{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.495 visninger | Oprettet:

For og imod sterilisering.. {{forumTopicSubject}}

Havde egntlig en drøm om engang at få hvalpe i Emmi, men må erkende at det ikke er en realistisk drøm.
For det første har jeg langt fra den viden der er nødvendig.
For det andet har vi hverken tiden eller overskuddet til det, de næste mange år.
Ja der er uden tvivl mange grunde til det ikke skal være før om mange år, hvis det altså nogensinde skal være.

Nu er jeg så begyndt at spekulere på om Emmi skal steriliseres..
Men så er det jo endeligt og jeg kan ikke ombestemme mig !!

Hjælp mig lige lidt her, ville en sterilisation være at foretrække hvis hun aldrig skal have hvalpe?? Jeg mener chancen for sygdom bliver vel kraftigt reduceret når en tæve er steriliseret?

Så vidt jeg har kunne læse mig til, vil jeg stadig kunne udstille hende hvis hun bliver steriliseret?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  For og imod sterilisering..
  • #1   15. aug 2012 Jeg har læst en del om det den seneste tid, fordi jeg også går med de overvejelser og mit indtryk er bestemt ikke, at nedsættelsen af risikoen for cancer er minimal

  • #2   15. aug 2012 Okay kunne jo bare selv ha tjekket om jeg kunne få svar i en allerede oprettet tråd smiley

    Se de ting havde jeg slet ikke tænkt på. Og nej hun er ikke syg, hun har faktisk slet ikke været i løbetid endnu.


  • #3   15. aug 2012 Tak Natasja, den vil jeg lige tage et kig på.

  • #4   15. aug 2012 Både DCH og bladet Hunden har listet fordele og ulemper i deres 2 sidste magasiner, du kan se DCH blad på deres hjemmeside, Hunden må man nok købe smiley

  • #5   15. aug 2012 Det fjerner risikoen for livmoderbetændelse 100% - det var nok for mig.
    Det nedsætter risikoen for brystkræft fra 20% til 8%, hvis man sterilisere efter første løbetid.

    De har risiko for fedme, inkontinens og grim pels.


  • #6   15. aug 2012 Hunden får jeg ind ad døren hver måned, har bare ikke fået det læst endnu smiley

    Ej hvis jeg havde været lidt mere kvik havde denne tråd ikke været nødvendig smiley


  • #7   15. aug 2012 Silas søster døde for en uge siden - hun havde livmoderbetændelse. Det blev opdaget meget hurtigt og hun kom igennem operationen meget fint, troede de. Næste morgen var hun død. Betændelsen havde svækket hende så meget.

    Når man sterilisere gør man det på en rask hund - når man fjerner en betændt livmoder, så gør man det på en syg hund. Der er den store forskel.


  • #8   15. aug 2012 Hmm synes det er svært, men som sagt har hun slet ikke været i løb endnu så vi venter og ser hvordan hun reagerer..
    Men igen det er et voldsomt indgreb der måske slet ikke er nødvendigt..


  • #10   15. aug 2012 Det er et valg kun du kan træffe for din hund, ingen andre smiley

    Synes bare ikke man kun skal høre de negative sider, for der er ligeså mange positive.

    Min tæve var 5 år da hun blev steriliseret og der var mange ting der gjorde at jeg valgte det for hende. Men det var det med livmoderbetændelsen der afgjorde det. Har selv haft en hund der døde af det.


  • #11   15. aug 2012 Vores gamle tæve Nala på snart 12 år har lidt meget under falsk drægtighed.
    Hun skulle nok have været steriliseret da hun var ung. Hun bliver utryg, spiser næsten ikke, samler bamser, gør af al ting og virker i det hele taget utilpas.

    Jeg vil være rigtig ked af hvis Emmi skal igennem det samme.


  • #12   15. aug 2012 Jeg er FOR at sterilisere tæver. At kastrere hanhunde ser jeg anderledes på.

