{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.506 visninger | Oprettet:

Ved I hvordan jeres race skal se ud? {{forumTopicSubject}}

Nu spørger jeg generelt og ikke til "opdrættere" med stamtavle. For jeg forudsætter at I ved det.

Men til I andre har I nogensinde prøvet at kigge i racebeskrivelsen for racen og se om din hund "ligner" denne.

Jeg spørger faktisk seriøst fordi jeg har en formodning om at der ikke er mange der ved hvordan "min race" en dansk/svensk gårdhund skal se ud. Det kunne være sjovt at høre nogle om hvordan de tror den skal se ud. Høj, lav, tynd, tyk, fyldig eller slank. Kom med nogle bud. Ikke fordi jeg vil hænge folk ud på evt. manglende viden. Men fordi jeg gerne vil vide hvordan de ser den "perfekte" gårdhund.

Er der nogle der er friske på denne udfordring. Også gerne fra nogen der blok kender racen men ikke har en selv.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ved I hvordan jeres race skal se ud?
  • #1   19. okt 2010 Gitte: hehe. er spændt på at se hvad folk svarer. Der er jo egentligt ikke ret mange DSG'er i DKK i forhold til hvad folk tror smiley

  • #2   19. okt 2010 Tja, jo. Jeg har haft lånt en bog med racebeskrivelse af collien , så lidt ved jeg.

  • #3   19. okt 2010 Ja jeg kender min egen hunds racebeskrivelse.. og kender lidt til min egen hunds fejl og mangler efter et par udstillinger smiley

    Ang. DSG så synes jeg det er lidt svært.. jeg har set en del, som siger at de har en, men synes de alle ser forskellige ud.. nogle med meget lange ben og andre med korte ben.. tror ikke mange af dem jeg har mødt er med stamtavle. Dem jeg har mødt har været meget aktive.. og ofte meget gøende.. og ikke gode eksempler på racen.. synes ofte folk bliver overrasket over, hvad de har købt.. men det gælder nok mange racer.


  • #5   19. okt 2010 jeg ved da en del om mine egne hunde pga udstilling, og en bog om det.

    men DSG kender jeg helt sikkert ikke til de rigtige.
    jeg har gået på hundetrænings hold med nogle, faktisk på hvert hold men alle mine 3. og undskyld jeg siger det.men kan er bare en hund hverken jeg eller mine hunde kan lide.
    fyldt med energi, vild og voldsom ved de andre hunde, hører ikke efter ejeren, gør og larmer og syntes kun det er sjovt når de andre hunde skælder ud og siger fra. så bliver de først ved med at irritere.
    det er sikkert ikke hunde med stamtavle jeg har mødt, men vil sige at alle dem jeg har mødt og kender, det er sådan nogle lidt sociale tilfælde (altså ejerene) så det er nok en fordom lige som det er "brian" der har muskelhund, og blondiner det har chihuahua.


  • #6   19. okt 2010 Louise: Jeg har lige modsat opfattelse af dem jeg har mødt. De har været glade kærlige hunde som dog er aktive men alligevel ikke en hund der løber på væggene.

    Og forresten til TS. Min hund kashmir skulle være blanding af fox terrier og mini collie men den tror jeg ikke på længere. Tror labrador og uægte dansk svensk må gøre det. Så kun moren dengang og hun lignede det man kalder en dansk svensk. Som i mine øjne er en mellem hund der er hvid med brune og sorte pletter hvis de er uægte som de fleste jo er. Har tit tænkt over hvad der egentligt er i alle de uægte DSG'er


  • #7   19. okt 2010 Ja, jeg kender min race. Har brugt noget tid efterhånden på at ''kigge'' på racen, og har også et kompendium med uddybende billeder og forklaringer til racens racebeskrivelse liggende på computeren.
    Derudover synes jeg det er meget skæggere, at tage på udstilling og kigge, når man har en ide om hvordan racen skal se ud, og man selv kan stå og gætte på udfaldet.


  • #9   19. okt 2010 Trine.. jeg synes skam også at de søde og kærlige.. det jeg mener med dårlige eksempler er nok ejernes skyld.. dårlig opdraget.. og ja som Michelle skriver.... ekstrem larmende og meget aktive.. og så vidt forskellige ejere, som ikke ved, hvad de har sagt ja til.. kender to som solgte deres DSG fordi de ikke kunne styre dem, og de løb på væggene.... men selvfølgelig er det ikke racens skyld... men som ved næsten alle hundeproblemer er det ejerens.

