{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.108 visninger | Oprettet:

Dobbelt moralsk eller ej..(Muskelhund) {{forumTopicSubject}}

Jeg er jo en af dem der ejer en muskelhund og ønsker ikke at de skal forbydes, men nu har jeg set/oplevet en del ting, som gør at jeg tænker at de er nogle "farlige" racer vi har med at gøre, ikke forstået negativt, men jeg syntes der er for mange ejere af disse racer der ikke lever op til deres ansvar ved at have disse hunde og derfor sker der disse ting, så tænker jeg på hvad vi kan gøre for at undgå alle de grimme ting der sker og er kommet der til at et forbud bestemt ikke sagen, for der vil komme flere aggressive hunde til, da ejere af disse hunde ikke kan få dem til dyrlæge og de vil lide og blive farlige pga smerter osv, men vi er altså nød til at gøre et eller andet for at der ikke sker flere ulykker, så jeg håber at der er flere og flere ejere af disse racer der vil tænke sig en ekstra gang om når de slipper deres hund eller lader den uden opsyn, jo flere der tænker sig om, jo flere hændelser undgår vi, tror jeg.
Samt at folk vil sætte sig 100 % ind i den race de køber sig og ikke bare køber den fordi den ser sød ud eller fordi det er sejt at have lige den racer og dette gælder alle hunderacer.

Jeg syntes selv jeg gør mit, ingen ture uden snor, haven er hegnet ind med 180cm højt hegn, men lås på lågen, ringeklokke uden for lågen og bestemt ingen adgang for folk, før vi har godkendt dem eller hvad man kan sige, mine hunde får ikke lov til bare at hilse på fremmede hunde, de leger med dem de kender og hvis der kommer en ny, så tager man det stille og roligt, man kan aldrig stole på sin hund 100 %.


Ved egentlig ikke hvad jeg ville med det her, bare lidt tanker for en bekymret muskelhundeejer :))

Hav en fantastisk weekend allesammen ☺


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dobbelt moralsk eller ej..(Muskelhund)
  • #1   30. okt 2009 Kanont skrevet----
    Det kunne næsten ha' været taget ud af min mund *s*

    Go' weekend


  • #2   30. okt 2009 Kan godt lide en hundeejer som tager ansvar. Jeg er heller ikke imod muskelhunde, men de er anderledes end andre og det er jo ikke kun den eneste race der er. Jeg har Jack Russel og jeg vil da ikke anbefale at man valgte den som første hund hvis ikke man havde læst og sat sig ind i at det altså er en jagthund. Jeg tror godt du forstår hvad jeg mener. Der er mange der vælger muskel hund som prestige ligesom nogen udelukkende vælger chihuahua som pyntegenstand. Da filmen 101 dalmatiner kom ud, blev der solgt utrolig mange hvalpe af den race. Ligesom med Lassie, men man er altså nødt til at sætte sig ind i hvilken hund man køber og handle derefter som jeg kan se du gør og jeg tager hatten af for at du er så ansvarlig og også for at du har skrevet dette indlæg smiley

  • #3   30. okt 2009 Jørgen.. Det er jo ikke kun amstaffen der er problemer med, det er jo også ambull, som man høre overfalder og andre racer, så man kan jo ikke sige det kun er pga den at vi er hvor vi er nu:)

  • #4   30. okt 2009 Godt skrevet, og ja jeg er enig med dig. Hvis folk ville sætte sig ind i den race de anskaffer, og tog ansvar for deres valg, ville vi ikke se mange af de frygtelige ting vi ser nu.