    Mine forældrs gamle Labrador blev ramt af livmoderbetændelse som 8 årig, hun var virkelig syg og hun blev opereret i sidste øjeblik. Det gik godt og hun kom sig helt. Hun blev 12 år og blev aflivet af alderdom.

    Min mormor og morfars blandingshund blev os ramt af det, i omkring samme alder, hun overlevede ikke. Det er mange år siden og de opsøgte så vidt jeg ved (Jeg var en bette lort den gang, hehe smiley ) ikke dyrlæge og hunden sov ind.

    Mine forældres naboer har ALTID haft Labrador, tror de køre på 4 hund nu, deres hunde har for vane at blive ramt og de bliver altså aflivet. 2 er aflivet nu og der er 2 tilbage.

    Og ja det er bare eksempler, men det sker altså.


    Mine egne hunde:

    Zenta led sindsygt af falsk drægtighed de sidste 2-3 gange hun var i løbetid, hun var meget svær at fodre på i forvejen og hældte til den tynde side, når hun var i løbetid og i perioden med den falske drægtighed gik hun fra maden.
    Hun ville ingen ting. Lå inde i sengen/kurven i soveværelset hele dagen, brugte sine bamser/pivedyr/legetøj som hvalpe, gik og pev hele tiden, vadede rundt som en løve i bur om natten i stedet for at sove, ja fortsæt selv.
    Synd for hunden og irriterende for mig i længden.
    Hun blev steriliseret i en alder af 4 årig, nu irritere det mig at jeg ikke gjorde det før.
    Hun er faldet helt til ro, hun er glad året rundt, hun har fået en MEGET længere lunte overfor fremmede hunde, jo der er stadig nogle stykker der bare er dumme i hendes øjne, men førhen ville hun meget gerne hen og uddele røvfuld til fremmede hunde, nu er hendes lunte længere, hun er bedre til at ignorere dem, hun er blevet mindre kønsagressiv som nogen hunde jo er.
    Udover det har hun fået appetitten sådan rigtig igen, spiser sin mad 2 gange i døgnet, hun leger som en hvalp, hendes pels er flot som altid, hun har ikke taget på, men faktisk tabt sig lidt, hun har ingen problemer med blæren.
    Zenta kan med en del hunde, tæver kan der være nogle imellem hun ikke kan med, hun kan med alle mennesker, fremmede, børn og katte.

    Tøsen blev steriliseret som ca. 18 måneders, faktisk "bare forbi" at Zenta os blev. Tøsen er så blevet voksen, mere selvsikker og ikke nær så utryg ved uvante ting. Jeg er godt klar over at det at hun er blevet ældre os har gjort sit smiley Hendes pels er pæn som altid, hun vejer præcis hvad hun skal og ingen problemer med blæren. Hun kan med alle hunde, katte kan være lidt sjove at jagte, børn er hun vild med, og fremmede ser hun gerne lige an og så er de godkendt.

    Laika var steriliseret da hun flyttede ind her, men havde hun ikke være det var hun blevet det.
    Hun er lidt for tyk og hendes pels er ikke 100 procent pæn som de andres, men ikke noget man lægger mærke til, jeg ser det kun når jeg sammenligner dem med hinanden. Hun har heller ingen problemer med blæren og er nu bare sat på Light foder. Hun kan med alle hunde, børn, katte, fremmede osv.

    Det var min erfaring. En ny hund ville os blive steriliseret smiley


  • #13   15. aug 2012 Emmi er meget småt spisende og til tider ved at give mig grå hår i hovedet. Så det vil bestemt ikke gøre noget hvis hun kunne tage lidt på smiley

    Jeg vil ihvertfald snakke med min dyrlæge om det, er helt sikker på hun vil råde mig bedst muligt. Hun har selv haft boxer, så hun ved meget om racen og de sygdomme de kan døje med.


  • #14   15. aug 2012 Helt sikkert smiley

    Zenta blev steriliseret på grund af den falske drægtighed, men det blev fordi min dyrlæge anbefalede mig det.