  • #10   19. okt 2010 Jeg har læst standarden på egne racer - den franske bulldog er uden tvivl den af racerne jeg kender bedst, kan ofte se ud fra billeder om en fransk er med stamtavle eller ej ;O)

    Dgs'en kender jeg ikke særlig godt - tror aldrig jeg har mødt en med stamtavle, så har ingen anelse om hvordan den egentlig bør se ud og være... Som Louise synes jeg også, at dem man ser rundt omkring er meget forskellige... Nogle kortbenede, tætte og med tendens til fedme - andre tynde, lang-benede... Men fælles for dem er, at de har været super hyper-aktive og meget gøende... Ikke en race der umiddelbart har tiltalt mig - no offense... smiley
    Så kunne faktisk være meget sjovt en dag at møde dine :O))) Er der ikke noget med at du træner i hakkemosen med Maj-britt??


  • #11   19. okt 2010 Jeg kan ikke se forskel på en DSG og en foxterrier... Jo måske hvis de står ved siden af hinanden, men ikke sådan bare umiddelbart, sååå...
    Jeg er nok ikke den rigtige at spørge om lige den race...

    belgisk hyrdehund ved jeg hvordan skal se ud :o))


  • #12   19. okt 2010 Angående Dansk/Svensk, så synes jeg den er svær. Har set så mange forskellige (langt de fleste tavleløse) og de har aldrig været ens.


  • Tinna
    Tinna Online Tilmeldt:
    apr 2005

    Følgere: 124 Hunde: 5 Emner: 736 Svar: 16.789
    #13   19. okt 2010 Har læst standarden for rigtig mange racer - selskabshunde mest inkl min egen. Gårdhunden interessere mig ikke specielt, så har ikke læst dens standard.

  • #14   19. okt 2010 Jeg ved godt hvordan mine burde se ud.. Mine schæfere ser begge helt forkerte ud, fordi de er af brugslinier.. Men for mig er det brugsegenskaberne der tæller og ikke udseendet.. Det samme med mine gårdhunde, de er heller ikke perfekte af udseende, men hold da op hvor kan de holde rotter fra den ellers plagede gård..

  • #15   19. okt 2010 Jeg er, efter at have været cavalier-ejer og udstiller i 5 år, så småt begyndt at lære, hvordan min race skal se ud.

    Det er et spændende spørgsmål... for jeg tror mange tror de ved, hvordan deres race skal se ud, men virkeligheden er nok en anden. Én ting er, at læse en racestandart - en helt anden ting er, at forstå den.


  • #16   19. okt 2010 Forøvrigt skal en gårdhund for mig, ligne noget nær din Bianca, hvis det er udseendet jeg skal gå efter..

  • #19   19. okt 2010 Min egen race, Tibetansk Spaniel, kender jeg efterhånden rigtig godt. Burde jeg også efter snart 20 år.

    Jeg har et helt klart billede af hvordanen DSG skal se ud. Den skal nemlig ligne Kennel Agerhønens hunde, som jeg har gået til træning med. Meget forskellig fra en foxterrier.
    En lidt kraftig, lavstammet hund. Meget adræt og udholdende. Helt klart en hund, der skal aktiveres for ikke at løbe på væggene. Men bliver den bare det er det en super skøn hund.


  • Tinna
    Tinna Online Tilmeldt:
    apr 2005

    Følgere: 124 Hunde: 5 Emner: 736 Svar: 16.789
    #20   19. okt 2010 For Chinese Crested, er de hunde som følger racestandarden og dem der vinder på udstillinger ikke de samme. Så meget har jeg lært. For iflg standarden må de slet ikke have så meget pels, som dem der vinder i dag. Og mange hunde er for store (min egen inkl) og vinder stadig.

  • #21   19. okt 2010 Jeg synes da jeg ved hvordan mine racer skal se ud. Jeg ved hvad standarten siger, og jeg ved hvad jeg synes man skal stræbe henimod... Og har via udstilling elelr andre racekyndige personer fået kritik på mine hunde, så jeg ved andre er enige med mig i deres "fejl og mangler"...


