{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.484 visninger | Oprettet:

Aggressiv efter løbetid (hundegård, sterilisering m.m) {{forumTopicSubject}}

Hej hundemennesker smiley

Jeg har et spørgsmål vedr. min Boston terrier tæve Mynte på 9 mdr.

For ca. 1 lille mdr. siden, gik Mynte ud af sin første løbetid. Dyrlægen konstaterede at hun havde mælk i patterne, og hun opførte sig (i mild grad) som hun var falsk drægtig.

Vi kommer dagligt i en hundegård nær vores hjem, hvor hun siden hun var 10 uger, har været og lege (og eeeelsket det)
Hun har altid været en bestemt 'dame', men aldrig været aggressiv - det har dog ændret sig!

Hanhundene bliver nu sat på plads, når hun bliver træt af deres våde snuder bagi (hvilket jeg også giver hende 'lov til'), men hun har i de seneste to uger, ændret sin måde at sige fra på, til at kunne blive virkelig gal! I de to tilfælde hvor hun er gået over grænsen (iflg. min mening) har jeg naturligvis sat hende på plads.

Tæver skal heller ikke længere 'spille for smarte', for hun tænder helt af, og er der to hunde der uafhængigt af hende kommer op at toppes (bare siger fra overfor hinanden) så blander hun sig, selvom hun er 5 meter væk.

Når jeg kan se på hende, at en situation er på grænsen til hun siger fra, beder jeg hende 'plads', hvilket hun også gør. Hun er oveni købet selv begyndt at komme på 'plads', når hun selv synes det er for meget, og så går vi en tur i stedet for at lege. Men de to tilfælde klikkede den for hende, før jeg overhovedet nåede at åbne munden.

Vi har besluttet at hun skal steriliseres, da hun dufter såååå godt (selv nu, næsten 1 mdr. efter endt løbetid), og hun er ufatteligt træt af snuseriet. Samtidig blev hun falsk drægtig, hvilket jeg synes er synd og det øger hendes aggressivitet. Og naturligvis for at undgå eventuelle sygdomme.

Men hvad stiller jeg op med hendes adfærd?? Jeg ville virkelig være ked af, ikke at kunne komme i hundegården længere, og holde hende fra alle hunde. Jeg vil naturligvis heller ikke risikere, at hun får bidt en anden hund, når hun siger fra! Kan det muligvis afdæmpe hendes aggression, efter steriliseringen?

Beklager mit keeedelige lange indlæg, men håber på lidt råd og erfaring smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Aggressiv efter løbetid (hundegård, sterilisering m.m)
  • #1   15. mar 2013 Hvor meget skal hun finde sig i fra andre hunde? Altså KAN de ikke lade hende være?

    For jeg forstår så udemærket at hun hellere siger ordentligt fra fra starten af, hvis hun tidligere har skulle sige fra både 5 og 10 gange før nogen greb ind og hjalp hende med at sætte grænser for hanhundene..
    -. Første gang min hund siger fra, der går jeg derefter ind og hjælper ham med at holde den anden hund på afstand. Han HAR jo sagt fra, så er det mit job at sørge for han ikke behøver gå til yderligheder for at få den anden hund på afstand..

    Aggressiv er hun ikke, hun er bare dødtræt af hanhundenes insisteren, og ingen andre end hende siger fra (du hjælper ikke), du sætter hende bare i situationen igen og igen... og skælder endda ud når hun får nok..

    Øv...


  • #2   15. mar 2013 Hvorfor skal hunden være sammen med fremmede hunde? Den bryder sig jo ikke om det!

  • #4   15. mar 2013 Hun får lov at sige fra én gang, før jeg blander mig.

    Jeg er stor tilhænger af, at hundene skal have lov til at sige fra (tale hundesprog) - og den anden skal lære hvad der menes. Når ejerne af hanhundene ikke sætter ind, så gør jeg.

