1.208 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 23 Svar

længe leve uden dyrlæge. længe leve uden dyrlæge.

Hej jeg kunne godt tænke mig at vide om vi er for
pyldrede om vores hunde,jeg har en veninde som
har en dsg samt en langhåret gravhund,de er begge blevet meget gamle 13-15 år de er aldrig blevet vacniret eller chippet,loppekur ormekur har aldrig set en dyrlæge de fik mad når der var noget i overskud og ellers leverpostej på rugbrød så lidt hundemad,så har vi her en ældre mand 89 år han mistede sin dgs for 2 år siden den lagde sig i sin seng så vågnede den ikke mere har aldrig været syg,14 år-i går mistede han så den sidste den måtte dog alives 16 år har heller aldrig set en dyrlæge de var sunde og gik ture 4 gange om dagen i en time men han ville ikke spise eller drikke han fik også kun rester lidt hundemad er det os der er for pivedet kom hos ham en gang om ugen.


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Garderobe 500 kr.
  • Hjælpe til 16 fjedre i trampolin 500 kr.
  • Hang TV 600 kr.
  • Hænge TV op på væg og sætte til (har kun el-ledning) 500 kr.
  • Vi har en lampe med lyd dæmper funktion, der ikke helt virker 500 kr.
  • Nedtagning af lamper 2.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  længe leve uden dyrlæge.
  • #1   30. mar 2012 Ja jeg vil jo så mene at dine bekendte er dybt uansvarlige men det er jo så bare mig der er hysterisk.


  • #2   30. mar 2012 Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår dit indlæg???? mener du at hundene bliver syge af at komme til dyrlægen eller hva?

    Din veninde er da heldig at hendes hund aldrig har været syge, men såfremt en hund bliver syg, så har den krav på behandling! Færdig, slut, bum.



  • #3   30. mar 2012 Jeg har osse familie er er blevet over 80 selvom de røg hele deres liv;o)

    Hunde er forskellige, og nogen racer/typer hr bare større risiko for problemer fordi de er bygget på en bestemt måde, eller måske fordi de ofte bliver brugt til "hård" sport

    Og så er det jo osse lidt et spørgsmål om held. Vi har i familien både haft hunde der levede af madrester og hunde der kun fik kvalitetshundefoder. Og det fordeler sig altså ret 50/50 hvilke af disse der blev gamle og hvilke der ikke gjorde.
    -dødsårsagen har jo osse noget at sige. Døde hunden ganske enkelt fordi den blev gammel, eller døde den fordi den blev"slidt op", havde sygdomme eller...

    Mine 2 ser osse sjældent dyrlægen. De kommer der når de skal vacc, og der bliver de self osse lige kigget og lyttet på.

    Vacc er jo (udover stivkrampe måske;o)) stort set kun nødvendigt fordi vi har vores hunde med ud i verden.
    Hunden bliver ikke mere eller mindre syg af at være vacc, hvis ikke den udsættes for smittefare -men eftersom mange af os tager vores hunde med til træning, konkurrencer, på besøg hos hundevenner osv, udsættes de konstant for mulig smitte.

    Og så ER det altså relevant hvad vi hver især opfatter som noget der kræver dyrlæge.
    Min gamle tæve havde heller ikke besøgt dyrlægen ret mange gange da jeg fik hende (4 år gammel). Men hun havde altså hudbetændelse da jeg fik hende. Det havde de bare ikke opdaget -hun kløede sig jo bare lidt.

    Jeg kender osse mange hunde der tøffer rundt på gårde o.l. og aldrig ser en dyrlæge, men som JEG bestemt ikke opfatter som sunde og raske.

    Eller hunde som for længst var blevet aflivet hvis de var mine, fordi de altså er godt "slidte" og ikke længere har det godt. Men når de så får lov at leve, bliver de jo til en af de her "den blev 15 år og levede af leverpostejsmadder"

    Nå, men det korte af det lange er at NEJ jeg synes ikke det er at være pyldret at sørge for at ens hund får ordentligt mad og bliver tjekket hos dyrlægen når der er behov for det.

