{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.675 visninger | Oprettet:

Hvad ville i gøre? Aflive eller? {{forumTopicSubject}}

Beklager den knap så gode overskrift, viste ikke lige hvad jeg skulle kalde det smiley

Sad og diskuteret med en kammerat omkring, hvad folk endelige ville gøre, hvis nu at deres lad os sige lab, blev skambidt fx. ødelagt et øre a en mindre løs hund fx. en DS gårdhund. Ville man så kræve den lille hund aflivet, og vil politiet overhoved tage der seriøst?
Nu er Salina aldrig blevet overfaldet a en lille hund, men jeg er da flere gange blevet jagtet a en Begel når jeg cykler ud til min hest, og den vil meget gerne bide mig i benet, men hvis den nu sku få fat og bide hul, kan man så kræve hunde aflivet, eller at den altid skal ha snor og evt, mundkurv på?
Skal lige siges, at jeg har talt med store ord til ejeren, om at han/hun fanme skal få en snor på den hund, men det er lidt ligesom at snakke til en dør...
Ved selvfølgelig godt at små hunde, ikk kan gøre samme skade, som en større hund, men de har nu skabe tænder, og kan gi et bid som gør ret nas smiley
Men på den anden side er det ikke dobbelt moralsk hvis små hund "gerne" må overfalde mennesker/hunde uden der sker det vilde, men større hunde ikk må? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad ville i gøre? Aflive eller?
  • #1   31. jan 2012 Min generelle holdning er : ligemeget hvem hunden bider, så skal den aflives.. altså selvfølgelig bider den i leg, så er det noget andet.. Men hvis den bider fordi den vil gøre skade, så skal den aflives.. Om den bider hund eller menneske, lille hund eller stor hund.. i dont care..

  • #3   31. jan 2012 Hvis hunden er til fare for sine omgivelser, skal den aflives uanset størrelse. Men et lille bid fra fx en Chihuahua, kan i mine øjne ikke være til fare for nogen. Det gør ondt, ja - men længere er den ikke.

  • #4   31. jan 2012 Jeg ville kræve den aflivet med det samme + meldt hunden og ejeren til politiet.. Det er slet ikke i orden at en hund, uanset størrelse, bidder..

    Havde den DSG der farrede lige i hovedet på min Kato forrige lørdag, bidt hul i Kato så han skulle til dyrlæge osv.. Så havde jeg krævet DSG'en aflivet + krævet at ejer skulle betale dyrlægeregningen for hvad min hund nu skulle behandles for..


  • #5   31. jan 2012 Tinna - hvad hvis den chi bider en anden chi? Så kan det jo have fatale følger.. eller hvis den bider et barn i ansigtet.. Det syntes du er helt okay eller?

  • #6   31. jan 2012 Om jeg synes det er ok? Nej self ikke. Men synes ikke alle bid automatisk skal føre til aflivning. Det er seriøst at overdrive. Man kunne jo overveje at holde sin hund fra børn og andre hunde, hvis den har problemer med dem.

    Tror ikke på at en Chi kan slå en anden Chi ihjel. Og barnet kommer ikke alvorligt til skade. Den får større skrammer når den falder af cyklen.


  • #7   31. jan 2012 Hold da op..

    Jeg har set hvordan et barn ser ud efter at have været i munden på en chi.. Og det er ikke kønt.. heller ikke psykisk..

    Skal der virkelig dødsfald til før den skal lade livet?
    Det syntes jeg er Heeelt forkert.. Hvis den bider for at angribe, så gør den det højest sandsynligt igen.. Og skal den virkelig have lov til at bide gang på gang på gang bare fordi den er lille?


  • #8   31. jan 2012 Næh, den får vel ikke lov at bide igen, hvis den holdes fra børn??



  • #9   31. jan 2012 Det er jo ikke altid en mulighed.. desuden kan man jo ikke gardere sig 100% imod at hunden vil komme til at møde et barn resten af sin levetid medmindre du spærre den inde..

