{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.688 visninger | Oprettet:

Give hvalp tilbage til kennel..... {{forumTopicSubject}}

Har snakket med en hundetræner idag, der sagde at hvis på 3 dagen man havde hvalpen hjemme & man er ude at gå nogle små ture, hvis den endnu ikke er hvalpet og imødekommende ville hun levere den tilbage hvis den ikke var i stand til at hilse ... ( dog sagde hun også den lige skulle vænne sig til sine nye omgivelser, men den burde være i stand til at være hvalpet og hilse på nye mennesker, ligesom den gjorde på mig da jeg hentede den, SELVOM den var i tygge omgivelser dengang )

Er i enige? smiley kan jo egenlig godt se pointen i det hun siger.

ps. vi snakkede om når jeg egnang skal have hvalp smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Give hvalp tilbage til kennel.....
  • #1   12. dec 2011 tygge omgivelser = Trygge ..

  • #2   12. dec 2011 Nej er ikke enig..

    Vores bailaey dengang hun var hos opdrætter, kunne hun slet ikke hilse på andre end de 2 hun boede hos, hun hylede og skreg panisk hvis vi rørte hende hjemme hos dem. men vi købte hende alligevel og er nu en dejlig hund, folk kan sagtens hilse på hende, hun er lidt tilbageholdende men ikke utryg eller andet..


  • #3   12. dec 2011 De 3 musketer - Sådanne en hund ville jeg så ALDRIG købe da jeg ikke har viden eller overskud nok til at skulle træne sådanne en hund... Har rigeligt i at skulle få eddie's angst af ham... Tænkte nu mere på en meget velfungerende hund.. der måske bare ikke ville hilse osv. som beskrevet.

  • #4   12. dec 2011 Der er jo bare nogle hunde, der ikke gider fremmede - og viser det helt fra de er små.

    Det synes jeg sådan set er helt ok.. Den skal selvfølgelig ikke være angst, men det ville nu ikke bekymre mig, at den ikke gad fremmede, hvis den ellers var velfungerende.


  • #5   12. dec 2011 Karina - Heller ikke hvis den direkte gik når du satte dig på huk og ville ae den? smiley
    altså hvis du som fremmede til min hvalp...

    ps . for at sikre sig mod IKKE at få en hund der ikke rigtig gider fremmede, er det så ikke bare den der er mest fremme i skoene om at komme hen til mig først? smiley


  • #6   12. dec 2011 Kiwi - Jeg giver også hvalpe en chance ellers var jeg gået af med min smiley Han er noget af en omgang ... håber snart vi kan få ham gjort mere social og ikke så angst.. Tænkte heller ikke på hvordan hvalpen var overfor jer... men overfor fremmede smiley .. min hvalp har altid hoppet og danset jo. men gør han BESTEMT ikke overfor fremmede så gemmer han sig altså.

  • #7   12. dec 2011 Der er jo også ret stor forskel racerne i mellem... Ikke alle racer synes fremmede mennesker er det fedeste i verden. Det er jo ikke ensbetydende med, at de er angste eller aggresive...

  • #8   12. dec 2011 Trine - Skriver jeg heller ikke... Skriver i tråden hvis den er tilbage holdene smiley
    Kender jo altså mange papillion og chihuahua der hverfald gerne vil hilse.. og min er direkte angst... og skal min næste IKKE være.. han skal være imødekommende.. og der ligger os stort arbejde fra min side af i know smiley ...

    Spørger egenlig bare om folk er enige i hvad hun siger.


  • #9   12. dec 2011 Kiwi - Hvis den nye hvalp & jeg er ude at gå, og en med en stor lab kommer og går direkte forbi os og labben vil snuse til min lille hvalp, og min hvalp sys det er en for stor mundfuld ? Hvad gør man så , ja man kan jo gå over på den anden side. men så møder den jo aldrig andre hunde.. Skal lige siges jeg starter på hvalpehold når jeg får den.

  • #10   12. dec 2011 jeg synes der kan være meget stor forskel på at hvalpen ikke er hvalpet og imødekommende overfor alle og enhver man møder i nye omgivelser i de første dage efter den har skiftet hjem, og så det du skriver i dit sidste indlæg med at den er decideret angst....

