{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
778 visninger | Oprettet:

Hvornår er tingene et problem ?? {{forumTopicSubject}}

I den sidste tid , har jeg ofte taget mig selv i at tænke...

jamen er det et problem ??

ville jeg syntes det var et problem ??

hvorfor er det et problem ??

når jeg læser de forskellige tråde ( ikke for at træde nogen over tæerne , overhoved )

eks.vis ;

- hvalpen er stadig ikke renlig og nu er den 6-7 mdr.
- hunden sætter grænser overfor andre hunde
- hvalpen ødelægger tingene i hjemmet når den er alene
- jeg kan ikke kalde min hund til mig
- hvalpen er reserveret overfor fremmede
- jeg må ikke tage kødbenet fra hunden

osv osv osv.

Nu har jeg selv været hundeejer i mange år og oplevet alle disse ting , men jeg har da aldrig tænkt ..

- det er et problem

jeg har nærmere tænkt ,

nå men det nok meget normalt når man er en hund og det bliver bedre med tiden , fuldstændigt som med børn -teenager

Jeg taler ikke om sygdom , kun hundens adfærd

Hvornår er det et problem og hvornår er det bare helt normal udvikling ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvornår er tingene et problem ??
  • #1   28. dec 2010 hmm jeg tænker mere, at det ofte er andre, som har problemer med min hund og hans væremåde.. jeg er mere eller mindre glad for ham, som han er. Ja der er ting, som kunne være anderledes, men man kan jo ikke købe den perfekte hund.. eller jo det har jeg jo, men ja han har da ting, som man skal arbejde med.

  • #2   28. dec 2010 Irene - Wow. Sådan der! smiley Det har du ret i.



  • #3   28. dec 2010 Jeg ved ikke om man kan kalde det et problem, men det er da noget man bliver nødt til at træne. Det bliver næppe bare bedre af sig selv.

    Fx. hvad angår om den er reserveret overfor fremmede og om man kan tage kødbenet fra den, så er det måske meget normal adfærd som Irene siger, men skal hunden bo sammen med mig er jeg nødt til at være sikker på at den ikke kan finde på at bide børn som er på besøg, fordi de gerne vil lege med den eller tage dens kødben.
    (Der er selvfølgelig grænser for hvad hunden skal finde sig i, men at kødbenet bliver taget er ikke nok.)


  • #4   28. dec 2010 Det jeg mener er bare , at simpelt " hundeadfærd " nemt bliver gjort til et problem og det kan i nogen tilfælde betyde enten omplacering eller hundens udkomme.

    Man tager et dyr og læg mærke til ordet dyr , og vil have det til at indrette sig totalt ind i vores livsvilkår , gør den ikke dette , er det et problem.

    Men dyret er jo bare et dyr og ved ikke bedre.



  • #5   28. dec 2010 mange sætter sig ikke ind i det at ha hund.
    Det tager et helt hundeliv at få tjek på det hele.
    Hvis man vil ha en renlig hund f.eks, som 10 ugers hvalp, så bliver det da nogle lange seje træk resten af hundens levetid.


  • #6   28. dec 2010 Det handler vel om hvilket liv hunden skal leve og hos hvilken ejer..

    Jeg synes det er et problem at min hund har lavet udfald mod børn når han følte sig presset, og det at han føler sig presset af passerende børn, men det er nok fordi vi bor i et område hvor der er rigtig mange børn og de kommer ofte løbende rundt om hushjørnet og så er de der bare lige pludseligt helt oppe i hoved på min hund. hvis jeg havde boet på landet ville det nok ikke være et problem.

    For mig handler det også lidt om at hvis jeg ikke kan gøre de ting jeg skal eller vil pga. min hund, f.eks. hvis jeg ikke kunne ha min hund med bus, tog og færge, for at besøge min familie så ville det være et problem, hvis jeg ikke havde brug for at kunne tage med det offentlige så var det jo intet problem.


  • #7   28. dec 2010 Jeg synes det er problematisk, når de stjæler ens bailey!

    Derudover giver jeg jer fuldstændig ret i, at mange finder helt almindelig hundeadfærd for problematisk. Men i bund og grund er det vel et problem, så snart ejeren synes det er det...