    Ang orm kan jeg da i øvrigt sige at det kan være dødeligt for kræet at få orm. Ikke lige i første omgang, men med orm hjælper det altså ikke noget at sige "jamen bedstefars hund fik aldrig ormekur". For har hunden orm, ja så er en ormekur nødvendigt.
    Ellers vil hunden på sigt ikke optage maden ordentligt og/eller indvolde/organer kan angribes.
    Og ja, så dør hunden altså før tid -hvis man går planken ud og ikke behandler selvom hunden formentligt på det tidspunkt vil have vist ganske tydelige tegn på mistrivsel


  • #4   30. mar 2012 Jeg har gennem årene haft 9 gravhunde, ingen har set en dyrlæge ud over til de årlige vaccinationer og en tadrensning i ny og næ, når de er kommet op i årene.
    En ormekur, når det har været tiltrængt og indimellem forebyggende behandling mod ræveskab.

    De er blevet mellem 12 og knap 17 år gamle.

    Hvis en gravhund undgår rygproblemer er det generelt en meget sund race, så jeg tror det også er raceafhængigt.


  • #5   30. mar 2012 Ville aldrig vælge ikke at få dyrene vaccineret - og vil også mene de fleste dyr er bedre tjent med at blive kastreret/steriliseret når de ikke skal have afkom - men folk har det med at overbeskytte deres dyr, og det er ikke nødvendigvis gavnligt!

    Jeg gør det imidlertid selv i allerhøjeste grad - altså overbeskytter!!!

    Mener at man burde vaccinere sine dyr -såvel som ens eget afkom, men hvad angår opdragelse og foder, synes jeg folk selv skal tage stilling til hvad der er bedst - men bedst er det, hvis folk blot ved lidt om hvad opdragelse og korrekt foder er...


  • #6   30. mar 2012 Tjaaa..... jeg har haft hunde i 45 år.. ( voksenår ).... altid 2 hunde ad gangen... så det er blevet til nogen stykker.
    Mine hunde er altid blever gamle og er døde af alderdom...selv min Mops blev over 14 år.....
    De har heller aldrig været til dyrlægen .... har aldrig fejlet noget .... de er blevet vaccineret hvert 4-5 år..... har aldrig fået loppekur...bliver aldrig vasket..... spiser godt nok Olivers hundemad, men får også rester fra aftensmaden.....( bøf...frikadeller...kylling...tun...ost...og hvad man ellers har...
    Jeg tænker tit på.... hvad gjorde man før tørfoderet blev opfundet.... ( ja... der levede de af leverpostejmadder...rester ... kallun og gærtabletter... og lidt olie i maden...

    Så ..ja... jeg mener også vi er blevet for pylrede .... og det er blevet mere besværligt at holde hund i dag........ og de er mere syge og skal oftere til dyrlægen....:o)


  • #7   30. mar 2012 Hunde er jo også mestre i at skjule smerte eller ubehag, og selv om de viser det er det ikke sikkert folk kan/vil se det.

    Ergo er det ikke sikkert de hunde du nævner faktisk var sunde og raske.


  • #8   30. mar 2012 Ja... nu synes jeg jo ikke , at man ikke passer sin hund ordentligt , fordi man ikke går til dyrlæge med hunden , når den ikke fejler noget...
    Hvis hunden spiser ...drikker ...er sund ..rask....trives godt...pelsen er blank....har fine tænder...ørerne er rene og fine ...og ellers er fuld af krudt... og fungerer perfekt.....Hvad i alverden skal man så gå til dyrlægen for.??
    Det virker latterligt for mig...... men hvis folk går til dyrlægen med en rask hund.... så er det da i orden ....dyrlæger skal jo også leve ... *GG*


  • #9   30. mar 2012 Anne Julie F

    Hvis det er mig du skriver til....... så ...JO.... mine hunde var / er sunde og raske....:o)


  • #10   30. mar 2012 Jeg skriver til TS.

  • #11   30. mar 2012 Ok...:o)

  • #12   30. mar 2012 Sjovt indlæg

  • #13   30. mar 2012 Det kan bare også være rent held, det er dybt uansvarlig .
    Hundene kan sagtens have fejlet noget uden de havd lagt mærke til,


  • #15   30. mar 2012 Det er jo sjovt at nogen mener at et årligt besøg hos dyrlægen er nærmest en betingelse for at være ansvarlig. Gælder det samme for ejerne? Jeg har efter 6 år endnu ikke mødt "min" læge.
    Man skal selvfølgelig søge læge/dyrlæge, hvis man føler det er nødvendigt. Men der er nok en tendens til hver generation bruger læger/dyrlæger mere.
    Og internettet kan skabe hypokondriske tendenser.