    Jeg synes slet ikke en hvalp skal konfronteres med både den nye familie, det nye hjem og hele den nye verden udenfor indenfor 3 dage. jo mere tryg den bliver ved de nye mennesker, og lige får lov at se hjemmet an, så vil den også¨kunne møde verden udenfor med tryghed og ikke angst... så her kommer en ny hvalp kun ud i haven og kort udenfor på vejen for at tisse osv, og så først når den virker tryg og sikker i det begynder vi at udvide verden.... så at dømme den ude på 3 dage kunne jeg ikke drømme om... men som sagt decideret angst er nok noget andet....


  • #11   12. dec 2011 Maja: Det skriver jeg heller ikke, at du skriver...;0)

    Jeg giver egentlig bare udtryk for, at du ikke helt kan tage trænerens ord for gode varer... Altså at jeg bestemt ikke er enig...


  • #12   12. dec 2011 ikke enig:)

  • #13   12. dec 2011 Hanne - Siger ikke den nye hvalp er angst smiley siger min nuværende er, og det har en adfærdsbehandler også slået fast.. men gider ikke kæmpe for at forsvare noget så trælst..

    - Men hanne, man skal jo heller ikke vente for længe med at komme ud med hvalpen? Man går jo ikke mere end 50-100 meter... Den skal jo altså også ud og se omverden.. Kan jo forstå man skal nå riiiiigtig meget inden den er 6 mdr for at socialisere dem bedst mulig :-)... Hvor længe ville du vente inden du ville tage din hvalp med ud i den store verden? smiley


  • #14   12. dec 2011 Trine - Åhh undskyld! smiley Så misforstod jeg... Okay tak smiley

  • #15   12. dec 2011 Kiwi - Man tager aldrig en hund der bliver bange af noget op, det forstærker dens frygt er rigtig..... De skal selv lære at håndtere frygten , nytter intet jeg samler ham op og bekræfter ham... Men ja der er da ingen problem når jeg starter til hundetræning, ville nu bare høre :-).......

    Og ja smiley har også tildens til at være nevøs, og ved jeg også bliver nevøs når vi starter til hvalpe træning og der står nogle store hvalpe og tonser rundt, men sådan er det jo smiley


  • #16   12. dec 2011 Kiwi - Min skal trænes.... jeg snakker om en helt sprit ny hvalp, hjælper det jo intet at jeg løfter ham, og NETOP danner en frygt i ham, så han lære hvergang der kommer hund, så bliver jeg løftet og det er pisse farligt derfor passer mor på mig.. smiley Men glem det.. ikke det tråden gik ud på .. smiley hihi

  • #17   12. dec 2011 Jeg synes også det spiller meget ind med race og hvor gammel hvalpen er ved afhentning! Men hvis man ikke kan rumme og træne en lidt mere tilbageholdende valp, så bør man aflevere tilbage. En god måde at undgå denne situation på er at vælge at købe ved en opdrætter der hvalpetester sine hvalpe. Så ser man hvordan de reagere på uvandte omgivelser, mennesker og situationer.

  • #18   12. dec 2011 Kiwi - Jeg skal ikke have hvalp før ham her er 100% afrettet smiley

    Ginne - Jeg kan godt rumme det, da jeg har en der kræver meget lige PT .. Siger bare jeg som udgangspunkt ikke vil have en der er meeeeeeeget nevøs af sig. vil gerne ha en glad hvalp smiley hvem vil ikke det...

    Og ja lige præcis det min plan også er med at enten høre gode oplevelser fra andre eller se / høre om deres hvalpetest smiley tak.


  • #19   12. dec 2011 Jeg har stået i sådan en situation med Lia der ikke brød sig om andre hunde og fremmede mennesker, da vi fik hende, og hvor jeg var klar til at returnere hvalpen. Jeg valgte at give det en chance efter at have snakket med opdrætter som garanterede for at hun ville lade købet gå tilbage hvis det Lia ikke udviklede sig i positiv retning efter at have fået lidt mere ro.

    Til hendes hvalpetest scorede fik Lia nogle rigtig pæne scorer, men viste meget lav dominans i alle dominanstestene (5,5,4), så hun er blød overfor mennesker (men hundedominant). Det gør selvfølgelig også at hun er nem at have med at gøre og meget behagesyg, og at vi stort set ikke mærkede noget til lømmelalderen fordi der ikke var noget hun mente hun skulle have prøvet af.