  • #8   28. dec 2010 maya R


    helt klart , det du skriver.

    men hvis hunden så ikke kan det eller dette , er det så hunden der er et problem og skal korrigeres

    eller er problemet ejerens krav

    jeg tænker bare , har hunden et problem eller har ejeren et problem


  • #9   28. dec 2010 Sidse N
    Ja, jeg er også meget enig i din første kommentar! Man har forskellige forventninger til sin hund, og det er helt fint når bare man selv kan styre det.
    - Det er min erfaring at det er lettere at opdrage hundene til at være sød end det er at opdrage min lillesøsters venner til at holde sig fra dem. smiley
    (De er skam også rigtig søde ved hundende, det er ikke det...)


  • #10   28. dec 2010 Trine L


    Stort problem med den Bailey LOL og det er helt klart ejerens problem , hunden drikker jo bare hvad der er sat frem hehe


  • #11   28. dec 2010 Maya R
    Selv om man bor på landet, er det nu også ret dejligt at vide at hunden ikke gør børn noget, det vil jeg godt skrive under på. De der børn er over alt! smiley


  • #12   28. dec 2010 Bertil: Det kommer an på mange ting, hvis man kan finde et sted hvor hunden kan trives som den er så er det vel ikke et problem, ellers kan meget jo trænes med ihærdighed.
    Jeg har været tæt på at opgive min hund, det har været rigtig hårdt, jeg kunne ikke gå en tur med ham uden han var ved at æde mennesker og hunde vi mødte, samtidig har jeg ingen bil og afhængig af det offentlige for at komme rundt, også til dyrlæge.
    Min hund reagerede voldsomt bare der var nogle der snakkede i nærheden af ham og jeg har virkelig haft ondt i maven når jeg havde ham med. Heldigvis er det blevet bedre, for jeg må indrømme at jeg ikke har lyst til at ha en hund hvis jeg skal gå rundt med ondt i maven så snart vi går ud af døren, men om det er hunden der har et problem, måske ikke hvis han boede på en gård ude på landet.


  • #13   28. dec 2010 Helena: Ja det er rigtigt, Så ved jeg ikke lige hvor det optimale sted ville være..

  • #14   28. dec 2010 uhh jeg kan nævne mange ting, som skal tages hensyn til, når det kommer til Elmo.. han kan kun være alene hos mig, hvor han er på badeværelset, da han har tendens til at smage på sine omgivelser. Han trækker i snoren (som jo helt klart er min skyld). Han stresser når vi er nye steder.. så der er han ofte i snor, da stress betyder jagte hale. Han kan være voldsom, så man skal holde øje med ham, når der er børn. Han har været alt for meget syg...og han gider slet ikke andre hanner.

    MEN MEN MEN... han elsker mennesker så meget, og det elsker jeg ved ham.. han er altid glad og hele kroppen kører bare en gider kigge på ham.. snakke med ham.. klø ham lidt.. han elsker narkomaner på Istedgade.. han elsker alkoholikeren på Hovedbanegården.. han elsker alle børnene på gaden... han er bare en lille klump kærlighed smiley


  • #15   28. dec 2010 Det er også bare fordi , at jeg har kunnet nikke genkendende til mange af de tråde der bliver skrevet , men jeg har bare aldrig set det som et problem , snarer at det er sådan vilkårene er at være hundeejer.

    Bertil ser jeg som den letteste hund jeg nogensinde har haft selvom han ,

    - tisser indenfor , hvis jeg ikke lige fanger hans signaler
    - har svært ved at være alene
    - er noget reserveret overfor fremmede især mænd
    - bider nogle ting i stykker herhjemme , når han er alene
    - knurre af Kim når han kommer ind i soverværelset
    -hopper rundt i møblerne OGSÅ bordene
    - er ekstremt kontaktsøgende overfor mig
    osv osv

    men ikke et af disse punkter betragter jeg som et problem , jeg tager det mere som..

    det skal nok gå , han er jo en bette fyr med lidt sår på sjælen


  • #16   28. dec 2010 Netop, ikke et problem, men en opgave der skal løses når man nu engang har valgt at få et lille nyt familemedlem:-)

  • #17   28. dec 2010 Da Simmer levede , elskede han at tage ting af bomuld og komme ind med dem til mig. Hvis jeg ikke tog det fra ham gumlede han det istykker , alt lige fra dyner , puder , badeværelsesmåtter til håndklæder.