  • #10   31. jan 2012 Øh jo. Man kan vel holde sin hund i snor, som man skal?
    Og opdragelse af hunden har heller aldrig skadet.
    Bare fordi hunden har bidt, betyder det ikke at det er en psykopat-hund og da slet ikke hunde der ikke er lavet til at bide, men til selskab.

    Den kan være bange og utryg, hvilket de fleste små hundes bid kommer af. Det kan trænes væk.

    Har selv en hund som var mega bange for børn. Hun bider heldigvis ikke, men ville ikke afvise, at hun kunne have fundet på det som yngre, hvis børnene havde presset hende i en krog.
    Jeg har trænet og trænet med hende og nu acceptere hun børn uden problemer. Hun elsker dem ikke, men er heller ikke bange for dem mere.


  • #11   31. jan 2012 Tror du misforstår hvad jeg mener..

    Når en hund bider for at angribe, så gør den det umotiveret og kun for at bide for at skade.. ikke for at forsvare..


  • #12   31. jan 2012 ved godt der ikke står noget om størrelse i hundeloven, men vil man overhoved blive taget seriøst, a politiet hvis man gerne vil anmelde ex bid i ansigtet fra en lille hund?
    Men dejligt at høre at folk, ikke tager hensyns til hundens størrelse når det kommer til bid/angreb. Man høre jo ofte den stæning.. "Jamen det er jo bare en lille hund, det gør da ikke noget" Øhh jo, hvis den lige får fat det "rigitge" sted, kan de jo gøre stor skade, da små hunde jo også har ret skabe tænder.


  • #13   31. jan 2012 Hvornår bider en hund for at angribe? Kan du se forskel på om den er sur eller angst?

    Ejer af: Ja man bliver taget seriøst. Kender en dame, der har en lille Yorkie. Hunden var i flexi da en løber vælger at løbe meget tæt på hunden. Snoren går i kludder og hunden "bider" - der er tvivl om dette, da der ikke engang var et mærke efter bidet.
    Det er en 3 kg tung hund - men løberen meldte det og politiet troppede 2 mand stærk op ved ejerens dør og der var både tale om mundkurv og aflivning.
    Heldigvis har politiet samme holdning som mig - hunden var ikke til direkte fare for nogen. Det gør ondt ja og det er ikke ok. Ejeren af hunden fik en bøde på 4000 kr. 2 for at være uden snor (flexi tæller ikke som snor, da den er for lang) og 2 for at forvolde skade.


  • #14   31. jan 2012 en hund bider for at angribe når den gør det uden grund.. f.eks. hvis et barn blot gik forbi og hunden springer frem og bider..

  • #16   31. jan 2012 Hvis en chi er direkte agressiv så den bider alt og alle så er jeg da ligeglad med at det ikke er fatalt. Det skal den sku ikke have lov til!

  • #18   31. jan 2012 Hunde har alle dage sloges, så syntes man skal se på situationen uanset race og størrelse.

  • #19   31. jan 2012 Hvis man skulle aflive alle hunde som bed, så var der ikke mange hvalpe som blev særlig gamle - de nåede aldrig at blive voksne.

    Jeg synes man skal vurdere hver enkel situation og ikke bare skære alle over en kam og sige bid = aflivning.


  • #20   31. jan 2012 Der er ingen dyr der må angribe mennesker.

    Man har 100% fri sparkeret over en løs aggressiv hund.

    Kan ejeren ikke tåle at se sin hund blive sparket væk, så er vedkommende velkommen til at ringe til politiet.

    Uansvarlige hundejere der ikke har styr på deres køtere skader alle hundejere.


  • #21   31. jan 2012 Mennesker er noget helt andet, men hunde i mellem der bør man se på hvordan det er sket.

  • #22   31. jan 2012 ..:: <~ Tinna ~> ::.. Life's Short - Play Naked
    Hva nu hvis det er en liste hund der bider ?? JA Så vil du ha den aflivet. Men den kan vel lige så godt blive hpldt i snor osv som du skriver, i stedet for aflivning.... Den holder ikke, kan du ikke selv høre det ??? Som ansvarlig hunde ejer, vælger man selv at aflive sin hund hvis den har bidt uprovokeret. ( eller er gal sindet) Ville ikke tage nogle chancer om det så var en chi.


