{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.376 visninger | Oprettet:

Er det ok at tjene penge på hundeavl? {{forumTopicSubject}}

Ja som overskriften siger, hvad er jeres holdning til de der tjener penge på at avle? er det ok, eller er det måske kun ok for dem der avler med DKK eller DRU stamtavler?

Jeg syntes man kan mærke en vis "misundelse" af og til over at der er nogen der mere eller mindre lever af, at avle. Vi besøgte en stor DKK kennel med Cocker Spaniel sidste uge, de lever af deres opdræt - jeg har ingen problemer med det, så længe hundene har det godt og ikke står i kolde/beskidte omgivelser og viser tydelige tegn på stress og er angste.
Men hvad der jeres holdning? Er det ok at få 5-10 kuld i året?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er det ok at tjene penge på hundeavl?
  • #1   16. aug 2009 det kommer selvfølgelig an på hvor mange hunde man har?

    + hvor mange gange man alver på hvem hund


  • #2   16. aug 2009 ja jeg syndes det er helt okay så længe det sker i gode forhold..

  • #3   16. aug 2009 Ja så længe det ikke går ud over kvaliteten i avlsarbejdet og der ikke bliver gået på komprimis med sundhed etc

  • #4   16. aug 2009 For mig er det at tjene på avl helt ok. Det springende punkt er her, hvordan avlen udføres og hvordan hundene har det.

  • #5   16. aug 2009 Tja, jeg sys det er helt iorden, hvis det samtidig er for hundenes bedste. Alså avle gode fysisk og psykisk sunde hunde. hvor man ligger en masse penge i div test, udstillinger osv.

    Det der hurtig kuld for lige at få råd til et nyt køkken mm holder ikke.

    Er det for at lave de bedste hunde har jeg intet mod det smiley

    Ellers ku jeg nemt tjene kassen hehe


  • #6   16. aug 2009 Ja, hvis ikke den samme tæve får flere kuld om året - det synes jeg er forkasteligt og direkte misbrug af tæven.

  • #7   16. aug 2009 Ja - hvis hundene lever under optimale forhold synes jeg det er helt ok, men jeg er da bestemt af den mening, at der skal ret mange hunde til for at det kan lade sig gøre at leve af det, da der ofte er kuld der giver store underskud og enkelte der giver overskud.

  • #9   16. aug 2009 jeg syntes det er helt okey at tjene penge på at lave hvalpe så længe det er sådan at hundene har det godt også når der ikke er hvalpe der samtidig skal du regne med at der ikke er de store penge i det kun hvis man har rigtig mange hunde for hvis man regner timelønnen ud er vi nok nede på meget få kr i timen når udgifterne er trukket fra og dem jeg kender der laver hvalpe de lægger sku alt deres tid i det dels til at passe og pleje hvalpene og socialisere hvalpene og rengøring kh sanne

  • #10   16. aug 2009 maiken T
    Det var da noget lort at fyrre af ? hvorfor skulle det ikke ku give overskud ? man behøver jo ikke tage på alle udstillinger I EU for at være seriøs. Kan sagtens give overskud . Smiler


  • #11   16. aug 2009 sidste gang vi havde hvalpe gav det 1700 kr i overskud på 10 hvalpe det syntes jeg da ikke det er mange penge iforhold til arbejdet når jeg havde trukket dyrlægeregning chip vacc stambøger foder ormekur m.m. fra det er da ikke en guld gruppe

    en af mine venineder fik hvalpe havde hun underskud da hendes fik kejsesnit til 14 000 kr og hun gik i kalk chok 14 gange .



  • #12   16. aug 2009 Det er helt ok at tjene penge, hvis man - som flere skriver - ikke går på kompromis med hverken sundhed, eksteriør, prægning af hvalpene eller hold af de voksne hunde.

    Og jo... selvfølgelig kan man da tjene penge på det!! Man skal nok bare ikke regne med at kunne leve af det, for det er en ret risikabel branche. Har man brugt mange penge på hanhunden, er der komplikationer under drægtigheden, kommer der kun en enkelt hvalp, ender man i kejsersnit, mister man tæven osv. osv.... Men går alt godt og man får et stort sundt kuld, er der selvfølgelig penge i det!!