    I min verden er DSG en middel stor hund - mit bud er fra 10-15 kg. vel ca. 40 cm rektangulær uden at være lang, atletisk bygget. Slank uden at være svag, og med god fylde. Markant stop, mener det hedder knap øre? eller er det kip øre, når ca. halvdelen af øret hænger? snude som tilsvare ca. halvdelen af skallens længde. Forholdsvis bred skalle.. Mørke mandelformede øjne...
    Lidt sjovt at prøve at beskrive en race - giv gerne rettelser smiley
    Måske jeg ser den lidt mere fyldig end den skal være??


  • #22   19. okt 2010 Ginne *
    Den størrelse tror jeg mange "dsg" har, jeg har set nogen der næsten var på størrelse med min schæfertæve..;o) Men der har nok ligget noget andet bag i racen, selvom ejer nægtede..


  • #23   19. okt 2010 Jeg var overrasket over så kompakt en DSG skal være. Har en bekendt der har en der får fine placeringer på udstilling, og hun skal fede den op inden udstilling.

  • #24   19. okt 2010 Tror der er mange der ikke ved hvordan den race de tror de har skal se ud.
    Dette baseret på de mange mennesker man møder hvor man spørger dem hvilken race de har også de så svarer en given race og man bare tænker "ok så er du godt nok blevet snydt" ...
    Et godt eksempel er lab, som ufatteligt mange mennesker kalder deres sorte blandingshund...


  • #25   19. okt 2010 Jamen I er da meget observante på at det nok er sjældent at I har set en med stamtavle. Det er nok også derfor nogen har problemer med racens temperament. Men er det blandingshunde, så vær forvisset om at der kan være hvad som helst blandet i, og derfor kan man få opfattelsen af at gårdhunde kravler på væggene.

    Der fødes knap 200 stambogsførte gårdhunde pr. år og nogle bliver solgt til udlandet, så det er ganske forståeligt, at I måske aldrig har mødt en med stamtavle.

    Men i grove træk skal den eksteriørmæssigt være lille og kompakt. Højbenede og tynde modeller er ikke "rigtige" i forhold til standarden. Mentalt er det en meget selvstændig race der bedst selv ved hvordan den vil gøre tingene. Den tænker meget og gør meget på egen hånd. Det kræver sin "mand" at få det perfekte samarbejde, f.eks. ved agility, lydighed, fordi den vil selv. Men har man et fantastisk samarbejde, så er der ingen grænser for hvad man kan opnå med sin hund. De er aktive, men elsker også tilværelsen som sofa og puttehund.

    Men det jeg ser, og som desværre bekymrer mig er at der bliver avlet så mange uden stamtavle og som blandingshunde. Det kan godt være med til at give et helt forkert billede af gårdhunden. For den er en dejlig familiehund, og det tror mange ikke fordi de kender dem som meget gøende, vægkravlende hunde. Et billede som jeg slet ikke har af mine.

    Med stamtavle kan det også være svært at lave et perfekt kuld. Men man må i det mindste spørge sig selv om ens hund kan bidrage noget til racen. Jeg har bl.a. Cassie og hun er ikke racetypisk nok, så derfor kommer hun nok ikke i avl. Men vi opdrættere gør i hvert fald vores bedste for at lave den perfekte gårdhund.

    Ville de der avler på gårdhunde uden stamtavle bare vide lidt om hvad de gør. Jeg ser tit beskrivelser med at min er "den tynde højbenede" type. Men sådan skal en gårdhund ikke se ud. Derfor er mit højeste, og urealistiske, ønske at folk kigger lidt på deres hund og tænke nej, den behøver ikke komme i avl. Er det for meget at ønske? Der er så mange "uægte" gårdhunde som desværre er med til at give et forvrænget billede af en gårdhund.

    Tak for jeres svar. Jeg kan kun sige at jeg kender heller ikke ret mange racebeskrivelser på andre racer. Men får jeg interesse for en anden race, så vil det være det første jeg fordyber mig i. Man får alligevel mange svar ved at læse en racebeskrivelse.

    Tak for jeres søde ord om Bianca. Men selvom hun er perfekt, så har hun også nogle fejl som jeg kender. Men de er ikke så graverende at det trækker ned i hendes eksteriørbedømmelser.


  • #26   19. okt 2010 Gitte: Har mødt mange DSG'er men er overbevidst om at ingen af dem har været ægte så jeg har desværre aldrig set en

  • #27   19. okt 2010 Gitte - forstår dig så godt. Det føles skrækkeligt når der er folk der bare avler derudaf uden at kigge kritisk på deres hunde og spørge hvad de har at tilbyde. Og det går ud over racen i sin helhed fordi det ændrer bileldet af den...