    Selvom hun nu er rigtig glad for fremmede og hvis det stod til hende helst skal nusses af dem hele tiden og gerne sidde på skødet, så kan jeg stadigvæk godt se den blødhed i og med hun hurtigt får nok, siger fra og trækker sig hvis børn bliver for vilde eller hvis en fremmede har et truende kropssprog og f.eks. giver hende et omklamrende knus eller stirrer hende hårdt ind i øjnene, og det skal jeg gerne indrømme er lidt træls at hun ikke er lidt mere afslappet omkring det.

    Det er ikke noget som er et problem i hverdagen, eller noget som de fleste overhovedet lægger mærke til. Det betyder dog at jeg altid hvis vi har gæster som ikke er hundevante, eller hvis der er børn, altid lige har et halv øje på Lia, så jeg enten kan kalde hende til mig hvis jeg ser hun giver dæmpede signaler og sørger for at hun altid har mulighed for at gå sin vej og få fred, når hun synes børnene er for vilde.

    Det er dog ikke sådan at hun kryber langs væggene hvis hun har haft en dårlig oplevelse, hun springer pænt hurtigt tilbage. Får hun et "FØJ!" så kan hun godt ligne en der får tørre tæsk hver dag, men 30 sekunder efter...så pling! er ørerne oppe og grinet fremme på hele fjæset igen.

    Alt andet tager hun i stiv arm, nye omgivelser, andre hunde, køer, heste, køretøjer, larm, mærkelige ting osv. Hun har haft et par enkelte "hvad f.... er det?" øjeblikke, men hvis jeg ikke reagerer, så er hun da klar på selv at undersøge fænomenet og slappe af bagefter, hvilket hendes hvalpetest også viste.

    Men, nu efter at have have en hund i hver ende af temperamentskalaen, så vil jeg sige at min næste hund (som jeg selvfølgelig først får om 100 år når Lia ikke er her mere) skal ligge et sted mellem de to temperamentsmæssigt.

    Jeg vil også sige, at jeg ville have leveret Lia tilbage hvis hun var blevet ved med at være så utryg overfor fremmede og andre hunde, men hun begyndte af sig selv at opsøge dem for at snakke og lege da hun var en 10-12 uger. gammel.


  • #20   12. dec 2011 jeg ville se på hvalpen, når den virker glad og tryg i det første nye den er præsenteret for, så ville jeg udvide verden... måske starte med at invitere et nyt menneske ind, og se om hvalpen er gald og imødekommende overfor det, så tage den med udenfor... jeg ville nok generelt vente et par uge med at udvide verden... har en kollega der fik hvalp i efterårsferien, der havde opdrætter sagt mindst 2 -4 uger, den har ikke behovet, og jo mere tryg den er ved dig og stoler på dig jo mere tryg møder den verden og stoler på at når du roser den ved møde med andre så er det fordi det er noget godt... ja man skal nå meget på 6 måneder, men jo mere grundliggende trygheden er jo nemmere bliver de nye ting hen af vejen, det er jo ikke forfra hver gang...

  • #21   12. dec 2011 M.I - TUSIND Taaaak. super god læsning og meget lærerigt at man skal give dem en chance.... Jeg ville dog så aldrig kunne levere en hvalp tilbage, da jeg sys man må tage kampen op ( som jeg gør nu ) ...Men vil gerne sikre mig mest mulig.. men kan jo læse udfra det du skriver man aldrig kan sikre sig helt, andet end sin sunde fornuft....
    Kom din hvalp også susende mod dig da du skulle se kuldet? smiley

    Hanne - Så det vil sige jeg faktisk helst skal vente 2 uger hvor vi ikke skal ud for en dør udover at tisse i haven? smiley og alene hjemme træning osv..

