{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
684 visninger | Oprettet:

neutralisering hund vs kat {{forumTopicSubject}}

Inde på KG er det bare om at få neutraliseret sine katte hvis man ikke skal bruge dem i avl.
Både pga deres hormoner, så de ikke stresser unødvendigt og pga fx livmoderbetændelse. Ja og der er mere end rigeligt med katte..

Her på HG har jeg en anden opfattelse... Her er det som om man død og pine IKKE må neutralisere sine hunde...Hvorfor ikke?
Hvis de ikke skal bruges i avl?

De kan da også stresse over løbetid og alle hormonerne der fiser rundt? Og få livmoderbetændelse.... og mange hunde er der også rundt omkring...
Så hvor er forskellen??
Hvorfor er det ok med katte, men ikke med hunde?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  neutralisering hund vs kat
  • #1   26. sep 2012 Læs trådene herinde der er mange af dem smiley

  • #2   26. sep 2012 Du kan finde svar i mange mange tråde herinde.

    det er dog ikke mit indtryk at folk sådan generelt er indædte modstandere af neutralisering, jeg ser blot folk skrive at det bør gøres med omtanke

    Jeg selv mener ikke man skal neutralisere uden omtanke. Jeg har ingen anelse om hvilke konsekvenser det har at blive neutraliseret for en kat, men hunde er jo altså ikke katte.
    For hunde kan der være en række bivirkninger ved at neutralisere, herunder overdreven produktion af underuld, nedsat stofskifte, inkontinens (for tævers vedkommnde), ved tidlig neutralisering øges risikoen for knoglekræft, mentalt sker der osse noget med hunden når man neutralisere og det er ikke altid positivt.

    Der er self osse en række fordele ved neutralisering, herunder f.eks. at hunden ikke kan få livmoderbetændelse og nedsat risiko for kræft i mælkekirtlerne.

    Men det er altså ikke udelukkende positivt at neutralisere, og derfor bør man overveje det grundigt inden man får det gjort -opveje fordele og ulemper.

    Hunde skal fungere "ude i verden", det skal katte ikke på samme måde, og derfor betyder det altså noget hvordan hunden reagerer på neutraliseringen.


  • #3   26. sep 2012 Og så skal man jo også tage med i betragtning at hunde ikke formere sig helt så vildt hvis de ikke er neutraliseret som katte gør, under de forhold de fleste har kat under.

  • #4   26. sep 2012 Hvis bare alle hunde var i balance, så var det intet problem at neutralisere. For tæver er der flere fordele end ulemper, men for hanner er det mere halv/halv. Der går rigtig mange nervøse og usikre hanhunde rundt i landet, og hvis man fratager dem deres kønshormon, så kan de få det endnu værre.
    Nogle gange er usikkerheden et raceproblem, andre gange pga dårlig socialisering, manglende træning eller dårlige oplevelser i hvalpetiden - altså ejers/opdrætters egen skyld.


  • #5   26. sep 2012 Malene, netop og min Max er en af de sidste, du skriver om. Det er heldigvis blevet meget bedre i den tid, vi har haft ham, men jeg tør ikke kasterere ham smiley

  • #6   26. sep 2012 Malene -jeg ser nu flere ulemper ved at kastrere en hanhund, osse selvom den er en velfungerende en af slagsen (hvis den er velfungerende, hvorfor så overhovedet kastrere?). En vægtig grund for mig til ikke at kastrere, er pelsproblemer. Hvis det bare var sådan at det kun var et eksteriør-spørgsmål, så kunne jeg sagtens leve med det. Osse hvis det bare var et spørgsmål om at børste lidt oftere.
    Men jeg har set hunde med pels der var helt og aldeles ødelagt og noget nær umulig at holde (i øvrigt osse hos tæver). En enkelt ente simpelthen med at blive klippet helt ned en gang i kvartalet, for trods daglig børstning, var den ikke mulig at holde pga ekstrem underuld.

    Dertil kommer at jeg egentlig (hvis der da er tale om en normalt fungerende hanhund) godt kan lide kønspræget -og har man valgt at holde hanhund, så har man vel osse valgt netop dette med?

    ang tæverne er jeg enig i at der er flere fordele ved at neutralisere tæver i forhold til hanhunde


  • #7   26. sep 2012 Tak for de gode og uddybende svar i kommer med smiley

    Jeg har skam læst mange af de tråde, og også på kg og deraf kommer mit spørgsmål smiley



Kommentér på:
neutralisering hund vs kat

Annonce