{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
863 visninger | Oprettet:

fri leg/frikvarter under træning {{forumTopicSubject}}

Jeg har virkelig undret mig over hvorfor der bliver lavet fri leg/frikvarter under træningen, så alle hundene løber rundt og brænder ufattelig meget krudt af, som de burde bruge på træningen istedet.

Hvorfor synes i at det er så godt?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  fri leg/frikvarter under træning
  • #1   27. jan 2011 Synes heller ikke det er særligt smart. Den slags hører sig til efter træningen er slut- hvis overhoved.
    Jeg gik til træning med Igor i dkk ( møgtræning ) og der havde hundene frikvarter hvor de skulle lege.........Dårlig ide! Bagefter var der ingen af hvalpene der orkede at træne mere og uanset hvad man forsøgte, blev det til noget halvhjertet noget.


  • #2   27. jan 2011 Vi bruger det ikke hos os - når vi er til træning, så arbejdes der altså.

    Leg kan folk selv bruge fritiden på.


  • #3   27. jan 2011 I schæferhundeklubben ( kreds 30- Greve ), bruger vi det heller ikke. De nye hundefører spørger som regel altid til det, og har svært ved at forst at vi ikke gør den slags. Vi svarer dem, at hvis de synes deres hvalp/hund skal lege med andre, bliver det efter træningen og under eget ansvar.

  • #4   27. jan 2011 Jeg har prøvet, hvor der blev leg/frikvarter til sidst, efter træning.
    Men kun hvis folk ville, og det var voksne hunde, så det gik faktisk mest ud på, at alle hunde søgte efter godbidder mellem hinanden.

    Hvilket min lærte rigtig meget af. Og af og til tog nogle af dem nogle løbe ture.
    Jeg synes det var super godt. Men kun fordi, det lå efter træning. Min ville ikke kunne holde koncentrationen, hvis det var før eller mellem træning.


  • #6   27. jan 2011 Det var vel at mærke til lydighed.
    Til agility bruger vi det slet ikke.


  • #7   27. jan 2011 Hmmm jeg tror det handler meget om, hvorfor man træner. Jeg startede til hvalpemotivation for at socialisere Louie. Men der var ikke tilladt at lege på pladsen- heller ikke efter træning. Så der stoppede jeg. Så også fordi vi intet fik ud af træningen, træneren var inkompetent og jeg fik at vide, at jeg skulle knække min hund psykisk for at få en ordentlig hund ud af ham...

  • #8   27. jan 2011 Så enig med Malinois fan

  • #10   27. jan 2011 det kunne være meget fedt at få nogen på banen som rent faktisk går ind for det, for jeg forstår det ikke..

    Hundene bliver ukoncentrerede og ikke den store energi til hvorfor man faktisk er der.

    Der er heller ikke der hvor jeg træner, men de steder jeg har været ude for at lure lidt, der har de haft.


  • #12   27. jan 2011 Jeg går til styret hunde kom sammen et sted med mine hvalpe og nej ikke hvor man lukker 10 hvalpe sammen i en stor flok,men hvor de blir sat sammen 2 og 2,sommetider 2 hvalpe der er nogenlunde ens,andre gange med en ældre hund osv.. Alt sammen for de skal lære at begå sig,uden at være idioter og tonse hen over andre hunde..

    Vil ikke ha leg under min træning. Pladsen kan være den samme,men 2 vidt forskellige ting vi er der for..


  • #13   27. jan 2011 Hos os bruger vi det heller. Jeg synes det eneste man gør er, at gøre det sværere at træne for hundeførerne.

    Det er klart, hvis socialisering hund og hund i mellem er noget, der står i den pågældende klubs formål, jamen så er det jo det, man skal der.

    Men hundetræning er for mig noget andet og har ikke noget med hundeleg at gøre overhovedet.

    Også hos os oplever vi, at folk vælger os fra fordi vi ikke har hundeleg. Og i øvrigt også fordi vi ikke bruger rækketræning.

    Men vi vil gerne bruge tiden fornuftigt og hundeleg er jo noget man kan gøre hvor som helst, når som helst.
    At en træner ser på, hvad man laver er kun til rådighed kort tid hver uge.


  • #14   27. jan 2011 Hundene træner i øvrigt kun 5-10 minutter hver hos os, når der er hvalpe. Og de er på en ad gangen - hvilket også falder nogle hundeførere for brystet.
    Men det er nok fordi de ikke synes de kan lære noget af at se på andre...


  • #15   27. jan 2011 Mange ejere/handlere/førere trænger til at lære, at man SAGTENS kan få en masse ud af ventetid ved træning, hvor der er pauser imellem man er "på".
    Ganske almindelig koncentrations-arbejde, kontaktøvelser, osv kan læres med STORT udbytte, imens der sker spændende ting ved siden af.

    Men ofte er det mennesket der taber gnisten, og begynder at stå og "hænge, snakke med naboen osv, og SÅ er det hunden begynder at kede sig. NO WONDER!!!

