{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
866 visninger | Oprettet:

træning af lydighed? {{forumTopicSubject}}

har virkelig brug for nogle gode råd..min hvalp er 4 måneder og 2 uger.. men kan simpelthen ikke kalde hende til mig..eller. altså nogle gange kan jeg, kan også godt kalde hende ind i huset når de ude..ved mindre der virkelig er noget spændende..
og i dag var hun på afveje så meget afveje så jeg måtte løbe efter hende også løb hun jo endnu mere væk fra mig:( var virkelig en skrækkelig oplevelse og gik fandeme i panik og det gik lyn hurtigt det hele..
har tjekket hvalpetræning omkring min by kalundborg men der først opstart næste år:S


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  træning af lydighed?
  • #1   30. sep 2011 Kontakt klubberne, mange af dem tager ind midt i sæsonerne. Det ville jeg i hvert fald gøre smiley
    Og så lad være at slippe hende løs, når du ikke har styr på hende. Det kan være farligt for både dig, hende og andre smiley


  • #2   30. sep 2011 okay, jeg håber virkelig de vil tage os ind af ligevel.. kunne se der var opstart i august..og det hedder jo 10 gange..så ved ikke om jeg kan nå med? må snakke med min ringtræner om hun evt også har nogen anden form for træning..

    jaa jeg tror jeg lod mig snyde af at hun virkelig nogle dage er utrolig lydig og kommer når jeg kalder. men lige her der smuttede den godt nok og det må bare ikke ske igen..


  • #3   30. sep 2011 Det er et problem rigtig mange har. jeg vil anbefale dig at få fat i en sporline, så lang som mulig, med den kan din hund løbe og snuse og komme langt væk fra mig, hvor du stadig har styr på hende. så kan du træne dine indkald uden a være bekymret for om hun løber væk.
    når du træner indkald så hav nogen gode guffer med, eller et stykke lege tøj hun er rigtig glad for, du kun bruger når du går tur og træner, og som i kun leger med sammen!¨

    når du kalder på hende, så virk interessant, kunsten er a være den som er mest spændende, prøv a kald hende navn, vend derpå ryggen til og løb så ca. 8 meter mens, du vifter med armene, mens du siger en masse sjove lyde, sæt dig så ned og kald igen og hold og for ansigtet. når hun så kommer og tager kontakt ved i puffe til dig eller hun fx kigger på dig og gør, tager du hænderne væk og roser alt hvad du kan mens du giver godbidder. gå sammen med hende et par skridt, mens du taler med hende og ros så igen.

    dette vil gøre dig spændende og du tager fokus fra det som er spændende. hun skal lære at forbind dig med noget spændende og godt, dette kræver attå at man kan lægge sine hæmninger der hjemme og tager tålmodigheden med.

    og kan så berolige dig med at dette er en fase din hund skal igennem så du må bare holde ud og finde et godt sted a træne og så skal hun nok lære det.

    men husk ros ros ros også selv om man har kaldt 100 gange før hunden kommer.

    held og lykke og god træning smiley


  • #4   30. sep 2011 tusinde tak:) det vil jeg prøve..bliver sku ked af det når hun er på vej den gale vej:S altså mod vejen. det var squ et kæmpe uheld..og man løber jo bare efter i panik..og det gør bar hun løber endnu mere..

    jeg må prøve dit råd:)


  • #5   30. sep 2011 kender det så godt, men vil næsten love dig at det virker, vi bruger det her på vores hold i klubben og har ikke endnu set en hund, det ikke virkede på.
    og med tiden kan du jo tage snoren a.
    gør det til en fest at være sammen med dig både med og uden snor, så er jeg sikker, på dit problem bliver løst. smiley


  • #6   30. sep 2011 ja det håber jeg da godt nok..hun er sku en strid bisse for tiden:)

