{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.333 visninger | Oprettet:

Hvorfor valgte i jers hund? :o) {{forumTopicSubject}}

Hej alle søde mennesker på HG^^

Jeg står og ska flytte i hus med have midt ude på lars tynd skids mark (undskyld ordvalget) her i efteråret og leger med tanken om at skal have en nr. 2 hund. men bliver nok højst sandlyndligt ikk til noget iår, men så vil jeg heller kigge de forskellige racer igennem for at se hva der passer ind i billedet, jeg har i forvejen en dejlig rottweiler hvalp som jeg gerne vil have renlig og lydhør inden nr. 2 kommer ind i billedet hvis dette skulle blive til :o)

men så tænkte jeg, jeg har ikke set en tråd herinde som beskriver hvorfor i liige netop valgte den hund som i har:o)

så kunne godt tænke mig at stille jer dette spørgsmål:

hvorfor har i netop de(n) hund(e) som i har og hvad gør racen speciel (eller jeres blanding) :o)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvorfor valgte i jers hund? :o)
  • #1   12. aug 2010 Jeg vidste det var den race jeg ville have og var endda skrevet på venteliste ved en dansk kennel. Fik muligheden for at passe den unge cæsar og det var kærlighed ved første gåtur. Vi passede bare sammen mentalt og har aldrig fortrudt mit valg selvom han er uden tavle. Dog ville jeg aldrig vælge uden tavle igen når jeg skal ud og købe ny hund.

  • #2   12. aug 2010 Jeg havde allerede besøgt Reiki's opdrætter inden jeg fik ham tilbudt, og ville gerne have en hvalp derfra.
    Så mødte jeg dem på en udstilling, og de fortalte at de havde fået Reiki tilbage fra køber, fordi de ikke kunne have ham mere. Så det endte jo med at jeg var nødt til at tage ud at se ham, og han endte herhjemme.
    Islænderen opfylder mine behov hvad angår aktivitet, lyst til træning mm. og at det blev lige netop Reiki, skyldes jo så at han er fra den opdrætter, og at han var helt rigtig da jeg tog ud at se ham.

    Gaia fik jeg tilbudt af en herindefra, fordi hun ikke rigtigt passede ind hvor hun var.
    Hun var ikke til salg som sådan, men hvis det rette hjem dukkede op, ja så vile hun blive omplaceret.
    Egentlig havde jeg bestemt at næste hund skulle være en hvalp, og jeg vævede stadig lidt mellem islænder eler aussie da jeg fik hende tilbudt. Og faktisk havde jeg regnet med at der skulle gå lidt tid endnu, inden jeg fik hund nr to.
    Men men, så fik jeg jo Gaia tilbudt, og måtte da i hvert fald ud at se hende. Så hjemmefra blev der lavet en lille liste over hvad der i hvertfald skulle være opfyldt førend jeg ville sige ja til hende.
    Jeg mødte hende, og hende og Reiki fik hilst på hinanden, og hun var ganske enkelt for fantastisk til ikke at takke ja.
    Jeg ønskede en hund til lydighed, og så var det vigtigt for mig at hund nr 2 osse harmonerede med Reiki.
    Gaia opfyldte de krav jeg havde til hund nr 2, og hun endte jo så med at flytte ind.

    Men NÆSTE gang (om forhåbentligt mange mange år) der bliver det altså en hvalp.... tror jeg *G*


  • #3   12. aug 2010 Vidste på forhånd at jeg ville have scæferhunde. Racen ( sportslinjen) passer til mit temprament og jeg kan li at være aktiv.
    Har haft schæferhunde det meste af mit liv.
    i denne omgang, kom Anubis først. Isis kom til da Anubis var 18 mdr. hvilket passede rigtig fint.
    Lille Igor ( gravhund ) kom til for snart 6 uger siden. Havde aldrig troet at jeg skulle have gravbasse i huset, men kom til at kende Igors mor som jeg faldt for. Skøn personlighed- og så er det jo en brugshund i miniformat. Skal kun have hunde man virkeligt kan arbejde med.


  • #4   12. aug 2010 Jeg valgte Lilly ud fra udseende. Hun mindede mig om Cavalieren i ansigtet - de store øjne og den korte snude - og jeg havde Cavalier i forvejen. Samt hun var mega nuttet og lignede et pindsvin i pelsen.
    Men jeg fik langt fra en Cavalier - jeg fik en stædig terrierblanding, som jeg ikke anede en fløjtende om. Men hva - lærte at elske hende alligevel smiley

    Silas valgte jeg fordi jeg har været forelsket i Chinese Crested siden før, jeg selv fik hund. Synes simpelthen de er så smukke - igen en hund valgt ud fra udseende. Men kendte godt sindet, da min søster også har en.
    Havde dog ikke forventet en så sart hund af sind, men det har jeg lært at leve med.

    Mine hunde er modsætninger. Lilly er stærk og Silas er sart.
    Jeg vælger mest mine hunde på udseende, for sindet kan jeg lære at håndtere, det har jeg prøvet 2 gange nu. Dog har jeg også grænser for hvad jeg kan lære at håntere af sind. Brugshunde ville nok aldrig være mig.