    Synes dog bestemt ikke man skal avle med det at tjene penge som det direkte formål. Man skal gøre det, fordi man ikke kan lade være og fordi man virkelig vil lægge alt i det. Ender man så med et overskud, skal man være glad og ellers skal man trække på skulderen og kigge på de søde hvalpe, der har gjort deres familer glade.


  • #13   16. aug 2009 Jeg har ingen problemer med at folk ender med et plus på kontoen når de har et kuld hvalpe.

    Men det skal ikke være opnået ved at gå på kompromis med kvaliteten, hundenes velfærd osv.

    Men jeg mener det er urealistisk at tro man kan leve af at opdrætte, uden at det samtidig indebærer et kompromis med hvor mange hunde man kan have, og stadig tage sig optimalt af dem alle.



  • #14   16. aug 2009 Maiken T -jeg er nu ganske overbevist om at det at få et kuld hvalpe, sagtens kan give overskud, såfremt man altså ikke lige render i kejsersnit eller andre komplikationer.

    Mange racer koster altså omkring 10.000, og får tæven så samtidig 6 hvalpe (en del racer får jo ofte osse flere), så er det 60.000, og det er jeg ganske overbevist om godt kan dække ens udgifter til at få kuldet.

    Og det er HELT i orden med mig. Ingen problemer i at ens arbejde giver et overskud i sidste ende. Problemet for mig, opstår først når man begynder at gå på kompromis med hundenes velfærd, sundhed osv


  • #15   16. aug 2009 Jeg har ingen problemer med at folk tjener penge på at opdrætte så længe sundheden og hvapenes opvækst er i orden. Men jeg har et stort problem med opdrættere, der har så mange avlshunde, at de ikke kan aktivere dem allesammen hver dag. Hunde skal være sammen med deres familier og have lov til at komme ud og opleve noget hver dag. Ikke leve det meste af deres liv i en hundegård.

  • #17   16. aug 2009 Seriøse opdrættere sætter hvalpe i verden for at hjælpe racen til at bestå og blive bedre. Nogle arbejder for at få bedre udstillingshunde, andre for bedre sundhed eller temperament.

  • #18   16. aug 2009 First -der er faktisk MANGE der laver hvalpe fordi de brænder for racen og det at avle. Det er en hobby som så meget andet.

    Du kan ikke rigtig bruge til noget at markedet svømmer i hvalpe, og at det for mange giver overskud -for for de mange der oversvømmer markedet, gælder det jo for velsagtens 90% at de ikke gør deres arbejde ordentligt = hundene bliver ikke tjekket i hoved og røv, hvalpene bliver ikke chippet osv, ofte får de ikke engang ormekur osv.
    Og ja, avler man på den måde, så er det da en super forretning. men den slags avl synes jeg så osse er noget svineri.

    Avler man ordentligt, såbliver man næppe rig, selv med mere end et kuld om året. Men går alt efter bogen, så vil jeg da mene det kan give en smule i overskud (hvis ikke man har brugt en han i udlandet osv).




  • #19   16. aug 2009 Synes nu også det med overskud er et definitionsspørgsmål... Når jeg skal have kuld, skal jeg bruge nogle uger af min ferie og måske også gå på deltif noget af tiden - tid er jo også penge.

  • #20   16. aug 2009 Maj-Britt -nu ved jeg ikke hvad din race koster og hvor mange hvalpe de typsik får.

    men ved Labber f.eks. er 8-12 hvalpe jo ikke usædvanligt. Disse sælges for mellem 6-9000. Så hvis vi siger der kommer omkring 60-80.000 i kassen, er det næppe helt forkert.
    Det skulle altså gerne kunne dække udgifterne -igen hvis der self ikke lige er komplikationer i form af kejsersnit osv, eller hvis man skal til udlandet og få parret e.l.