  • #15   15. aug 2012 Jeg fik afvide af min dyrlæge at oddsene for overlevelse er bedre ved en rask hund end en med livmoderbetændelse. Både fordi folk kommer for sent, fordi hunden er svækket og så skal i narkose osv.

  • #16   15. aug 2012 Livmoderbetændelse havde jeg slet ikke tænkt over..

    Tusind tak for jeres svar, det har givet stof til eftertanke smiley


  • #17   15. aug 2012 Jeg er lykkelig for at mine IKKE kan blive ramt af livmoderbetændelse, det er noget grimt noget når det sker. Så det talte os med i overvejelserne smiley

  • #18   15. aug 2012 Men nu hjælper sterilisation jo ikke kun på livmoderbetændelse. Som der bliver nævnt slipper de også for falsk drægtighed som 80% af alle tæver døjer med.
    Og brystkræft. Og stress under løbetid.

    Det eneste negative der kunne siges om Lilly efter er at hun tager nemt på, men det klares snilt med korrekt foder.


  • #19   15. aug 2012 Enig Ginger, jeg er SÅ glad for min beslutning smiley

  • #20   15. aug 2012 Ingen af mine sterrilieserede tæver er tykke, har grim pels, er agressive eller lider af inkontinens. (eller jo Walle gør sjældent men det er pga. en påkørsel og ikke på grund sterrilisering. )

  • #21   15. aug 2012 Jeg er også for sterilisering af tæver. Kan ikke se ret mange ulemper udover at nogle FÅ tæver får en anden pels, meget FÅ tæver får inkontinensproblemer og man skal hos de fleste være mere omhyggelig med kost/motion så de ikke bliver tykke, men det er vel ikke værre end ulemperne ved løbetid/falsk drægtighed/hormonforstyrrelser etc. ved en intakt tæve der ikke bruges i avl.

    Fordelene mener jeg LANGT opvejer ulemperne.


  • #22   15. aug 2012 Og jeg oplever neutraliserede tæver som mindre agressive da de er hormonstabile.

  • #23   15. aug 2012 Præcis Sanne. Zenta var MEGET kønsagressiv inden hun blev steriliseret. Hun ville rigtig gerne at give alle andre tæver bank.. Nu er hun sammen med to tæver, 1 ældre og 1 yngre, uden problemer overhovedet! Jeg troede ellers Zenta skulle være enehund resten af livet, men næ nej smiley

    Der er stadig fremmede tæver hun syntes er dumme, men slet ikke på samme måde. Hendes lunte er så meget længere. Hun er nemlig stabil og i balance med sig selv.


  • #24   15. aug 2012 Det har lagt en dæmper på hende at blive steriliseret.
    Men ikke med hensyn til aktivitetsniveau´et og hendes GO, men en dæmper på hendes udfarende måde og attitude.


  • #25   16. aug 2012 Nu som: Nemlig. Der er ligesom mere harmoni.

  • #26   16. aug 2012 Lige præcis, svært at finde rette ord for det, men vi er helt helt enige smiley

  • #27   16. aug 2012 har i øvrigt haft samme oplevelse som Nu som. En dominant tæve der skulle have levet som ene hund (eller kun sammen med hanner) som nu går uden bøvl med andre tæver og hanner.

  • #28   16. aug 2012 Fedt at høre Sarah smiley

  • #29   16. aug 2012 Jannie: du kan sikkert gætte hvem kosten i flokken var;-)

  • #30   16. aug 2012 Vil sige Nova meeeeeeeeen er ikke sikker smiley

  • #31   16. aug 2012 du får da lige en guldstjerne for dit fuldstændigt rigtige gæt *trommehvirvel*

  • #32   16. aug 2012 Fedt! Jeg vinder ellers aldrig noget smiley

  • #33   16. aug 2012 For os var der flere fordele end ulemper, så jeg er også for sterilisering af tæver.