  • #28   19. okt 2010 Ja, det er alt andet nemmere at se hvis f.eks. en Golden Retriever eller Grand Danois for lige at nævne nogle tilfældige, om de er ægte eller ej. Det er så forskellen på gårdhunde, jack russel terrier, som ingen helt ved hvordan skal se ud. Man kan ikke skelne imellem hvad der er ægte eller ej, ganske fordi racen er så ukendt.

  • #29   19. okt 2010 Anne, det er jo lige sådan med dommere. De har hver især deres egen mening om hvad de synes er perfekt. Det er så en rar ting at have en tæve som rigtig mange dommere godt kan lidt. Et godt bevis for at den falder i manges smag.

  • #30   19. okt 2010 Jeg har kigget på min egen races beskrivelse i dkks standart. Oscar passer ikke så super godt med det. Men jeg ved at der ved springeren kan snakkes om to typer: Udstilingstypen og brugstypen.
    Hvis Oscar skal ind i en af dem bliver det jo klart brugstypen.
    Jeg har egentlig kun sammenlignet ham med standarten for sjov. Det betyder ikke så meget for mig, jeg udstiller ikke. Desuden har jeg en glad hund som sindsmæssigt passer fint på sin races beskrivelse.

    Jeg ved ikke særlig meget om DSG'en. Men umiddelbart ville jeg sige at den skal være 30-35 cm høj, og veje omkring 5-8 kg? Så er den hvid med brun/sorte pletter. Den er glad og livlig og kræver en del aktivering.


  • #31   19. okt 2010 undskyld: standarD smiley

  • #32   20. okt 2010 hæhæ, min felix er uden tavle og det kan man se med det samme synes jeg.

    han er lige 3 cm for høj, han mangler fylde og det tror jeg ikke han for. så er hans ører heller ikke sat særlig godt og er hverkan det ene eller det andet.
    Desuden krøller han på halen og vil sige halen er sat for lavt på ham.
    Men han har (synes jeg selv) en god nakke og snude.
    desværre mangler han så lige 4 tænder smiley og har ulvekløer på bagbene smiley

    men sindet er der, han viser helt klart han godt vil ruske og stikker snuden i hvad som helst smiley
    og sover gerne under dynen smiley


  • #33   20. okt 2010 Det kan godt være Oscar ikke er særlig racetypisk, men han er stadig en springer. Hvis jeg ser andre springere, eller googler racen og finder nogle billeder, så kan jeg ikke andet end undre mig over hvor meget deres udtryk kan lige nogle af de udtryk oscar får i forskellige situationer.

    Andre der har oplevet sådan noget? Jeg går jo i privaten og tænker at min springer er noget helt særligt og alle hans mærkelige og søde udtryk afspejler ham ikke hans race. Men det er jo bare ikke helt rigtigt smiley


  • #34   20. okt 2010 Lulu, som jo er tavleløs, har dælme også mange fejl. Hun er for høj bagtil, mangler fylde i hovedet forfra, mangler substans (men hun er heller ikke så gammel endnu). Øjnene er for runde....

    Men af sind er der ingen tvivl ;O)


  • #35   13. nov 2010 Line: ulvekløerne ka de ik blive disket på mener jeg...

    Dem har Jackie også, de ses bare ik så tit.
    Der er himmelvis forskel af Jackie da hun var 1 år og så nu idag, hun næsten er 3 år. Hun har ændret sig rigtigt meget. Og det er til det positive.

    Blev spurgt den anden dag til træning, er der ik forskellige typer af gårdhunde. Øh nej det er der ikke, ja folk skriver det men det har intet på sig som Gitte skriver. Det med det hidsige temperment og meget gøende, det kender jeg heller ikke til. Det har mine ik gjort så meget i, selvom de begge er/var uden tavle.


  • #36   13. nov 2010 Ulvekløer er ikke diskvalificerende. De giver bare poterne et andet udseende. Det er ikke til at vide hvem der får og ikke får ulvekløer. I Beckie kuld med 3 tæver har en af dem ulvekløer.

  • #37   13. nov 2010 Gitte: ja ok, det vidste jeg ikke at der var i hendes kuld... Ja det er rigtigt poterne ser anderledes ud...

Kommentér på:
Ved I hvordan jeres race skal se ud?

Annonce