  • #16   30. mar 2012 Spørgsmålet er også, hvordan anvender vi hunden. De små hunde som trådstarter fortæller om, er nok ikke kommet meget ud i berøring med andre hunde.
    Vi andre som slæber vores hunde med alle vegne, de får lov til at snakke med rigtig mange andre hunde, taget med på ferier over grænserne og skal i det hele taget fungere i alle situationer og alle vegne, jamen de bliver udsat for større smitterisici, og bliver derfor vaccineret, loppebehandlet etc.
    Og har man en race, der er avlet lidt mindre sund, desværre, så er dyrlægekontakt et nødvendigt onde.


  • #17   30. mar 2012 Jeg har haft hunde i mange, mange år og den eneste jeg har mistet tidligt er Monty, som døde af dårligt hjerte for 2 år siden.
    Min Pyreneer blev 13, mine schæfere hhv. 12 og 14... Af de andre hunde er der ingen der er aflivet fø de blev 11...
    Mine hunde kommer regelmæssigt til dyrlæge, får kvalitetsfoder, behandles mod flåter regelmæsdsigt og har da ind i mellem fået et bad...

    Min veninde har lige fået aflivet hendes schæfer... om 1 måned var den blevet 16!
    Hun holder hund som jeg gør!



  • #21   30. mar 2012 For lidt og for meget smiley

    Det er jo vigtigt at blive udsat for forskellige bakterie og des lignende, så kroppen kan danne antistoffer imod det.

    Når det er sagt så ville jeg ikke turde lade være med at vaccinere min hund.


  • #22   30. mar 2012 Hunden kommer heller ikke til dr dyr smiley .. for hun fejler ikke en didle smiley

    jeg har valgt vaccinen fra, hun har sin basis vaccination fra hvalp og det er det..
    jeg vaccinerer heller ikke mine heste..
    hun får ikke loppekure, bliver sprøjtet med cur1 engang i mellem.
    hun lever af tørkost og råt, går tur ca 2 t om dagen incl fri leg ved hestene..

    her kommer dr dyr ikke på tale, med mindre dyret rent faktisk fejler noget..
    små skavanker og andre småtterier klarer vi selv..


  • #23   30. mar 2012 Jeg syntes man skal ringe hvis man er i tvivl. Uanset hvad.

  • #24   30. mar 2012 **Alfisten Natasja* *

    Hvis du tænker på min LOTTE.... der blev aflivet pga. medfødte dårlige nyrer.....så kan jeg godt forstå du undrer dig..... :o)
    Den kom selvfølgelig til dyrlæge , da jeg vidste allerede fra den var lille bitte , at det kun var et spørgsmål om tid.... og da tiden kom , blev hun aflivet.
    Det har jo ikke noget at gøre med , om man giver hunde loppemiddel.....vaccinerer dem..... eller render til dyrlægen , hvis hunden ikke fejler noget.... ( bare til et tjek ).

    Min Mops har da også været til dyrlæge en enkelt gang.... da han fik en gran-nål i øjet 2 .Juledag

    Ellers er der ikke nogen af de andre , der har været til dyrlægen.... :o)


  • #29   30. mar 2012 Tja, jeg følger min mavefornemmelse og tager til dyrlægen når jeg føler det er nødvendigt. Og jeg kan kun mindes jeg har været der EN gang hvor hunden intet fejlede, jeg troede hun havde blærebetændelse.

    Og jeg har os været hos dyrlægen søndag morgen, 1 eller 2 juledag og en tirsdag aften. Alle gangene VAR det godt jeg kom.


  • #30   30. mar 2012 Og jeg tager hellere derned en gang for meget end en for lidt. Jeg ringer ikke ofte til dyrlægevagten, kan tælles på en hånd.

  • #33   31. mar 2012 Hov.. Ovenstående er så ikke skrevet af Lillen,men af mig smiley Sidder på hendes computer og havde ikke lige set,at det var hendes profil der var på og ikke min..

Kommentér på:
længe leve uden dyrlæge.

Annonce