  • #7   30. sep 2011 ja tråsalderen er en hård tid vi alle skal igennem, men hvis du holder fast i hvad hun må og ikke må, har tålmodighed og husker a rose alle de gode ting hun gør, så kommer hun ud i den anden ende, som en glad og lydig hund.
    en lykkelig hund, er ikke hund, som for lov til alt, men en hund, som ved hvad den må og ikke må. igen gråzoner.
    min samojede, var også forfærdelig i den alder, og nogen gang har man lyst til a opgive, men det er netop der man må tænke at de bare en små nysgerrige babyer, som synes hele verden er fantastisk. smiley
    så hold hovede højt og fund en god klub i dit område, hvor du kan få den hjælp og støtte, som du har brug for, og hvor de hund, bliver socialiseret.


  • #8   30. sep 2011 Ja, de kan jo hurtigt løbe om hjørner med os :o)

  • #9   30. sep 2011 jaa men hvad jeg kan se den klub i klb er først tiil januar igen..der jo noget tid til:S håber min ringtræner også træner alm hundetræning og lydighed..det bar svært at få tid til begge..men så må lydighed komme i første række..

    håber virkelig det virker..det skide irriterende når hun bare kigger på en og går videre:S


  • #10   30. sep 2011 måske du kan bruge noget af dette


    Lær hunden at komme når du kalder
    Af adfærdsbehandler Hanne Maria Friborg.

    Alt for mange hunde kan ikke komme på indkald, og det giver dem et trist liv i snor. Derfor syntes jeg at indkald er noget af det vigtigste hunden kan, da det giver den frihed i livet, og dermed mulighed for at udforske verden omkring sig. Samtidig skal man ikke se bort fra værdien af selvstimulering som hunden kun har mulighed for uden snor.

    Hvordan lære vi så hunden at komme når vi kalder?
    Jo tidligere man starter med at arbejde med indkald, jo nemmere er det, men det er aldrig for sent. Man kan arbejde med indkald på flere planer. Du starter med at forstærke hunden når den kommer hen til dig indendørs, ved at give den en dejlig guffer og sige dygtig. På den måde er du ved at lære den at det er dejligt at komme hen til dig, da det altid er forbundet med dygtig og guffer. Det samme gør du når du er ude, men her kan du sætte kravet lidt ned, så hunden i starten kun skal se imod dig og ikke nødvendigvis komme helt hen til dig, før den får dygtig og guffer som du kaster hen til den. Ved at forstærke kontakten øger du chancen for at hunden tager kontakt oftere, og så begynder du at stille krav om at den skal komme tættere på for at få forstærkning. Du skal endnu ikke sige noget men lade hunden selv finde ud af hvordan den får sin forstærkning. Det er den adfærd hunden selv finder ud af den lære mest af, så jo mindre du gør jo bedre er det, og det er kunsten for hundeejere ikke at gøre noget andet end at forstærke det vi gerne vil have og ignorere det vi ikke vil have.

    Du finder et signal du vil bruge til indkald, og så laver du en indlæring på det. Det gør du ved at lave en association i hundens hoved der hedder signal er lig med godbid og dygtig.

    Du startet med at hunden er helt tæt på dig når du giver signalet f.eks. fløjt, i samme øjeblik du fløjter, forstærker du hunden med dygtig og guffer, det gentager du mange gange på samme afstand. Når du kan se at hunden reagere på fløjtet ved at se på dig, kan du øge afstanden lidt, og lidt er vigtigt i denne sammenhæng. Du gør nu det samme som før, bortset fra at hunden nu skal bevæge sig mod dig for at få sin forstærkning. Når hunden kommer på denne afstand kan du øge den lidt og fortsætte her. Når hunden kan inde i huset, kan du gå udenfor, hvis du har en have så start her.

    Når du skifter fra et miljø til et andet er det vigtigt at du går nogen trin tilbage, det vil sige gør afstanden mindre, for på denne måde at gøre det lettere for hunden, og undgå fejl. På samme måde når du går i parken eller hvor du nu går tur, lad være med at bruge dit signal i nye omgivelser før du ved at det virker med 90% sikkerhed i vante omgivelser. Og hver gang du flytter miljø så gå nogle trin tilbage i indlæringen.