  • #34   16. aug 2012 Der er vist ingen tvivl om at flertallet er for.

    Hvad er forskellen på kikkert og åben operation?


  • #35   16. aug 2012 De fjerner vel ikke livmoderen ved kikkert?

  • #36   16. aug 2012 jeg er så en af dem der er imod, hvis der ikke ligger noget sygdom til grund for indgrebet.
    kan sagtens forstå jer der sterilisere, hvis tæven er voldsom plaget af falsk drægtighed,

    jowina fik livmoderbetændelse og blev steriliseret....hun har fået den grimme pels og pyha den er bare ikke til at holde. heldigvis er det den eneste bivirkning hos hende

    jeg synes der er så meget der taler imod, så hvorfor gøre det hvis man ikke har en rask hund ?



  • #37   16. aug 2012 Jeg er generelt imod at foretage indgreb på en rask hund.
    Men lige med Sterilisering, så er det mere 50/50.
    Man skal altid overveje hvad man gør, og også spørge en specialist - ikke "kun" en almindelig dyrlæge. Der forskes meget i de forskellige ting i hundeverdenen, og jeg går også til en specialist hvis vi har fået et dårligt øje.

    Hvis man vælger at sterilisere, så husk nogle regler for hvornår man skal gøre det - se evt. indlæg i den nævnte tråd (Nina i Ølby).


  • #38   16. aug 2012 Jeg var til en dyrlæge aften med hvalpe holdet her i efteråret og de gennemgik fordele og ulemper ved hhv kastration og sterelisation og fordelene var flest ved sterelisation desuden var det fordele jeg mener vejer tungt, derimod ikke mange fordel ved kastration. Havde jeg en tæve ville jeg streiliserer , min han hund skal derimod ikke kastreres.

  • #39   16. aug 2012 Ziga hun er steriliseret. Og hun lider hverken af overvægt ( hun er stadig ligeså kræsen som hun var før) hun lider ikke af inkontinens, har ikke grim pels, og er stadigvæk et stort og glad lege barn.

  • #40   16. aug 2012 Jeg er for sterilisering!! Begge mine er steriliseret laparaskopisk og jeg ville gøre det til enhver tid igen!

  • #41   16. aug 2012 Mette..
    Det vil sige at de kun har fået fjernet æggestokkene?


  • #42   16. aug 2012 Jeg er for den gammeldags metode. Mest fordi jeg ikke ved så meget om den nye, men os fordi jeg har det bedst med at alt er fjernet.

  • #43   16. aug 2012 Såvidt jeg har kunnet læse mig til, laver de fleste dyrlæger stadig operationen hvor livmoderen fjernes.

  • #44   16. aug 2012 Ja det er få dyrlæger der laver de nye operation.

  • #45   17. aug 2012 Tina A:

    Jeps, de har kun fået fjernet æggestokkene smiley

    Her er Kaido dagen efter:

    http://www.hundegalleri.dk/fotoalbum/diverse_hund/54560-sterilisation


  • #46   17. aug 2012 Mette, men det minsker vel ikke risikoen for underlivsbetændelse og livmoder kræft når man anvender denne metode eller ??

  • #47   17. aug 2012 Underlivsbetændelse kan alle hunde få uanset om de har livmoderen eller ej.

    Livmoderbetændelse/kræft kræver at livmoderen får tilført hormon. Da det er æggestokkene der forsyner livmoderen med hormon, får livmoderen altså ikke tilført dette. Ergo er risikoen for livmoderbetændelse/kræft stort set lig 0 uanset sterilisationsform.

    MEN....... Det kræver at dyrlægen undersøger livmoderen grundigt inden man nøjes med at tage æggestokkene. Dette gøres gennem et kamera (var selv med ved Lotus`sterilisation, for jeg skulle da se hvordan det foregik ;-)). Hvis livmoderen er flot og fin, kan man snildt nøjes med at fjerne æggestokkene. Men er man det mindste i tvivl, har dyrlægen gjort klar til at åbne helt og fjerne det hele.