  • #21   16. aug 2009 Vores ligger på omkring 4 hvalpe i gennemsnit til 10.-12.000 kr. = 40.-50.000 og jo... jeg er da også ret sikker på, at det ofte giver overskud, men jeg siger bare, at det kommer an på, hvordan man regner. Som jeg nævner ovenfor, vil det kræve en del af min ferie (til parring og omkring fødsel - nok 2-3 uger) og desuden en del til på deltid --> mindre i løn. Så regner man på den måde, er overskuddet nok til at overse.

    Men jo... som jeg også skriver i et tidligere indlæg i denne tråd, tror jeg mange kommer ud med overskud... man skal bare ikke regne med det.


  • #22   16. aug 2009 jeg tror også at man skal gøre det fordi det interessere en og at man mener man kan lave nogen gode hvalpe og man skal ikke spare på det vigtige ting som dyrlæge ormekur kvalitetsfoder m.m. men det er sku hyggeligt selv om det er hårdt arbejde jeg gjor det fordi vi selv ville beholde en derudover var det så ikke mening med min lhasa apso og det var blandingshvalpe så de lagde lav i kurs men blev da behandlet lige så godt som chihuahua de var da stort set renligt havde oplevet vildt mange ting og blev mere nusset end de andre da moren ikke ville ha noget med dem at gøre men har da kun fået positiv tilbagemelding alligevel men jeg gjor det heller ikke for pengene skyld ved chi der var det for at få en super flot hvalp ud af det til udstilling og liva ja der syntes jeg det var synd med abort kh sanne

  • #24   16. aug 2009 Maiken -jeg synes ikke den udregning er helt rimeligt.

    Vi må gå udfra at langt de fleste køber hunden som hobby (og så med planer om avl). Hunden ville man altså have haft uanset, og derfor mener jeg ikke indkøbsprisen er rimelig at regne som en avls-udgift.

    Udstilles skal den ja -men man kan altså godt lave seriøst opdræt, ude at have været på 100 udstillinger pr kuld der laves, så at DU vælger at udstilling er din hobby, og derfor at 90 udstillinger er nødvendigt, er jo ikke en direkte udgift forbundet med at ville avle.
    Et vidst antal udstilliner ER sef en avlsudgift, idet det er nødvendigt for avlsgodkendelse, og for at se hvad man står med inden man parrer.

    De alm dagligdags udgifter på hunden er jo ikke avlsudgifter, men ganske enkelt udgifter man har som hundeejer. Og hunden havde du vel haft uanset om du ville avle eller ej


  • #25   16. aug 2009 det er helt ok vis det er dkk hunden

  • #26   16. aug 2009 kevin -hvad?

  • #27   16. aug 2009 jeg mener bare det er helt ok og tjene penge på dkk hunde. Folk gider jo ikke og arbjede gratis. =)

  • #28   16. aug 2009 tak for alle jeres svar, dejlgit at høre flere meninger om emnet.

  • #29   16. aug 2009 Miken: Det er godt nok en dyr hund du har dig der!!

    Jeg har lavet regnskabet for min hanhund, der er udstillet ca. 50 gange rundt omkring i landet, trænet i forskellige klubber (LP og ag.), han har kostet en del i dyrlægeregning (incl. sundhedsundersøgelser i forbindelse med avl) og forsikring, har fået det bedste foder og har fået en del ting og sager gennem tiden. Han kommer til at koste mig alt i alt omkring 100.000.

    Med din udregning, bruger du 3.000 kr. på din hund om måneden! Hele dens liv - ikke bare i dens aktive periode.

    Og så vil jeg som Michelle sige, at man ikke kan kalde det hele udgifter i forbindelse med avlen - at min hanhund er udstillet 50 gange er jo slet ikke nødvendigt for at gøre ham attraktiv. Udstillingerne og deltagelsen i mange konkurrencer er udelukkende for vores egen skyld - hunden kunne lige så godt have været underholdt på en anden måde.


Kommentér på:
Er det ok at tjene penge på hundeavl?

Annonce