{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.901 visninger | Oprettet:

Sikke mange problem hunderacer der findes {{forumTopicSubject}}

Sidder lige og ser DcH's pasningsvejledning til blandingshunde og beskrivelser af hunderacer.
Jeg må sige at det er utroligt at der ikke sker mere end der gør i Danmark med de beskrivelser som jeg kan læse, og der må godt nok være mange hundeejere som har store problemer med deres hunde.

Rottweilere er oprindelig lavet som kvæghyrdehunde og vogterhunde. Rottweilere har et stort vogterinstinkt og passer på deres territorie og familie. De bryder sig ikke om nærkontakt fra fremmede. De stikker af hjemmefra hvis de keder sig. Visse linjer inden for rottweilere er avlet til vagthunde og er uegnede som almindelige familiehunde.

Mynder er oprindelig lavet til at jage og fange dyr på store vidder. De har et voldsomt behov for at bevæge sig og kan derfor være vanskelige at lufte uden snor. De jager alt hvad der bevæger sig og dræber det!

De små hunde er ofte meget larmende. De kan have et ret heftigt temperament og man skal huske at opdrage dem! Små hunde skal ikke bæres rundt på armen, da det kan gøre dem meget uselvstændige og usikre – de kan sagtens gå selv. De kan være fysisk skrøbelige og er ikke særlig velegnede til småbørnsfamilier.

Spidshunde / slædehunde har et stort behov for fysisk aktivitet. De er ikke avlet til samarbejde med mennesker og kan derfor være særdeles enerådende. Mange af disse hundetyper vil gerne tilbringe meget tid ude. De strejfer og haven bør indhegnes.
Slædehunde trækker i snoren!

Hyrdehunde er oprindelig lavet til at holde husdyr samlede og drive dem. De kan have tendens til at jagte biler, cykler, løbere, legende børn m.m. Hyrdehunde kræver meget motion og aktivering. Hyrdehunde kan
være ret følsomme hunde, som let kan blive bange for f.eks. skud og torden.

Beskrivelserne kan læses på DcH's hjemmeside under pasningsvejledning.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sikke mange problem hunderacer der findes
  • #1   15. dec 2011 Må sige at jeg er helt enig med beskrivelsen af små hunde. Mange små hunde er møjhunde, fordi de ikke bliver opdraget eller bliver pylret omkring. Har mødt super mange små hunde, som jeg har lyst til at kvæle. Ikke fordi de larmer, men fordi de er uopdragne smiley

    Men de små hundes problemer er nemmere for ejeren at leve med end en stor hunds problemer.


  • #2   15. dec 2011 Jeg giver ikke 5 flade 10 ører for dch og deres racebeskrivelser.

    Men for naive ikke hundekendere og folk der anskaffer sig hunde uden noget begreb om dem, så er det en meget god skræmme kampagne, der til glæde nok kan holde nogen fra at købe hund


  • #3   15. dec 2011 Alle hunde kan blive problemhunde, hvis de ikke opdrages ordentligt og ikke socialiseres

  • #4   15. dec 2011 Enig med Tinna smiley

    Syntes godt nok tit at mange fantastiske racer bliver "nedstemt" af fordomme fordi folk kun har mødt ganske uopdragne hunde..
    Især de små ja ! Folk syntes de er så søde og nuttede også syntes de det er sødt når de laver ballade.. DOH!

    Jeg fik skideballe af en dame den anden dag fordi jeg irettesatte min ene tæves forfærdelige piven (vi træner at hun ikke skal hilse på alt og alle og derfor piver hun).. Utroligt at man skal få en skideballe for at opdrage sin hund :S


  • #6   15. dec 2011 Ulla - ville nok hellere kalde dem uvidne smiley

  • #7   15. dec 2011 Hanne: Tag ikke fejl - jeg elsker små hunde. Men små hunde skal opdrages lige som store hunde, for at blive til gode hunde smiley

    Ja de er frække og sjove på deres egen måde - og ikke alt kan opdrages ud af dem. Fx gøen kan være svært. Døjer selv med Lilly på det punkt.

    Rigtig mange får en lille hund og tror det så er det. De skal ikke opdrages. Har endda haft en interesseret i mine hvalpe, der sagde at Pekingesere ikke kunne opdrages... øhhh nå??!!