  • #23   31. jan 2012 Thøger H

    Hold op hvor er Snow lækker... Mega flot_)


  • #24   31. jan 2012 Har ikke læst alle indlæg
    Men man kan ikke kræve hunden aflivet, man kan melde det (og det ville jeg gøre) og så tager politiet stilling til hvad der skal ske


  • #25   31. jan 2012 Der skal ikk gøre forskel på store og små hunde. Og er helt enig med Thøger H

  • #26   31. jan 2012 Hunde der lige bliver uvenner - som de ofte gør - som kan skilles uden det store problem.. Dem kræver jeg ingenting af, for vi kan lære at undgå hinanden.

    Så sent som i sidste uge var en herreløs schnauser for kæk, og endte med at starte en "slåskamp" med min hund, men ingen kom noget til, og jeg kunne komme pænt væk uden hjælp. Sådan en hund er jo ikke decideret aggressiv, den har bare haft uheldig kemi med min egen hanhund.

    Denne hund kom hen til os uden fører, hvilket jeg ikke var tilfreds med, men mere end det har jeg altså ikke gjort ud af den sag.

    Men kommer en hund ud af det blå og decideret angriber, så min hund ender hos dyrlægen, eller der er tale om en hund der decideret terroriserer et område med sit farlige adfærd, så kunne jeg nok godt kræve den aflivet.


  • #27   31. jan 2012 Toffie har bidt en person, men han er ikke aflivet af den grund.

    Han har - siden vi fik ham som voksen - vret nervøs anlagt på grund af misrøgt i tidligere hjem.
    Vi fik besøg, og vi fortalte at personen ikke skulle sætte hænderne ned til ham, fordi vi ikke var sikre på om han ville bide. Personen lyttede ikke ordentligt efter, for efter vi havde siddet i sofaen i et stykke tid, stak hun hånden ned og HAPS. Hun fik hul i fingrene.

    Skulle han aflives for det? I mine øjne NÆÆ. Hun var advaret og vi var på "hans" hjemmebane.

    Vi siger til ALLE, at de ikke skal sætte hånden ned til ham, fordi han kan finde på at bide.
    Vi har ham så til gengæld altid i kort snor, for at undgå dette, men hvad nu hvis en person kommer hen og vil kæle. Så kan Toffie tro det er et angreb og bider for at forsvare sig.
    Hvad så?

    Der er altid - og vil altid være nuancer i bid. En hund der kan finde på at bide, skal holdes i snor og så kan man vel ikke gardere sig bedre eller?

    Vil lige sige, at Toffie er en Lhasa Apso.


  • #28   31. jan 2012 Maj: ja hvis denne listehund bider ihjel eller gør væsentlig skade er den jo til fare for sine omgivelser. Sådan er det. Jo større dyr, jo større skade.
    Men bider den så der ikke er større skade, nej så skal den ikke aflives.
    Går dog ud fra at de fleste listehunde ikke er angste og utrykke som mange små hunde kan være.


  • #29   31. jan 2012 Annette O

    Nej det sku han da ikke aflives for, det skal en muskelhund eller en chi heller ikke.. Men man må jo så lukke dem inde eller give mundkurv på når man har gæster, eller er ude at gå, når men ved risikoen er der, når risikoen er højre end normalt - og især når man ejeren ved at den vil bide / bider... Bare min mening, for tænk hvis det var et barn.. det ville være rigtig øv.


  • #30   31. jan 2012 Men en listehund bider jo ikke. Den har mundkurv på smiley

  • #31   31. jan 2012 ..:: <~ Tinna ~> ::.. Life's Short - Play Naked

    Har jeg en angst utryk hund, eller alle der har det, bliver frarådet på det groveste at avle de gener videre, hvorfor er det så at det er ok at avle vidre på de små angst (agrassive) hunde ???


  • #33   31. jan 2012 ..:: <~ Tinna ~> ::.. Life's Short - Play Naked

    Hi Hi ja det er korrekt, de har mundkurv på...