    Jeg indrettede bare hjemmet efter det og syntes ikke det var noget at gøre et stort nummer ud af.

    prøv at se den lille film ( undskyld men dårlig kvallitet ) , så kan man da ikke stå for sådan en fyr vel og syntes det er et problem smiley

    http://www.hundegalleri.dk/html/vid_vis.asp?VideoID=27901


  • #18   28. dec 2010 Sidse N: Det er også der jeg er ved at komme til, det bliver jeg jo også nød til hvis han skal være en del af min hverdag de næste mange år.

    Det går også meget bedre med ham, han er blevet mere tolerent, men får også medicin for angst + noget urte medicin for stress + at jeg træner meget med ham, men jeg synes det er hårdt at jeg ikke bare kan gøre de ting jeg har lyst til, hunde ting, fordi han skal ha tingene på hans måde.
    Jeg var hjemme og besøge min mor i sommers i 14 dage, hun bor i den anden ende af landet så vi ses kun ca 4 gange årligt. Min hund var rigtig stresset, han faldt aldrig til ro, det var to lange uger + rejsen derover og hjem, jeg var helt smadret da vi kom hjem fordi jeg havde været så meget på.
    Ved godt at mange ville ha ment at det ikke var noget problem, han bed jo ikke nogle men jeg synes det er trist at han er så stresset at han ikke kan slappe af i 14 dage.


  • #19   28. dec 2010 Charlotte.. nemlig.. man elsker jo sin hund.. og så er det jo ligegyldigt, hvad andre tænker.. Elmo gør ting dagligt, hvor andre ryster på hovedet.. jeg smiler smiley

  • #20   28. dec 2010
    Da jeg fik min første hund havde jeg aldrig haft hund før og anede INGENTING og efter 14 dage var jeg træt af ham for han kunne jo ingenting men det kunne jeg jo heller ikke så vi tog til hundetræning og fik en masse hjælp.
    er der noget han ikke kan er det mit problem
    er der nogen ting han gør som andre finder upassende, er det mit problem
    men er det et luksus problem fordi andre mener det skal være sådan eller er du ligeglad jamen så er hunden jo også og i har det fint med det ...så er det ikke noget problem.

    Tror mange der skriver herind om ( problemer ) ikke er fordi det er et problem men fordi man bare gerne vil høre andres mening også..det kunne jo være man fik nogle gode fif...sådan ser jeg ihverttilfælde på de problemer der bliver skrevet om...


  • #21   28. dec 2010 For mig bliver en adfærd et problem, endten hvis den medfører at hunden ikke trives optimalt (eller er et tegn på at den ikek gør det), eller hvis den giver mig problemer i dagligdagen med hunden.

    F.eks. det her med ikke at kunne tage ting fra hunden -det ville være noget jeg ville træne. Det er ikke en unaturlig adfærd for hunden, men den kan blive et problem for mig. Og så må det trænes.

    Reiki humpede alt med 4 ben da jeg fik ham. Ikke unaturligt for en ung intakt hanhund hvor hormonerne raser. Men et problem når jeg gerne vil have ham med ud blandt andre hunde. Altså er det noget der skal trænes.

    Han strintede osse inde hvis der var andre hunde i det hjem vi var i. Ej heller unaturligt, men et problem idet jeg så ikke synes jeg kan være bekendt at tage ham med hjem til andre mennesker, og altså noget der skal trænes.

    Ingen af disse ting er noget der får mig til at gå helt i spåner eller synes min hund er vildt forstyrret.
    Men de er problemer i den forstand at adfærden i mine øjne er uønsket, og derfor noget jeg vil ændre.


  • #22   28. dec 2010 Det er et problem, når hunden er til fare for sig selv eller andre.

  • #24   29. dec 2010 det er hundens natur, hvis den pisser en af, bør man overveje om man skal præsentere hunden for fuglen.

Kommentér på:
Hvornår er tingene et problem ??

Annonce