  • #6   30. okt 2009 Man kommer aldrig problemerne til livs med "kamp/muskelhunde" samt blandinger der af uden lovgivning. Det hjælper ikke at forklare Brian og Hassan, at disse hunde kan være farlige, hvis ikke man respekterer deres genetiske ophav. Det er jo netop derfor de har købt dem. Det hjælper heller ikke at forklare en 18 årig bedrevidende blondine tøs, at kærlighed og socialisering ikke fjerner hundens instinkter.
    Hvis vi skal disse mange overfald til livs, så skal man sørge for, at det er besværligt og dyrt at eje disse racer, for så vil kun de sande ejere være tilbage. Dem som brænder for racen, men også er sit ansvar bevidst.
    Der er masser af muligheder man kunne se på feks:
    -Ren straffeattest (ikke dømt for vold, narko, mord, voldtægt osv)
    -Betale 10.000 kr i depositum, ved køb af visse racer til dansk hunderegister, som man mister hvis hunden overfalder nogen, ellers får man dem retur ved hundens død.
    -Krav om et godkendt kursus til netop den race man ønsker (kunne laves af dkk evt.)
    -Krav om snor eller mundkurv hvis hunden skal være fri. Overtrædelse skal koste 10.000 kr i bøde.
    -Krav til indhegning af ens grund.
    - Min. alder før man kan eje/købe disse hunde.

    Der er masser af muligheder, som kan gøre det mere besværligt og dyrt, at være ejer af disse hunde, men dem der er tilbage, vil også være dem som brænder for racen.

    Det vigtigste er dog kontrol med avlen og importen af disse hunde.
    Der kunne nedsættes et udvalg uafhængrig af DKK og andre med personlige interesser, som skal godkende enhver parring med disse hunde, samt enhver import. Overtrædelse skal koste op mod 100.000 kr i bøde. Der skal krav om mentaltest mm, inden en hund kan komme i betragtning til en parring. Blandinger imellem racerne skal ikke tillades.
    Hvis man vil starte en kennel med disse hunde, skal man også godkendes først, samt leve op til visse krav.
    Man kunne evt gøre kennel ejere delvis ansvarlige for deres afkom, så de tænker mere over, hvem de sælger til.

    Jeg mener ikke at man skal forbyde nogen racer, men begrænse hvem der må eje dem. Disse hunde bør være niche racer, og ikke hunde der findes i overflod på et hvert gade hjørne. Vi har over 20.000 af disse hunde, og det er for mange.
    omkring 5000 vil nok være et mere passende antal i forhold til Danmarks størrelse, samt hvor mange der magter at holde disse hunde forsvarligt.

    Muskel/kamphunde er/var et mode fænomen, som nok er ved at være på toppen nu. Jeg syntes man ser små tendenser rundt omkring, på at det er ved at vende. Det er teks. ikke så sejt mange steder mere, at have en skam kuperet amstaff, nærmere lidt taber agtig.
    Flere og flere afliver deres hunde, når de indser, at de ikke magter opgaven osv. Jeg frygter dog hvilke hunde/racer det går ud over næste gang. Schæfer, dobermann og rottweilere har været turen igennem, muskel/kamphunde topper nu, men hvad bliver det næste..? Store vogter racer kunne være et bud, men det kunne også være, at mange ville begynde at gå tilbage til dobermann og rottweilere. Har set rigtig mange unge første gangs hunde ejere med sisse racer på det sidste. Uanset hvad, så bør man komme på forkant med det hele, og overveje hvordan en evt ny hundelov skal se ud. Muskel/kamp hunde er et stort problem nu, men de er langt fra de enste hunde, som er farlige for mennekser og dyr. Og for at man ikke skal stå med et ligende problem i fremtiden, bør man se bredt over alle hunderacerne og blandingerne, og vurdere objektiv, hvilke racer der potentiel kan være farlige, og evt indele alle racer i katagorier, som kan have forskellige krav til ejerne.

    Jeg håber uanset hvad på en snarlig indgribning fra polittikerne, dog skal det være på baggrund af dokumenteret materiale, og ikke pga panik, eller medie skabt hysteri.


Kommentér på:
Dobbelt moralsk eller ej..(Muskelhund)

Annonce