  • #34   31. jan 2012 Hvem siger at det er OK at avle på små aggressive hunde?

  • #35   31. jan 2012 *Team Talkative* .


    Helt enig, men ved man med 90 % sikkerhed at ens hund bider, hvis en anden end famillien vil røre ved den, så vil jeg mene at som god hundeejer, giver man den mundkurv på blandt andre, hjemme som ude..

    Også selv om ejer advare folk, det ku være et barn der kom for tæt på, og jeg ville aldrig tilgive mig selv hvis det var mig, og jeg ikke havde sikret min hund, mig selv og andre fra evt bid.
    Håber at i kan se / læse hvad jeg mener..


  • #36   31. jan 2012 Næh det sagde jeg vist heller ikke at det var. Men mange ejere forstår ikke at gøre deres lille hund til en tryg og selvstændig hund fordi de pyller om den

  • #37   31. jan 2012 ¤ Søster McFluff ¤

    Det gør
    <~ Tinna ~> ::.. Life's Short - Play Naked - Går dog ud fra at de fleste listehunde ikke er angste og utrykke som mange små hunde kan være.


    Ud fra det , går jeg ud fra at det er ok at avle videre på de små hunde.



  • #39   31. jan 2012 hold da helt op, altså som Søster før skrev og jeg skrev længere oppe, så er hundeslagsmål en normal ting, hvis en hund angriber uden varsel så skal man nok gøre sig sine overvejelser, men jeg syntes der efterhånden er opstået en næsten hysterisk stemning omkring hunde når de har været ude og slås, helst seriøst, så er det ret normalt for hunden, men ejerene sidder som regel og panikker og mener at nu er deres hund ødelagt.

    ja det er den skam også hvis man fastholder den i tingene, ellers ikke.


  • #41   31. jan 2012 *Team Talkative* .


    Og min var - skulle være til Annette o, ang bid af personer smiley



  • #42   31. jan 2012 *Team Talkative* . åh ja mirakler sker også på HG.O))))))

  • #44   31. jan 2012 Anne: Tror ikke lige det handler om hvalpe der bider - det hører jo med.

    Reglerne gælder altså alle hundracer uanset om det er en gravhund eller en gran danois. En GD skal ikke angribe uden varsel og der skal en gravhund heller ikke


  • #46   31. jan 2012
    *Team Talkative* .
    ¤ Søster McFluff ¤

    Er helt enige med jer ang hunde imellem, ja der kan opstå slåskampe mellem hunde, og i de fleste tilfælde sker der ikke noget ved det. Men ved man at ens hund bider mennesker, hvis disse ku finde på at række en hånd ned for at kæle, så ja, mundkurv uanset str.


  • #48   31. jan 2012 Maj

    Det kan jeg hellere ikke være uenig i smiley


  • #49   31. jan 2012 Team Talkative: Hvad der foregår bag hjemmets vægge står jo for egen regning, men er der risiko for ens hund vil slås med andre, så skal man jo sørge for ikke at komme i den situation.

  • #50   31. jan 2012 ¤ Søster McFluff ¤


    *Team Talkative* .

    Og det er jo det TS spørger om.. smiley Men godt at vi kan blive enige om noget smiley


  • #51   31. jan 2012 I forhold til Toffie, så har han kun bidt den ene person. Vi har haft ham i 3 år nu, og der er få personer han ikke kan lide lige når de kommer ind. Han gør ad dem (oftest mænd men ellers folk i sort tøj) når de kommer ind ad døren.
    Han bliver i gangen indtil han ikke gør mere.

    Hans pels er klippet kort, så han altid har frit udsyn. Da vi fik ham, var han næsten et stort nervevrag, men i dag fungerer han fortrinligt. Dengang (da han bed) havde han lang pels og dermed begrænset udsyn, så det hjalp at klippe pelsen.