    Hvis du arbejder på denne måde får du et indkald der virker i mange situationer. Og det er vigtigt at du ikke glemmer at hunde har intentioner og en vilje, og det er ikke altid de gør lige det du gerne vil have. Det handler ikke om ulydighed men snarere om at motivationen for at løbe væk er større end for at komme.

    Hvornår skal du ikke kalde?
    At hilse:

    Når du kan se at din hund har fået øje på en anden hund og alt dens opmærksomhed er rettet mod den anden hund, så er det dumt at kalde, da den i sit hoved er på vej til den anden vil den ikke høre hvad du siger. Og så er det meget vigtigt at være opmærksom på, at hunde først vil forsøge at løse en eventuel konflikt og lave et ordentligt hilseritual, før de kommer til os. Det er vigtigt at du ikke bliver vred på hunden i sådan en situation, da din vrede ikke gavner den træning i har været igennem og i øvrigt heller ikke det gode forhold.

    At lege:

    Når hvalpe og ung hunde leger høre de ikke at vi kalder på dem, det kræver mere selvkontrol end de endnu har at forlade en god leg, derfor lad være med at kalde i denne situation, men gå hen og hent din hund når du vil gå videre.

    At jage:

    Når hunde har fået fært, eller set et stykke vildt, det kan også være en jogger, en hund der løber, eller en cykel, hunde jager mange forskellige ting. Så er det ikke klogt at kalde på hunden da al dens energi er rettet ind mod at fange "byttet" og for at kunne det skal man være ret så stresset hvilket indebær at ørene er slået fra, og hunden faktisk ikke kan høre hvad du siger.

    At løbe væk:

    Når hunden er på vej væk fra dig så lad være med at kalde, hvis hunden er optaget af noget andet så har dit indkald ingen værdi, og det bliver støj i hundens øre, samtidig med at man kan forestille sig at dit indkalds signal kommer til at betyde det modsatte af hvad du vil have, nemlig løb væk fra mig. I stedet for skal du selvfølgelig bruge det når du kan se at hunden er på vej mod dig og har sin energi rettet mod dig. På den måde får det den værdi du gerne vil have, nemlig kom hen til mig.

    Altså:
    For at lære hunden at komme når du kalder, skal du starte tidligt, lad være med at gå med hvalpen i snor i parken eller på stranden, men lær den i stedet for at det er dejligt at være sammen med dig ved at forstærke den hver gang den kommer i nærheden af dig, eller hen til dig. Lad for guds skyld være med at løbe rundt efter den, når det ikke er nødvendigt, men lad den komme selv. Vær opmærksom på at hvalpe og unghunde hellere vil lege end komme når du kalder, så i steder for at råbe og skrige og blive vred så hent den når du vil gå videre. Det er vigtigt at du husker på at vores vrede tolkes af hunden som aggressivitet og i hundens øjne betyder det at den skal gå væk og øge afstanden til dig, så vrede har ingen steder hjemme i omgangen med hunden, og slet ikke når det handler om indkald.



  • #11   30. sep 2011 tusinde tak for den lange besked jeg læser den helt igennem i morgen når jeg ikke har trætte øjne:)

  • #12   1. okt 2011 Enig med Sebastian & Maja. smiley
    Det hjalp på min gravhund (ja, af alle racer)


  • #13   1. okt 2011 Christina

    Jeg starter nye hold op i Sorø ( i dag kl. 09.30) og i morgen søndag d. 2. i Næstved ( kl. 09.45 ) og i Holbæk ( kl. 13.45 ), hvis du er interesseret.

    Du kan læse mere på...

    www.hundeskole.dk
    og
    www.hunde-psykologen.dk


Kommentér på:
træning af lydighed?

Annonce