  • #9   15. dec 2011 Syntes egentlig også det er lidt kedeligt at folk ikke sætter sig ind i racen inden de anskaffer sig en.. smiley

  • #10   15. dec 2011 Jojo... Man skal nok få påskrevet hvordan ens hund skal være smiley

    Det er vel her, som i så mange andre tilfælde vigtigt at man forholder sig kritisk til den information man får smiley

    Ikke alle "guruer" er lige oplyste...


  • #11   15. dec 2011 Nu har jeg en vogtende og drivende hyrdehunderace, og det går faktisk nogle gange galt, enten pga. dårlig avl eller pga. ejere der ikke ved hvad de har mellem hænderne.

    Hyrdehunde burde ikke være mere lydfølsomme end andre hunde, at det så åbenbart har en tendens til at forekomme mere hos hyrdehundene vil jeg sige er dårlig avl. Det samme med temperament. De skal helst være mere signalfølsomme for at læse deres fører og være helt tunet ind på ham/hende, det er jo det som gør dem så fantastiske at træne med, men det bør ikke være ensbetydende med nervøs eller skrøbelig. En ordentlig hyrdehund burde efter min mening kunne tåle noget pres.

    Jeg har altid lige fra jeg har fået hvalpen hjem, vænnet den til at postbuddet har lov til at komme forbi, at det er mig som bestemmer om folk er velkomne eller ej. Hyrde instinkt og hyrdenappen tages der også hånd om samtidig med at hvalpen lærer at vi ikke er tyggedyr - og ja, mine knæhaser er blå-lilla og blodige når jeg har hvalp. Og ja...jeg har en hund der kravler på væggene hvis hun ikke er blevet aktiveret nok. Vi kan godt tage en fridag...eller to, men så går den heller ikke længere. smiley

    Nu kommer jeg lidt i internationale hundefora og jeg vil så sige at selvom vi herhjemme ikke altid er enige om hundetræning og selvom der findes brådne kar, så er gennemsnitshundeejeren i Danmark vist ikke helt så tosset endda, så det er måske derfor det ikke er gået helt i hundene endnu. smiley


  • #12   16. dec 2011 Alfisten

    Der er det galt at de mange gange ikke passer, mange dch kredse bruger én person til at fortælle om alle mulige racer, og mange af racerne har hun aldrig mødt eller begreb om.

    I mine øjne kan dch kun bruges til brugshunde, lab, schæfer, rottweiler og sådan.

    Ofte tager de ikke hensyn til de enkelte racers særheder under træning, så har man en hund der kræver en anden indgangsvinkel end en kiks, så kan man lige så godt finde et andet sted, for så for man intet ud af det, andet end at stå og glo på de andre.

    Gider ikke træne i en klub der er fuldstændig uvidne om racer, og ikke engang gider sætte sig ind i dem, når de tager imod staff men afviser bullterrier, for det er jo en rigtig kamphund... Ironi kan forekomme


  • #14   16. dec 2011 Genereliseringer er jo dejligt nemme.
    Vi har så kun ca 10 "hunderacer", og de er klart definerede.

    For de små hunde er der så heldigvis efterhånden forståelse for, at de selvfølgelig skal opdrages og til træning som alle andre. Det har været for let bare at tage hunden op, hvis den er uopdragen.

    De andre 9 kan svare for dem!!!


  • #15   16. dec 2011 Jeg synes man misser en vigtig pointe nårr man kigger i disse vejledninger:
    Den er generel og den er levet til hunde der er blandet med de nævnte racer/grupper af hunde.,..
    Den er lavet for at folk kan tænke over at hvis de køber en blandingshund der indeholder den type hund, så er der en chance for at den få disse egenskaber..
    Jeg synes den er ganske ok :O)


  • #16   16. dec 2011 jeg synes nu den er ganske ok som en rettesnor.

    der står ikke at der bliver problemer.. der står hvilke egenskaber man skal være opmærksom på når man anskaffer sig en hund af den type.

    Hvis man ønsker sig en lydighedschampion er hverken malamute eller saluki oplagte valg.. det kan måske godt lade sig gøre, men sansynligheden for en vinder er altså væsentlig større hvis man vælger en malinois eller schæfer.