    Hvad nu hvis den reagere negativt på et menneske? smiley er så bange for at få en som jeg har nu.. ( skal ha ham trænet til ikke være bange før jeg får en hvalp ) smiley


  • #22   12. dec 2011 Nej, vi kiggede faktisk ikke engang på hende fordi opdrætter ikke mente hun ville passe til os. Hun var den største og strideste hvalp i kuldet, og jeg havde sagt at jeg gerne ville have en hund der var lidt blødere end min første tæve. Så vi fik os lidt at en overraskelse da resultaterne fra hvalpetesten kom. smiley

    Første gang vi besøgte dem var hun træt, da de lå og sov da vi kom, så hun lå lidt og snuede og trissede lidt rundt. Anden gang kom hun farende med alle de andre og legede med mine snørebånd, så der var ikke noget der. Hun sagde heller ikke noget til at komme på skødet og blive nusset med ud over at hun synes mit hår var sjovt at hapse i. Det var først da hun ikke havde mor og søskende som back-up at hun ikke var så kry, men hun knyttede sig til gengæld lynhurtigt til mig.


  • #23   12. dec 2011 altså haven og så max lige udenfor hoveddøren, ja mere ville jeg ikke med mindre hvalpen selv signalerer den er klar....

  • #24   12. dec 2011 ja der skal køres på, men det er ved ud forskellig både fra race til race og fra hund til hund hvor hurtigt det skal gå.... og ned den skal ikke blive i sin tryghedszone når den er tryd der, men den skal være tryg i et par ting inden man tager den ud til det næste.... tror ikke alle hvalpe bare kan kapere at få hele verden smidt i hovedet på en gang...

  • #25   12. dec 2011 **Alfisten Natasja* * - hvornår ville du råde mig til at komme ud med hvalpen og igang? smiley

  • #26   12. dec 2011 jeg mener bestemt heller ikke, at hvalpe skal elske alt og alle .. MEN jeg ville aldrig hente en hvalp, der skreg i panik når jeg tog den op hos opdrætteren - det er i mine øjne, ikke et normalt adfærd

  • #27   12. dec 2011 platugler - Enig.

  • #28   13. dec 2011 Giver straks mere mening for mig syntes jeg smiley snakkede med min opdrætter igår, og har fundet stedet !! Så sød dame & utrolig dygtig & ligger hele hendes liv i hundene og hvalpene det er heeeeeelt vildt hvad hun gør for se vender sig til alt. Renlighed & lære dem at sove alene osv osv osv! Så mange ting. Hun er fantastisk.

  • #29   13. dec 2011 Hedam - Eddie blev os hjemme hos mig inden vi besøgte hele verden & han blev utryg alligevel..... Har 2 trænere på ham & så ser vi om et år smiley

  • #30   13. dec 2011 tror det er meget forskelligt fra hvalp til hvalp

    min desværre nu afdøde samson døde d 8-12-11 og hvalpen jeg fik af min mand to dage før dvs. d-6-12-11 Bailey.

    Når men samson var bange for alt de første mange uger især broer og det var ligemeget om der var vand kørte biler, toge eller gik mennesker under og han var bestemt ikke glad for andre hunde og mennesker.... men kastede ham ud i det med god støtte og masse godbidder og ros og han blev så livsglad og havde næsten mod på alt han var en smuk collie...

    Bailey er min lille nye chihuahua dreng han er ikke bange for noget hverken at komme ud møde mennesker køre i bil mm, dog heller ikke for rolige hunde... hunde der er lige voldsomme nok jah der tager jeg ham op så de kan hilse mens han er oppe hos mig og til de falder til ro hvor efter jeg sætter ham ned igen, og det virker... bailey er nu omkring de 9 uger og opføre sig som om han aldrig har levet andre steder end her og jeg har kun haft ham en uge præcis idag...


  • #31   13. dec 2011 @ Line, lige min pointe, man er nødt til at læse hvalpen, de er lige så forskellige som mennesker og nogle kan tage hele verden ind på en gang, andre skal havde det i mindre stykker, det kan sagtens ende i super hunde uanset i hvilket tempo hvalpen kommer frem.... når det bare ikke er en decideret angst vi taler om... forsigtighed og et roligt tempo at kapere den nye verden i er ikke det samme som angst, og at man ikke kan klare alt på en gang og den første dag er ikke ensbetydende med at det ikke er en god hund...

  • #32   13. dec 2011 hanne m - helt enig smiley

Kommentér på:
Give hvalp tilbage til kennel.....

Annonce