    Som jeg skrev før, så går vi en tur i stedet for, når hun synes de er pain in the ***

    Men du mener, at jeg ikke burde sætte hende på plads, når hun bliver virkelig gal ?



  • #5   15. mar 2013 Jeg er ikke modstander af at sterilisere tæver som ikke skal have hvalpe. Tværtimod.
    Sterilisere hende bare hvis du ønsker dette, men overvej grundigt mulige bivirkninger først. Er hun for eksempel en race med tendens til knogle kræft?
    Det er ikke sikkert det hjælper at sterilisere hende, men så får hun da i det mindste ikke livmoder betændelse og bliver heller ikke falsk drægtig.

    Hvis ikke det hjælper ville jeg tage konsekvensen og holde hende fra andre hunde. Noget tyder på det er dit behov ikke hendes.


  • #6   15. mar 2013 Det er ganske normalt at tæver ikke kan med andre tæver...
    Og at hun siger fra når hanner bliver for nærgående viser bare at hun ved hvad hun vil og ikke vil.
    Hun er ved at blive voksen, og gider måske ikke rigtigt at lege med mange/andre hunde mere.
    Bine gider bestemt heller ikke lege mere, og hun får lov til at sige fra, hvis hannerne bliver for meget...
    Find hellere en fast legekammet til hende, som hun kan "knytte et bånd til".


  • #8   15. mar 2013 Hvis hun ikke brød sig om andre hunde, så ville jeg absolut ikke tvinge hende ned i en hundegård. Jeg har overhovedet ikke et personligt behov for at gå i hundegården - har jo gjort det i bedste overbevisning om at det er noget hun elsker!

    Hun elsker at tonse rundt og lege med alle hunde - at hun siger fra når de snuser hende bagi (eller hopper op på ryggen af hende), giver mig overhovedet ikke anledning til at tro at hun ikke bryder sig om at være sammen med andre hunde! Det er jo ganske naturligt de siger fra - selvom de godt kan lide andre hunde ....

    Tæver er tæver, og den er jeg helt med på, sådan er det bare!

    Jeg er helt klar over hvad Boston terrierens karakteristika er, og at de er selvstændige hunde, med et kæmpe ego smiley Men at det skulle være en race, der generelt ikke kan med andre hunde, kan jeg slet ikke genkende i min eller andres bostoner.

    Jeg har den teori, at afholder jeg min hund fra dens artsfæller, bliver hun usikker på min usikkerhed - og kan blive et monster uden lige.



  • #10   15. mar 2013 Jeg ville være ked af ikke at komme der - for min hunds skyld!

    Er stadig af den overbevisning, at jeg til hver en tid, ville tolke hvis min hund var utilpas, trykket eller lign. blandt andre hunde.
    Dét bliver hun når de hopper på ryggen af hende, hvilkket stort set alle tæver gør, og så går vi. Jeg er der kun så længe hun hygger sig, hvilket hun stadig gør 98% af tiden.

    Jeg har gået til træning med hende, siden hun var 9 uger gammel, og jeg går ture med andre minimum 3 gange om ugen.

    Jeg håber ikke min uenighed forståes som om jeg er på tværs smiley
    Det er kun fint som diskussioner som denne, hvor flere synsvinkler kommer på banen. Jeg vil kun min hunds bedste.


  • #11   15. mar 2013 Har selv en tæve der kan være ret hårdt ved andre tæver ud over min venindes jrt de er perle venner, men andre tæver vil hun dominere og hun er sku også den første der klar på slåskamp hvis der nogen der tvære. Min leger aldrig i en flok, en maks to hunde ud over hende, men så skal hun også kende dem godt, går du til hunde træning ? Det god måde at socialisere sin hund på under kontrolleret forholde og det gør at hundene ser hinanden af unden kontak, mit træning har gjort at hun kan med to tæver, som hun knurrede af det først 3 mdr af vores træning.