    Ingen af mine tøser havde nogle anmærkninger på livmoderen, så her blev kun æggestokkene fjernet smiley


  • #48   17. aug 2012 Hundene KAN får grim pels, overvægt, men her spiller ejerens viden også ind, man kan fodre efter det faktum at hunden er steriliseret og undgå disse ting...

    Min ældste var meget psykisk påvirket at sine løbetider, var rent ud sagt en asocial mellem sur mokke i 10-12 uger efter hver løbetid, så var der en 10 uger med den gladeste dejlige legesyge hund, og så startede den hele forfra...
    Hun blev sterliseret i april, synes ugen efter var en drøj omgang, men resultatet er fantastisk, hun er bare på toppen konstant, hun havde soise problemer, de er væk, hun fik køresyge og kastede op, det er væk, og jeg passer på med kosten, råfodrer meget så ja hun har taget lidt på, men hun var for tynd så det er bare som det skal være...

    Mht at det mindsker risiko for mange sygdomme så synes jeg det er en bonus der er værd at tage med... og ja en livmoderbetændelse er samme operation, hvis den opdages i tide, der er flere eksempler på at det opdages for sent, eller at den er indkapslet så når endelig diagnosen stilles så er hunden så syg den må aflives..
    Jeg er for sterilisering af tæverne, hvis man ved der ikke skal avles og hvis de er meget generede i og efter deres løbetider...


  • #49   17. aug 2012 Mit syn på sterilisationer er nok at jeg oplevede min brors schæfertæve dø af en livmoderbetændelse. Hun blev opereret en nat, men hun kom sig aldrig helt og kort efter måtte de aflive hende.

    Jeg er SKRÆKSLAGEN for at mine tøser skulle kunne komme i den situation.


  • #50   17. aug 2012 Mette, tak for info,

  • #51   17. aug 2012 Det var så lidt smiley

  • #52   17. aug 2012 Der var en der skrev at usikre tæver ofte får mere selvtillid af at blive steraliserede

    Hvad så med de dominerende tæver? Bliver de bare endnu værre? For jeg var til vaccine tjek med Mille og hun anbefalede mig at få hende steraliseret, når nu hun ikke skulle have hvalpe.

    Mille er nemlig ret dominerende. Hun kommer ikke op og slås eller noget, men jeg synes bare at hun har været ret kæphøj lige siden vi fik hende, og jeg er bange for at det føre til kønsaggressivitet når hun er blevet rigtig voksen.

    Ville en sterralitet afhjælpe min bekymring, eller forværre hendes adfærd?


  • #53   17. aug 2012 Lotus kan være lidt af en "madamme" og Kaido er helt modsat. Det har de været hele deres liv. Både før og efter sterilisationen. Faktisk er de som nat og dag bortset fra farven smiley

  • #56   17. aug 2012 Allergisk

    Hvad vil hun blive af de to ting? mere dominerende?


  • #57   17. aug 2012 Mette..

    Tak for svar smiley Vil tage en snak med dyrlægen, men jeg tror jeg hælder mest til at få hende steriliseret. Hun har godt nok ikke været i sin første løbetid endnu, men ville rigtig ked af hvis hun skal døje så meget af falsk drægtighed som vores gamle tæve.


  • #58   17. aug 2012 Hvis ikke min hund blev falsk drægtig i særlig svær grad, ville jeg ikke sterilisere. Men det gør hun så, og jeg kan ikke holde ud at se hende lide sådan mere. Men for hulan, hvor har jeg det svært med at skulle lade hende gennemgå det indgreb og efterfølgende smerter osv. Mit alternativ er at behandle med Galastop 2 gange årligt, og det er jeg heller ikke vild med smiley

  • #59   17. aug 2012 For fanden, nu havde jeg lige skrevet et langt indlæg, og så fik jeg tosse trykket på en forkert knap smiley

    Hun sætter feber hver gang, jeg troede faktisk, at det skyldtes Galastoppen, men sidste gang fik jeg set, at det også kommer uden Galastrop. Så både dyrlægen og jeg mistænkte livmoderbetændelse, men det var det ikke. Hun fik antibiotika og feberen og infektionen forsvandt. Dyrlægen mente ikke umiddelbart, at det kan give infektion, men ikke desto mindre har hun fået feber hver eneste gang.