  • #5   12. aug 2010 Fordi bull terrieren matcher mit temperament 100%

    Jeg ville have en unik hund, som var selvstændig, havde stor personlighed, en robust krop med minimal pelspleje. Ydermere ville jeg have en hund som kunne knytte sig til alle mennesker i hjemmet, og ikke kun en, en hund der kan sige vov om aftenen, uden at være decideret vogtende overfor mennesker, en hund med krudt i røven ude, men en sofakartoffel inde..

    Jeg havde mange kriterier, men bull terrieren lever helt klart op til dem.

    Jeg elsker dens udseende, dens robuste krop, dens ''humor'', dens evne til at elske alle mennesker, dens stædighed.. Ja alt! :O)


  • #6   12. aug 2010 Og self som Tinna, sågør det jo ikke noget at man synes sin hund er den smukkeste i hele verden ;D

  • #9   12. aug 2010 Tja - Fraya som er min første (egen) hund var lidt et tilfælde. Ikke at hund ikke var overvejet, for det var den.
    Men jeg så en annonce med hende 7mdr gammel og billederne af hende, ja de gjorde at jeg måtte se hende i virkeligheden.
    Jeg ville egentlig have en labrador - men faldt for hende med det samme!
    Og vi er bare som pot og pande! Jeg kunne ikke have ønsket mig en skønnere hund og hun har lært mig så meget.
    Men jeg vil dog ikke købe en hund uden tavle igen.
    Fraya er jo en blanding mellem lab og berner sennen. Hun minder allermest om labben som var den hund jeg først ville ha. Og hun er jo fantastisk - men hun kunne lige så godt været faldet til bernerens side og så er det ikke sikkert hun havde levet op til de ting jeg ønskede vi skulle lave sammen - hvem ved?


    Fibie er LANGT fra et tilfælde. Jeg har altid været vild med rottweileren.
    Og har altid sagt at en dag, når jeg føler mig klar til det, så er det sådan en jeg skal ha. Så skal jeg træne IPO.
    Og for godt 2 år siden startede vi med at kigge, læse og lede. Fraya skulle også være gammel nok til at kunne overkomme en legekammerat uden at det blev noget rod med træning osv.
    Egentlig var hvalpen reserveret et andet sted fra end det vi endte med - men desværre blev kuldet ikke til noget.
    Vi ledte videre og fandt så Fibie's kuld.
    Jeg besøgte hende første gang da hun var 4½ uge gammel. Der vidste jeg ikke det var hende jeg skulle ha.
    Det valg blev truffet af opdrætteren da hun var ca.6 uger.
    Og det valg er jeg hammer glad for.
    Hun er den nemmeste, mest glade og nysgerrige og lækre lille hund.
    Hende forventer jeg mig rigtig meget af.



  • #12   12. aug 2010 Jeg valgte Faith fordi jeg godt ville have en blanding, så fandt min moster hende, og så da jeg så hende sagde jeg ja, vidste bare at hun var en god hund. hun har sind efter westi/maltesser og Cavalie, så en kærlig krudt ugle, der vist aldrig bliver voksen smiley hun elsker fest og farver, er utrolig god til børn, og som bare er min bedste ven.

    Den 21/9 får jeg en ny hvalp hjem, dette er også en blanding dog ved jeg ikke hvilken hvalp jeg skal have endnu, men jeg ved hun skal hedder Joy og er en blanding af Collie, cavalie, og meget lidt skotte, jeg har altid godt ville have en collie, men så ville jeg gerne der også var Cavalie i, så vidste bare at sådan en hvalp måtte jeg bare have, så nu jeg bare spændt på hvordan det kommer til at gå, tænker det bliver godt : )


  • #13   12. aug 2010 Jeg ville gerne have en hund der mindene mest om Buska, som jeg var utroligt glad for. Da hun lignede min nuværende race meget blev det den race jeg har.

  • #14   12. aug 2010 Jeg fik min første Belgier (Tervueren) på det grundlag at racen var intelligent, førerfikseret, lydig (dog ikke ubetinget en pleaser hund) og at den som hyrdehund sandsynligvis ville kunne gå i spænd med mine katte, samt at jeg synes det var en smukt hund, selvom det nu ikke var mig der ville have hund, men min eks og tak skæbne jeg fik kam til mit hår, da det viste sig at det var mig, der kom til at stå for hunden.

    Man siger jo at ved Belgierne så er det enten "en gang Belgier, altid Belgier" eller "en gang Belgier, aldrig mere Belgier" - de er meget intense, kører højt og kræver en del mht. træning og socialisering, plus at de har en tendens til at være dominante overfor andre hunde og være territorie- og/eller personbeskyttende.