    Når der kommer børn er han blid som et lam. Han har ALDRIG hverken knurret eller gøet af et barn. Men det betyder ikke at børn får lov til at gå hen til ham. Han opsøger faktisk tit børn og ligger helt stille ved deres fødder.
    Han har hans kurv / seng som er hans fristed og der er der ingen der kommer i nærheden af ham.

    Måske vil du kalde mig uansvarlig hundeejer, men jeg mener tværtimod ikke at jeg er uansvarlig. Jeg kender ham i dag og ved hvordan han kan finde på at reagere. Der er selvfølgelig enkelte han slet ikke kan lide, og så kommer han ind i stuen, men det er bestemt ikke hver gang - nærmest langt fra.

    Der jeg vil hen er, at da han bed (for 3 år siden) havde vi næsten lige fået ham hjem, fra et sted hvor han havde det dårligt. Han var en stor knude med sår overalt og han var meget underernæret.
    I dag er han kort trimmet (han kan ikke lide at blive friseret, så det bedste for ham er en klipning) han er velnæret og han trives.
    Hvis vi bare havde sagt "Afliv lortet" fordi han bed den ene person, så havde han ikke haft chancen for at vise hvordan han egentligt er.
    Nemlig en utrolig kærlig hund, der ikke bryder sig om mennesker i sort tøj og store jakker og kvinder med høje skingre stemmer.


  • #52   31. jan 2012 Hun spørger altså også om

    "... hvad folk endelige ville gøre, hvis nu at deres lad os sige lab, blev skambidt fx. ødelagt et øre a en mindre løs hund fx. en DS gårdhund. Ville man så kræve den lille hund aflivet, og vil politiet overhoved tage der seriøst? "

    Hvilket er det jeg svarer på. smiley


  • #54   31. jan 2012 Glemte lige:
    Hvis vi bare havde sagt "Afliv lortet" fordi han bed den ene person, så havde han ikke haft chancen for at vise hvordan han egentligt er.
    Nemlig en utrolig kærlig hund, der ikke bryder sig om mennesker i sort tøj og store jakker og kvinder med høje skingre stemmer.

    Og det tager vi højde for.


  • #55   31. jan 2012 Altså nu har jeg ikke oplevet en lille hund skambide en stor, men igen vil jeg forholde mig til hvordan det skete, fløj den lille hund rundt i luften og kunne ikke slippe øret, (just Joking) eller hvad foregik der egentlig.
    Ingen hunde skal overfalde andre hunde, men igen at de kan toppes, ja det hænder.

    hvis en hund bider et menneske som Annette lige skrev om, må man se på omstændighederne, i denne sag var hunde mishandlet og bange, hvad skulle den ellers gøre?

    Sommetider dømmer vi for hurtigt, til andre tider er vi for overbærende, men hvis man lige puster ud et par gange før man handler, så finder man ofte en grund til div ting sker.


  • #56   31. jan 2012 Lars M
    Det ved jeg så ganske udemærket, det var også mest for at sætte det op mod nogle som havde den holdning, at så snart hunden har bidt så skulle den aflives uanset situationen. Du ved sort/hvidt.


  • #57   31. jan 2012 ¤ Søster McFluff ¤

    ok smiley



    *Team Talkative* .
    Ja, der er stor forskel på om to hunde kommer op og slås, eller om der er en hund der går til angreb.. Men vi er enige..



  • #58   1. feb 2012 Der er ikke noget dyr, uanset størrelse der må angribe mennesker.

    Hunde har det som udgangspunkt bedst når de har mulighed for at møde andre hunde.
    Hunde kommer indimellem op at slås når de mødes med andre hunde. Der skal ejere gribe ind og splitte dem ad.

    Dårligt socialiserede hunde der altid kommer op at slår, skal holdes fra andre hunde og/eller have mundkurv på.

    I ni ud af ti tilfælde når der er problemer med en hund er det ejeren der er problemet.
    I ti ud af ti tilfælde når der er problemer med en hund er det ejeren der skal løse problemet., punktum.

    Der er ingen der ønsker at få sin hund skadet af en anden hund. Det kan bare ikke altid undgås hvis man har en hund der ofte mødes med andre hunde.