    Hun udvælger sig en "hvalp", som hun altid har hos sig, den bliver passet, vasket og skubbet til (der er jo ikke meget liv i den). Hun går pibende rundt, hvis hun ikke kan ligge helt tæt op af mig. Hun sover udelukkende, hvis hun kan ligge ovenpå mig sammen med "hvalpen". Hun går fra foderet - sidst spiste hun stort set intet i 14 dage. Jeg forsøgte med råt, men det havde absolut ingen interesse. Hun er MEGET ved siden af sig selv, jeg kan dårligt få en ordentlig kontakt til hende. Hun vil ikke ud at tisse, vil ikke forlade matriklen (og "hvalpen") Hun ryster over hele kroppen (noget, hun ellers aldrig gør). Hun stresser, som jeg aldrig har set en hund stresse før smiley

    Og jeg har tidligere haft en hund, der blev falsk drægtig, men herregud, det var intet at regne. Det her er virkelig sygeligt. Det er ærgerligt, jeg ikke har filmet, så man kan få et indtryk af, HVOR slemt det er.


  • #60   17. aug 2012 Nej, det er hårdt at se på, og hun skal ikke igennem det mere, selv om jeg hader at skulle sterilisere, så er det den eneste løsning smiley

  • #61   17. aug 2012 Vi har haft gode erfaringer med Galastop.
    Det har virket de gange vi har haft brug for det.
    een til to dage efter beyhandling er startet, så er problemet ovre.


  • #62   17. aug 2012 Ja vi venter og ser, det er jo slet ikke sikkert der er noget at mærke på hende smiley

    Bente..
    Det lyder faktisk som vores Nala, bortset fra feberen. Hun har fuldstændig knald i kasketten, og lider virkelig under det.

    Hvad er galastop?


  • #63   17. aug 2012 Bente: Feberen kan jo skyldes stress. Og jeg er glad for at du får hende neutraliseret så hun ikke skal igennem så stressende periode 2 gange årligt resten af hendes liv

  • #64   17. aug 2012 Peter: Jeg har bestemt også gode erfaringer med det - 2 dage en bedring - 3-4 dage og hun er normal igen. Men det er vel ikke godt at behandle med det efter hver eneste løbetid?

    Tine: Ja, det er en helt anden hund - jeg kan slet ikke kende hende, når hun har det sådan smiley
    http://www.produktresume.dk/docushare/dsweb/GetRendition/Document-15404/html

    Sanne: Jeg ved ikke, om det skyldes stress - feberen forsvandt i hvert fald sidst med antibiotika, også selv om hun stadig var stresset.
    Og nej, hun skal simpelthen ikke igennem det mere, det er ikke fair overfor hende. Så må jeg æde, at jeg har det svært med steriliseringen..


  • #65   17. aug 2012 Bente

    Jeg troro så også at der er forskel fra tæve til tæve.
    Vores gamle tæve fik 4 kuld uden problemer, men i de fleste andre løbetider var hun falsk drægtig. Hun responderede fint på Galastop, så det blev ikke et problem.


  • #66   17. aug 2012 Peter: Det er der helt sikkert.

  • #67   17. aug 2012 Jeg har en dominerende tæve. Hun er stadig den der bestemmer og hun e rmeget her kommer jeg.. Men ikke på samme voldsomme måde. Hun har fået en længere lunte overfor andre hunde.

Kommentér på:
For og imod sterilisering..

Annonce