    Jeg hører så åbenbart til den første gruppe - i det mindste indtil jeg ikke mere kan følge med racen rent fysisk og helbredsmæssigt. smiley


  • #15   12. aug 2010 Her er en tråd lidt i samme stil, dog ikke hvorfor man har valgt hunden, men mere hav man vælger at bruge sin hund til smiley
    http://www.hundegalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?msg_ID=314434

    Men jeg valgte Diff fordi jeg vidste jeg ville have en hund og havde undersøgt hva type og størrelse men en præcis race kunne jeg ikke bestemme mig for. Men jeg tog ud også en masse hvalpe inden for den type hund jeg ville have, og jeg besluttede mig for hende pga af hendes sociale opførsel over for mig og hendes kuldsøskende.. Og at hun var meget bevidst om renlighed.. og så var hun tæve og den eneste brune hvalp i kuldet smiley

    Men at hun så udviklede sig til en noget anden hund da hun vokset op.. Det var bare bonus ;D hehe


  • #16   12. aug 2010 jeg valgte corgien , da jeg mødte sådan en på en gåtur med min forhenværnede schæfer, de minder lidt om schæferen , men kræver ikke lige så meget brugshundearbejde, og jeg er jo blevet ældre ''smil''
    men ellers kig forbi min hjemmeside.
    men bortset fra det er det en god ide at vente med nr 2 hund så der er et par års forskelle.


  • #17   12. aug 2010 Ja, jeg faldt bare for en af de der annoncer på dba: " Hvis han ikke er solgt inden xx.xx.xx bliver han aflivet" Ledte egentlig efter en hel anden hunderace og kendte absolut intet til denne jeg har nu!!! Ja, sådan kan det gå, men jeg forelskede mig i ham ved første øjekast og jeg har bestemt ikke fortrudt..... Han er bare verdens bedste hund :o)) Men f**** det. Jeg har reddet en hund :o))))

  • #18   12. aug 2010 Jeg valgte pekingeseren på grund af deres dejlige temperament, og vi kender en kennel, som har nogle virkelig skønne eksemplarer, så vi måtte bare have en derfra. Og han har et rigitg dejligt sind, han er glad for alle mennesker samt de fleste hunde.

  • #19   12. aug 2010 Jeg ville gerne have en hund, jeg kunne træne en masse med og kæresten var bange for hunde......
    Vi indgik et kompromis. Han måtte bestemme størrelsen og udseendet og behøvede ellers ikke at have noget med hunden at gøre. Han valgte spidshunde af mellemstørrelse og så tog vi på en DKK hundeudstilling for at se på de forskellige racer i den kategori.
    Da vi mødte en Norsk Buhund stillede jeg en masse spørgsmål om samarbejdslyst og arbejdsglæde, mens kæresten satte sig på hug og kiggede på hunden. Den gik stille og roligt hen og satte sig helt op ad ham, så han kunne klø den, og så var han solgt smiley

    Vores første buhund blev lydighedschampion og overbeviste hele svigerfamilien om, at der ikke var nogen grund til at være bange for hunde, så vi fik præcis, hvad vi ønskede, begge to.


  • #20   12. aug 2010 Jeg kan lide brugshundesporten IPO og har haft schæferhund altid, men været uheldig med sundheden på dem, så denne gang valgte jeg malinois.

    Jeg er startet ud med en tæve-malle, men går da så småt og tænker at anskaffe mig en han-malle, den dag mine 2 schæfere ikke er her mere.



  • #21   12. aug 2010 Jeg var 14 da jeg fik overtalt mine forældre til at få en hund. Jeg har altid ville have min egen hund. Nå men ville så faktisk gerne have en bullterrier men den var mine forældre heldigvis ikke med på. (Var ikke klar til sådan en hund på det tidspunkt) Mine forældre ville have jeg skulle have en lille hund så det kiggede jeg efter og en dag så jeg en annonce på DBA med fox terrier blandinger som vi så tog ud og kiggede på og Bang der var lille kashmir. Han valgte mig ved kun at komme hen til mig og blive hos mig så er man jo solgt. Så vi købte ham på stedet og kørte hjem. Kan godt se den dag i dag at det ikke var ret velovervejet vi så ikke engang faren som skulle være shetland sheepdog hvilket jeg ikke tror på. Men Anyways Elsker min lille guldklump og han har aldrig fejlet det store og skulle jeg gøre det om ville jeg vælge ham igen.

  • #22   12. aug 2010 jeg valgte nila fordi hun er sød og smuk syns jeg og fordi jeg viste jeg kunne give hende det hun manglede smiley

  • #24   12. aug 2010 Min kusine havde for rigtig mange år siden den sødeste Amr.cocker og jeg har lige siden ønsket mig en.Så da jeg og manden fik vores egen lejlighed så måtte jeg have mig en,og han var bare mit hjertebarn og er stadig så dybt inde i mit hjerte (hold da op nu tuder jeg sku..haha ).Da jeg måtte sige farvel til ham kunne jeg slet ikke se på andre Amr.Cockere så jeg valgte efter lidt tid at tage ud og se på en Engelsk Springer og der sad lille Harley med sine store øjne og hænge ører så sådane en blev det så.Nu har jeg så her i min ferie fået en Amr. igen,for det vidste jeg at jeg nok skulle få igen så da jeg så denne her bandit på 6 måneder slog jeg til.Jeg vil altid have en Amr. i mit liv men jeg har flere racer som jeg godt kunne tænke mig at eje.. smiley

Kommentér på:
Hvorfor valgte i jers hund? :o)

Annonce