvis distraheres med nogen godbider. Skal jeg forsætte dette? smiley Eller er der andre måder det kan trænes på?

Idag viste hun lidt beskytter trang over et lækkert grise ben fra slagteren. Hun knurrede da jeg ville tage det ben hun havde stjålet fra Bamse og give ham det tilbage. Jeg gik ud i køkkenet og hentede noget kyllinge pålæg, lokkede hende væk fra benet og tog det, og gav hende kyllingen. Også fik hun det andet ben tilbage. er dette den rette fremgangs måde?

Hun har heldigvis et godt og tydligt sprog, hvis jeg nu bare var god til at læse det smiley Trille er heldigvis til at træne med. Så jeg har mod på det hele. Da hun kom her kunne hun ikke Sitte på komando, det kan hun altså nu smiley

Hvis der er nogen i nærheden af Tølløse, med meget erfaring som skulle være int. I at træne sammen med mig, må i meget gerne. Vi går, kører gerne lidt.

Håber ikke det blev for forvirrende smiley Håber i vil hjælpe os lidt smiley


HOV det burde have været under træning. Sorry!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Spiser lorte og vil ikke slippe, og gøer af andre hunde..
  • #1   16. maj 2013 Hej B.B.

    Det lyder som om der er mange ting den lille tæve lige skal vænne sig til.
    At hunde æder lorte er ikke så usædvanligt, og ikke farligt. Mine æder også hare- rådyr- og heste lorte men husk at det er dyr der lever af græs, så der er ikke noget farligt i det. Katte tørfoder indeholder en MASSE tilsætningsstoffer for at få katte til at æde det, og meget af det kommer ufordøjet ud den anden vej - så derfor kan hunde lugte det - og æder det. Det er lidt klamt, men det er derfor!

    Når hun gør af andre hunde, så er det er spørgsmål om tilvænning, og du skal bare gå en masse ture, gerne forskellige steder og møde en masse hunde. Der er fint med en godbide - byttehandel og husk at rose hende, når hun ikke gør...

    Som du skriver det, så er hun ved at vænne sig til alt det nye der sker, og jeg ved ikke hvor godt hun har været socialiseret...og om hun er vant til at være sammen med en anden hund? Dette skal hun også lige vænne sig til.

    At tæver er beskyttende overfor specielt ben, er ikke noget særsyn, det kan sagtens blive bedre hen ad vejen. Giv dem ben sammen - med god afstand på græsplænen og hold øje med dem og tag bene væk, når de mister interessen i dem igen. Så er tæven fri for at skal bruge tiden på at beskytte sit ben. Byt med hende med lækre godbider.

    Rigtig god ide med træning, og forsæt bare - det skal nok komme.

    Held og lykke smiley


  • #2   16. maj 2013 Tak for svar:)
    Trille har været vandt til at gå sammen med en anden tæve.
    Så hun er jo kommet væk fra det vandte og kastet ud i noget helt nyt og en helt ny familie..

    Når benet er rippet for det gode, vogter hun ikke over det. Men lækker mad, eller nye lækre ben også er hun helt på dupperne. Og de lidt mere kedelig ben må jeg gerne tage. Så når benet ikke er interessant mere, er der ikke kamp om det.

    Derfor det kom lidt pludeslig at hun knurrede af mig smiley

    Vi skal nok bare lige vende os lidt mere til hinanden.


  • #3   16. maj 2013 Min tæve knurrer også af mig, hvis jeg vil tage hendes ben, men hvis jeg taler med glad stemme og bytter med hende med en super godbid, så er der ingen problemer, sådan er nogle tæver bare. Det er fordi at mad er en vigtig ressource for dem, hvis de har hvalpe, og derfor samler tæverne ofte benene sammen for netop at kunne "brødføde hvalpene" Det er et naturligt instinkt - det er ikke det sammen hos han hundene.

    Du vil sikkert også opleve, at hun bliver mere afslappet når hun opdager at din han hund ikke vil stjæle fra hende - det er trygt for hende. En anden tæve vil altid være en konkurrent - også selv om de er gode venner - men når det kommer til mad, så er det "overlevelse".

    Håber det giver mening..:-)


  • #4   16. maj 2013 Jeg ville slet ikke prøve at tage hendes overlækre ben. Men i stedet optræne byttelege med knap så lækre ting, ikke med noget hun føler hun bliver nødt til at vogte ekstremt meget over.
    Og hvis du synes hun ind imellem skal have noget der er så lækkert at hun føler vogtetrang, så lad hende ligge et helt uforstyrret sted med det.
    Og sådan ville jeg lade det være i lang tid, måske altid.
    Det lyder som om det der er brug for er opbygning af tillid. Når I har fået opbygget at hun føler 100% tilllid til dig, vil mange af de problemer du nævner mindskes.

    Jeg ville fortsætte med godbids distraktion når hun farer ud og gør efter andre hunde, eller rettere før;) At gø er et afstandssøgende signal, mon hun tidligere er blevet presset til at hilse på alt hun mødte på på 4 ben?
    Du skal gå imellem, så du er tættest på den forbipasserende hund, og skabe afstand, gerne gå over på det andet fortov, før hun reagerer, eller vende om. Og lad linen være så kort at hun ikke går forrest, Ikke noget med 5 meter flex i forreste række:)
    Min hund er suspekt overfor fremmede store hunde, men jeg kan holde det nede med disse ting. Plus at han ved at jeg ikke har forventninger om at han skal hilse på fremmede store hunde. Så han stoler efterhånden på at der ikke sker noget. Hans chihuahuaveninde derimod bliver hevet hen til alt hvad der kan gå på 4 ben, og hun har fået sig et bastant gøproblem, fordi hun har sgu ikke lyst, men det kan ejeren ikke forstå.
    I stedet for at lade din hund hilse på dem hun møder, kan du prøve at finde frem til en stor hund eller to, gerne ældre, som du VED vil ignorere hendes adfærd.


  • #5   16. maj 2013 Vivian
    Jeg er helt enig med dig i at man ikke skal tage ben eller andre gode sager fra sin hund - når man nu har givet dem det - helt afgjort!
    Men der kan være en situation hvor det kan være nødvendig at gøre det - og så er det rart at vide hvordan man skal håndtere en tæve med stort ressource forsvar.


  • #6   16. maj 2013 Helt sikkert, Veronika, det skal kunne lade sig gøre at fjerne den eventuelle ting, som hunden har fundet, og som er farlig for den. Og det er der bytteøvelser kommer ind, så det langomt, via gentagne øvelser, går op for hunden at det at bytte kan betale sig:) Hvis man hele tiden bevæger sig under hundens reaktionstærskel, sker indlæringen bedst. Og det kan man ikke hvis man træner bytte på ting, som har enorm værdi for hunden.
    Hvis en hund knurrer fordi jeg vil tage ben ud af munden på hende, ville jeg ikke gøre det. Fordi knurren er en advarsel, bid kan være det næste skridt.
    B-B, du kan også tilføre lækre godbidder til madskålen, så hunden tænker: Yes der er en der nærmer sig min madskål, hvad mon hun putter i af spændende ting i dag:)


  • #7   16. maj 2013 Tak alle sammen for svar smiley

    Vivian, jeg vil tænke over det du har skrevet og bruge det smiley


Kommentér på:
Spiser lorte og vil ikke slippe, og gøer af andre hunde..

Annonce