    Jeg har haft et par uheldige oplevelser med hundeejere med især små hunde hvor ejeren synes det er en så sød hund og jeg synes det er den mest aggressive køter. (personlig oplevelse, ikke en generalisering).
    Det virker fuldstændig tåbeligt på mig at en lille hund godt må være aggressiv uden det får konsekvenser mens en listehund må ikke være flink og rar uden at blive aflivet.

    Det er efterhånden et mantra for mig: Indfør et hundekørekort, så der kan ryddes ud af uansvarlige hundejere der aldrig skulle have haft en hund.


  • #59   2. feb 2012 Thøger : 100% enig med dig

  • #60   2. feb 2012 Nu har jeg ikk lige læst alle indslag, så jeg ved ikk lige om jeg kommer med noget en masse andre også er kommet med.

    Min vuffer blev angrebet bagfra af en amstafff mens min hund sad og blev kælet af et par børn, så det var sådan meget umotiveret, og ingen provokation før den gjorde det.. Det var meget voldsomt, og det tog ca 10 min og 7 store mænd før den endelig gav slip.. Vi meldte det til politiet, og de kom på stedet og talte med vidner osv.

    Den hund var meget aggressiv, og var ejet af et hjemløst par som opholder sig ved et offentligt sted, hvor mange mennesker kommer, og alle folk var rædselssagne for den hund..

    Jeg var meget ofte i kontakt med politiet, med henblik på at den i det mindste skulle have mundkurv på - men det kunne de jo ikke holde styr på om den havde eller ej var beskeden.. Det fik desværre ingen konsekvenser indtil hunden havde skambidt 4 andre hunde, og 2 børn, før politiet hentede den og aflivede den.

    Nu bor jeg godt nok på nørrebro, hvor politiet nok ikk lige prioriterer hundeoven så højt, så jeg håber da det bliver nemmere for dig, men det her har lært mig en ting.. Man skal ikke bare give på, for hvis jeg måske havde presset mere på, havde den måske krævet lidt færre ofre, eller at der måske blev gjort noget før den angreb børn, som jo er worst case!

    Hvis det er en ustyrlig hund, med en lige så ustyrlig ejer, skal du bestemt gøre hvad du kan for at beskytte dig selv og dine dyr - men der skal meget til før du kan kræve den bliver aflivet! Men måske kan et par besøg af politiet eller et par bøder få ejeren til at tænke sig lidt mere om


  • #61   2. feb 2012 en hund er næppe dårlig socialiseret fordi den sommetider slås, det er hunde, de slår, og kan man ikke acceptere de ting kan ske bør man nok købe en hamster.

    Hunde der overfalder er en helt anden ting, og det er dem man bør være obs på.


  • #62   2. feb 2012 Desuden, kan du ikke kræve at den skal aflives, lige såvel du heller ikke kan kræve at en tyv får skåret hånden af (ved godt det er et meget ekstremt eksempel, but you get my point!)

    Det er politiets jurister der afgør hvilken straf der skal pålægges ejeren - det kan meget vel tage lang tid. Bardi blev angrebet i april, og vi er blevet tilkaldt til retten i december - ejeren udeblev fra retten, og vi har intet hørt siden - (og vi har stadig mange dyrlæge regninger vi ikk har fået dækket) nu er den angrebne hund heldigvis blevet aflivet, men desværre har ejerne så fået 2 nye amstaff hvalpe, som højst sansynligt - som den anden hund - bliver opdraget til at være meget aggrressiv.


  • #63   2. feb 2012 Sif J igen ligger ansvaret hos hunde ejer og opdrætter, man kan jo spørge sig selv hvilken seriøs opdrætter vil sælge 2 hvalpe til en hjemløs. Ikke at hjemløse er dårlige mennesker, men da kan umuligt i deres ulykkelige situation giver hvalpe et trygt hjem. ( også findes der sikker undtagelser der bekræfter reglen) men i dette tilfælde er det jo ikke gået så godt med deres hundeholdning før.

Kommentér på:
Hvad ville i gøre? Aflive eller?

Annonce