{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.703 visninger | Oprettet:

Malteser-spørgsmål {{forumTopicSubject}}


Jeg har i går fået en malteser akut på ferie i nogle uger pga personlige årsager hos ejer, men jeg kender ikke synderligt meget til denne race.
Har kun mødt dem sporadisk, men har aldrig haft med dem at gøre.

Pigen her er ca. 6 mdr., har absolut intet lært, er ikke synderligt socialiseret eller stimuleret på nogen måder men er ellers sød, rar, kælen og er allerede relativt gode venner med mine to hunde (bl.a. en grand danois på snart 2 år, der godt kan virke lidt voldsom i hans leg).

Men hvordan er malteseren generelt?
Er de lærenemme eller er det en "udfordring" at lære hende "kom, sit og dæk"?
(Jeg har tidligere trænet "besværlige" hunde, så det har jeg styr på - ved bare ikke hvad jeg kan forvente mig af en malteser.)

Fortæl gerne om jeres erfaringer med malteseren - glæder mig til at blive klogere på den lille tot. smiley



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Malteser-spørgsmål
  • #1   29. mar 2011 Du kan kontakte min veninde:
    http://hundegalleri.dk/html/gal_visbruger.asp?userID=108665

    Hun ved en del om malteseren og har selv 3 stk smiley


  • #2   29. mar 2011 Tak for tippet!! :o)

  • #3   29. mar 2011 Selv tak da smiley

  • #4   29. mar 2011 Kan se, at Heidi har givet dig en god kontakt.
    Jeg kan også godt fortælle dig lidt.
    Malteseren er generelt en glad og livlig hund, den er meget lærenem, dog er de fleste maltesere ikke særlig godbidfikserede.
    Mine vil gerne gå lange ture, men hvis det en dag er rigtig dårligt vejr, eller der er en anden grund til at vi ikke kommer på tur, så er det også ok bare at komme i haven. Spring er ikke så smart for maltesere, men ellers vil de gerne træne - også agility.
    Malteseren er et værre klistermærke og en forfærdelig kælepotte. Den elsker at være der, hvor dens mennesker er.
    Den er lynhurtig til at tage magten, for hvem kan stå for dens skønne øjne.

    Husk at børste den grundigt hver dag, da du ellers vil have en totalt filtret hund i løbet af ganske få dage. Hvis du skal passe den i længere tid, kunne du evt bede om lov til at klippe den. Den skal også vaskes 1 eller flere gange om måneden (de fleste vasker 1-4 gange om måneden). Vask med en god hundeshampoo og balsam er med til at gøre det lettere at holde pelsen.

    Jeg har selv 3 voksne maltesere og en overskudshvalp fra sidste år. Hvis du får problemer med at have hende - her tænker jeg mest på din store legesyge hund, så er du velkommen til at kontakte mig, da der jo altid er plads til en til. Jeg vil dog lige sige, at jeg bor på Fyn (Odense).

    Du må endelig vende tilbage, hvis der ellers er noget du vil vide.


  • #5   29. mar 2011 Glemte lige at skrive, at maltesere generelt er ret følsomme, vi behøver aldrig at sige noget i et hårdt tonefald til vores.

  • #6   29. mar 2011 Lise-Lotte - tusind tak for svar; dejligt du gad tage dig tiden til det. :o)

    Mht til den store hund, så har den lille malteser nu ret godt styr på ham. Men han er vant til at blive styret af en anden lille hund (terrier), så han fanger hurtigt deres signaler.
    Så det burde ikke være noget problem, men tak for dit tilbud. :o)

    Desværre er hendes pels allerede noget filtret, så i morgen vil jeg se hvad der kan reddes og hvad jeg må klippe af - især for enden af ørerne er det to filterknuder. smiley
    Håber hun tager det pænt at blive ordnet "i bund".
    Ejer har selv talt lidt om at klippe hunden til sommer, men hvis den skal være her længe gør jeg det nok selv - vi bor på en gård med bl.a. heste og geder og sådan en lang hvid malteserpels er måske ikke det mest praktiske når vores dyr render meget ude. smiley

    Jeg kunne godt tænke mig at lære hunden sit, dæk og kom, så det er mit "træningsprojekt" og så skal hun lige renlighedstrænes også. Hun er nemlig heller ikke helt renlig.

    Så først og fremmest handler det om at få hende tryg her (- men det går vist ganske forrygende; hun virker bestemt ikke ked af det - tværtimod!) og så kan det andet komme efterhånden.

    Lige nu ligger hun på den ene side af mig og sover (det er hårdt at komme på bondegårdsferie) og min GD ligger på den anden side og så har jeg min terrier ved fødderne - ren hygge! :o)







  • #7   29. mar 2011 Jamen jeg hjælper skam gerne, og du er til enhver tid velkommen, hvis du har flere spørgsmål. Jeg er på HG mindst én gang om dagen:-)

    Nej, du har fuldstændig ret, en malteserpels er ikke egnet til bondegårdsferie. Mine 4 har fuld pels, og jeg fatter ikke, at der stadig er grene og blade i vores have, for jeg har efterhånden fyldt mange affaldssække, når jeg samler op inde i huset:-)

    Hvis jeg var dig, ville jeg simpelthen klippe de filtrede totter af, og så evt jævne ud i resten af pelsen.

    Det er da utroligt, at hun ikke er renlig, når hun er 6 måneder, mine hvalpe er avisrenlige næsten fra de begynder at forlade fødekassen. Desuden er de også vænnet til at tisse og besørge udenfor, inden de flytter hjemmefra. Det har mine hvalpekøbere været rigtig glade for:-)

    Det er da også lidt synd, at hun ingenting har lært, men så er det jo heldigt at hun er landet hos dig.

    Ved du hvor hun kommer fra?

    Held og lykke med hende.


Kommentér på:
Malteser-spørgsmål

Annonce