  • #12   15. mar 2013 De fleste tæver, som hun har kendt siden hun var lille, prøver hun ikke at dominere. Men nye tæver skal hun se meget an, og hun er også den første der kaster sig ind i kampen, hvis der bliver lagt op til det.
    Nye tæver møder hun ikke uden snor.

    Som jeg skrev før, har jeg gået til hundetræning siden hun var 9 uger gammel. Hun har aldrig vrisset af nogle, eller faret ud efter nogle. Det gør hun ikke, medmindre der er en der forsøger at dominere hende.

    Men der hvor vi træner, har man den indstilling at hundene ikke må lege - hverken før eller efter træning, da de skal vide at 'her trænes der og leges ikke'. Men det har naturligvis stor effekt at træne med hunden i tæt kontakt med de andre hunde omkring.


  • #13   15. mar 2013 Vi oplevede præcist det samme med vores boston terrier, hun duftede godt 2 måneder før og efter løbetiden. Vi fik hende sterriliseret, og det har hjulpet super meget på hendes adfærd, for nu er der ikke nogle irriterende hunde som kommer og ligger poter på ryggen og snuser hende i røven hele tiden smiley

    Hvor bor i henne?


  • #14   15. mar 2013 Udover det synes jeg heller ikke at en hundegård er verdens bedste opfindelse.

    Da vi boede på Østerbro, brugte vi hundegårdene i fælledparken rigtig meget, indtil vores blev på din alder, så brød hun sig heller ikke om det. Jeg synes ikke det er ordnede forhold, der er ikke styr på hundene og hundenes grænser bliver tit overskredet smiley

    Jeg synes det er alt for lidt plads, til alt for mange hunde som ikke kender hinanden så godt. Vi er nu flyttet til Holte, og bruger en hundeskov som hedder Kirkeskoven. På sådan en tur møder vi måske 3-4 hunde, som er vant til at komme der og ikke er stressede smiley


  • #15   15. mar 2013 Din tæve er ved at blive voksen, og der er nu gået så langt tid efter løbetiden så hendes krop tror der er hvalpoe på vej...Så bliver nogen tæver meget nærtagende....Når jeg har sådan en tæve og det har jeg lige haft. Så passer jeg meget på andre hunde, opsøger slet ikke samkvem med dem...Det samme gør jeg såp når hun enten har født eller tilsvarende uger er gået...Hun kan så måske vende tiulbage til sit gl. jeg 2-3 mdr. efter hun har født eller kroppen tror det..
    Faktisk så vil de fleste hunde når de er voksne ...fra vælge kontakt til andre hunde ...Lige på når hvis de er af racen lab. og de er hanhunde.


  • #16   16. mar 2013 Er da glad for at høre jeg ikke er den eneste med en små hidsig boston Lotte, og at det hjalp med sterilisering smiley

    Jeg er gået forbi hundegårdene i fælledparken før, og aldrig brugt dem. Jeg er helt enig - i det tilfælde - der er alt for mange hunde, og alt for lidt kontrol.

    Der hvor vi kommer, er der som regel kun 2-4 hunde ad gangen. Somme tider, i weekender eller lige efter arbejdstid, kan der være 4-6 ad gangen. Men jeg føler alligevel der er en hvis ro, og kontrol vs. fælledparken! Og så kender vi altid de hunde der er der .. en sjælden gang imellem kommer der selvfølgelig nye til smiley

    Vi bor på amager smiley

    Jeg kan selvfølgelig sagtens mærke på hende, at hendes leg med andre hunde har ændret sig fra euforisk hvalpe fest, til stille og rolig løbe leg.

    Vi er somme tider kommet i hundeskoven nær Furesø (Lige ved skovbrynet) .. kan ikke huske hvad den hedder. Det er også super godt, men det er meget sjældent vi faktisk har stødt på nogle med hunde .. (?) Men derimod en masse mountainbikerer (øv)


Kommentér på:
Aggressiv efter løbetid (hundegård, sterilisering m.m)

Annonce