  • #17   16. dec 2011 Og Lile Huuuund: DcH består af mange lokalforeninger.
    I min lokalforening er alle hunde velkomne.. Også listehunde, hvis de bærer mundkurv og føres i max 2 meter snor ( for pladsen er offentlig tilgængelig)

    i øvrigt undervises trænerne i racekendskab og egenskaber, også mht indgangsvinkel til at træne en given type / race.

    Der er naturligvis stor forskel på hvor dygtig hver enkelt træner er og stor forskel på hvor mange forskellige racer den enkelte træner har kendskab til.
    da jeg fik en Bracco italiano på holdet måtte jeg da lige undersøge og læse noget om racen, for den er jeg ikke stødt på før, men ud over det synes jeg at jeg har et rimelig bredt kendskab til racer og forskellige træningsmetoder / indgangsvinkler i træningen.
    jeg kan naturligvis kun tale for mig selv


  • #18   16. dec 2011 ''Den er hurtig, arrig, udholdende, kamplysten og hidsig.

    Der findes 2 str., den mindste mest hidsig.'' - skrevet om bullterrieren


  • #19   16. dec 2011 Danielle.. Okay det var måske lige og stramme den

  • #20   16. dec 2011 Har nu heller ikke haft problemer med at vores Malamute, ikke ville samarbejde! Hun kan godt lide at træne, og er dygtig! Men ja, haven skal hegnes ind, og ja, de an trække i snoren! Men det er jo også deres kald! :o)

  • #21   16. dec 2011 "Hvis man ønsker sig en lydighedschampion er hverken malamute eller saluki oplagte valg.. det kan måske godt lade sig gøre, men sansynligheden for en vinder er altså væsentlig større hvis man vælger en malinois eller schæfer."

    Det ses tydeligt i DCH. Jo længere man kommer op i klasserne, jo sjældnere ser man andet end hyrde- og jagthunde.



  • #22   16. dec 2011 Tina - Lige at stramme den?! Det er ganske uhørt og direkte løgn.

    Utroligt det ikke er blevet rettet endnu, det er efterhånden ret lang tid siden racerepræssentanten har bedt om at få det rettet/fjernet


  • #23   16. dec 2011 Lille hund.. ja.. jeg er jyde såå smiley
    Underdrivelse du ved smiley


  • #24   16. dec 2011 Beanmor.. ja det har du ret i.
    var det trænerens kommentar ?


    I mine øjne var han bullerklovnen, men nu stod jeg jo heller ikke altid ved hegnet og kiggede.

    beklager din mand har haft en negativ oplevelse


  • #25   16. dec 2011 Ok..
    Ja den mandelige træner syntes han var herlig ( jeg ved ikke med den anden)
    Hvis det kom fra den side tror jeg blot det har været en konstatering snarere end en negativ kommentar.

    MEN jeg har hverken set, hørt eller hørt noget omtalt om det, så kan selvfølgelig ikke sige at det er sådan det var


  • #26   16. dec 2011 nu har jeg efterhånden haft Rottweiler i 30 år og aldrig har nogle af mine løbet væk fordi de keder sig ,ved ikke hvor du har hørt det .ved heller ikke om der er opdræt på rottweiler kun til brug for vagt hunde ,ved nogle bruger udstillinges linjerne og andre bruger brugeshunde linjenern,
    når jeg kører til tyskland for at parre køre jeg efter bruges hunden.da man gerne vil arbejde med sine hunde,


  • #27   16. dec 2011 det med de ike vil snakke med andre folk er ikke fordi de vogter ,en rottweiler er reserveret indtil dens ejer siger god for den der vil snakke med den .en rotte er en klog hund,og kan arbejde selvstændig ,så alle de her myter der er om rasen passer ikke .altid ,jeg har nu nr 3 rottweiler der går oppe hos en dame der er handikappet ,det ville den da bestem ikke hvis de var ud til bens,

  • #28   16. dec 2011 De fleste problemer sker jo pga ejerne som ikke aner de har fået et levende væsen ind i hjemmet, som alt efter race kræver noget. Hundene har ikke ret tit skylden, for problemerne, men derimod ejeren af hunden.
    Mange tror det er en ny bamse som bare sidder og er velopdragen, uden de bruget tid på at aktivere, og stimolere deres dyr.


  • #29   17. dec 2011 http://www.dansk-kennel-klub.dk/nyheder/Nyheder-9050
    DKK beder DcH rette fejl i udsendt materiale


Kommentér på:
Sikke mange problem hunderacer der findes

Annonce