    ANG leg/frikvarter;
    Jeg har aldrig brugt det der med at lade vores hvalpe lege sammen med de andre hvalpe på holdet til hvalpemotivation af skræk for at de skulle komme ti lat skade de der bitte små vapser.
    Og desuden er jeg enig i, at al energi vil være suget ud af hvalpen i løbet af nul-komma-fem.
    IKKE af ondskab, men et enkelt klask i nakken eller en body slam af en TUNG og klodset GD-hvalp kan være rigtig slemt for enlille race.
    Vi har derimod fundet fornuftige, glade, venlige voksne hunde, som har fjollet lidt rundt med vores hvalpe efter trænigen og på gåturene. Ofte er det rolig leg med snor på for ikke at gøre skade på nogen af parterne.

    En 5 mdrs GD hvalp på 40-50 kilo med ben, poter og krop i forskellige retninger ER voldsomt, uanset hvor sød og blid hvalpen så er, og det ville være frygteligt hvis nogen kom til skade på dén bekomstning.


  • #16   27. jan 2011 Malinois fan - ja, det synes jeg også det er. Det virker. Men kun for dem, der virkelig vil træningen.

    Så der ER lidt sortering - men det er et hvalpe-BHP hold, så der skal lidt disciplin på hundeførerene fra starten *GG*


  • #17   27. jan 2011 Hos os giver det sig selv. Hunden er på, når hunden er på. Når den ikke er på, så er den slet ikke på banen.

    Og så forlanger jeg at der ikke bliver snakket på holdet, men at alle byder ind i forhold til det de ser.


  • #18   27. jan 2011 Malinois:
    Der er jeg ikke helt enig.
    Når jeg kommer til træning, så kommer jeg for at træne.
    Men det forhidre mig ikke i, at jeg synes det er ok, min hund får lov til at lege med de andre efter træning, hvis han har lyst.


  • #19   27. jan 2011 Malinois fan: Måske men jeg kom der ikke, at han skulle lære at ignorerer andre hunde, men for at han kunne udvikle sit hundesprog i omgang med andre hunde. Jeg kunne sagtens selv lære ham at ignorere andre hunde på gaden. Ja man kan mødes et andet sted efter træning, men der hvor jeg trænede (og for øvrigt kom til med bus) var der ingen indhegnede steder ud over træningspladsen. Jeg stoppede fordi de ikke kunne tilbyde mig det, som jeg forventede af hundetræning. Nu er jeg blevet klogere og melder mig aldrig til noget som helst i DCH regi igen.

  • #20   27. jan 2011 Mine skal bestemt heller ikke lege til træning. De er der for at opbygge et forhold til MIG - og så er de andre kun forstyrrelser i den sammenhæng.

    Hvordan man kan forvente en hund kan ligge 4 miutter i fællesdæk uden at tage kontakt til andre hunde - hvis den må hver gang til træning ??

    Den der med at søge godbidder mellem hinanden - som stod længere oppe ? Hvordan dælen tør træneren det ? Det er da at bede om slagsmål.


  • #21   27. jan 2011 Jeg fik også nervøse trækninger ved det ene øje af at læse det med at søge efter godbidder sammen med en flok fremmede hunde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Det tør jeg knap nok gøre herhjemme med vores 2. Vores tæve kan blive noget af en hystade, hvis Cæsar nærmer sig den godbid, som HUN har snuset sig frem til.
    Så i MIN verden smider man IKKE en håndfuld lækkert hapshaps til fælles"hygge" nogen steder.
    For mig er det riiigeligt at slippe hundene løse sammen.


  • #22   27. jan 2011 Da vi gik til hundetræning trænede vi først, og først derefter fik hundene lov at lege.

  • #24   27. jan 2011 vi har for det første ingen indhegning til hvalpeleg - de ville forstyrre/genere de andre hold hvis vi slap hvalpe fri på pladsen.


  • #25   27. jan 2011 Der er jo enorm forskel på hr. og fru. familiehunde-træning og så konkurrence-træning.

    Jeg skulle da ikke nyde noget af at "krudte" min hund af, inden jeg skulle arbejde med den. Det er det program, jeg træner, alt, alt for krævende til.


  • #26   27. jan 2011 Synes det er en vigtig del af hvalpetræning men det foregår altid som sidste punkt på dagsordenen og opdelt i mindre grupper med hunde der passer sammen i størrelse og sind

  • #27   27. jan 2011 Der hvor jeg går til hundetræning har de det også, der har hundene lige 5 min hvor de kan være sig selv. syntes ikke det er problemer at vende tilbage til træning bagefter..

  • #28   27. jan 2011 Jeg synes at leg hører mere til når der snakkes om hvalpe. Når hunden bliver kønsmoden er det slut med leg, der hvor jeg træner med Thomsen tror jeg de ville slås hvis de fik lov til det.

Kommentér på:
fri leg/frikvarter under træning

Annonce